Samo da ti srusim neke iluzije..ne znam odakle ti informacija od 95% domacih sastojaka, realno nema ih ni 5% (voda i navodno mlijeko i neki sastojci u salatama) Sva hrana se dovozi smrznuta iz Njemacke, cak ni tocena kola nije iz HadzicaBrankovac wrote:Prvo da napišem da sam veoma sretan jer se Bosna i Hercegovina sve više približava Zapadu i otvaranje McDonaldsa će nas sigurno približiti euroatlantskim integracijama, jer iz EU-a prate sve aspekte društva, a ne samo političke.
Drugo također sam sretan, jer je 95% sastojaka u sarajevskom McD-u domaće proizvodnje (ono 5% predstavlja strane recepte i nešto sitno još). Sretan sam jer je i zaposleno preko 100 osoba, a također sam veoma sretan, jer su ljudi u Sarajevu sretni i ponosni. Sada Sarajevo neće samo da se diči jednom Baščaršijom, vječnom vatrom, najvećim tornjem u regionu, Wilsonovim šetalištem, BBI centrom (najjačim u Europi)...Sad će Sarajevo da se diči i McDonaldsom što pokazuje da Sarajevo malo po malo postaje prava metropola sve sličnija Beču i Zagrebu.
Treće sutra ću se s dva prijatelja zaputiti iz Mostara na McDonalds u Sarajevu, eto u želju nam nismo odavno jeli. Ima da potrošim 50 KM tamo pa makar do kraja mjeseca ne otišao na more.
Četvrto, ovdje vidim mnoge predrasude, mnogi su ljubomorni, ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim. Sjetite se parne lokomotive iz 1800. i neke, e to vam je danas McDonalds.
Peto, nije točno da se od McDonaldsa deblja. Deblja se od pretjerivanja u prehrani. Neće se nitko udebljati od jednog BigMac menija, ta nećete ga jesti svaki dan i tri put dnevno. Medicinski stručnjaci iz McDonaldsa su svaki svoj hamburger razvili u najmodernijim laboratorijima diljem prehrambenih fakulteta prestižnih sveučilišta u SAD-u i Europi. Jedan hamburger sadrži sve potrebne dnevne vitamine, minerale i kemijske sastojke za normalno funkcioniranje organizma, te su veoma zdravi (sjetite se da su u jednom hamburgeru i majoneza, to su jaja, onda salata zelena i paradajz, to je povrće). Na kraju krajeva i pomfri daje snagu, a ako se ne varam i to je povrće kao i riža.
McDonalds
-
neki
#126 Re: McDonalds
- Jack Be Nimble
#127 Re: McDonalds
I ne zaboravimo 60te i silne feministe! Zene iz kuhinja otisle na posao, nema se vremena praviti pravi rucak, nego uzmi onu kocku leda iz kutije i stavi u mikrovalnu za 2 i po minute i imaces grasak, rizu i piletinu za dorucak....100% home made!detroit-mercy wrote:Ima i ta veze, kada pogledas strukturu privrede i da je velika vecina service sector a agrar i manufacturing svake godine manji i manji.Jack Be Nimble wrote:Ameri jedu mnogo manje nego sto su njihove dzede jele 1900-1930. Medjutim njihove dzede su motikama radili svaki dana, a danas sjedis u kancelariji sa kravatom, tipkas jednom rukom po tastaturi, kobiva glumis da radis a drugom rukom jedes doritos. Npr. nesto kao ja upravo sada
Industrija
Posao sa kravatom
Radno doba ubij boze
Sve manje vremena za familiju
Debljanje
U drzavama kao Bosna, taj recept isto radi samo brzom parom. Negdje sam procitao da je Hrv i BiH medju top 10 drzava sto se tice debljine. Nimalo me ne cudi jer kroz sta je amerika prosla zadnjih 60-70 godina, manje drzave koje trce za kapitalizmom prolaze u roku 10 godina. Radno vrijeme duze, nema se vremena, djeca sama sebi biraju hranu itd.
- BHF_Manijak
#128 Re: McDonalds
Blago tebi, jakog dozivljaja aman ja rabbi!Brankovac wrote:Manimo se pravopisa, svi u McD kušajmo nešto novo! Dolazim i ja sutra u privatnom aranžmanu s dva prijatelja i sami snosimo troškove goriva! Ne zato što idemo da jedemo hamburgera. Hamburgera ima svugdje. Mi idemo u McD, a to je doživljaj.
Sto se tice ovih komentara za navalu i poredjenja sa Somalijom, nidje veze ba, pa pogledajte klipove i sve ce vam biti jasno, rijec je o djeci vecinom uzrasta od neku 8-9 godina pa do 16, dakle populacija kojoj je to fakat dozivljaj jer vjerovatno velika vecina njih nije se nikad susrela sa McD, da je rijec u ljudima srednjih godina onda bi se zabrino!
PS Najjaca je ona zena na klipu o reakcijama i sa komentarom :"McDoLands..."
- vjesticanametli
#129 Re: McDonalds
a i bulet toni
- dobar_ti?
#130 Re: McDonalds
Strasna je cinjenica da mnogi ovdje ne vide ironiju ovog brankovca
Za prepast se...
Inace, pridruzujem se akciji, sutra sam pred mcD vec u 7
Inace, pridruzujem se akciji, sutra sam pred mcD vec u 7
- Bullet Tooth Tony
#131 Re: McDonalds
ma ogromna .... ali kada sam vidio da su dva auta stala sa upaljenim zmigavcima na sred ceste... znaci ...vjesticanametli wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
brankovac
![]()
![]()
a i bulet tonizar je takva guzva bila
-
vratnik
#132 Re: McDonalds
Ja i moja ekipa pozdravljamo brankovca i njegovu ekipu i cast nam je da prihvatimo njegov / njihov poziv u McD aBd sutra oko 7:33, dosli bi i ranije, ali imam ja dok s brda sletim malo, razumijes brate.
Znaci, sutra, mi, vi, svi u McD aBd.

Znaci, sutra, mi, vi, svi u McD aBd.
- Edin H.
#133 Re: McDonalds
Joj valja meni sada dvije milje kolometara opaliti da spucam Big Mac u Sarajevupirmin wrote:Prosto ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji predju 200km samo da bi jeli Big Mac, Hamburger, Mc Chicken ili sta vec![]()
![]()
A jos mogu i maru fasovati od onih orangutana na vratima
Koliko placaju raju po satu kada su vec napucali evropske cijene
Pitanje je naravno upuceno NEDIMU
- Edin H.
#134 Re: McDonalds
Jok eto ti biWox wrote:Koliko vas zaista vjeruje u ove burgere?
Da li bi ste izveli djevojku u MD?
-
zaritisinebrute
#135 Re: McDonalds
vi pricajte da brankvic ironise ali onaj post kako je otici u mc dozivljaj me podsjeti na pricu mog poznanika koji je o prvom odlasku u mc u nekoj od susjednih zemalja pricao upravo kao brankovic .. njemu je to bio dozivljaj ravan upoznavanju engleske kraljice sa sve uputstvima kako da se ponasa ... kako tamo postoje kante ... kako se trebas fino obuci ...
vjerujte uopste se ne salim ... ja i dan danas imam traume od njegove price
i hajde vise smarate sa tim da je mc hrana puna masnoca ... deblja i ostalo ... postaje zamorno
vjerujte uopste se ne salim ... ja i dan danas imam traume od njegove price
i hajde vise smarate sa tim da je mc hrana puna masnoca ... deblja i ostalo ... postaje zamorno
-
vratnik
#136 Re: McDonalds
to kad je odlucim prosit.Wox wrote:Koliko vas zaista vjeruje u ove burgere?
Da li bi ste izveli djevojku u MD?
- Troll_Happens
#137 Re: McDonalds
koliko nije eno hr skoro u eu pa eto i srbija ce brzo dok ove generale isprase u hag.. a mi gdje smo mi .. u tim istim civarama i odosmo u majcinuWox wrote:Koliko je McDonalds pomogao Zagrebu u Beogradu na putu u NATO i EU ?
Jedino pozitivno je to sto se zaposlilo dosta raje, a sve ostalo je bezze. To je jedan skupi sendvic od kojeg se nemilosrdno deblja. I tu je kraj price.
-
the dream
#138 Re: McDonalds
Dovoljnoje pogledati film Super size me da bi se shvatile prehrambene navike Amerikanaca i kakva je hrana ustvari u restoranima tipa McDonaldsa, Burger Kinga ili KFC. Pojava mcd je sa,o još jedan korak globalizacije tačnije rečeno amerikanizacije koja je prisutna u cijelom svijetu, pa i na brdovitom Balkanu. Da li će ljudi ići da jedu u mcd, sigurno da hoće. McDonalds je brand i među deset najbogatijih kompanija u svijetu. Jesti se tretira kao neka vrsta trenda, nešto što je IN,kao što mi kažemo to je furka.Globalizacija je neminovan proces koji se odvija neometano i nema naznaka da će prestati.
- just principe
#139 Re: McDonalds
o zemljo otvori se
kaze ova jedna "Mnoge drzave su nas smatrale zaostalim zbog toga"
eto od danas vise nismo zaostali

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#140 Re: McDonalds
Koji paradoks
McDonalds je tako nebitan da neki kampuju na ovoj temi i analiziraju svaku sitnicu vezanu za MCD da bi sto bolje popljuvali i MCD i ljude koji ce ponekad nesto pojesti tamo.
McDonalds je tako nebitan da neki kampuju na ovoj temi i analiziraju svaku sitnicu vezanu za MCD da bi sto bolje popljuvali i MCD i ljude koji ce ponekad nesto pojesti tamo.
- Država
#141 Re: McDonalds
Što se mene tiče, meni je kljukuša draža. Ali eto, ko voli nek" izvoli...
-
detroit-mercy
#142 Re: McDonalds
Ja isto ne mogu da skontam toliku opsjednutost McD, prije vidim neke licne frustracije. Hebote, jedan zahod manje vise u bogatoj ponudi zahodaplain vanilla wrote:Koji paradoks
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#143 Re: McDonalds
pa ko je opsjednut? pogledaj snimku danasnju iz MCD, sve djecica..detroit-mercy wrote:Ja isto ne mogu da skontam toliku opsjednutost McD, prije vidim neke licne frustracije. Hebote, jedan zahod manje vise u bogatoj ponudi zahodaplain vanilla wrote:Koji paradoks
McDonalds je tako nebitan da neki kampuju na ovoj temi i analiziraju svaku sitnicu vezanu za MCD da bi sto bolje popljuvali i MCD i ljude koji ce ponekad nesto pojesti tamo.. Kome smeta neka ne ide i kapak
.
- CSKA
#144 Re: McDonalds
Do koliko radi ovo cudo,svi pisu kada se otvara a niko kada se zatvara.Jel radi bar do ponoci ? Prepostavljam da cu jedino tada moci uci pred zatvaranje od guzve.
-
detroit-mercy
#145 Re: McDonalds
Mislio sam na forumaseplain vanilla wrote:pa ko je opsjednut? pogledaj snimku danasnju iz MCD, sve djecica..detroit-mercy wrote:Ja isto ne mogu da skontam toliku opsjednutost McD, prije vidim neke licne frustracije. Hebote, jedan zahod manje vise u bogatoj ponudi zahodaplain vanilla wrote:Koji paradoks
McDonalds je tako nebitan da neki kampuju na ovoj temi i analiziraju svaku sitnicu vezanu za MCD da bi sto bolje popljuvali i MCD i ljude koji ce ponekad nesto pojesti tamo.. Kome smeta neka ne ide i kapak
.
- Jack Be Nimble
#146 Re: McDonalds
Da.Wox wrote:Da li bi ste dopustili svojoj djevojci da sama ode u MD?
Odu u mejtef hodza ono de malo na moje koljeno. Odu u crkvu pop ono de malo na moje koljeno. U McD ih onaj donald jos nije pipao.
-
saim_adka
#147 Re: McDonalds
Sarajevski Mekac!
Mek Donaldse moj dragi
I ti u Sarajevu konačno proradi
Gdje si bio sve ove godine
Na hamburger vodim pola rodbine
Ko će prije do tacne i kase
Stvaraju se nove Fast Fuud klase
Lakta se raja i nervozno se viljuške vade
Utrkuju se ko će prije umazati brade
Mek Donaldse nek si svan'o i kod nas
Konačno je došao svjecki spas
Sad se potpuno osjećamo EU dijelom
Ispunjeno je zdravom hranom naše tijelo
Mek Donaldse radujem ti se svaki dan
Ispunio si moj dugogodišnji san
Konačno mogu da se najedem svega
Nema više graha, sarme sa parče hljeba
Nek crkne ćevap i burek pita
Ko naše papke i levate šta pita
Ako neko Mek Donalds neće da jede
Nije civilizovan i nek se jebe
- pustopoljina
#148 Re: McDonalds
ima nesto dobro u mcd.
neki dan sjedim u kaficu/pekari, blizu mekija
dosla da rucam.
deset minuta cekam kelnericu...a nije guzva.
slijedecih deset supu
i nakon okruglih pola sata od ulaska- glavno jelo.
uopste nije bila guzva.
da sam otisla samo 20 metara dalje- u tih pola sata bih i zavrsila sa jelom.
neki dan sjedim u kaficu/pekari, blizu mekija
dosla da rucam.
deset minuta cekam kelnericu...a nije guzva.
slijedecih deset supu
i nakon okruglih pola sata od ulaska- glavno jelo.
uopste nije bila guzva.
da sam otisla samo 20 metara dalje- u tih pola sata bih i zavrsila sa jelom.
- p206
#149 Re: McDonalds
McDonalds je samo simbol za početak FDI-a ili ti ga direktnih stranih investicija... mnoge manje kompanije gledaju gdje je McDonalds otvorio svoju filijalu i one se vode time. Nisam ljubitelj takve hrane(hamburger pojeo jednom u životu), ali je McDonalds svakako jedna od najuspješnijih multinacionalnih kompanija.
- BiH-x
#150 Re: McDonalds
Wox wrote:Da li bi ste dopustili svojoj djevojci da sama ode u MD?