"Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Locked
Zlata M.

#126 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Zlata M. »

O mirnom razdruživanju ČEGA?Na šta misliš kada pričaš o tome?Na državu Bosnu i Hercegovinu? :-)
... dzaba, ne idu me ove teme. Priznajem. (... nerado, istina, ali priznajem :cry: )
Jos samo jedno pitanje (a ti si strpljiv i kultiviran sagovornik pa ces mi sigurno pomoci :) ) ... procitah negdje komentar @Skijas-a o tome kako je Svicarcu sa francuskog govornog podrucja, u svakom slucaju blizi i drazi Svicarac sa njemackog govornog podrucja, nego - Francuz.
I to je ziva istina.
Ok, domovina nam ostaje cjelovita (jer se ja povlacim sa svojim razmisljanjima o cijeloj stvari :mrgreen: ) ... kako postici kod nas tu ch-patriotskuidilu, bez koje, priznaces, cijela prica sa medjama i administracijom, nema ama bas nikakvog smisla ? :roll:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#127 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by prljavi Hare »

Zlata M. wrote:
O mirnom razdruživanju ČEGA?Na šta misliš kada pričaš o tome?Na državu Bosnu i Hercegovinu? :-)
... dzaba, ne idu me ove teme. Priznajem. (... nerado, istina, ali priznajem :cry: )
Jos samo jedno pitanje (a ti si strpljiv i kultiviran sagovornik pa ces mi sigurno pomoci :) ) ... procitah negdje komentar @Skijas-a o tome kako je Svicarcu sa francuskog govornog podrucja, u svakom slucaju blizi i drazi Svicarac sa njemackog govornog podrucja, nego - Francuz.
I to je ziva istina.
Ok, domovina nam ostaje cjelovita (jer se ja povlacim sa svojim razmisljanjima o cijeloj stvari :mrgreen: ) ... kako postici kod nas tu ch-patriotskuidilu, bez koje, priznaces, cijela prica sa medjama i administracijom, nema ama bas nikakvog smisla ? :roll:
Niko i ne spominje nikakvu idilu,mene što se tiče država može biti uređena sa visokim stepenom decentralizacije,
ekonomskih regiona,i to niko ne osporava,to su sve stvari koje se mogu političkim putem dogovoriti!
Ali ukoliko riječ "razdruživanje" podrazumjeva secesiju jednog djela međunarodno priznate države,članice UN-a,
onda ja ne razumijem o čemu diskutujemo?
Ukoliko misliš na secesiju,zašto bi to neko sada dopustio potezom hemijske olovke kada isti taj pokušaj nije
uspio uz tenkove,haubice,genocid,etničko čišćenje.........ono što međunarodno pravo tretira kao "udruženi
zložinački poduhvat!?
Nadalje smatram da kada bi se tako nešto i desilo (na miran način ne,svakako),da bi to izazvalo lančani požar
oružanih sukoba ne samo na Balkanu nego mnogo šire.Posljedice bi bile nesagledive i van svake kontrole! :!:
Zlata M.

#128 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Zlata M. »

prljavi Hare wrote:
Zlata M. wrote:
I to je ziva istina.
Niko i ne spominje nikakvu idilu,mene što se tiče država može biti uređena sa visokim stepenom decentralizacije,
ekonomskih regiona,i to niko ne osporava,to su sve stvari koje se mogu političkim putem dogovoriti!
Ali ukoliko riječ "razdruživanje" podrazumjeva secesiju jednog djela međunarodno priznate države,članice UN-a,
Ukoliko misliš na secesiju,zašto bi to neko sada dopustio potezom hemijske olovke kada isti taj pokušaj nije
uspio uz tenkove,haubice,genocid,etničko čišćenje.........ono što međunarodno pravo tretira kao "udruženi
zložinački poduhvat!?
Nadalje smatram da kada bi se tako nešto i desilo (na miran način ne,svakako),da bi to izazvalo lančani požar
oružanih sukoba ne samo na Balkanu nego mnogo šire.Posljedice bi bile nesagledive i van svake kontrole! :!:
... hvala (na strpljenju, prije svega) :)
prljavi Hare

#129 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by prljavi Hare »

Zlata M. wrote:
prljavi Hare wrote:
Zlata M. wrote: ... dzaba, ne idu me ove teme. Priznajem. (... nerado, istina, ali priznajem :cry: )
I to je ziva istina.
zložinački poduhvat!?
... hvala (na strpljenju, prije svega) :)
Nema na čemu!
lajkujMe

#130 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by lajkujMe »

Razlog/zi zasto nemoze biti mirnog razdruzivanja su:

Izdaja svih branitelja i poginule djece, zena, staraca koji su ginuli za ocuvanje ne samo svoje drzave nego sopstvenog zivota.

Teska mrznja prema srbima i hrvatima ne zbog ideologije (ko sto je slucaj kod srba i hrvata) nego zbog svih stvari koji su ucinili i cine srbi i hrvati (od ubijanja, silovanja pa sve to negiranja i slava tih zlocina i onih koji su to pocinili)

Ponos i osjecaj da je to i nase tamo u RS i hercegovini a ne samo njihovo.

Strah od nestanka, da se desi razdruzivanje bili bi smo stjerani u veoma mali kutak teretorije, s malo resursa i zatvoreni u zatvor okruzeni visoko neprijateljskim narodima koji hoce da nas kolju.

I zadnje ali ne i nevazno jeste osjecaj koji mi svi imamo da su srbi i hrvati marionete, to jeste marionete susjednih i vecih sila (SAD-Europa-Rusija) koji diriguju i peru mozak nad njima ali i nad nama, osjecaj da nas strane sile namjerno razjebavaju.

Zbog svega navedenog nemoze biti mirnog razdvajanja.
Bosnjaci nemogu sebi dozvoliti da budu stjerani u kutak i da su covjek nize klase
Srbi nece da su bosnjaci dominanti, da se islamiziraju i u istom trenutku oni zele da budu gospodari bosnjaka i hrvata i slicno
Hrvati slicno kao i srbi

Razlog zbog cega je sve ovo nastalo:

Dominacija stranih aspekata, pranje mozga i predavanja ko i sta smo od strane turaka, pa austrougarske, pa do susjednih zemalja koji su oduvjek htjeli bosnu za sebe.

Srbi i Hrvati su ispirani do korjena, izgubili su indetitet, ne vjeruju da im je bosna i hercegovina matica, nego su u uvjerenju da su dosli iz srbije i hrvatske, da su im tamo ljudi slicni njima.
Bosnjaci su također izgubili indetitet a to je da su ispirani od svih strana i ne prihvataju da su srbi i hrvati braca nego da su se oni tamo doselili od bog zna gdje u nasa sela i gradove.

Nacin iskorenja ili kako ja to zovem konacno rjesenje.

Jak vođa koji ima apsolutnu vlast na određeno vrijeme koji ce pokrenuti masovno pranje mozgova svih strana da su oni bosanci da su susjedi neprijatelji, da su stranci neprijatelji i da im usadi u korjen da su se stranci snama igrali kao da smo pijuni na sahovskoj tabli.
Postepeno unistavnje rak rana drustva i unistavanje onih koji uzrokuju takve probleme.
Zovem ga staljin-mao rjesenje

Veoma radikalno ali to je zadnja stvar koja nam moze pomoci.
sarajevsko pivo II

#131 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by sarajevsko pivo II »

Proces mirnog razdruživanja traje od završetka rata i nastavit će se i dalje do konačnog raspada BiH.
rogoz

#132 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by rogoz »

Sve patriote moraju da radikalizuju svoje stavove,mora se odaslati jasan signal jedinstva(onih koji su za cjelovitost BiH)ne Dodiku,nego tamo onima koji vladaju zemljinom kuglom.Misljenja sam da ce EU i Amerika u ovom slucaju izabrati stranu onih koji su za BiH.Ne zbog ljubavi prema BiH nego iz razloga sto bi to i NATO kostalo brdo para.
NATO je usled ekonomske krize poceo da steze kais,neke clanice NATO-a pocele su sa odpustanjem profesionalnih vojnika...sto ce reci da EU ne bi dozvolila jos jedan rat.Lova je potrosena,zato patriote moraju da se udruze i radikalno odasalju poruku tamo gdje treba.

ps
Ne znam ima li se love za referendum,nas Bosanski,pitanje koje bi bilo mozete naslutiti... ;-)
Ovi iz tzv-rs-e, ne malo,nego do grla su u govnima.
Zlata M.

#133 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Zlata M. »

sarajevsko pivo II wrote:Proces mirnog razdruživanja traje od završetka rata i nastavit će se i dalje do konačnog raspada BiH.
... ih, pa ti to bolje i od @cyprus-a i od @tvb ! Jedna recenica ! :o Respect. :)
Ne znam za Hrvate i Srbe, ali Bosnjacima predstoji jos jedan podproces razdruzivanja ... sa :
a) Sandzaklijama
b) raznim dosljama
c) ljubiteljima turbofolka :mrgreen:
d) ljudima kojima ne ide pravopis
e) predstavnicima za 'Eurosong'
f) jugonostalgicarima
g) vjernicima
h) ateistima

... :-?
bingov buraz

#134 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by bingov buraz »

sarajevsko pivo II wrote:Proces mirnog razdruživanja traje od završetka rata i nastavit će se i dalje do konačnog raspada BiH.
Ee babi se svasta snilo,a moze baba i odapeti u snu...desavalo se vec.
prljavi Hare

#135 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by prljavi Hare »

Hoće to po poskoku i krstarici,pa već se raspala!!!Sva!!! :D
cyprus

#136 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by cyprus »

Ja razumjem istrajavanje u protivljenju razdruživanju, secesiji, otcjepljivanju, raspadu i inim sinonimima, jer i sam spadam u tu grupu... Međutim, i dalje mi nije jasno (tačnije zabrinut sam) ovo forsiranje pridjeva MIRNO u kontekstu protivljenja istom. Zar nije dovoljno reći: protivimo se razdruživanju i istog neće biti... Ja bih CJELOVITOST zemlje i MIR po važnosti izjednačio jedno s drugim (jer jedno zavisi od drugog), a nikako jedno podredio drugom, što mnogi ovdje čine...

Ovako mi ova priča ''zašto ne može biti mirnog razdruživanja'' isuviše liči na: nemojte misliti da nećete Republiku Srpsku odvesti u pakao a Srbe u BiH možda u nestanak, jer srpski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje... :-)

Nekad ranije sam pisao i opet ću ponoviti: Ako se Bosna i Hercegovina ne uspije očuvati političkim i ljudskim sredstvima, neće sigurno ni oružjem. To se naravno ne odnosi na oružje NATO-a...
rogoz wrote:Sve patriote moraju da radikalizuju svoje stavove...
Naravno, sve boje i vrste radikala, radikalizma i radikalizacije će uvijek imati u meni protivnika, jer zbog seronja radikalnog tipa danas i imamo ovakvu situaciju u Bosni i Hercegovini i na Balkanu generalno... :oops:
Zlata M.

#137 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Zlata M. »

cyprus wrote:Ja razumjem istrajavanje u protivljenju razdruživanju, secesiji, otcjepljivanju, raspadu i inim sinonimima, jer i sam spadam u tu grupu... Međutim, i dalje mi nije jasno (tačnije zabrinut sam) ovo forsiranje pridjeva MIRNO u kontekstu protivljenja istom. Zar nije dovoljno reći: protivimo se razdruživanju i istog neće biti... Ja bih CJELOVITOST zemlje i MIR po važnosti izjednačio jedno s drugim (jer jedno zavisi od drugog), a nikako jedno podredio drugom, što mnogi ovdje čine...

Ovako mi ova priča ''zašto ne može biti mirnog razdruživanja'' isuviše liči na: nemojte misliti da nećete Republiku Srpsku odvesti u pakao a Srbe u BiH možda u nestanak, jer srpski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje... :-)

Nekad ranije sam pisao i opet ću ponoviti: Ako se Bosna i Hercegovina ne uspije očuvati političkim i ljudskim sredstvima, neće sigurno ni oružjem. To se naravno ne odnosi na oružje NATO-a...
rogoz wrote:Sve patriote moraju da radikalizuju svoje stavove...
Naravno, sve boje i vrste radikala, radikalizma i radikalizacije će uvijek imati u meni protivnika, jer zbog seronja radikalnog tipa danas i imamo ovakvu situaciju u Bosni i Hercegovini i na Balkanu generalno... :oops:
:thumbup:
rogoz

#138 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by rogoz »

cyprus wrote: Naravno, sve boje i vrste radikala, radikalizma i radikalizacije će uvijek imati u meni protivnika, jer zbog seronja radikalnog tipa danas i imamo ovakvu situaciju u Bosni i Hercegovini i na Balkanu generalno... :oops:
Sve je potroseno,ostalo je, da se u sav glas,iz sve snage,jednom,za svagda, kaze;DOSTA!!!
To je radikalni zaokret!
To moraju da urade sve patriote,Srbi,Hrvati,Bosnjaci i ostali koji vole BiH i koji znaju ili bi trebali znati sta je domovina.
jarancuga

#139 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jarancuga »

@cyprus...
mirno razdruzivanje moze proci al samo na kosovu sto je vec stvarnost, u BiH nema sanse... :D
cyprus

#140 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by cyprus »

rogoz wrote:
cyprus wrote: Naravno, sve boje i vrste radikala, radikalizma i radikalizacije će uvijek imati u meni protivnika, jer zbog seronja radikalnog tipa danas i imamo ovakvu situaciju u Bosni i Hercegovini i na Balkanu generalno... :oops:
Sve je potroseno,ostalo je, da se u sav glas,iz sve snage,jednom,za svagda, kaze;DOSTA!!!
To je radikalni zaokret!
To moraju da urade sve patriote,Srbi,Hrvati,Bosnjaci i ostali koji vole BiH i koji znaju ili bi trebali znati sta je domovina.
Al ono baš iz sve snage, da se separatisti useru kad čuju? :-D
jarancuga

#141 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jarancuga »

Zlata M. wrote:
... ih, pa ti to bolje i od @cyprus-a i od @tvb ! Jedna recenica ! :o Respect. :)
Ne znam za Hrvate i Srbe, ali Bosnjacima predstoji jos jedan podproces razdruzivanja ... sa :
a) Sandzaklijama
b) raznim dosljama
f) jugonostalgicarima
g) vjernicima
h) ateistima

greska u koracima...
nama bosnjama niko ne smeta sem cetnika,ustasa i raznoraznih bjelosvetskih kurava koje godinama prodaju ublehu o neodrzivosti BiH....
jarancuga

#142 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jarancuga »

cyprus wrote:
rogoz wrote:
To je radikalni zaokret!
Al ono baš iz sve snage, da se separatisti useru kad čuju? :-D
bas kao sratko mladic... :mrgreen:
jutarnji

#143 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jutarnji »

cyprus wrote:Ovako mi ova priča ''zašto ne može biti mirnog razdruživanja'' isuviše liči na: nemojte misliti da nećete Republiku Srpsku odvesti u pakao a Srbe u BiH možda u nestanak, jer srpski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje...
Na osnovu cega si dosao do ovako briljantnog zakljucka? :roll:
cyprus

#144 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by cyprus »

jutarnji wrote:
cyprus wrote:Ovako mi ova priča ''zašto ne može biti mirnog razdruživanja'' isuviše liči na: nemojte misliti da nećete Republiku Srpsku odvesti u pakao a Srbe u BiH možda u nestanak, jer srpski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje...
Na osnovu cega si dosao do ovako briljantnog zakljucka? :roll:
Ma haluciniram :oops:
cyprus

#145 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by cyprus »

jarancuga wrote:
cyprus wrote:Al ono baš iz sve snage, da se separatisti useru kad čuju? :-D
A šta ćemo sa onima koji ipak imaju nešto čvršće anusne mišiće? :)
jarancuga

#146 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jarancuga »

cyprus wrote:
jarancuga wrote:
cyprus wrote:Al ono baš iz sve snage, da se separatisti useru kad čuju? :-D
A šta ćemo sa onima koji ipak imaju nešto čvršće anusne mišiće? :)

vazelin i opleti....
jutarnji

#147 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by jutarnji »

cyprus wrote:Ma haluciniram
Aha, dakle ko je na ovoj temi spomenuo "...odvodjenje srpskog naroda u pakao"?
p.s. sem tebe, naravno.
Last edited by jutarnji on 26/06/2011 10:36, edited 1 time in total.
Zlata M.

#148 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Zlata M. »

jarancuga wrote:
Zlata M. wrote:
a) Sandzaklijama
b) raznim dosljama
f) jugonostalgicarima
g) vjernicima
h) ateistima

greska u koracima...
nama bosnjama niko ne smeta sem cetnika,ustasa i raznoraznih bjelosvetskih kurava koje godinama prodaju ublehu o neodrzivosti BiH....
... a, inace, citas i ostale ... ne samo politicke teme ?!
Ne primijetis razdor u svim mogucim oblicima ... ?! :-?
Ne znam za druge, mene to svaki put i rastuzi i obeshrabri.
cyprus

#149 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by cyprus »

jarancuga wrote:vazelin i opleti....
aaa, pa nećemo ih valjda guzit :roll: . Sjećaš se, cilj je da se useru... :D
ovo_malo_duse

#150 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by ovo_malo_duse »

Koje ba razdruzivanje.. :?

Evo citam vec neko vrijeme na raznim temama polemiku, koja se proteze od otcjepljivanja, preko referenduma do razdruzivanja...
Iako ne piskaram, nemam zivaca da naglabam s saloncima, a imam uvazenog kolegu Hareta koji ispisuje i moje stavove u 5 deka a i generacija smo izgleda pa moze proci...

Ovdje morah nesto da upitam:

Koje ba razdruzivanje? :lol: :lol:

Pored svih dobrih argumenta koje @Skijas i @Hare a i par ostalih navedese i navode vec druze vrijeme nastojeci da saloncima i poltronima pojasne "sbbkbb", svi zaboravljaju jednu veoma bitnu cinjenicu a to je da MZ/EU/US Vatikan ili PM ko se vec pita nece nikad dozvoliti raspad Bosne. Zasto?
Pa jeli iko lud da misli da krscanska europa zeli 100% cist muslimanski Bosnjakistan pred nosom odnosno u Europi.
Pa nisu oni tako ludi, ako bi dozvolili raspad i priznali rezultate rata i genocida, pa koji to bosnjak u BiH nebi bio u najblazem slucaju ljut, i spreman da j.be mater toj istoj EU. Sto bi znacilo radikalizaciju, palestizaciju i pogodno tlo za tkz. terorizam kome bi taj bosnjakistan bio odskocna daska u europi.
Jel neko misli da ovaj kompletan projekat Bosne koju MZ vodi od pocetka, sa politikom drzava BiH odnosno, cjelovita drzava, nema djeljenja, a sta se desava unutra to zaboli nas qita dogovorite se sami, ima neke veze s tim sto im je Bosna draga ili sto nas vole ili nevole chetnike ili ustase...jest al u q.rcu.
Da nije nas, brzo bi to oni podjelili i rijesili pitanje za sva vremena, pa zar nisu vec probali da puste cetnicima da nas odrade da nas nema...E kad su vidjeli da su se zajbucnuli da Bosnjaci imaju muda i da su tu da ostanu onda se okrenula stranica negdje 94, preko washingtonskog pa dejtonskog pa evo sve do sada da se podrzava Bosna sa sva 3 naroda..
Jedini problem koji muci EU je sta ce se vremenom desiti i da je u koncanici rezultat isti...Bosnjaci ce za 10-20-50 godina biti apsolutna vecina u BIH i dobice opet ono s pocetka,zato je tu podrska entitetima (PC) zato ce nastojati da nam naprave funkcionalnu drzavu i da nas prime u eu, da bi ubalazili efekat i zadrzali sto vishe od 2 naroda u BiH
Zato je i Laktashenko dobio po usima oko referenduma itd. itd.
Mislim da probosanske snage trebaju vise u razgovorima sa MZ da igraju kartu multi vs. cisto(radikalizam) i da stavljaju do znanja sta bi i se moglo desiti ako nas jos jednom iznevjere i ako se bosnjaci pocnu okretati na istok umjesto na zapada, a primjera imaju tipa Bocinje itd itd..

U svakom slucaju vrijeme radi za nas a do tad rahat patnja :dance: ...Ja i da ne zaboravim oprema "pocesljana i opeglana" za svaki slucaj...Sad opet kokice i idemo dalje :bih:
Locked