Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dobar osjecaj

#126 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by dobar osjecaj »

Walther wrote:
Ramzess Veliki wrote:Pametni hećimi to zovu sociopatija. Jako raširena pojava ...
Da... Uslovi na Zapadu su idealni za divljanje takvog poremecaja, najvise zbog pojave drustvenih mreza. Zenske zbog svoje povrsnosti padaju na lakse od muskaraca. Zaljubljivanje je postao samo "status update", razvod isto tako.
Joooj ne mogu se nikako složiti da je to neka savremena pojava. Ne sumnjam da su uslovi za širenje svih oblika ponašanja poboljšani uz sve nove tehnologije i mogućnosti, ali zaboga, veliki dio tog ponašanja je na neki način i dio tradicije koju porazno veliki broj žena smatra i naziva mudrošću.
Svjedočila sam bezbroj puta kada starije žene daju upravo takve savjete svojim kćerkama ili unukama, kako biti mudra u tom stilu.
To vjerovatno radi i mnogo muškaraca ali ovdje se pisalo o ženskom mudrom pristupu svemu tome, koji ste komentarisali.
@sheilak
Ja nisam sklona manipulaciji. Desi mi se ponekad da vođena nekom ljutnjom, zavišću ili nekim sličnim emocijama poželim uraditi nešto loše ali to uvijek presječem jer to nisu oblici ponašanja u kojima mogu uživati.
Walther

#127 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Walther »

sheilak wrote:@walther

pa svi smo mi skloni manipuliranju da dobijemo ono sto zelimo, vise ili manje, svjesno ili nesvjesno. i to od najranijeg djetinjstva i ne nuzno samo kada je ljubav u pitanju. ja sam se ovdje samo osvrnula na svjesno navodjenje muskarca da se zaljubi u tebe i pitanje, zasto to zena radi. jer ima raznih, slojevitih, sebicnih, kompleksnih razloga, pa i ove koje si ti naveo. ali naravno nije to uvijek tako jer kad se zaista zaljubis u jednog, nemas tog razumskog odmaka od osjecaja da bi bila u stanju manipulirati nekim. tu s eonda potpuno predajes.
Nisam govorio o tome... Govorio sam o tome da dijelu gdje se zenska predaje ili ne predaje... Generalno ona koja "manipulise", manipulise uvijek i do kraja zivota in ne samo u ljubavi. Na poslu, u drustvu, u obitelji . Zene ili cure koje nisu sklone tome (a sve manje ima takvih) nece to nikad uraditi. Ne zbog ljubavi vec odgoja/morala/karaktera.

Gornje vazi i muskarce iako su zenske preuzele primat zbog "empancipacije".
Walther

#128 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Walther »

dobar osjecaj wrote:Joooj ne mogu se nikako složiti da je to neka savremena pojava. .
Pa jeste... Prije nije bilo mogucnosti za takve stvari. Nekad je "zaljubljivanje" bio skup sport, danas je nevjerovatno jeftin. Pogotovo za zene...
sheilak

#129 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by sheilak »

Walther wrote:
sheilak wrote:@walther

pa svi smo mi skloni manipuliranju da dobijemo ono sto zelimo, vise ili manje, svjesno ili nesvjesno. i to od najranijeg djetinjstva i ne nuzno samo kada je ljubav u pitanju. ja sam se ovdje samo osvrnula na svjesno navodjenje muskarca da se zaljubi u tebe i pitanje, zasto to zena radi. jer ima raznih, slojevitih, sebicnih, kompleksnih razloga, pa i ove koje si ti naveo. ali naravno nije to uvijek tako jer kad se zaista zaljubis u jednog, nemas tog razumskog odmaka od osjecaja da bi bila u stanju manipulirati nekim. tu s eonda potpuno predajes.
Nisam govorio o tome... Govorio sam o tome da dijelu gdje se zenska predaje ili ne predaje... Generalno ona koja "manipulise", manipulise uvijek i do kraja zivota in ne samo u ljubavi. Na poslu, u drustvu, u obitelji . Zene ili cure koje nisu sklone tome (a sve manje ima takvih) nece to nikad uraditi. Ne zbog ljubavi vec odgoja/morala/karaktera.

Gornje vazi i muskarce iako su zenske preuzele primat zbog "empancipacije".
ne bih se slozila s time. postoje osobe kojima se manipulira, postoje situacije. ali to se u ljubavi iskljuci. manipuliranje je taktika prezivljavanja (od najranijeg djetinjstva) i nema niceg loseg u tome. naravno, ako postujes odredjene granice. ;-) :D no, ljubav/veza mi nije bojno polje i nema potrebe za tim.
Ramzess Veliki

#130 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:ne bih se slozila s time. postoje osobe kojima se manipulira, postoje situacije. ali to se u ljubavi iskljuci. manipuliranje je taktika prezivljavanja (od najranijeg djetinjstva) i nema niceg loseg u tome. naravno, ako postujes odredjene granice. ;-) :D no, ljubav/veza mi nije bojno polje i nema potrebe za tim.
Grozno ... :shock:
sheilak

#131 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by sheilak »

ma uzas. :D

sve pravednici koji kukaju zbog zlih, manipulativnih zena slabog morala. i uzdisu za starim vremenima kad je sve bilo cisto, jednostavno, onako majcinski. kad muskarac nije bio u opasnosti... :D
Walther

#132 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Walther »

sheilak wrote:ne bih se slozila s time. postoje osobe kojima se manipulira, postoje situacije. ali to se u ljubavi iskljuci. manipuliranje je taktika prezivljavanja (od najranijeg djetinjstva) i nema niceg loseg u tome. naravno, ako postujes odredjene granice. ;-) :D no, ljubav/veza mi nije bojno polje i nema potrebe za tim.
Osoba koja manipulise je sociopata koji zbog nedostatke empatije radi to sto radi. To jeste lose u svakom pogledu i ne samo u ljubavi. Takvi ljudi gaze preko mrtvih zbog svog svoje guzice. Ko nema empatije svakako nije sposoban ljubavi. Manipulacija nije stvar prezivljavanje vec stvar ego-tripa.
sheilak

#133 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by sheilak »

manipuliranje bilo cime ne iskljucuje empatiju. i ne podrazumijeva uvijek ekstremne oblike. gle, recimo, zar ti nikada nisi, onako djetinje, hajmo reci, naveo roditelje (svojim ponasanjem na primjer) da ti kupe neku igracku? ili inace da dobijes nesto? mozda nesvjesno?

al gle, mozemo mi ovako do sutra. ja cu ostati pri svom. :D ti, naravno, pri svom. samo nemoj biti toliko ozbiljan. ;-)
Ramzess Veliki

#134 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

Walther wrote:
Osoba koja manipulise je sociopata koji zbog nedostatke empatije radi to sto radi. To jeste lose u svakom pogledu i ne samo u ljubavi. Takvi ljudi gaze preko mrtvih zbog svog svoje guzice. Ko nema empatije svakako nije sposoban ljubavi. Manipulacija nije stvar prezivljavanje vec stvar ego-tripa.
Podržavam. Šejlu ne podržavam.
Ko se jednom nauči manipuliranju drugim ljudima iz bilo kog razloga, a razlog je uvijek isti - iskoristiti tuđu dobrotu u svoju korist, uvijek će to raditi, svjesno ili nesvjesno. To je otrov svakog zdravog društva. Nažalost postala je vrlo raširena pojava, jer mnogi ne mogu svojom kvalitetom da postignu to što mogu lažima.
Ramzess Veliki

#135 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:ma uzas. :D

sve pravednici koji kukaju zbog zlih, manipulativnih zena slabog morala. i uzdisu za starim vremenima kad je sve bilo cisto, jednostavno, onako majcinski. kad muskarac nije bio u opasnosti... :D
Baš ... :roll:
Walther

#136 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Walther »

sheilak wrote:manipuliranje bilo cime ne iskljucuje empatiju. i ne podrazumijeva uvijek ekstremne oblike. gle, recimo, zar ti nikada nisi, onako djetinje, hajmo reci, naveo roditelje (svojim ponasanjem na primjer) da ti kupe neku igracku? ili inace da dobijes nesto? mozda nesvjesno?

al gle, mozemo mi ovako do sutra. ja cu ostati pri svom. :D ti, naravno, pri svom. samo nemoj biti toliko ozbiljan. ;-)
Navela si savrsen primjer. Pocetak tog porecamaja je bas kad dijete dobije sve sto zeli manipulacijom i odraste u "deriste" i misli da ljudi postoje da ispunjavaju njegove zelje. Manipulacija iskljucuje empatiju jer radis na tome da nekoga izkoristis/manipulises. To podrazumjeva da nemas empatije tj. da te zaboli sta ce biti sa tvojom zrtvom. Potrosacko drustvo sistematski promovise manipulacije, lazi, povrsnost, kiceraj, ...
Vecina ljudi to preraste u mladosti... Ostali postanu sociopatski slucajevi. Btw, manipulacija nije posebna znanost ili umijece. Samo obraz djon je potreban.
Ujedam

#137 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ujedam »

prog321 wrote:
Ujedam wrote:Prava žena će namamiti muškarca da se zaljubi u nju u kratkom roku.
Mozda se družis previše sa pačenicima?
I ti bi se srećo moja zaljubio u mene :D
prog321

#138 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by prog321 »

Vjerovatno bih ako izgledas solidno.
Za jednu noc.
Pod uslovom da ne govoris nista. :D
Ujedam

#139 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ujedam »

Nismo na istoj talasnoj duzini da bi vodili bilo kakav razgovor.
bang and blame

#140 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by bang and blame »

Manipulacija iskljucuje bilo kakav plemeniti osjecaj.
Ramzess Veliki

#141 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

bang and blame wrote:Manipulacija iskljucuje bilo kakav plemeniti osjecaj.
Podvučeno. Kakva korist od toga da se neko u tebe zaljubi na osnovu manipulacije ... kako luzerski to zvuči ... :roll:
amiliana

#142 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by amiliana »

Samo se mozes zaljubiti i sjebati i to ti je to
supercali

#143 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by supercali »

muskarci se zaljubljuju jace od zena rekao bih
kad se muskarac zaljubi i kad zavoli onda bas voli rekao bih
a brzina to je relativno
bang and blame

#144 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by bang and blame »

supercali wrote:muskarci se zaljubljuju jace od zena rekao bih
a brzina to je relativno
Ja bih da dodam da muskarci, ipak, "krace" vole nego zene.
supercali

#145 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by supercali »

bang and blame wrote:
supercali wrote:muskarci se zaljubljuju jace od zena rekao bih
a brzina to je relativno
Ja bih da dodam da muskarci, ipak, "krace" vole nego zene.
to ne znam mada po nekim primjerima ne bi se slozio
bang and blame

#146 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by bang and blame »

@supercali
Mi to, bolan, svi nekako "premjeravamo" po svojim iskustvima. Dodala bih, da nisam iskljuciva.. Valjda me ceka neko drugo iskustvo :)
supercali

#147 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by supercali »

ja govorim iz iskustava ljudi naravno i zena koje sam cuo sta pricaju i naravno iz svog iskustva
iz licnog iskustva mogu reci samo da sam se prvi put bas zaljubio a imam 20 i kusur godina :D
do sada ne mogu reci da nisam "volio" dosadasnje djevojke al ne mogu to nazvati pravom ljubavlju
u biti nikad nisam istinski volio (ne racunamo naravno druge vrste ljubavi)
ako mi ovo uspije sada mislim da ce to biti prvi put da volim u pravom smislu te rijeci
bella_ciao

#148 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by bella_ciao »

Respo je zapravo jedna osjecajna i mehka dusa :lol:
supercali

#149 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by supercali »

eurosa ocito me ne znas
L u c i f e r

#150 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by L u c i f e r »

Pičetina = pičetina.