Šteta, imao je break loptu u prvom gemu... uglavnom, pokazao je solidnu igru.Tomahawk11 wrote:Cini mi se zijan, bilo je 5-7 6-3 0-5 za Ivanova.ultima_palabra wrote:Kako je Tomo odigrao?
BH tenis
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#126 Re: BH tenis
-
convict
#127 Re: BH tenis
Čudi me je bilo jako malo vijesti sa ovog meča na sa-x. Trebalo bi više raditi na promociji bh sporta, pogotovo kad su u pitanju individualni sportovi. J... mi se što je Salihamidžić slomio ruku, ovo su momci o koji treba pisati!
- smoki_choko
#128 Re: BH tenis
veca je vijest bila kad je djokovic osvojio vimbldon nego ova nasa velika pobijeda za prolaz u finale play offa za prvu euro-africku grupu
-
convict
#129 Re: BH tenis
Ma neka su pratili i Djokovica, nije mala stvar uzeti Wibledon, ali daj malo i naše momke da promovišu, 90% ljudi u BiH ne zna ko je Amer Delić, a iduće godine ćemo možda igrati sa Britanijom, Švicarskom, a u nekoj varijanti možda i sa Hrvatskom.
- campa_xxx
#131 Re: BH tenis
Cestitke momcima
P.S. Sta ona voditeljica kaze da je ovo nas najveci uspjeh...a i prosle godine smo igrali u 3. rundi grupe II...

P.S. Sta ona voditeljica kaze da je ovo nas najveci uspjeh...a i prosle godine smo igrali u 3. rundi grupe II...

- KPNCTNJAH
#132 Re: BH tenis
Protiv Danske smo valjda domacini, a oni biraju podlogu...History
Bosnia/Herzegovina started playing Davis Cup in 1996. Its best performance was reaching the final round of Europe/Africa Zone Group II in 2010. Prior to 1993, players from Bosnia/Herzegovina competed for Yugoslavia.
- BegA_
#133 Re: BH tenis
Ne, gosti smo i oni biraju podlogu. 100%KPNCTNJAH wrote:Protiv Danske smo valjda domacini, a oni biraju podlogu...History
Bosnia/Herzegovina started playing Davis Cup in 1996. Its best performance was reaching the final round of Europe/Africa Zone Group II in 2010. Prior to 1993, players from Bosnia/Herzegovina competed for Yugoslavia.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#134 Re: BH tenis
I sta ko prodjemo Dansku, gdje onda idemo? Ima ova prva grupa gdje su Srbija, Amerika....sta dalje ide 
- smoki_choko
#135 Re: BH tenis
ako pobijedimo dansku idemo u Prvu grupu Euro-Africke zone a tamo igraju izrael, italija, slovenija, holandija, jar, portugal, svicarska. u play-offu za ostanak u Prvoj grupi su poljska-finska i ukrajina-slovacka. pobjednici ostaju u prvoj grupi gubitnici ispadaju u drugu grupu. najbolje reprezentacije iz prve grupe izrael, italija, jar i svicarska idu u play-off za svjetsku grupu
- ultima_palabra
#136 Re: BH tenis
Joj ko da gledam da će nam Danci zakrhati šljaku
Vjerovatno znaju da bi ih Amer pojeo na brzoj podlozi.
A u prvoj skupini... igraš prvo kolo, ako izgubiš igraš baraž za opstanak. Ako dobiješ, igraš drugo kolo, ako dobiješ i njega igraš baraž za ulazak u svjetsku grupu.
A u prvoj skupini... igraš prvo kolo, ako izgubiš igraš baraž za opstanak. Ako dobiješ, igraš drugo kolo, ako dobiješ i njega igraš baraž za ulazak u svjetsku grupu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#137 Re: BH tenis
Onda ce Wozniacki igrati protiv Ameraultima_palabra wrote:Joj ko da gledam da će nam Danci zakrhati šljakuVjerovatno znaju da bi ih Amer pojeo na brzoj podlozi.
Da je proci Dance, onda bi bilo i kvalitetnijeg tenisa.
- ultima_palabra
#138 Re: BH tenis
Na šljaci protiv Latvije...Tomahawk11 wrote:Onda ce Wozniacki igrati protiv Ameraultima_palabra wrote:Joj ko da gledam da će nam Danci zakrhati šljakuVjerovatno znaju da bi ih Amer pojeo na brzoj podlozi.
A u prvoj skupini... igraš prvo kolo, ako izgubiš igraš baraž za opstanak. Ako dobiješ, igraš drugo kolo, ako dobiješ i njega igraš baraž za ulazak u svjetsku grupu.Da se hoce zahebati, pa da beton odaberu, na kojoj su sad podlozi igrali?! Onaj Nielsen cini mi se da je igrac za brzih podloga, igrao je kvalifikacije Wimbledona. Ostali ne znam koju podlogu igraju najradije, ali ako im najbolji igrac igra brzu podlogu, nece onda birati sljaku.
Da je proci Dance, onda bi bilo i kvalitetnijeg tenisa.
- smoki_choko
#139 Re: BH tenis
Za prvu grupu Evroafričke zone
Bh. teniseri će sa Danskom igrati u Hillerodu
Meč 3. kola II Grupe Evroafričke zone naša Davis Cup reprezentacija će igrati u Hillerødu protiv domaćina reprezentacije Danske. Riječ je o gradiću udaljenom 30 km od glavnog grada Danske, Kopenhagena
Pobjednik ovog meča će se plasirati u I grupu Evroafričke zone.
Meč, koji je na rasporedu 16 – 18. septembra igrat će se u dvorani Hillerød Tenniskluba, na tvrdoj podlozi
, sličnoj onoj na kojoj se igrao meč u Tuzli.
Dvorana može primiti 1.000 gledalaca. Naša reprezentacija u Dansku putuje 12. septembra, saopćio je direktor Teniskog saveza BiH Zlatko Šoše
Bh. teniseri će sa Danskom igrati u Hillerodu
Meč 3. kola II Grupe Evroafričke zone naša Davis Cup reprezentacija će igrati u Hillerødu protiv domaćina reprezentacije Danske. Riječ je o gradiću udaljenom 30 km od glavnog grada Danske, Kopenhagena
Pobjednik ovog meča će se plasirati u I grupu Evroafričke zone.
Meč, koji je na rasporedu 16 – 18. septembra igrat će se u dvorani Hillerød Tenniskluba, na tvrdoj podlozi
Dvorana može primiti 1.000 gledalaca. Naša reprezentacija u Dansku putuje 12. septembra, saopćio je direktor Teniskog saveza BiH Zlatko Šoše
- ultima_palabra
#140 Re: BH tenis
Amer dva puta izugbio u zadnjih par dana u Washingtonu... u zadnjem kolu kvalifikacija od Matoševića, pa je onda ušao u glavni žrijeb kao lucky loser i izgubio od još jednog rekonvalescenta Haasa.
- just principe
#141 Re: BH tenis
zar ima lucky lusera i u tenisu...
sto se tice Amera, ne znam nekako mi je slab kad igra sam za sebe, pa evo otkako je pod nasom zastavom ne znam ni da je na jednom ATP-u upao u glavni program
sto se tice Amera, ne znam nekako mi je slab kad igra sam za sebe, pa evo otkako je pod nasom zastavom ne znam ni da je na jednom ATP-u upao u glavni program
- ultima_palabra
#142 Re: BH tenis
Ima, kad se neko povrijedi iz glavnog žrijeba, u ovom slučaju Fernando Gonzalez.just principe wrote:zar ima lucky lusera i u tenisu...![]()
Sa slabim rankingom je teško, ali ipak bi Amer trebao bolje igrati, ovo su njegove podloge. Suzdržaću se do kraja američke serije prije nego što počnem davati ocjene...
- just principe
#143 Re: BH tenis
i u kvalifikacijama za UsOpen Delic ispao, ovaj put u 1 kolu od nekog ruskog anonimusa
bojim se da mu je ovo bio zadnji voz da udje u osnovni zrijeb, nista zato nek pobjedjuje za nas u D.Cupu
bojim se da mu je ovo bio zadnji voz da udje u osnovni zrijeb, nista zato nek pobjedjuje za nas u D.Cupu
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#144 Re: BH tenis
MALO SPORIJA PODLOGA, NEŠTO TEŽE LOPTICE
Davis Cup reprezentacija BiH je prije dva dana doputovala u Hillerod gradić koji je udaljen nekih 40-tak kilometara od Kopenhagena. Reprezentaciju je dočekalo ružno vrijeme, kiša uz izuzetno niske temperature.
Posljednji se reprezentaciji priključio najveći adut Amer Delić koji je avionom doputovao iz SAD, pa je još uvijek umoran od puta. Teniseri su odradili jedan trening u ponedeljak, jedan utorak, dva će u srijedu, u četvrtak je službeno predstavljanje, odnosno ždrijebanje mečeva, dok je prvi meč na rasporedu u petak od 15 sati.
Na jednoj strani su Amer Delić (ATP, 225), Aldin Šetkić (ATP, 437), Damir Džumhur (ATP, 532) i Ismar Gorčić (ATP, 1054). Na drugoj strani su Frederik Nielsen, (ATP, 191), najbolji ranking 190 (15.08.2011.), Martin Pedersen, (ATP,-), najbolji ranking 344 (12.05.2008.), Thomas Kromann, (ATP,-) najbolji ranking 855 (15.12.2008.),Christoffer Konigsfeldt (ATP,-), najbolji ranking 1286 (15.06.2009.). Danci su protiv Latvije igrali na otvorenom, podloga je zemljana, ovaj put će u dvoranu na tvrdu.
''Ovdje stalno kiša pada, hladno je i temperatura je nekih 15 stepenih pa je to sigurno jedan od razloga zbog kojih su se Danci odlučili za dvoranu. To je dvorana napravljena prije nekih dvadesetak godina, ima pet - šest terena, a dva srednja će biti prepravljena za centralni na kojem će se igrati mečevi'', kaže u prvom raportu iz Danske, direktor TS BiH, Zlatko Šoše.
Podloga - Danci su izabrali tvrdu, bržu takozvanu acrylic. Koliko su naši igrači zadovoljni?
''Podloga je nešto sporija u odnosu na onu koju smo imali u Mejdanu, ali za sada nema primjedbi od naših igrača. Imamo još tri dana da se maksimalno prilagodimo. Loptice sa kojima će se igrati meč su Tecnifibre, nisu uobičajne kod nas, malo su teže, ali ni to ne bi trebao biti neki veliki problem'' istakao je Šoše
Naši reprezentativci su se pojavili utorak na pres konferenciji za domaće medije, dok su Danci odradili Kids Day u dvorani u kojoj će se igrati meč
Davis Cup reprezentacija BiH je prije dva dana doputovala u Hillerod gradić koji je udaljen nekih 40-tak kilometara od Kopenhagena. Reprezentaciju je dočekalo ružno vrijeme, kiša uz izuzetno niske temperature.
Posljednji se reprezentaciji priključio najveći adut Amer Delić koji je avionom doputovao iz SAD, pa je još uvijek umoran od puta. Teniseri su odradili jedan trening u ponedeljak, jedan utorak, dva će u srijedu, u četvrtak je službeno predstavljanje, odnosno ždrijebanje mečeva, dok je prvi meč na rasporedu u petak od 15 sati.
Na jednoj strani su Amer Delić (ATP, 225), Aldin Šetkić (ATP, 437), Damir Džumhur (ATP, 532) i Ismar Gorčić (ATP, 1054). Na drugoj strani su Frederik Nielsen, (ATP, 191), najbolji ranking 190 (15.08.2011.), Martin Pedersen, (ATP,-), najbolji ranking 344 (12.05.2008.), Thomas Kromann, (ATP,-) najbolji ranking 855 (15.12.2008.),Christoffer Konigsfeldt (ATP,-), najbolji ranking 1286 (15.06.2009.). Danci su protiv Latvije igrali na otvorenom, podloga je zemljana, ovaj put će u dvoranu na tvrdu.
''Ovdje stalno kiša pada, hladno je i temperatura je nekih 15 stepenih pa je to sigurno jedan od razloga zbog kojih su se Danci odlučili za dvoranu. To je dvorana napravljena prije nekih dvadesetak godina, ima pet - šest terena, a dva srednja će biti prepravljena za centralni na kojem će se igrati mečevi'', kaže u prvom raportu iz Danske, direktor TS BiH, Zlatko Šoše.
Podloga - Danci su izabrali tvrdu, bržu takozvanu acrylic. Koliko su naši igrači zadovoljni?
''Podloga je nešto sporija u odnosu na onu koju smo imali u Mejdanu, ali za sada nema primjedbi od naših igrača. Imamo još tri dana da se maksimalno prilagodimo. Loptice sa kojima će se igrati meč su Tecnifibre, nisu uobičajne kod nas, malo su teže, ali ni to ne bi trebao biti neki veliki problem'' istakao je Šoše
Naši reprezentativci su se pojavili utorak na pres konferenciji za domaće medije, dok su Danci odradili Kids Day u dvorani u kojoj će se igrati meč
- ultima_palabra
#145 Re: BH tenis
http://www.daviscup.com/en/results/tie/ ... =100017097
Svi detalji vezani za meč sa Danskom...
Svi detalji vezani za meč sa Danskom...
- KPNCTNJAH
#146 Re: BH tenis
Moze li se ovo negdje pratiti ? Bar tekstualno...
- ultima_palabra
- KPNCTNJAH
#148 Re: BH tenis
Ultima
izgubio Setkic prvi set 6:4
izgubio Setkic prvi set 6:4
- just principe
#149 Re: BH tenis
ne moze se u Setkica uzdati, igra dva meca i oba ce izgubiti. Prvi vec jeste..Ne znam sta ga gura 
-
Mustang1
#150 Re: BH tenis
Amer dobio prvi set 6:1 i vodi u drugom 2:1 i ima servis .. U prvom setu odnos u poenima kako pise na stranici 25-7...Sutra ce dubl odlucit kao i obicno u nasim mecevima .. jer Amer jedini dobija singl meceve