hana_montana wrote:mama mi s vratnikadje cu kontra mame
Bistrik ili Vratnik :)
- Bullet Tooth Tony
#126 Re: Bistrik ili Vratnik :)
-
tempora
#127 Re: Bistrik ili Vratnik :)
U moje vrijeme, mi iz Moric Moco ratovali smo sa Ilija Grbic. Sjecam se i da je bilo nekih marisana u "disku" na Kovacima - izmedju ovih s Bistrika i Vratnika, al mene se to nije licno ticalo, jer Al'fakovac nema veze niti s jednom a ni sa drugom stranom.
Zensko " rivalstvo" se ogledalo u tome, sto smo mi tada curice s Alfakovca, ismijavale one sa Toke i Dzeke, kada dodju na kupanje na Popovac, jer su nosile siroke naramenice i vatu u grudnjacima - te se kupale u majicama, svezanim u cvor iznad struka, da im viri pupak. I nesto su "eroticno" suskale kroz zube kada bi pricale, pa bi nas to plaho nerviralo.
Face smo smatrali onima oko Pivare i Trga - tu je bilo ko biva pravih frajera.
O tjeskobi mahala ne bih da govorim. Jer ovdje se jos uvijek otimaju komadi asfalta zarad garaza, stepenica itd a komsije izlijecu sa sjekirama jedni na druge, jer ce im neko u prolazu srusiti oluk. Ne vjerujem da ima razlike - po tom pitanju.
O tjeskobi mahala ne bih da govorim. Jer ovdje se jos uvijek otimaju komadi asfalta zarad garaza, stepenica itd a komsije izlijecu sa sjekirama jedni na druge, jer ce im neko u prolazu srusiti oluk. Ne vjerujem da ima razlike - po tom pitanju.
- DadoHacked
#128 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Vratnik je Vratnik

- Lekler
#129 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Kako ono kazu "Ne udaji se s Bistrika ne zeni se s Vratnika"
-
immuno
#130 Re: Bistrik ili Vratnik :)
nemam nista protiv Bistrika al Vratnik je nesto posebno hem suncano hem lijepo ama kako god na ovoj strani ljudi dobri isto ko i na memli strani!
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#131 Re: Bistrik ili Vratnik :)
brdo ko brdoDadoHacked wrote:Vratnik je Vratnik![]()
![]()
- ljubav_aha
#132 Re: Bistrik ili Vratnik :)
da li imate fotke obe lokacije 
- poznanik
#133 Re: Bistrik ili Vratnik :)
ljubav_aha wrote:da li imate fotke obe lokacije
Mogu se naći fotke samo jedne strane, na fotkama s druge, koja je u vječitoj vlazi i sjeni, sve je mračno
- ljubav_aha
#134 Re: Bistrik ili Vratnik :)
volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA 
- poznanik
#135 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Treći ugao trougla. Da nisi sad spomenula to naselje, ne bih ga se sjetio drugačijeljubav_aha wrote:volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA
- ljubav_aha
#136 Re: Bistrik ili Vratnik :)
ah taj pogled na gradpoznanik wrote:Treći ugao trougla. Da nisi sad spomenula to naselje, ne bih ga se sjetio drugačijeljubav_aha wrote:volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#137 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Hendek... bivša Ragiba Ljubunčića...poznanik wrote:Nije Jekovac nego Hendek
- poznanik
#138 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Dobro se sjetila @ljubav, vi koji stanujete na Vratniku ili Bistriku, dajte ovdje postavite fotografije tih naselja, ali ne tuđe, s interneta, već svoje, iz ulice, s trga, bilo koje zanimljivosti, kuće, ljude...bilo šta, ali samo pod uslovom da su vaše i da su do sada neobjavljene.
Pored fotki dovoljno je upisati njihovu pripadnost, Vratniku ili Bistriku, ili, po želji, i detaljniji opis.
Pored fotki dovoljno je upisati njihovu pripadnost, Vratniku ili Bistriku, ili, po želji, i detaljniji opis.
- poznanik
#139 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Suočenje s Mehmedaginom, zapravo - udar joj s bokaChmoljo wrote:Hendek... bivša Ragiba Ljubunčića...poznanik wrote:Nije Jekovac nego Hendek
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#140 Re: Bistrik ili Vratnik :)
znam ja odlično tu ulicu
tu mi je tetka po vijeka živjela, i ko je u blizini tu, teško da nju nije znao, ili tetka 
- poznanik
#141 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Reci makar prezimeChmoljo wrote:znam ja odlično tu ulicutu mi je tetka po vijeka živjela, i ko je u blizini tu, teško da nju nije znao, ili tetka
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#142 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ni Vratniku, ni Kovacima, ni Bascarsiji, zaseban su dio i pripadaju MZ Medrese.ljubav_aha wrote:volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA
Ali onako globalno gledajuci najblize su Bascarsiji od spomenutih dijelova grada.
- vox-populi
#143 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Uh meni belaj, ovde odrastao (Mihrivode), pola rodbine mi na Vratniku, a imao jednu djevojcicu na memli strani, taman iznad komande... Dje cu sad?!ljubav_aha wrote:volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA
- Tvrtko II Kotromanić
#144 Re: Bistrik ili Vratnik :)
haj ti na memli stranu ipakvox-populi wrote:Uh meni belaj, ovde odrastao (Mihrivode), pola rodbine mi na Vratniku, a imao jednu djevojcicu na memli strani, taman iznad komande... Dje cu sad?!ljubav_aha wrote:volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA
- poznanik
#145 Re: Bistrik ili Vratnik :)
vox-populi wrote:Uh meni belaj, ovde odrastao (Mihrivode), pola rodbine mi na Vratniku, a imao jednu djevojcicu na memli strani, taman iznad komande... Dje cu sad?!ljubav_aha wrote:volim mihrivode,ali ne znam kome pripadaju bascarsiji,vratnku ili kovacima,nisam iz SA
A čim završi ljeto, opet nazad u Njemačku
- ladyblue18
#146 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Pa ostat u komsiluku, ha ya.vox-populi wrote: Uh meni belaj, ovde odrastao (Mihrivode), pola rodbine mi na Vratniku, a imao jednu djevojcicu na memli strani, taman iznad komande... Dje cu sad?!
- vox-populi
#147 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Sticajem okolnosti, jos uvijek cekam taj odmor koji cu provesti u komsiluku. Vidim da sam se pogresno "odrazio", nisam trenutno ni na suncanoj ni na memli strani...ladyblue18 wrote:Pa ostat u komsiluku, ha ya.vox-populi wrote: Uh meni belaj, ovde odrastao (Mihrivode), pola rodbine mi na Vratniku, a imao jednu djevojcicu na memli strani, taman iznad komande... Dje cu sad?!bar dok je vrijeme odmora
- ladyblue18
#148 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ma znam ja da nisivox-populi wrote:
Sticajem okolnosti, jos uvijek cekam taj odmor koji cu provesti u komsiluku. Vidim da sam se pogresno "odrazio", nisam trenutno ni na suncanoj ni na memli strani...
Ali realno, 'ta ce memli strana
- vox-populi
#149 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Uh, da ti vidis ovu djevojcicu... Njoj 13 a meni 15, bilo nekad. Dzaba ti cijela suncana strana.ladyblue18 wrote:
Ali realno, 'ta ce memli strana![]()
- ladyblue18
#150 Re: Bistrik ili Vratnik :)
vox-populi wrote:
Uh, da ti vidis ovu djevojcicu... Njoj 13 a meni 15, bilo nekad. Dzaba ti cijela suncana strana.