Tačno tako, odlično rečeno, samo što je danas nažalost sve više takvih opravdanja i ložiona na filmskom platnu, a još više onih koji ih koriste i oni će u takvom filmu vidjeti samo sirovu površinu, jer nešto dublje neki nisu ni sposobni shvatiti, a s druge strane sve je manje onih koji će to sagledavati samo kao interesantan obrazac ponašanja.Chmoljo wrote:znaš šta, ima ona jedna izreka: kad sunce grije u cvijet, on samo ljepše miriše. kada grije u g***o ono samo više smrdiGeneral_Jackson wrote:
Potpisujem tvoju listu skupa sa dodatkoms tim da bih izbacio Pijanista, mislim da je vrhunski film koji trebaš pogledati ako imaš dobre živce (jer film je brutalno realan i tragičan). Što se Kuma tiče priznajem da je remek djelo i sam film i gluma, ali jednostavno ne podnosim filmove koji veličaju kult kriminalca, bez obzira što neki misle da to nije slučaj.
Ja inače bježim od akcionih filmova i retardiranih komedija i ne razumijem pomamu za ovim super-herojima u posljednje vrijeme, shvatam kada se na to lože djeca, ali kada stari konji preko 30 zabale kada vide najavu za te filmove, to jednostavno ne razumijem.tako i Kum. ko gotivi taj način života, Kum će mu biti opravdanje i ložiona. ko nije baš u tom filmu, može sagledati interesantan obrazac ponašanja, i da stvari nigdje, pa ni tu, nisu crno-bijele.
![]()
ovi se prvi nikad neće sjetiti posljednje scene iz filma, trećeg po redu.
Filmovi od kojih bjezim
Moderator: _BataZiv_0809
- General_Jackson
#126 Re: Filmovi od kojih bjezim
- wickerman
#127 Re: Filmovi od kojih bjezim
Gledam sve filmove zive,ali bi mogao izdvojiti da ne volim Tarantina,Allena,Rodrigueza ali opet i njihove filmove pogledam iako naravno u manjem postotku(oko 5%)! Tako od njihovih filmova mogu izdvojiti da sam pogledao(jer su bili milijardu puta na svakoj televiziji,neki ukljucujuci i TVSA) From Dusk Till Dawn,Pulp Fiction,Machete,Inglourious Basterds i nisam bio odusevljen.
Naravno da me to nece sprijeciti u buducnosti da pogledam neke od filmova samo radi toga jer ih svi vole,ili jer puno zaradjuju ili ako ne volis Quentina onda si papak xD
Naravno da me to nece sprijeciti u buducnosti da pogledam neke od filmova samo radi toga jer ih svi vole,ili jer puno zaradjuju ili ako ne volis Quentina onda si papak xD
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#128 Re: Filmovi od kojih bjezim
ma to je već opširnija tema od samih filmova. kvantitet prije kvaliteta. skandal i reklama prodaju, kvalitet je manje bitan. tako je u filmu, tako je u muzici, književnosti. pa i u sportu... šuške uništavaju i fudbal...General_Jackson wrote:
Tačno tako, odlično rečeno, samo što je danas nažalost sve više takvih opravdanja i ložiona na filmskom platnu, a još više onih koji ih koriste i oni će u takvom filmu vidjeti samo sirovu površinu, jer nešto dublje neki nisu ni sposobni shvatiti, a s druge strane sve je manje onih koji će to sagledavati samo kao interesantan obrazac ponašanja.
- Chmoljo
#129 Re: Filmovi od kojih bjezim
ma realno, meni je Tarantino, 'nako. najbolji njegov mi je '4 sobe'wickerman wrote:Gledam sve filmove zive,ali bi mogao izdvojiti da ne volim Tarantina,Allena,Rodrigueza ali opet i njihove filmove pogledam iako naravno u manjem postotku(oko 5%)! Tako od njihovih filmova mogu izdvojiti da sam pogledao(jer su bili milijardu puta na svakoj televiziji,neki ukljucujuci i TVSA) From Dusk Till Dawn,Pulp Fiction,Machete,Inglourious Basterds i nisam bio odusevljen.
- Chmoljo
#130 Re: Filmovi od kojih bjezim
ma vazda biloultima_palabra wrote: Veliki filmovi imaju više slojeva
smijem se zakleti da bi i u Ranama bio odličan
- irvinx1
#131 Re: Filmovi od kojih bjezim
Vidim opet o amidzi
Kakav Zalica 
- ultima_palabra
#132 Re: Filmovi od kojih bjezim
Vala za Srpski film je izmislio sedmu umjetnost 
- Djevrek
#133 Re: Filmovi od kojih bjezim
Titanik, nikad neću pogledati.
- tandrlike_chandrlike
#134 Re: Filmovi od kojih bjezim
i ja isto. pearl harbour, takođe.Djevrek wrote:Titanik, nikad neću pogledati.
- madFlava
#135 Re: Filmovi od kojih bjezim
tandrlike_chandrlike wrote:i ja isto. pearl harbour, takođe.Djevrek wrote:Titanik, nikad neću pogledati.
Djevrek wrote:Titanik, nikad neću pogledati.
al ste ludi!
- KPNCTNJAH
#136 Re: Filmovi od kojih bjezim
Citam temu i imam osjecaj da su neki zalutali na pdf film
kako bi ja volio da sam na mjestu nekih od vas, da imam priliku po prvi put gledati neki od ovih odlicnih filmova koje vi izbjegavate... i samo ne kontam zasto svako ko nije gledao Pottera izbjegava i LOTR
to nema veze jedno s drugim
- cyprus
#137 Re: Filmovi od kojih bjezim
Jah, dobro me podsjetiste... Pearl Harbor, također ne želim gledat 
- Bullet Tooth Tony
#138 Re: Filmovi od kojih bjezim
KAI je jedan vrhunski film .... ko u nacinu na koji glumas istresa gliste , uglu kamere prilikom kuhanja kafe itd itd vidi samo to , njemu je film debilanultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahaleMislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
- Not My Idea
#139 Re: Filmovi od kojih bjezim
cyprus wrote:Jah, dobro me podsjetiste... Pearl Harbor, također ne želim gledat
+1
- Jack Be Nimble
#140 Re: Filmovi od kojih bjezim
Opet se snima Prljavi Ples i Footloose
Kako se Footloose preveo na nasem?
- pirmin
#141 Re: Filmovi od kojih bjezim
Chmoljo wrote:ma vazda biloultima_palabra wrote: Veliki filmovi imaju više slojevadobar je meni i Carlito's way
nije na nivou Kuma, al je Al nenadmašan
može glumiti taljanskog ganstera, kubanskog, portorikanskog
![]()
![]()
![]()
smijem se zakleti da bi i u Ranama bio odličankeve mi
Al da glumi u emisiji "Znanje-imanje" zracio bi.
- vicious
#142 Re: Filmovi od kojih bjezim
FutluzJack Be Nimble wrote:Opet se snima Prljavi Ples i Footloose![]()
- Aquatic B
#143 Re: Filmovi od kojih bjezim
Šta vi gledate? Ne znam kako jednsotavno niste naletili na neki od ovih filmova (iz provg posta) na tv-u. Većina je bila mali milion puta. Pregledao većinu navedenih, i nisam se pokajao, ima odličnih, dobrih ali i onih koji nisu zadovoljili moje kriterije. Uglavnom je to od osobe do osobe, al haj. 
- VeriBizi
#144 Re: Filmovi od kojih bjezim
...
Last edited by VeriBizi on 13/12/2011 17:53, edited 1 time in total.
- Murat Sabanovic
#145 Re: Filmovi od kojih bjezim
nemoguca misija, planeta majmuna(nove verzije), hari potter,avatar,
- Point.
#146 Re: Filmovi od kojih bjezim
pogledaj ovaj novi Planeta Majmuna (R)evolution neces se pokajati.Murat Sabanovic wrote:nemoguca misija, planeta majmuna(nove verzije), hari potter,avatar,
- Not My Idea
#147 Re: Filmovi od kojih bjezim
ljudi, odgledala sam Kuma, sva 3 dijela
still not impressed al et, nije los film. mislim dobar je film samo ja prosto ne vidim cemu sva ta hampa oko njega.
2. dio mi je najbolji, u trecem fali Tom Hagen i malo radnje, sapunjicav nekakav
et ...a sad me nemojte kamenjem zasut
2. dio mi je najbolji, u trecem fali Tom Hagen i malo radnje, sapunjicav nekakav
- Ridjobrki
#148 Re: Filmovi od kojih bjezim
Velim ja tebi....Not My Idea wrote:ljudi, odgledala sam Kuma, sva 3 dijelastill not impressed al et, nije los film. mislim dobar je film samo ja prosto ne vidim cemu sva ta hampa oko njega.
- irnes77
#150 Re: Filmovi od kojih bjezim
Uffff. Kao prvo bjezim od "crnackih" filmova, oni nj geto ovo ono, droga, kradja itd. Bjezim of Aronofskog jer fontanu nisam mogao pregledati jer je previse dosadna i nejasna, i nije me jednostavno mogla prikovati za stolicu da pregledam, black swan sam za cudo pregledao i svidio mi se... Mrzim amaterske filmove tipa blair witch project, cloverfield i slicne gluposti.