Na zadnji popis i tamo ih je manje. Prije je bilo preko 50% Srba u Herceg Novi, a sad ih je manje od pola. Pitanje je kolko dugo ce u taj grad da vladaju, ali vrijeme nije na njihovu stranu.PipiDugaDevetka wrote:ok. Pozdravljam taj stav, ali obećaše spomenik odvedenim Bošnjacima koji su kasnije pobijeni i to niđe drugo nego u sred Herceg Novog gdje redovno pro-velikosrpske partije pobjedjuju!Skijaš wrote:Cetinjanin, hajde ovako, da mi fino ostavimo prošlost po strani, da ne pametujemo jedni drugima i da gledamo kako što kvalitetnije političkim procesima povaljati četnike.
Dogadaji u Crnoj Gori
-
Cetinjanin
#126 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
- paravan
#127 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Skijaš wrote:Cetinjanin, hajde ovako, da mi fino ostavimo prošlost po strani, da ne pametujemo jedni drugima i da gledamo kako što kvalitetnije političkim procesima povaljati četnike.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#128 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ništa, zaboravi na moja pitanja, pridružujem se stavu @Skijaša da je bilo kumst pridobiti Crnu goru za saveznika u borbi protiv četnika/velikosrba, te sada sve tome podrediti.Cetinjanin wrote: To isto znaci i komadanje moje domovine Crne Gore ili potpuno unistenje Crne Gore kao drzave.
-
Cetinjanin
#129 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Tacno. Nedje sam vidio (na neki TV program) da su Dudakovic i Mladic zajedno bili u JNA formacije protiv Hrvatske u Kninsku Krajinu, dok je BiH bila dio Jugoslavije. Dobro me podsjeti.Šef wrote: Joj tebe, pa Dudaković s Mladićem ravnao Zadar.Politika je kurva.
![]()
-
Parish
#130 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Zašto bi Crna Gora ulazila u takve kombinacije.Kakvu korist od toga može da ima ?.Ona i nema zajedničku granicu sa BiH osim one sa Republikom Srpskom sa kojom je u dobrim odnosima.PipiDugaDevetka wrote:Ništa, zaboravi na moja pitanja, pridružujem se stavu @Skijaša da je bilo kumst pridobiti Crnu goru za saveznika u borbi protiv četnika/velikosrba, te sada sve tome podrediti.Cetinjanin wrote: To isto znaci i komadanje moje domovine Crne Gore ili potpuno unistenje Crne Gore kao drzave.
- Skijaš
#131 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Pa naš zajednički neprijatelj nije ograničen međunarodnim granicama. Velikosrpstvo je poput pedofilije i moramo zajednički raditi da se ta bolesna uvjerenja suzbije.Parish wrote:Zašto bi Crna Gora ulazila u takve kombinacije.To je njoj nepotrebno i ne može je joj donijeti nikakvu korist.Ona i nema zajedničku granicu sa BiH osim one sa Republikom Srpskom sa kojom je u dobrim odnosima.PipiDugaDevetka wrote:Ništa, zaboravi na moja pitanja, pridružujem se stavu @Skijaša da je bilo kumst pridobiti Crnu goru za saveznika u borbi protiv četnika/velikosrba, te sada sve tome podrediti.Cetinjanin wrote: To isto znaci i komadanje moje domovine Crne Gore ili potpuno unistenje Crne Gore kao drzave.
KRIVOKAPIĆ: VELIKOSRPSKA AGRESIJA JE KONTINUIRANA
http://www.kurir-info.rs/vesti/krivokap ... -72450.php
Đukanović: Srpski nacionalisti i dalje svojataju Crnu Goru
http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz- ... titet.html
-
radostan dan
#132 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:43, edited 1 time in total.
- Šef
#133 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Nije više to isplativo, čoče. Sad je Srbija "u banani". Kad se oporAvi, eto opet mrča da se busaju u (veliko)srpske junačke grudi.radostan dan wrote:Znači ništa od mog predloga da povlačimo kadrovike iz Srbiju, no da udarimo još žešće na naseljavanje Novog Biograda, Limana, Kule, Vrbasa.
Što ćemo sa pozadinom ljudi,moramo i na to misliti, neće ostat niko da .ebe oca???
- Skijaš
#134 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Ako se oporaviŠef wrote:Nije više to isplativo, čoče. Sad je Srbija "u banani". Kad se oporAvi, eto opet mrča da se busaju u (veliko)srpske junačke grudi.radostan dan wrote:Znači ništa od mog predloga da povlačimo kadrovike iz Srbiju, no da udarimo još žešće na naseljavanje Novog Biograda, Limana, Kule, Vrbasa.
Što ćemo sa pozadinom ljudi,moramo i na to misliti, neće ostat niko da .ebe oca???
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... slove.html
Hoće Dačić da napravi listu uslova koje Brisel može postaviti pred Beograd i listu uslova koje Brisel ne smije postavljati
-
popajic
#135 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Shvatam tvoj motiv za ovakav prijedlog , ali ima nelogicnosti.Skijaš je napisao/la:
Cetinjanin, hajde ovako, da mi fino ostavimo prošlost po strani, da ne pametujemo jedni drugima i da gledamo kako što kvalitetnije političkim procesima povaljati četnike.
AKO proslost ostavimo po strani onda izbijamo razlog da idemo "povaljati" i cetnike i bilo koje druge anti BIH grupacije , jer upravo dejstva iz proslosti odredjuju kako se prema kome treba postaviti .
I to neselektivno !
Ne po naciji ili etniji ,ne po boji krvnih zrnaca , nego upravo po konkretnim dejstvima iz jos friske proslosti.
-
radostan dan
#136 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:44, edited 1 time in total.
- Skijaš
#137 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
U pravu si, nisam bio dovoljno jasan. Mislio sam konkretno na diskusiju koja se otvorila o tom šta smo mi u BiH trebali raditi prije 20 godina. To ne bi trebala biti tema nego kako pobjediti zajedničkog neprijatelja i zaustaviti hegemonističke poteze Beograda.popajic wrote:Shvatam tvoj motiv za ovakav prijedlog , ali ima nelogicnosti.Skijaš je napisao/la:
Cetinjanin, hajde ovako, da mi fino ostavimo prošlost po strani, da ne pametujemo jedni drugima i da gledamo kako što kvalitetnije političkim procesima povaljati četnike.
AKO proslost ostavimo po strani onda izbijamo razlog da idemo "povaljati" i cetnike i bilo koje druge anti BIH grupacije , jer upravo dejstva iz proslosti odredjuju kako se prema kome treba postaviti .
I to neselektivno !
Ne po naciji ili etniji ,ne po boji krvnih zrnaca , nego upravo po konkretnim dejstvima iz jos friske proslosti.
-
Parish
#138 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Problemi sa velikosrbima u CG i BIH su različite prirode.U CG to je sukob oko identiteta ili sukob kultura.U BiH problem sa velikosrbima nije što oni negiraju postojanje drugih nacija (to ih i ne interesuje) nego što teže samostalnosti entiteta u kome su većina.Skijaš wrote: KRIVOKAPIĆ: VELIKOSRPSKA AGRESIJA JE KONTINUIRANA
Za svako savezništvo potrebni su i donekli isti interesi kojih u ovom slučaju nema.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#139 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Neprijatelj mog neprijatelja mi je prijatelj.Parish wrote:Zašto bi Crna Gora ulazila u takve kombinacije.Kakvu korist od toga može da ima ?.Ona i nema zajedničku granicu sa BiH osim one sa Republikom Srpskom sa kojom je u dobrim odnosima.PipiDugaDevetka wrote:Ništa, zaboravi na moja pitanja, pridružujem se stavu @Skijaša da je bilo kumst pridobiti Crnu goru za saveznika u borbi protiv četnika/velikosrba, te sada sve tome podrediti.Cetinjanin wrote: To isto znaci i komadanje moje domovine Crne Gore ili potpuno unistenje Crne Gore kao drzave.
- Skijaš
#140 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
Pa kao što bi da gaze Crnogorce, tako gaze Hrvate i Bošnjake u četnitetu kroz agresivno nametanje srpskog identiteta obilježjem, nazivom i praznicima te administrativne jedinice. Ista je to stvar.Parish wrote:Problemi sa velikosrbima u CG i BIH su različite prirode.U CG to je sukob oko identiteta ili sukob kultura.U BiH problem sa velikosrbima nije što oni negiraju postojanje drugih nacija (to ih i ne interesuje) nego što teže samostalnosti entiteta u kome su većina.Skijaš wrote: KRIVOKAPIĆ: VELIKOSRPSKA AGRESIJA JE KONTINUIRANA
Razlike između Rusa i Amerikanaca su bile puno veće nego razlike između nas u BiH i Crnogoraca, što nije predstavljalo problem Rusima i Amerikancima da zajedničkim naporima slome Hitlera. Crna Gora je naš saveznik i to će savezništvo u budućnosti samo dodatno jačati.Za svako savezništvo potrebni su i donekli isti interesi kojih u ovom slučaju nema.
-
Cetinjanin
#141 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
A to sto kazu da su Bosnjaci ustvari Srbi islamske vjere? To je isto, ali je kod vas i vise od toga, jer imaju svoj entitet. Kod nas nije bilo rata, pa ga nisu mogli ni stvorit.Parish wrote: Problemi sa velikosrbima u CG i BIH su različite prirode.U CG to je sukob oko identiteta ili sukob kultura.U BiH problem sa velikosrbima nije što oni negiraju postojanje drugih nacija (to ih i ne interesuje) nego što teže samostalnosti entiteta u kome su većina.
Za svako savezništvo potrebni su i donekli isti interesi kojih u ovom slučaju nema.
-
hercegovac_pravi
#142 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99
To o granici važi samo onda kada se zastava genocidteta zavijor u NY-u. Do tada....cmizdri o tamnici naorda i prijeti referendumom koji nikako da stigne.Parish wrote:Zašto bi Crna Gora ulazila u takve kombinacije.Kakvu korist od toga može da ima ?.Ona i nema zajedničku granicu sa BiH osim one sa Republikom Srpskom sa kojom je u dobrim odnosima.PipiDugaDevetka wrote:Ništa, zaboravi na moja pitanja, pridružujem se stavu @Skijaša da je bilo kumst pridobiti Crnu goru za saveznika u borbi protiv četnika/velikosrba, te sada sve tome podrediti.Cetinjanin wrote: To isto znaci i komadanje moje domovine Crne Gore ili potpuno unistenje Crne Gore kao drzave.
A ako ti se ne sviđa onda brate spriječi grnaičnu službu BiH da dođe na posao..ha ja..to ti je barem laHko
- Bosnolog
#143 Dogadaji u Crnoj Gori
Srbija pravi probleme svima u regiji,ona je svih ovih godina dokazani izvor nestabilnosti cijelog Balkana,Srbija ima gotovo sa svim susjednim drzavama jako lose medususjedske odnose ukljucujuci i nekadasnjeg saveznika bratsku Crnu Goru,uzalud njenim slugarskim sramnim rabotama u vrijeme Milosevica kada je imao slugarske velikosrpske poslusnike poput Bulatovica ali i Dukanovica.SPC osporava CPC kao i crnogorsku naciju,.Nista novo od Srbije i njene velikosrpske propast politike od koje frustrirani Beograd ne odustaje,cijene takve politike su upravo dvodecenijsko stanje u kome se nalazi Srbija ali i regija.
Nakon osamostaljivanja CG i njenog priznanja Kosova,CG je krenula velikim koracima ka EU i NATO paktu sto jako smeta frustriranom Beogradu i to zeli ljubomorno usporiti i sprijeciti,Casa se puni a Srbija mora smanjivati i dalje sakatiti,jer slaba i sto manja Srbije mirniji i prosperitetniji Balakan ali i cijeli Region......
Ovo je samo jos jedan od dokaza da je Srbije izvor svog zla regije.
Nakon osamostaljivanja CG i njenog priznanja Kosova,CG je krenula velikim koracima ka EU i NATO paktu sto jako smeta frustriranom Beogradu i to zeli ljubomorno usporiti i sprijeciti,Casa se puni a Srbija mora smanjivati i dalje sakatiti,jer slaba i sto manja Srbije mirniji i prosperitetniji Balakan ali i cijeli Region......
Ovo je samo jos jedan od dokaza da je Srbije izvor svog zla regije.
Miodrag Vuković: "Srbija Crnu Goru koči na putu ka Evropi"
02. 08. 2011. • 08:14 A. B.
Izborni zakon bi bio usvojen, a Crna Gora bi dobila datum za početak pregovora da se Beograd nije umješao. Zbog sukoba na Kosovu, eurointegracije Srbije će vjerovatno biti zaustavljane, pa srpski državni vrh čini sve da se to desi i Crnoj Gori, kaže za Blic poslanik DPS i predsjednik Odbora za evropske integracije Miodrag Vuković.
"Srbija se vodi logikom da ne može lider u regionu, kako voli da sebe predstavlja, da bude u eurointegracijama iza Crne Gore. Zato nas moraju zaustaviti".
Zašto za sve probleme krivite Srbiju?
"Mi ne bismo imali problema da nije miješanja Beograda. Pa, poslanik SNP je prije glasanja o izbornom zakonu razgovarao sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Nije slučajnost ni to što se patrijarh Irinej baš u to vrijeme našao u Crnoj Gori, a gori Kosovo".
Kako mislite da dobijete većinu za usvajanje izbornog zakona?
"Srpski jezik neće biti službeni, pa i po cijenu eurointegracija. Kad bismo podlegli pred ucjenama, bili bismo neozbiljni".
Zašto? Srpskim jezikom priča preko 42 posto građana Crne Gore.
"To nije u skladu sa Ustavom. U njemu piše da je službeni crnogorski, a da su srpski, hrvatski i albanski u službenoj upotrebi".
- Drug Član
#144 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Velika greška Srbije je što se nije priklonila zapadu. Dovoljno bi bilo da su ljudi koji su vodili nekakvu politiku Srbije pročitali esej The End of History koji je 1989.godine velemajstorski napisao Francis Fukuyama; mislim da još nebi bilo kasno. Amerika je tada još uvijek zbog istorijske uloge Srpskog naroda u WWII imala totalno drugačiji pristup ka Srbiji. Nevjerovatno je ali istinito da su rok bendovi sa prostora Srbije više uradili za dobrobit Srbije, nego sva srpska politika. Srbija se sada nalazi u nevjerovatno teškoj situaciji, gdje je bukvali cijeli zapad na čelu sa USA protiv nje. Zbog toga nemoj ni sekunde sumnjati da je lošim odnosima Srbije sa susjedima, naravno pored katastrofalne srpske politke, doprinjeo i zapad. Likovi koji platu zarađuju upravljajući krizama po stotinama ovakvih instituta su samo iskoristili prvo vjekovnu mržnju koja je tinjala ispod prašine komunizma, ali i tranzicijski period u kome, čim su otvorena vrata slobodnog tržišta sve fabrike sa ovih prostora su propale, a svijest radnika je poslala ko plastelin laka za oblikovanje u željenom pravcu. Drugi veliki problem Srbije, ali i cijelog ovog prostora je što se nalazi po sred "civilizacijske pukotine" koja dijeli istočnu od zapadne civilizacije. (The Clash of Civilizations, S.P.Huntington) Tako da ako misliš da je Srbija isključivi i jedini remetilački faktor Zapadnog Balkana, moram ti reći prvo da je Srbija suviše slaba, a drugo da malo pogledaš šire oko sebe pa će ti se samo "kasti". I najzad nemoj misliti da kritikujem zapad, ne. Srbiji je istorijski zapad puno više pomogao nego istok. Pogledaj samo razliku u razvijenosti Vojvodine i ostatka Srbije! Paradoks je što u srpskom narodu na žalost preovladava istočni mentalitet i način razmišljanja, ali ne istočni proruski, već više istočni-proturski. 
- p206
#145 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Ko kaže da je Voša razvijenija od ostatka Srbije? Bila je razvijenija dok su se o njoj brinuli Mađari i Njemci, a kasnije i Tito, a sada jad i čemer izuzev 2-3 grada. A ova zadnja rečenica niđe veze.Drug Član wrote: Pogledaj samo razliku u razvijenosti Vojvodine i ostatka Srbije! Paradoks je što u srpskom narodu na žalost preovladava istočni mentalitet i način razmišljanja, ali ne istočni proruski, već više istočni-proturski.
-
zavrzlama
#146 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
jest da je treba i hoce zapad....srbija je zapala sa ideologijhom u srednjem vijeku....razlog zbog cega zapad nece srbiju,je u tome sto srbija sebe zeli vidjeti kao lidera balkana teritorijalno prosirena na 1/3 hrvatske,70% BIH,CG i etnicki ociscenim Kosovom...zasto bi zapad dozvolio da srbija kontrolise ova podrucja kad to moze kontrolisati zapad(kao sto danas kontrolise)...u zapad i NATO se ulazi sa cistim racunima i racunima koje kontrolisu isti..Velika greška Srbije je što se nije priklonila zapadu.
- Drug Član
#147 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Da vas nešto pitam, šta vi mislite zašto Milo Đukanović još nije u zatvoru, a nanio je milionske štete zapadu?
- irvinx1
#148 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Autor otvori temu o Crnoj Gori kako bi na jos jednom mjestu mogao da vazi i lijeci frustracije Srbijom. 
- CSKA
#149 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Bas jutros sam gledao glas amerike,i slusao Vukovica kako kuka na Srbiju.Odma sam pomislio kako ce ovo biti ekspresno na forumu,samo nisam mislio da ce se posebna tema otvoriti o tome
.
- Skijaš
#150 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Ne nego ukazuje na činjenicu da i drugi imaju problema sa Beogradom. Sličnu temu se može otvoriti i o monopolu Beograda nad pravoslavnom dušom Makedonaca.irvinx1 wrote:Autor otvori temu o Crnoj Gori kako bi na jos jednom mjestu mogao da vazi i lijeci frustracije Srbijom.