Kod mene u ulazu jednom stanu ne iskljucuju girjanje a mislim da su duznir preko 5 000 vec :S ... naravno mater nedje cistacica ... dva sina preko 20 godina u zivotu nisu ni sat radili ... babo isto ne vidjeh ga ikad da nesto radi ... a auto se voza ... i naravno mogu oni platiti grijanje al smatraju da se to ne mora placat ... e sad kad se nagomilalo ...jbg ... e takvi dospiju na taj spisak ... al nisu oni sirotinja nego neradnici ...plain vanilla wrote:u tuzlanskom listu objavljivali spisak duznikaatko wrote:Hajd navedi jedna primjer ?? Te sirotinje i tog guzonje ... daj imena i adrese kad vec znas ... zasto tako hladnokrvno generalizujete da ne kazme izmisljate ...plain vanilla wrote: ne znam kakvi smo, ali znam da su kod nas sirotinji skidali radijatore zbog duga za grijanje
a istovremeno su guzonje hladno duzne hiljade maraka i niko im nista
nije to generalizacija, nisam rekla da su sve guzonje duzne...
a i radila sam u slicnom poduzecu..tuzhis i ove i one, nekako sirotinja prva na red dodje na sudu..ne znam kako
Poskupila struja...
Moderator: anex
- atko
#126 Re: Poskupila struja...
- atko
#127 Re: Poskupila struja...
zonbirile wrote:-----------------------------------------------atko wrote:Ko da kazes ... posto narod sve vise ima samo za kupus ... vlada ce pojacano jesti meso da nam popravi prosjek i da i dalje jedemo sarmuzonbirile wrote:mislim da su donekle ispeglali sa ukidanjem zimske tarife,bar tako kažu,tako da će biti realno manji procent na godišnjem nivou.
pa đubradi je teško vjerovati,ali prije si već unaprijed znao da ,čini mi se 1.x skače struja-zimska tarifa,a u prolječe 1.IV ide jeftinija,ali obavezno poskupi.Sada ako zadrže duži period ovu od 15 pf,to je negdje tu.Fazon je da promjene dnevni režim VT i MT,jer je nonsens od 13/14-16/17,a i noćnu pomaći bar za sat,pa ko će u 22/23 kuhati,prati.
A to je posebna prica oko VT i MT tu mislim da kradu lopatom ... kad bi se napravilo jedno pracenje jedno 2-3 mjeseca rezultati bi bili sokantni
-
zonbirile
#128 Re: Poskupila struja...
[
ne kontam,pa na računu se vidi utrošak VT i MT.Misliš da zakidaju u okidanju vremenskih intervala,možda,ali to je cca 5% hajra.
ne kontam,pa na računu se vidi utrošak VT i MT.Misliš da zakidaju u okidanju vremenskih intervala,možda,ali to je cca 5% hajra.
- O'zone
- Globalni moderator
#129 Re: Poskupila struja...
Ma ovo je samo presipanje iz šupljeg u prazno, svi će da plate račune malo gunđaju i to je to.
Bila je vriska kad se povećaše cijene preplate za fixnu telefoniju. Podsjetimo se:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=84530
Pa je skočila cijena hljeba e tu je bilo drvlje i kamenje i opet ništa. Podsjetimo se:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... upio+hljeb
Tako će biti i sa ovime malo se gunđati platiti račun još malo gunđati stegnuti kajš i nastaviti živjeti. Smješne su mi najave penzionera da će izaći na ulice pa kad niste do sada kada je trebalo i kada su stezali lagano omču ne treba ni sada kada se njišete na povjetarcu i trzate posljednji put nogama (da se ko ne uvrijedi ali stanje je takvo)
Bila je vriska kad se povećaše cijene preplate za fixnu telefoniju. Podsjetimo se:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=84530
Pa je skočila cijena hljeba e tu je bilo drvlje i kamenje i opet ništa. Podsjetimo se:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... upio+hljeb
Tako će biti i sa ovime malo se gunđati platiti račun još malo gunđati stegnuti kajš i nastaviti živjeti. Smješne su mi najave penzionera da će izaći na ulice pa kad niste do sada kada je trebalo i kada su stezali lagano omču ne treba ni sada kada se njišete na povjetarcu i trzate posljednji put nogama (da se ko ne uvrijedi ali stanje je takvo)
- atko
#130 Re: Poskupila struja...
zakidaju u vremenima okidanja, zakidaju u pomjeranju sata ljetno-zimsko, zakidaju gad se god ukaze prilika... sjecas l ise prije godinu dvije da su nesto muljali neki racun su poslali do pola mjeseca a drugi od pola ... tako su za jedan mjesec poslali 2 racuna i 2x naplatili 4.5 KM za brojilo x 500 000 korisnika ... ma sitnica ... tek kad ih je javnost pritisla su nesto ispravljali vracali priznavali ...zonbirile wrote:[
-
zonbirile
#131 Re: Poskupila struja...
----------------------------------------atko wrote:zakidaju u vremenima okidanja, zakidaju u pomjeranju sata ljetno-zimsko, zakidaju gad se god ukaze prilika... sjecas l ise prije godinu dvije da su nesto muljali neki racun su poslali do pola mjeseca a drugi od pola ... tako su za jedan mjesec poslali 2 racuna i 2x naplatili 4.5 KM za brojilo x 500 000 korisnika ... ma sitnica ... tek kad ih je javnost pritisla su nesto ispravljali vracali priznavali ...zonbirile wrote:[
pročitah,čini mi se neki smor Đananović,insistira na isključenju struje,bez obzira na sve,ono zakasnila uplata i sl.im se izda nalog-isključenje,jebi ga skontali 30KM po uključenju,ekipa neka odradi 10 to je 300 joje.Uzdam se u penzionere,300 000 neplačenih računa,pa neka isključuju.Niko ni BHtelecomu nije vjerovao pa izgubiše 60 000 fiksnih korisnika radi RTV,a smradovi 2500 lezihljebovića drogera i alkosa se kurće na TV.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#132 Re: Poskupila struja...
naravno da ima i takvih slucajevaatko wrote:
Kod mene u ulazu jednom stanu ne iskljucuju girjanje a mislim da su duznir preko 5 000 vec :S ... naravno mater nedje cistacica ... dva sina preko 20 godina u zivotu nisu ni sat radili ... babo isto ne vidjeh ga ikad da nesto radi ... a auto se voza ... i naravno mogu oni platiti grijanje al smatraju da se to ne mora placat ... e sad kad se nagomilalo ...jbg ... e takvi dospiju na taj spisak ... al nisu oni sirotinja nego neradnici ...
jedno vrijeme kod nas iskljucivali struju potrosacima koji su u kucama, jer valja pozvoniti, pa uci u kucu..neko ih poganja..i oni se povuku
ali su zato u zgradama iskljucivali tako da i ne obavijeste ljude u stanu
- Bloo
- Globalna šefica
#133 Re: Poskupila struja...
npr. u Sarajevu ljudima koji zive gore na Trbevicu skoro Kazani i tak to, tesko iskljucuju jer ih oi zaganjaju vilamaplain vanilla wrote:naravno da ima i takvih slucajevaatko wrote:
Kod mene u ulazu jednom stanu ne iskljucuju girjanje a mislim da su duznir preko 5 000 vec :S ... naravno mater nedje cistacica ... dva sina preko 20 godina u zivotu nisu ni sat radili ... babo isto ne vidjeh ga ikad da nesto radi ... a auto se voza ... i naravno mogu oni platiti grijanje al smatraju da se to ne mora placat ... e sad kad se nagomilalo ...jbg ... e takvi dospiju na taj spisak ... al nisu oni sirotinja nego neradnici ...
jedno vrijeme kod nas iskljucivali struju potrosacima koji su u kucama, jer valja pozvoniti, pa uci u kucu..neko ih poganja..i oni se povuku
ali su zato u zgradama iskljucivali tako da i ne obavijeste ljude u stanu
citiram izjavu stanovnika doticnog podrucja: ja ne placam struju jer je ona od Boga
- atko
#134 Re: Poskupila struja...
JA ZNACI isto mislim ZNACI da JA trebam ZNACI placati ZNACI koliko JA potrosim ZNACImmf wrote:Ja sam za to da se plati koliko traže.Ko smo mi, ZNAČI, da se pitamo o cijeni struje.
- atko
#135 Re: Poskupila struja...
mmf wrote:Takav stav bi trebali zauzeti svi. Čije rijeke koriste? Čiji ugalj koriste? To je moje. Kad mi plate moj dio za korištenje MOJIH prirodnih bogatstava, koja mi po rodjenju pripadaju, ja ću njima platiti struju.Bloo wrote:
npr. u Sarajevu ljudima koji zive gore na Trbevicu skoro Kazani i tak to, tesko iskljucuju jer ih oi zaganjaju vilama
citiram izjavu stanovnika doticnog podrucja: ja ne placam struju jer je ona od Boga
Znas li ti koliko bi vile poskupile ka bi svi imali takav stav ... ma akcize bi uveli
-
showman
#136 Re: Poskupila struja...
E slušaj sada, daboga im se anoda prilijepila za lijevo jajce, a katoda na desno pa im spržila viršle.
- atko
#137 Re: Poskupila struja...
Morem ose mi zajebavat kolko hocemo
al i ovo surfanje je 15% skuplje ...
Pa jesmo li bar u tragovima parvna drzava ... hoce li ikakvo tjelo podnjeti tuzbu ikakvom sudu da se sud izjasni jel smiju tek tako podici cijene
Pa jesmo li bar u tragovima parvna drzava ... hoce li ikakvo tjelo podnjeti tuzbu ikakvom sudu da se sud izjasni jel smiju tek tako podici cijene
-
zonbirile
#138 Re: Poskupila struja...
------------------------------mmf wrote:Takav stav bi trebali zauzeti svi. Čije rijeke koriste? Čiji ugalj koriste? To je moje. Kad mi plate moj dio za korištenje MOJIH prirodnih bogatstava, koja mi po rodjenju pripadaju, ja ću njima platiti struju.Bloo wrote:
npr. u Sarajevu ljudima koji zive gore na Trbevicu skoro Kazani i tak to, tesko iskljucuju jer ih oi zaganjaju vilama
jesu to i gore vehabije
- LieToMe
#139 Re: Poskupila struja...
...a za sve ostalo tu je master cardmmf wrote:Al' sačekajte još malo. Uskoro postajemo energetska sila u Evropi. Biće struje za svakoga...
Samo je problem što mi nećemo moći da izadjemo iz rudnika da vidimo kako sve sija.
-
Hendrix
#140 Re: Poskupila struja...
Poskupila struja...pa šta?
Poskupilo gorivo...isto auta na cesti,svako treće je vrijedno preko 20.000KM....skupi mobiteli i tarife...svi nosaju touch screen smartphone điđe...skupa odjeća a u gradu brate brendirano sve, skupo more a ako ne odeš ispadaš ko beskućnik skoro,ofirno ne ići...svi jade a isto rade pa jebiga očigledno da nema problema.
Neće se ništa promijeniti jer ovo je taktika kao kad žabu stavite u vodu i polako grijete, ona će se skuhati a neće iskočiti, ako je bacite u vruću ...iskoči odmah...e oni nama lonac griju 16 godina već i vidite da može još to ići gore.
Poskupilo gorivo...isto auta na cesti,svako treće je vrijedno preko 20.000KM....skupi mobiteli i tarife...svi nosaju touch screen smartphone điđe...skupa odjeća a u gradu brate brendirano sve, skupo more a ako ne odeš ispadaš ko beskućnik skoro,ofirno ne ići...svi jade a isto rade pa jebiga očigledno da nema problema.
Neće se ništa promijeniti jer ovo je taktika kao kad žabu stavite u vodu i polako grijete, ona će se skuhati a neće iskočiti, ako je bacite u vruću ...iskoči odmah...e oni nama lonac griju 16 godina već i vidite da može još to ići gore.
- LieToMe
#141 Re: Poskupila struja...
Hendrix wrote:Poskupila struja...pa šta?
- madner
#142 Re: Poskupila struja...
Pa ovaj FERK ti je kontrolna agencija, koja to treba da regulise. Vidis kako su ljepo ljudi to regulisali. Ukrades par stotina miliona, dignes cijenu i pokrijes gubitkeatko wrote:Morem ose mi zajebavat kolko hocemoal i ovo surfanje je 15% skuplje ...
- drndalo
#143 Re: Poskupila struja...
das' ti meni ziv i zdrav, pogledaj zadnji racun, naci ces na njemu jednu novu stavku, elem, stimulacija izgradnje pogona na obnovljivu energiju. Mislim da je 0.001 KM/kW/h, bez razlike VT/NT...mmf wrote:Uskoro će uvesti porez od 1000% na solarne ćelije, da ne bi neko, ne daj bože, oštetio državu.
Dakle uveli su porez, ali meni, da im od mene plate da grade...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#144 Re: Poskupila struja...
LieToMe wrote:Hendrix wrote:Poskupila struja...pa šta?
Neće se ništa promijeniti jer ovo je taktika kao kad žabu stavite u vodu i polako grijete, ona će se skuhati a neće iskočiti, ako je bacite u vruću ...iskoči odmah...e oni nama lonac griju 16 godina već i vidite da može još to ići gore.za ovaj prvi dio se slazem, ali cim to spomenem odma bi glavu da mi sijeku, pogledas samo mobitele, auta, koja je guzva konstantno u gradu, benzin nece biti skup sve dok se ne prepolovi broj auta na cesti...sta ja znam, vise covjek ne moze biti pametan
neko ce otici u kafanu i napiti se
neko na putovanje
neko ce sipati gorivo...
- Motokultivator
#145 Re: Poskupila struja...
Ne volEm vake teme, al sapce mi sejtan na uho da i ja koju napisem
Ne treba ljude posmatrati kroz automobile i benzin/dizel. Odjecu, obucu, mobitele da. Evo ja znam licno ljudi koji potrose skoro pola plate sto se odvoze i dovoze na poso s posla. Drugog nacina nemaju niti da odu ikako da sta zarade. Takvih je jako jako mnogo. Neko ce rec sta je sa gradskim prevozom. Na to cu se samo slatko
A sto se tice ovog poskupljenja. Inace nisam simpatizer vladajuce partije, mislim one koja je osvojila najvise glasova. Kad je bilo ono pred izbore i tamo amo, ja sam ih branio na sav glas, iako nisam glaso za njih. Ocekivao sam da ce uci u vlast i napraviti neku po meni bolju koaliciju. Ispalo je vako. Malo je reci da sam se razocarao u njih. Ovo sto se radi je cisti politicki potez i treba kucati na vrata vladajucih. Ko god misli drugacije, prvo sebe laze, pa onda i one okolo. Pocelo je sa strujom, dragi Bog zna sta je slijedece.
I za kraj, kakvi penzioneri, kakvi sindikati, kakvi bakraci.
Ne treba ljude posmatrati kroz automobile i benzin/dizel. Odjecu, obucu, mobitele da. Evo ja znam licno ljudi koji potrose skoro pola plate sto se odvoze i dovoze na poso s posla. Drugog nacina nemaju niti da odu ikako da sta zarade. Takvih je jako jako mnogo. Neko ce rec sta je sa gradskim prevozom. Na to cu se samo slatko
A sto se tice ovog poskupljenja. Inace nisam simpatizer vladajuce partije, mislim one koja je osvojila najvise glasova. Kad je bilo ono pred izbore i tamo amo, ja sam ih branio na sav glas, iako nisam glaso za njih. Ocekivao sam da ce uci u vlast i napraviti neku po meni bolju koaliciju. Ispalo je vako. Malo je reci da sam se razocarao u njih. Ovo sto se radi je cisti politicki potez i treba kucati na vrata vladajucih. Ko god misli drugacije, prvo sebe laze, pa onda i one okolo. Pocelo je sa strujom, dragi Bog zna sta je slijedece.
I za kraj, kakvi penzioneri, kakvi sindikati, kakvi bakraci.
- LieToMe
#146 Re: Poskupila struja...
svo ovo vrijeme izbjegavam teme poput ove, politiku i tako tome slicno... zbog ovog mislim da smo fakat zasluzili sve sto nam se desava. i neka svaka im cast nek su povecali struju,kad im se moze.... trebali bi da uvedu porez i na zrak koji disemo
its fine by me 
-
mahalas505
#147 Re: Poskupila struja...
Vec sam pisao na drugoj temi da nije bilo uopste ekonomskog uporista u podizanju cjena(pogotovo ne ovom iznosu od 15%, a EP je trazila i preko 20% za domacinsta), ali ko to gleda u ovoj drzavi. Jer bilo i dovoljno akumulacija, dovoljno "jeftinog" uglja... itd.atko wrote:Morem ose mi zajebavat kolko hocemoal i ovo surfanje je 15% skuplje ...
- atko
#148 Re: Poskupila struja...
pa nisu ustav ako su FERK ... ko njih kontrolise ?madner wrote:Pa ovaj FERK ti je kontrolna agencija, koja to treba da regulise. Vidis kako su ljepo ljudi to regulisali. Ukrades par stotina miliona, dignes cijenu i pokrijes gubitkeatko wrote:Morem ose mi zajebavat kolko hocemoal i ovo surfanje je 15% skuplje ...
- madner
#149 Re: Poskupila struja...
Vlada, samo ne znam da li je drzavna ili federalna.
-
zonbirile
#150 Re: Poskupila struja...
ako uzmemo 45g i 96g kao referentne,pa Šaban je napravio elektrana za 15g što ovi neće do kraja milenija.NE Krško za nepovjerovati napravljena 74g,znači 29g poslije rata.Na stranu ,ali hipotetički kako se i može pomisliti da se napravi nuklearka u naredne 13g,to bi bila paralela Krškom.FFUJJ.