Salmir Kaplan

Post Reply
slobodni armirach

#126 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by slobodni armirach »

Ova tema ima itekako smisla sto postoji

Federalni ministar kulture i sporta priveden uoči utakmice Bjelorusija - BiH zbog pretrčavanja ulice

Nakon što je početkom jula slupao službeno vozilo, zaigrani ministar kulture i sporta Federacije BiH i portparol SDA Salmir Kaplan ponovo je bio vinovnik skandala. Ovog puta diplomatskog...

Kako "Avaz" ekskluzivno saznaje iz više izvora, Kaplana je u centru Minska uhapsila policija diktatora Aleksandra Lukašenka, i to zbog pretrčavanja ulice!? On je, naime, otputovao u Bjelorusiju kako bi pratio utakmicu naše nogometne selekcije protiv reprezentacije te zemlje.

Uprkos striktnim objašnjenjima vodiča gostima iz BiH kako da se ponašaju u kompliciranom bjeloruskom saobraćaju, Kaplan je nepropisno prelazio ulicu u blizini hotela "Minsk", u kojem je bio smješten.

Cio događaj se, inače, odigrao prije utakmice. Nakon što su ga policajci uhapsili, Kaplan se pravdao da je on ministar iz Bosne te se pozvao na diplomatski imunitet. No, zbog mladosti i načina oblačenja revnosni policajci mu nisu povjerovali da je zaista ministar! Na koncu, uz podsmijehe, doveli su ga do hotela, gdje im je morao pokazati diplomatski pasoš, nakon čega su ga pustili. Cio slučaj je zataškan, a nije poznato da li je Federalna vlada poduzela mjere protiv ovakvog sramoćenja naše države u svijetu.
zonbirile

#127 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by zonbirile »

slobodni armirach wrote:Ova tema ima itekako smisla sto postoji

Federalni ministar kulture i sporta priveden uoči utakmice Bjelorusija - BiH zbog pretrčavanja ulice

Nakon što je početkom jula slupao službeno vozilo, zaigrani ministar kulture i sporta Federacije BiH i portparol SDA Salmir Kaplan ponovo je bio vinovnik skandala. Ovog puta diplomatskog...

Kako "Avaz" ekskluzivno saznaje iz više izvora, Kaplana je u centru Minska uhapsila policija diktatora Aleksandra Lukašenka, i to zbog pretrčavanja ulice!? On je, naime, otputovao u Bjelorusiju kako bi pratio utakmicu naše nogometne selekcije protiv reprezentacije te zemlje.

Uprkos striktnim objašnjenjima vodiča gostima iz BiH kako da se ponašaju u kompliciranom bjeloruskom saobraćaju, Kaplan je nepropisno prelazio ulicu u blizini hotela "Minsk", u kojem je bio smješten.

Cio događaj se, inače, odigrao prije utakmice. Nakon što su ga policajci uhapsili, Kaplan se pravdao da je on ministar iz Bosne te se pozvao na diplomatski imunitet. No, zbog mladosti i načina oblačenja revnosni policajci mu nisu povjerovali da je zaista ministar! Na koncu, uz podsmijehe, doveli su ga do hotela, gdje im je morao pokazati diplomatski pasoš, nakon čega su ga pustili. Cio slučaj je zataškan, a nije poznato da li je Federalna vlada poduzela mjere protiv ovakvog sramoćenja naše države u svijetu.
----------------------
šta će papčić,nego preko đade,neće ni auto na ministra :D
muha_sa

#128 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by muha_sa »

zonbirile wrote:
slobodni armirach wrote:Ova tema ima itekako smisla sto postoji

----------------------
šta će papčić,nego preko đade,neće ni auto na ministra :D
:lol: :lol:
lijepo je kad dan smijehim krene :lol:
zonbirile

#129 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by zonbirile »

pa naviklo,od "Koga" do SDA stalno pješke,do kuće službveni auto,nije on kriv :D
Bubakar

#130 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by Bubakar »

Petar 1 Mrkonjić je za svoje vladavine seljacima dozvoljavao zadržavanje u gradu samo pazarnim danom i to do 13,00.h..oni koji bi prekršili naredbu dobivali su 6 mjeseci apsane ;-) Eh da ga je kojim slučajem reikarnirati i samo na dva mjeseca da vlada u BiH :sad: :sad: Kako bi se samo "pročistila"politička ekonomsko socijalna i urbana slika našeg društva...Ma j..o ti onaj mater a ti njemu Kaplane ko te predloži i imenova za ministra-mrš reklamiraj "Ovako" ko Bavćić :skoljka:
Hipatija

#131 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by Hipatija »

Kaplana ću hvaliti ako se bude ovako revnosno zalagao za finansiranje najtrofejnijeg sporta u BiH - Sjedeće odbojke!
Ovako, zbog tog što "vlada razmišlja" o onome o čemu on razgovara u neformalnim grupama samo oslikava njegovo "političko i demokratsko opredjelenje". (Čuj ovu njegovu genijalnu misao: "Vlada razmišlja!") :lol:
slobodni armirach

#132 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by slobodni armirach »

i da je pola istine, nas strucnjak ostaje na 'pravom' kursu

Premijeru Nikšiću pukao film od mlađahnog SDA jastreba koji je danima tražio da mu ne daju "obični" automobil, i poklonio mu dječiju igračku

- Šta ćeš, mlado neiživljeno, bio je komentar uz odmahivanje rukom gotovo svih federalnih ministara nakon što su čuli da je Tihićev poltrončić Salmir Kaplan, zasjevši u fotelju ministra kulture i sporta, od premijera Nermina Nikšića izričito zahtijevao da dobije na raspolaganje džip, a ne "obični" automobil.

Nikšić je pristojno danima pokušavao pojasniti Kaplanu da ga sljeduje "škoda", a da je džip rezerviran za potpredsjednika Vlade, no to mlađahnog SDA jastreba nije zanimalo. Stalno je upirao pjevušeći hodnicima i u kancelariji poznatu Vajtinu pjesmu, ali u vlastitiom aranžmanu: " Kupi mi, babo, kupi mi, babo... džip".

Na kraju je, kako su nam prepričali neki od ministara, premijeru doslovno pukao film od Kaplanovog "peglanja", te se na jednoj od sjednica Vlade Federacije BiH pojavio noseći u rukama dječiju igračku "džip", koju je darovao Kaplanu, što je izazvalo salvu smijeha ostalih ministara. Igra li se (slučajni) ministar kući "džipom" nismo saznali, ali je općepoznato da je na kraju ipak hajrovao bijelog hyundaija koji koristi kako bi barem nečim šarmirao sarajevske djevojke s kojima ga viđaju po raznim restoranima i hostelima na Baščaršiji.

Ako mu je igracku Nerma zaista poklonio, samo mogu reci :thumbup: :thumbup: :bih:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#133 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by Toto »

Bubakar wrote:Petar 1 Mrkonjić je za svoje vladavine seljacima dozvoljavao zadržavanje u gradu samo pazarnim danom i to do 13,00.h..oni koji bi prekršili naredbu dobivali su 6 mjeseci apsane ;-) Eh da ga je kojim slučajem reikarnirati i samo na dva mjeseca da vlada u BiH :sad: :sad: Kako bi se samo "pročistila"politička ekonomsko socijalna i urbana slika našeg društva...Ma j..o ti onaj mater a ti njemu Kaplane ko te predloži i imenova za ministra-mrš reklamiraj "Ovako" ko Bavćić :skoljka:
treba vratit maltu u svaku carsiju
dinoEL

#134 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by dinoEL »

slobodni armirach wrote:i da je pola istine, nas strucnjak ostaje na 'pravom' kursu

Premijeru Nikšiću pukao film od mlađahnog SDA jastreba koji je danima tražio da mu ne daju "obični" automobil, i poklonio mu dječiju igračku

- Šta ćeš, mlado neiživljeno, bio je komentar uz odmahivanje rukom gotovo svih federalnih ministara nakon što su čuli da je Tihićev poltrončić Salmir Kaplan, zasjevši u fotelju ministra kulture i sporta, od premijera Nermina Nikšića izričito zahtijevao da dobije na raspolaganje džip, a ne "obični" automobil.

Nikšić je pristojno danima pokušavao pojasniti Kaplanu da ga sljeduje "škoda", a da je džip rezerviran za potpredsjednika Vlade, no to mlađahnog SDA jastreba nije zanimalo. Stalno je upirao pjevušeći hodnicima i u kancelariji poznatu Vajtinu pjesmu, ali u vlastitiom aranžmanu: " Kupi mi, babo, kupi mi, babo... džip".

Na kraju je, kako su nam prepričali neki od ministara, premijeru doslovno pukao film od Kaplanovog "peglanja", te se na jednoj od sjednica Vlade Federacije BiH pojavio noseći u rukama dječiju igračku "džip", koju je darovao Kaplanu, što je izazvalo salvu smijeha ostalih ministara. Igra li se (slučajni) ministar kući "džipom" nismo saznali, ali je općepoznato da je na kraju ipak hajrovao bijelog hyundaija koji koristi kako bi barem nečim šarmirao sarajevske djevojke s kojima ga viđaju po raznim restoranima i hostelima na Baščaršiji.

Ako mu je igracku Nerma zaista poklonio, samo mogu reci :thumbup: :thumbup: :bih:
sve mi liči da je tekst iskonstruisan od strane niske osobe koja obitava u visokoj zgradi i bavi se stampanjem stranackog biltena koji naziva dnevnim novinama :-)
karanana

#135 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by karanana »

izvor?

mislim, mogu pretpostaviti, ali ipak bio bio red da se postavi.
rikiriki

#136 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by rikiriki »

Toto wrote:
Bubakar wrote:Petar 1 Mrkonjić je za svoje vladavine seljacima dozvoljavao zadržavanje u gradu samo pazarnim danom i to do 13,00.h..oni koji bi prekršili naredbu dobivali su 6 mjeseci apsane ;-) Eh da ga je kojim slučajem reikarnirati i samo na dva mjeseca da vlada u BiH :sad: :sad: Kako bi se samo "pročistila"politička ekonomsko socijalna i urbana slika našeg društva...Ma j..o ti onaj mater a ti njemu Kaplane ko te predloži i imenova za ministra-mrš reklamiraj "Ovako" ko Bavćić :skoljka:
treba vratit maltu u svaku carsiju
ali sada papak može s đipom koliko hoće :lol: :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#137 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by kamen spoticanja »

karanana wrote:izvor?

avazovstina moj ti :roll:
nego kad sam onomad procitao onaj intervju mladjahnog ministra u oslobodjenju a povodom prozivanja fahrinog,da se tihic javno ocituje o stanju svoje bolest jer to valjda svekoliko pucanstvo treba da zna,mladjahni ministar je doslovno kazao da bi se fahro trebao ocitovat o tome kako se razvodi i kakva mu je ta nova seka koju voda okolo...(ovo je bila prosirena recenica :D )
tad je bilo jasno da je kaplan levat kome je tihi dao poziciju zbog ovakvih stvari a koga ce sad fahro pojesti ovakvim clancima...tako da je ope' tihi ispao najveci mangup :-)
rikiriki

#138 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by rikiriki »

kamen spoticanja wrote:
karanana wrote:izvor?

avazovstina moj ti :roll:
nego kad sam onomad procitao onaj intervju mladjahnog ministra u oslobodjenju a povodom prozivanja fahrinog,da se tihic javno ocituje o stanju svoje bolest jer to valjda svekoliko pucanstvo treba da zna,mladjahni ministar je doslovno kazao da bi se fahro trebao ocitovat o tome kako se razvodi i kakva mu je ta nova seka koju voda okolo...(ovo je bila prosirena recenica :D )
tad je bilo jasno da je kaplan levat kome je tihi dao poziciju zbog ovakvih stvari a koga ce sad fahro pojesti ovakvim clancima...tako da je ope' tihi ispao najveci mangup :-)
dovoljno je vidjeti ga i možeš namirisati, osjetiti izvornog papka,tipa use ,nase podase.
sinuhe

#139 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by sinuhe »

A dobro mlad je. Taj Niksic je omatorio a da niko nije ni cuo za njega.
rikiriki

#140 Re: Kaplan -'strucnjak'

Post by rikiriki »

sinuhe wrote:A dobro mlad je. Taj Niksic je omatorio a da niko nije ni cuo za njega.
isti qurac drugo pakovanje.Koje su im reference,još gore omatorio pameti došao nije,a gdje bi u stranačkim sijelima.Šta je radio,stvorio.Pun mi je qurac takvih profesionalaca.Miro Lazović par godina šarafao u Vogošći,evo 30g qurac/palac opšteg usmjerenja.Pogledaj im CV,sve sa stolice na fotelju,komisije,parlamenti,skupštine,ničim određenik odgovorno se nisu bavili.
Kemo BA

#141 Salmir Kaplan ministar kulture i sporta i SSS

Post by Kemo BA »

Razmišljah skoro pa pola sata da li da otvorim ovu temu.Između nedoumice da li cu biti pogrešno shvacen i dopustiti da ovo o cemu cu pisati prođe neopaženo i suprotstaviti se neukusnom povezivanju i omalovažavanju najvece grupe srednjostucnih kadrova ipak odlucih da napisem.

Smatram krajnje neukusnim i nekorektnim povezivanje strucne spreme sa bilo kojim politickim ili drugim osim postupcima i cinjenjem u okviru struke. Zato bi volio pojašnjenje recenog u intervjuu datom na sutra.ba gdje je izjavio u odgovoru Radonjcicu citiram:

"Umjesto da mi odgovara preko neke fantomske agencije koja mi spočitava da prečesto namještam kravatu, vrtim se u stolici i ostale trice i kučine, neka jednostavno objavi svoju diplomu (ne fakultetsku, znamo da je nema, nego ovu srednjoškolsku) u svom stranačkom biltenu i neka me tuži za klevetu i tako me demantira. Mislim da mu ovo ne bi trebalo biti problem jer je već pokazao da se voli tužakati po sudovima i objavljivati srednjoškolske diplome. A bilo bi i fer prema javnosti i prema njegovim stranačkim pristašama da im kaže šta je završio.

Ministre imam SSS. Molim pojašnjenje gore citiranog. I da se razumijemo ni u snu nisam imao ništa sa SBB i Radonjcicem
Šta to vi imate protiv SSS. Svaka cast i strašno sam iznenađen od jednog ministra kulture ovakav komentar,
Last edited by Kemo BA on 24/04/2012 18:55, edited 2 times in total.
webby-x

#142 Re: Samir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by webby-x »

To ministarstvo je svakako proglašeno neustavnim.
Taj nema nikakve ovlasti, pa će mu mandat proći u
trošenju love na putovanja. Isto kao i onome Mašiću.
casanova123

#143 Re: Samir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by casanova123 »

tako nekako.. ministar kulture i sporta smatra da je SSS glupost i da to nicemu ne vrijedi i da oni sa SSS nisu vrijedni paznje i da su propalice. tako sam ja shvatio :D
Skijaš

#144 Re: Samir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by Skijaš »

Mislim da nema potrebe petljati se u taj okršaj SDA i Radončića. Zar nije lijepo ovako :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#145 Re: Samir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by plain vanilla »

ovom ce ministru FB doci glave :D
sinuhe

#146 Re: Samir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by sinuhe »

Svako malo ga po Avazu bezveze prozivaju.
heckler

#147 Re: Samir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by heckler »

I sta veli ona cetnicka spodoba Tihic? SDP neiskusan u vlasti i nema kadrovskog kapaciteta da imenuje sposoban kadar :D

Bem ti kralja i SDAov kadrovski kapacitet :lol: :lol:
Kemo BA

#148 Re: Salmir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by Kemo BA »

Skijaš wrote:Mislim da nema potrebe petljati se u taj okršaj SDA i Radončića. Zar nije lijepo ovako :-D
Po pitanju njihovog međusobnog okršaja necu da se petljam ali kakve veze to ima sa SSS i obrazovanjem. Šta treba da ja sada izvlacim zakljucak o svim magistrima na osnovu ove izjave. Ne pada mi na pamet. Ministre ima nešto što se uci u porodici . To ne možete nauciti ni na jednom fakultetu a to je najvažniji nivo edukacije po kome se cijeni covjek. Diploma nije mjerilo ljudskosti i poštenja a nažalost vrlo cesto ni strucnosti kao što ni odjelo ne cini covjeka.
snaga_znanja

#149 Re: Salmir Kaplan ministar kulture i sporta i SSS

Post by snaga_znanja »

Pa prozivka je vrlo jednostavna. Ko je nije shvatio ocigledno nije ni zalsluzio vise od SSS.
snaga_znanja

#150 Re: Salmir Kaplan ministar kulture i sporta

Post by snaga_znanja »

Kemo BA wrote:
Skijaš wrote:Mislim da nema potrebe petljati se u taj okršaj SDA i Radončića. Zar nije lijepo ovako :-D
Po pitanju njihovog međusobnog okršaja necu da se petljam ali kakve veze to ima sa SSS i obrazovanjem. Šta treba da ja sada izvlacim zakljucak o svim magistrima na osnovu ove izjave. Ne pada mi na pamet. Ministre ima nešto što se uci u porodici . To ne možete nauciti ni na jednom fakultetu a to je najvažniji nivo edukacije po kome se cijeni covjek. Diploma nije mjerilo ljudskosti i poštenja a nažalost vrlo cesto ni strucnosti kao što ni odjelo ne cini covjeka.
Ma sto sam se naslusao ove price u zadnje 3 godine od kad sam fakultet zavrsio i to sve redom od SSS-a. Posebno je bilo zanimljivo slusati i komentar kako fakultet naravno nije mjesto gdje se dobije pamet i slicne budalestine.

Poenta je bila, da doticni gospodin u jeku besplatnog i odlicnog skolovanja u onoj drzavi uspjeva obezbjediti vanredno stecenu diplomu SSS na Kosovu. To dovoljno govori o njemu i njegovoj strucnosti.

Ovdje nije prica o kulturi i postenju. Ovdje je prica o strucnosti. Kako ja mogu povjeriti svoj glas nekome da vodi drzavu, a taj od skole ima vanrednu diplomu SSS-a sa Kosova? Pametnom dosta... Nagledao sam se takvih sad frisko svrsenih diplomaca iz Kiseljaka i Travnika i iskreno mi je pun ..... takvih intelektualaca. Sve redom eksperti, inzinjeri, ekonomisti, a kad ga pitas prvi izvod neke banalne funkcije kazu: "pa sta ce mi to u biznisu." :lol:
Post Reply