Biti single....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#126 Re: Biti single....

Post by Big Boy »

Zoya wrote:Big boy :D Pa nije bas tako ako cemo pravo
Od kad se samo mi nismo sreli na nekoj temi. :-)

Usamljen nije isto sto i single... mozda se jedno naslanja na drugo, ali te dvije rijeci nisu sinonimi.

Mozes ti biti milimetre daleko od nekog, a opet da se osjecas usamljeno. Al' opet, nekog mozes tek kratko u oci pogledati a da se osjetis sretno i ispunjeno.
crazy bitch

#127 Re: Biti single....

Post by crazy bitch »

Big Boy wrote:

Usamljen nije isto sto i single... mozda se jedno naslanja na drugo, ali te dvije rijeci nisu sinonimi.

Mozes ti biti milimetre daleko od nekog, a opet da se osjecas usamljeno. Al' opet, nekog mozes tek kratko u oci pogledati a da se osjetis sretno i ispunjeno.
:thumbup:
BJB

#128 Re: Biti single....

Post by BJB »

Tesko je biti single, narocito ako potraje.
Savrseno razumijem onu djevojku koju "prijateljica" ne poziva na zabave zato sto je single..
Radi se o tome da se u svakom "dobu" zivota ljudi svrstavaju u neke grupe, u vezi/ozenjeni/razvedeni/udovci/udovice i oni single su u nekakvom medjuprostoru, kao u vakumu i na neki nacin ne spadaju nigdje..
Narocito, ako nemaju djecu.
Ponekad nije lose, al' vecinom jest.
Prijateljice/prijatelji/kolege/rodjaci popune neke praznine. Vrijeme prolazi. Narocito je tesko kad shvatis to da si mozda mogao biti jedan dan sretan, a da si bio sam. Jos jedan protracen dan zivota.
Zoya

#129 Re: Biti single....

Post by Zoya »

Big Boy wrote:

Od onda kad si kucu gradio ili renovirao :D

Pa tacno je sve ovo sto si napisao, ali mi se ne slaze sa slikom koju si postavio. Sliku sam shvatila kao "nije bitno sa kim si, samo da si sa nekim".
because_of_you

#130 Re: Biti single....

Post by because_of_you »

Irm@ wrote: :roll: sto ne mogu na rende kora..
ja sam bila single prije neke 3 godine..ali jos se sjecam tog perioda..tj nisam nikad bila single single..vec jal' ja nekog trazim jal' mene neko oblijece.. i znam da su mi dojadile te veze ponekad i na kratko vrijeme (pogotovo kad bih izasla s nekom prijateljicom i njenim dugogodisnjim momkom i vidjela kako je njima divno i kako je ljubav divna)..
tako da razumijem ja i odmor od duge veze i svasta nesto..ali nemojmo se lagati..covjek nije rodjen da bi bio sam :)
...i zivjela Ljubav! :D :)

Što to zna da psihički umori :roll:
Karabaja

#131 Re: Biti single....

Post by Karabaja »

sandra01 wrote:Ljudi mislim da skrecemo malo s teme :roll:
Koliko sam shvatila uvodni post, pitanje se odnosi na zivot bez stalnog partnera.
Dakle ne radi se o tome da ovde raspravljamo sta je bolje biti single ili u paru :-) ,ja sam shvatila da ovde ljudi treba da kazu svoja iskustva of beeing single a ne da napadaju one koji su upareni.Neko je single zato to mu to trenutno odgovara,neko jer mu je takva sudbina,neko jer je bio primoran da postane.Ajde da pricamo o tome kako smo organizovali svoje single zivote i sta smo naucili iz tog iskustva.Da se razumijemo ,biti single na mora da znaci da je osoba bez sexualnog partnera,zivot je puno vise od toga :-D .Hajde da pricamo kako vas upareni gledaju kao neuparenog :sad: Nedavno je na ovom forumu bila tema djevojke koja je single i koju najbolja drugarica ne poziva na party jer nema pratioca :? ,kako vasa gledaju na poslu,u drustvu.Sta odgovarate kad vas pitaju zasto ste sigle.Lazete li ponekad o svom statusu? Ja sebe u ovakvom statusu smatram SLOBODNOM a kad pricam s prijateljima oni me smatraju SAMOM ,sto je velika razlika.
Koliko vas je single zivot promijenio nacin na koji gledate druge ljude oko sebe,na same sebe,zivot uopste?
Ja bih samo da kažem da te što mogu biti i single i imati seksualnog partnera nisu nikako djevojke za ženit! :D
Cholina_Lokica

#132 Re: Biti single....

Post by Cholina_Lokica »

Karabaja wrote: Ja bih samo da kažem da te što mogu biti i single i imati seksualnog partnera nisu nikako djevojke za ženit! :D
Al su mozda nevine, pa ipak mogu proci :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#133 Re: Biti single....

Post by plain vanilla »

BJB wrote:Tesko je biti single, narocito ako potraje.
Savrseno razumijem onu djevojku koju "prijateljica" ne poziva na zabave zato sto je single..
Radi se o tome da se u svakom "dobu" zivota ljudi svrstavaju u neke grupe, u vezi/ozenjeni/razvedeni/udovci/udovice i oni single su u nekakvom medjuprostoru, kao u vakumu i na neki nacin ne spadaju nigdje..
Prijateljice/prijatelji/kolege/rodjaci popune neke praznine. Vrijeme prolazi. Narocito je tesko kad shvatis to da si mozda mogao biti jedan dan sretan, a da si bio sam. Jos jedan protracen dan zivota.
pa volim da me ne pozovu, nego da jedina budem nepar :roll:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#134 Re: Biti single....

Post by Big Boy »

Zoya wrote:Sliku sam shvatila kao "nije bitno sa kim si, samo da si sa nekim".
Bitno je da si sa nekim s kim ti je ugodno... ma kako to izgledalo sa strane. Najvaznije je da je obostrano. :)
BJB

#135 Re: Biti single....

Post by BJB »

:D Te sto su single i imaju partnera za seks su pametne djevojke koje cine najbolje sto mogu od crne situacije.
Biti single je tesko.. Puno ja lakse kad si u vezi, pa se imas s kim nasmijati, sanjariti, planirati, svadjati..
Al' kad vec nemas nekog takvog ko odgovara tebi kao osoba, onda imati nekoga za povremeni seks nije lose..
Istina, meni je bilo previse frustrirajuce pa sam se prestala zavaravati tom idejom.
NE mogu odvojiti seks i dopadanje/zaljubljenost jedno od drugog. Ako znam da to ne vodi nicemu, da ne mogu zapravo vjerovati toj osobi, onda ne mogu ni biti ni u seksualnoj vezi s tom osobom..
Sta cu kad sam konzerva. :oops:
Mislim da je puuunooooo lakse single muskarcima nego single zenama.
Oni imaju punoooo vise dobrog izbora od nas.
jedna tamo

#136 Re: Biti single....

Post by jedna tamo »

Karabaja a ja bih da kažem da takve djevojke su vjerovatno financijski neovisne i znaju šta žele, pa ako smatraju da trenutno žele samo sex onda to govori da je ta žena puna samopouzdanja i da joj se *ebe šta će ko reć već gleda da njoj bude dobro... a to što je ovo primitivna sredina to je već druga priča
u svakom slučaju bolje biti single nego biti sa svakim, a takvih je 50% veza, samo da nisam sam/a
Zoya

#137 Re: Biti single....

Post by Zoya »

Big Boy wrote:
Zoya wrote:Sliku sam shvatila kao "nije bitno sa kim si, samo da si sa nekim".
Bitno je da si sa nekim s kim ti je ugodno... ma kako to izgledalo sa strane. Najvaznije je da je obostrano. :)
Moze mi ugodno biti i sa prijateljicom, mogu i cuku kupiti i da se ugodno osjecam dok shetam sa njim.
BJB

#138 Re: Biti single....

Post by BJB »

plain vanilla wrote:
BJB wrote:Tesko je biti single, narocito ako potraje.
Znam, osjeca se covjek nekako k'o da ima kugu ili sta gore... :D
Sta cemo? To je nas kriz i nositi ga moramo. :D
Zoya

#139 Re: Biti single....

Post by Zoya »

BJB wrote::D Te sto su single i imaju partnera za seks su pametne djevojke koje cine najbolje sto mogu od crne situacije.
Biti single je tesko.. Puno ja lakse kad si u vezi, pa se imas s kim nasmijati, sanjariti, planirati, svadjati..
Al' kad vec nemas nekog takvog ko odgovara tebi kao osoba, onda imati nekoga za povremeni seks nije lose..
Istina, meni je bilo previse frustrirajuce pa sam se prestala zavaravati tom idejom.
NE mogu odvojiti seks i dopadanje/zaljubljenost jedno od drugog. Ako znam da to ne vodi nicemu, da ne mogu zapravo vjerovati toj osobi, onda ne mogu ni biti ni u seksualnoj vezi s tom osobom..Sta cu kad sam konzerva. :oops:
Mislim da je puuunooooo lakse single muskarcima nego single zenama.
Oni imaju punoooo vise dobrog izbora od nas.

To je zato sto nisi musko :lol:
BJB

#140 Re: Biti single....

Post by BJB »

Zoya wrote:
Moze mi ugodno biti i sa prijateljicom, mogu i cuku kupiti i da se ugodno osjecam dok shetam sa njim.
Mozes sister, ali to je opet zamjena za nesto stvarno sto ti treba..I mozemo se zavaravati neko vrijeme i jest pas covjekov najbolji prijatelj ali neces s njim planirati godisnji odmor/popravku krova/posvadjati se socno..
crazy bitch

#141 Re: Biti single....

Post by crazy bitch »

BJB wrote:
Zoya wrote:
Mozes sister, ali to je opet zamjena za nesto stvarno sto ti treba..I mozemo se zavaravati neko vrijeme i jest pas covjekov najbolji prijatelj ali neces s njim planirati godisnji odmor/popravku krova/posvadjati se socno..
mozes sa cukom i nesto drugo raditi buahahaah :lol:
ShakiraHanuma

#142 Re: Biti single....

Post by ShakiraHanuma »

Eleonora wrote:
crazy bitch wrote:mozda ti ne bi smrdila izjava tipa: "u vezi sam 5,5 godina i super mi je, sex kao na pocetku veze, ma bajno" Daj majke ti, ko god kaze ovako nesto laze k'o pas
Ma lazes i ti vala da ti je super biti single i bez redovitog seksa.
Istog sam mišljenja Eleonora :thumbup: . Eto to je samo "jedna" od stvari u vezi, bez kojih međutim mi je svo drugo
životno zadovoljstvo na 60% kapaciteta. Da govorimo sada o stvarima koje se ne spominju tako često kada se govori o
seksu - s tim bolji ti je radni učinak u profesiji, bolje se možeš koncentrisati, bolje se odnosim prema drugim ljudima,
manje imam negatvnih emocija...itd. itd.
because_of_you

#143 Re: Biti single....

Post by because_of_you »

Evo još jedno pitanjce :)

Jeste li zbog vašeg dugog soliranja lako ili teško osvojivi od strane potencijalnih udvarača? :D
BJB

#144 Re: Biti single....

Post by BJB »

jedna tamo wrote:Karabaja a ja bih da kažem da takve djevojke su vjerovatno financijski neovisne i znaju šta žele, pa ako smatraju da trenutno žele samo sex onda to govori da je ta žena puna samopouzdanja i da joj se *ebe šta će ko reć već gleda da njoj bude dobro... a to što je ovo primitivna sredina to je već druga priča
u svakom slučaju bolje biti single nego biti sa svakim, a takvih je 50% veza, samo da nisam sam/a

To je cisto zadovoljavanje potrebe :D ..Mazit ce je za razliku od vibratora koji nece reci nisto bezobrazno ili smijesno, al' na kraju dana opet nece imati nekoga ko ce je zagrliti kad joj bude tesko..
Za ovo "bolje biti single, nego sa bilo kime" :thumbup:
dječak sa šibicama

#145 Re: Biti single....

Post by dječak sa šibicama »

Mene zanima kako zene ukomponiraju single status i bioloski sat?

Ne provociram, zaista, samo me zanima. Jel to zaista postoji? ili je to samo ona agresija "kad ces se vise udati?" ili pasivna "joj da mi je docekati da dobijem unuke!"

Mislim znam da postoji majcinski instikt, ali... majka mozes biti i bez partnera (recimo usvojis dijete ili "banka sperme" i te stvari, govorim laicki jer o tome se u Bosni mozes samo u holivudskim filmovima informirati), postoje nacini, bar na zapadu. Kod nas, u nasoj rahatluk tradiciji, takvo nesto je... ono

Takve zene nazivaju svakakvim nazivima.

BJB, nemoj generalizirati, nismo ni mi muskarci bas svi na nivu razvoja cudnovatog kljunasa.
BJB

#146 Re: Biti single....

Post by BJB »

crazy bitch wrote:
BJB wrote:
Zoya wrote:
mozes sa cukom i nesto drugo raditi buahahaah :lol:
Mozes, al' si onda crazy! :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#147 Re: Biti single....

Post by plain vanilla »

BJB wrote:
plain vanilla wrote:
Znam, osjeca se covjek nekako k'o da ima kugu ili sta gore... :D
Sta cemo? To je nas kriz i nositi ga moramo. :D
Zato sam htjela izbjeci jednu svadbu i umalo pokvarila dugogodisnje prijateljstvo
sit se gladnom ne vjeruje :roll: :D
Zoya

#148 Re: Biti single....

Post by Zoya »

BJB wrote:
Zoya wrote:
Ali te od cuke nece glava zaboljeti :D Hocu da kazem da je vazno nauciti biti sam i ne gledati na to kao na propast svijeta, i da, ne zelim biti sa nekim samo da bi bila sa nekim. Jel sad jasnije? Zato fino cuku sa sobom i u setnju se zadas
sandra01

#149 Re: Biti single....

Post by sandra01 »

BJB wrote:
Zoya wrote:
Meni ne smeta kad dodjem na party gdje su svi upareni ;-) ,jer sam sama sebe prihvatila takvom kakva sam :-D ,to sam ja,to je moj zivot,moj usud,dilujem s njim kako najbolje znam.Ne mislim da sam losija osoba,ruznija zena,losiji uposlenik od zena koje su uparene :D Ako neko ima problem s mojim statusom to je njegova briga ,ne moja.
Ako je nekome najbitnije u druzenju samnom da sam uparena,i da to stanje outbid sve moje ostale kvalitete ,onda meni takvi ljudi i ne trebaju oko mene :dance:
BJB

#150 Re: Biti single....

Post by BJB »

dječak sa šibicama wrote:Mene zanima kako zene ukomponiraju single status i bioloski sat?

Ne provociram, zaista, samo me zanima. Jel to zaista postoji? ili je to samo ona agresija "kad ces se vise udati?" ili pasivna "joj da mi je docekati da dobijem unuke!"

Mislim znam da postoji majcinski instikt, ali... majka mozes biti i bez partnera (recimo usvojis dijete ili "banka sperme" i te stvari, govorim laicki jer o tome se u Bosni mozes samo u holivudskim filmovima informirati), postoje nacini, bar na zapadu. Kod nas, u nasoj rahatluk tradiciji, takvo nesto je... ono

Takve zene nazivaju svakakvim nazivima.

BJB, nemoj generalizirati, nismo ni mi muskarci bas svi na nivu razvoja cudnovatog kljunasa.

Nema tu nacina da se ista ukomponuje..Trpis jednostavno i mucis..
Nema agresije..Imam dvije kolegice koje su se udale za mladje od sebe..Ja nisam taj tip. I ne vjerujem da bhi ikad mogla. Niti bi se mogla udati za nekoga cisto da rodim dijete..
Recimo, imam komsu koji je nula od covjeka, godinu mladji od mene, sigurna sam da bih ga mogla premuntati na svasta, ali ne bih nikad jer znam da ne zelim imati dijete koje ima "trun" njegovih gena, jos ne daj Boze da on ima svoje u odgoju..No way...
Do prije nekoliko godina sam i ja razmisljala u tom stilu, ako nista banka sperme pa da dobijem dijete, ako je to jedino sto od zivota mogu dobiti.
Al' sam odustala i od razmisljanja o tome jer ne zelim jos jednom djetetu uskratiti jednog roditelja..
Danas je tesko dobro odgojiti dijete ako si u finom braku, samohranim roditeljima je tesko i jos im sredina zagorcava zivot a nekome ko bi dijete dobio (vjestackim putem) bi sigurno napravili pakao od zivota..
Da sam van BIh, to bih uradila vec prije 3-4 godine, ovdje nemam sanse.

I da, mislim da je samohranim majkama puno lakse biti single, nego neudatim djevojkama.
Locked