Ridjobrki wrote:dječak sa šibicama wrote:Odlicno ridjobrki, e jos mi samo objasni zasto ne dizes dreku zbog toga sto Deen i Deenovi imaju nekakva primanja od drzave na osnovu ko zna cega?
Ili si mozda dizao, izvinjavam se ako jesi, ali eto ne vidim da se talasa, nova vlast doslaa, kazu drzava za covjeka, jel Deenovi jos primaju pare iz budzeta kao zasluzni umjentici ili sto vec, stvarno ne razumijem na osnovu cega oni dobijaju te pare, ali znamo da dobijaju.
Izvini što kasnim s odgovorom, e 'vako... U mom postu fino piše
nema nikome. Dakle, nema ni Deenu ni Jadranki. Pogotovo nema "ako može Deenu može i Jadranki" jer ja time pljujem na svoj sistem vrijednosti čineći iznimku na osnovu svog ukusa/sentimenta i tako dalje. Iznimke se mogu praviti u slučajevima poput Nermina Tulića i sličnih gdje stvarno postoje neke objektivne okolnosti u kojima čovjek nije mogao sam se pobrinuti za sebe. Recimo, da je Vesna Parun bila kod nas i njoj bi trebalo za života omogućiti pomoć države jer je njena djelatnost imala visoku umjetničku ali slabu komercijalnu vrijednost. Jadranka Stojaković je pop-pjevačica ili etno-pop ali u svakom slučaju - pop umjetnica. Mogla je živjeti od svoga rada i sačuvati sredstva za život u stare dane ali nije. Mogla je riješiti stambeno pitanje kao i sva ali gdje je Japan a gdje Bosna...
Nonšalancija je skupa. Šta je sljedeće, hoće li država i Žeri biti dužna ako u Zagrebu sve propije? Muzika je posao kao i svaki drugi i kad propadneš propao si. Ako pekar može propasti koji nam kruh pravi može vala i pjevač. Da me se ne shvati pogrešno, ja bih Jadranku na osnovu svog ličnog sentimenta primio kod mene u kući da živi ali ne bih na izborima dao glas nekome ko joj omogući život na račun države - isto kao i Deenu. Otišao bih na humanitarni koncert, uplatio cenera ili cvaju da joj se kupi stan ali ne bih dao da država rješava taj problem. Ljudi samoubojstva vrše jer im firme propadaju pa ih niko ne vadi iz shita iako s njihovim businessima propadaju još dodatne desetine radnih mjesta. Nek država riješi borca sa kreditom u švicarcima pa nek se onda bavi Jadrankom. Ako to može ja sam onda totalno za.
Ja koliko znam, za koncerte Jadranke Stojakovic ili bilo kog drugog muzicara ulaz se naplacuje, izuzev ako sviraju u kafani onda gazda zari na picu (a njima izravno placa), svi materijali kojje su izdali (ploce, kasete, CD) se placaju, svu muziku koju pisu za druge (pjevace, filvome, serije) naplacuju i u cemu je onda problem. Znaci sve sto rade oni naplacuju i jos im pride treba dati dzabe stan, jer su eto legende.
Onda bi trebalo i Angeliny Joly dodijeliti neki smjestaj u Sarajevu na dozivotno koristenje, jer popogu i Angelina nas promovise po svijetu

.
Moje licno misljenje sa kojim se neko moze slagati ili ne je da niko od tih pjevaca/muzicara ne treba da ima specijalan tretman. Izabrali su svoj poziv i neka zive od njega, to sto je Jadranka iz "onog ljepseg" Sarajeva nije dovoljno jak razlog da joj se da stan, jer za 10 godina po toj logici moze doci i Damir Imamovic i reci daj i meni stan.
Bas skoro gledah Adisu Cizmic kako izvodi nasu etno muziku ovdje u USA, je li i Adisi treba mozda dati stan

.