Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Bosnolog

#126 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

kokuz_sa wrote:uz povratak Seje,Begovica i Papca..mozemo uzeti svih 6 bodova iz ove 2 tekme..i uz ona 3 koja bi se osvojila od luxa..pa i uz poraz od francuza mi bi osigurali mjesto br 2
:thumbup:
Ovo je ono sto moramo uraditi,ako uzmemo 6 bodova protiv Bjelorusa imamo realene sanse da uzmemo prvo mjesto ako Francuzi kiksaju kod Rumuna,.....

Mi smo vratili Rumune kao naseg najveceg kokurenta za kvalifikacije nasom katastrofalnom igrom u Bukureestu, da nas to moze kostati kvalifikacija,.....Uslo se u utakmicu sa Rumunima likujuci i podcjenjujuci ih te kalkulisuci na jedan bod a jedva ih uzesmo u Zenici nakon sto su poveli protiv nas,....Ocito da se olako podcijene protivnici,visoko poleti i precjenjuju nasi napadacki napuhani baletan curani koji ove kvalifikacije ne postigose ni 1/3 golova u poredenju sa kvalifikacijama za SP 2010,(pogledajmo gol statistiku,napadaci golgeteri i odbrana jako losa statstika).....Dok nam je odrana bila suplja kao svicarski sir protiv Rumuna i Francuza,...

Susic ima do 10 Avgusta da pripremi ekipu kada ce mo imati prijateljsku sa Grcima i generalnu probu spremnosti za utakmicu sa Bjelorusima......

Kod svih kvalifikacija se prave iste greske,yebene kalkulacije i cekanja da brugi druge povali ili kiksaju i da se nama posreci,....

Samo kvalitet igre tima je garant kvalifikacija i rezultata,ostalo ce uvijek ostati samo pokusaj i nista vise,......
Corola

#127 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Corola »

hz__semir wrote:
sinuhe wrote:Pored Bjelorusije nama treba pobjeda i protiv Francuske. U 15 godina mi nemamo pobjedu protiv onih najboljih(prve klase evropskog fudbala). To bi bila velika stvar jer samo drugo mjesto sa ovakvom igrom je slaba utjeha.
Imamo, protiv Talijana :D Moja prva tekma, od tad sam i zavolio Talijane, kad niko nije htio doći da igra u Sarajevo, oni su ispali gospoda, došli, napunili nam Koševo, a onda nas još i elegantno pustili da pobjedimo, iako su u tom trenutku bili aktuelni viceprvaci svijeta.

Azzurri :thumbup:
Jah i ovi ''nasi''poletili da izjave kao su zabari pustili.
A da ''Talijancima''nije bilo do sege dokazali su odmah nakon par dana.Noga sjor Bepetu. :mrgreen:
Yebiga ni Danska nije za baciti,Ipak su to Evropski prvaci.
I...............to bi bilo sve. :skoljka:
Frankyee

#128 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Frankyee »

Susic mora ici na 6 bodova protiv Bjelih Rusa. Ako bude isao na 4 boda od toga nema nista.

Doduse , vjerovatno i Bjelorusi razmisljaju da uzmu 4 ili 6 bodova nama, kontaju kad su mogli uzeti 4 boda Francuskoj sto ne mose da se uzme 6 BiH :lol: :lol: :lol: :lol:
siki_sa

#129 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by siki_sa »

Frankyee wrote:Susic mora ici na 6 bodova protiv Bjelih Rusa. Ako bude isao na 4 boda od toga nema nista.

Doduse , vjerovatno i Bjelorusi razmisljaju da uzmu 4 ili 6 bodova nama, kontaju kad su mogli uzeti 4 boda Francuskoj sto ne mose da se uzme 6 BiH :lol: :lol: :lol: :lol:
naravno da ce bjelorusija ici na 4 odnosno 6 bodova, ali oni ce nas podcjeniti i tu je nasa sansa :bih: pape mora ici na 6 bodova :bih:
Šibicar

#130 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Šibicar »

siki_sa wrote:
Frankyee wrote:Susic mora ici na 6 bodova protiv Bjelih Rusa. Ako bude isao na 4 boda od toga nema nista.

naravno da ce bjelorusija ici na 4 odnosno 6 bodova, ali oni ce nas podcjeniti i tu je nasa sansa :bih: pape mora ici na 6 bodova :bih:
Čisto sumnjam jarane,mi smo prvaci svijeta u podcjenjivanju,i to višestruki.
So What!

#131 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by So What! »

Evo malo malo prisjećanja na sinošnju utakmicu, i da ovako bude opet 6. u Zenici, zapravo da nas bude više.
Ponosan

#132 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Ponosan »

protiv Bjelorusije mozemo nesto napraviti samo ako nam igraci budu u top formi,prije svih Dzeko i Pjanic,Misimovic i Spahic... i ako se vrate Salihovic i Papac..dakle treba se dosta toga poklopiti da bi osvojili 4 boda koja nas vode u baraz...Susic treba mnogo ozbiljnije shvatiti ovu utakmcu i bolje se pripremiti!..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#133 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by JoseMujica »

ja bih ipak bio realan pa u Minsku išao na bod....naložili smo se vako i na Rumune i šta bi?

A ko da gledam do tekme ćete Bjeloruse pretvoriti u San Marino a BiH u Španiju :lol: Vidim niko Luksemburg i ne računa, već upisali 3 boda a valja igrati 90 minuta.....sjetim se samo one tekme sa Maltom, đe selektor englski štelio, kad jedva dobismo 1-0

stanite malo na loptu pa nema ni hefta kako nam Rumuni očitaše lekciju, a vi već zaboravili :shock:
Frankyee

#134 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Frankyee »

Da li neko ima link za snimak utakmice sa Albanijom ?
Zatamnjena stakla

#135 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Zatamnjena stakla »

Bilo bi extra sa 6 bodova izać iz ove dvije utakmice al et ja tipam da bude 4 boda jer Bjelorusi su jeb*na ekipa ba :D
Nije se s njima zaebavat :D bez zeze.
samko1974

#136 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samko1974 »

samo malo reloaded wrote:Da zapravo sam mislio da su Francuzima uzeli 5 bodova.

Gledao sam ih protiv Francuza, nimalo losa ekipa, nesto ko Gruzija (a gledao sam Gruziju sa Hrvatima, da nisu fizicki pali zadnjih 15 minuta u Splitu, uzeli bi 6 bodova Hrvatskoj, zatvorili su im bunker ko Murinjo) cak i jace izgledaju.
Francuzi igraju odlicno trenutno, ali opet nisu Bjelorusiji mogli pera odbiti. Gledao sam Francusku i sa Hrvatskom, igraju leprsavo, Hrvatska je imala par svojih dobrih sansi (znaci moze se i zaprijetiti Francuskoj) ali ih je od poraza spasio Pletikosa i posebno Simunic koji je strpao cijeli napad Francuske u mali djep.. Blanc je unio potrebnu hemiju u ekipu, ali ni takvi nisu mogli Bjelorusima nista.

Nezgodna grupa, ovdje 4 ekipe konkurisu za prolazak dalje. Mislim da ce Francuzi "morati" proci dalje, da si sigurni za jedno mjesto. Onaj poraz u rumuniji mi se nimalo ne svidja, kao ni remi u Albaniji. Ciro je baraz izborio u tim "malim utakmicama", i uopste, kvalifikacije se odradjuju u malim utakmicama. A mi vec imamo nekoliko kikseva. Dovoljan je jos jedan kiks, i nogatrans.
Jarane im ali smo jedan kiks, samo jedan i to u albaniji.Ako utakmicu sa rumunijom nazivas "malom utakmicom" onda stvarno si jedan od onih koji nasu repku i igrace previse uzdize i koji nimalo nije realan.Rumunija nikad nije bila niti ce biti u rangu andore, sanmarina, malte, luksemburga , azerbejdzana,estonije,letonije itd da te utakmice sa njom mozes nazivati "malom utakmicom".To i takvo potcjenjivanje kakvo si upravo i ti svojim postom iskazao ja se nadam da nema vecina zaljubljenika nase repke pa i sami reprezentativci jer ako vecina tako razmislja daleko cemo biti od baraza.I jos nesto ako su te tekme sa rumunima male onda su sve tekme u ovoj grupi male izuzev sa francuzima, jel tako?
samko1974

#137 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samko1974 »

samo malo reloaded wrote:
ledeni_caj wrote:Ono sto sam vidio na pregledu je da je Francuska imala milion sansi i samo je sreca spasila Bjeloruse. Ta prica da im Francuzi nisu mogli pera odbit je :? :? :-)
Hajd dobro, srecom su ih valjda dobili i u Francuskoj :-)

Ne kontam to podcjenjivanje ekipa, i precjenjivanje BiH ekipe haman ko da svi igraju po Realu i Barseloni nakon pobjede (nakon poraza je karina, naravno), ali hajde, vrijeme ce ce sve pokazati.
Pa ti si upravo u svom prethodnom postu potcjenio rumune nazvavsi nas poraz kiksom jer smo igrali tzv "malu utakmicu" a na takvim je ciro gradio uspjeh :-) :-) :-) I onda sad ti pricas o potcjenjivanju, de malo razmisli sta pises.
stranac2

#138 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by stranac2 »

Kako mi je smijesno i zalosno ovo isticanje da nam je bod dosta kod Bjelorusa. Ove kvaliikacije su se sada pretvorile u sok terapiju tko izgubi ispada. Znaci u Minsk treba da idemo na sve ili nista. Idemo sa postavkom da imamo bolje igrace ( i imamo) i da zbijemo redove koliko mozemo i odradimo 3 boda tamo. Ako ne uspije radi neke greske onda imamo Zenicu za popravni. Znaci ako idemo na nerijeseno i ziheraski tamo to je automatski poklanjanje bodova.
Ako ne uzmemo 3 boda u gostima onda nam je noz pod grlom u uzvratnoj, najmanja greska nas kosta baraza a znamo kako je igrato pod tim grcem.
Nemojte da nam se ponovi Albanija u gostima gdje smo mogli veoma lagano maltene osigurati baraz !!!!
JThomas

#139 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by JThomas »

mislim stvarno, kao da bi u onoj tekmi u rumuniji ikakvu razliku napravilo jesmo li mi onakvom igrom išli na bod ili na tri... :D
samko1974

#140 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samko1974 »

stranac2 wrote:Kako mi je smijesno i zalosno ovo isticanje da nam je bod dosta kod Bjelorusa. Ove kvaliikacije su se sada pretvorile u sok terapiju tko izgubi ispada. Znaci u Minsk treba da idemo na sve ili nista. Idemo sa postavkom da imamo bolje igrace ( i imamo) i da zbijemo redove koliko mozemo i odradimo 3 boda tamo. Ako ne uspije radi neke greske onda imamo Zenicu za popravni. Znaci ako idemo na nerijeseno i ziheraski tamo to je automatski poklanjanje bodova.
Ako ne uzmemo 3 boda u gostima onda nam je noz pod grlom u uzvratnoj, najmanja greska nas kosta baraza a znamo kako je igrato pod tim grcem.
Nemojte da nam se ponovi Albanija u gostima gdje smo mogli veoma lagano maltene osigurati baraz !!!!
Upravo tako , da su neznam ti kako dobri bjelorusi mi moramo ici na pbjedu jer vise nema kalkulacija, zna se da poraz u u jednoj od sljedece tri utakmice bi znacio i oprastanje definitivno od drugog mjesta.prije tekme sa rumunima nasi su svjesno znali ako i izgube nema veze , nije nista izgubljeno, dok sad sljedecu tekmu ako izgubimo bice izgubljeno definitivno.I jos nesto bjeloruse koji isto pucaju na baraz moraju nas pobjediti jer mi smo njihova zadnja utakmica kuci.Ja ne znam kako oni igraju, kako su tehnicki potkovani al ako imaju snage i kondicije sigurno ce na pocetku nas presingom stisnuti , jer ioni moraju nas pobjediti i sad je samo ono cega se najvise nadam da ce nasi igraci popraviti svoju formu i fizicku spremu do te utakmice , onda sam siguran da ih mozemo dobiti.Lagano slicno kao prosle godine u isto doba estoniju ili armeniju u gostima sa 0-2.Naravno nadam se povratku jahica, nadarevica,papca, beogivca i salihovica, zaista uz ove igrace i bolju formu trebamo ici na pobjedu, nema cuvanja 0-0 i jednog boda, to moze biti samo pogubno po nas i onda jos i izgubiti i taj jedan.
Baudelaire

#141 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Majku mu, jedno je euforija, jedno objektivnost. Euforija je reći da ćemo poderati Francuze, pa i Rumune, ali nije euforija pod moranje staviti pobjedu nad Bjelorusijom. Ako je euforija pričati o šest bodova protiv Bjelorusije, jebo onda prvenstvo, ne trebamo mi nikad na njeg otići.
palermo

#142 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by palermo »

Baudelaire wrote:Majku mu, jedno je euforija, jedno objektivnost. Euforija je reći da ćemo poderati Francuze, pa i Rumune, ali nije euforija pod moranje staviti pobjedu nad Bjelorusijom. Ako je euforija pričati o šest bodova protiv Bjelorusije, jebo onda prvenstvo, ne trebamo mi nikad na njeg otići.
ma čak i prosta matematika kaže da mi moramo ići na pobjedu tamo. Dakle, ako je to euforija, onda je i samo pominjanje mogućnosti da odemo na Evropsko prvnstvo euforija
Baudelaire

#143 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Upravo o tom govorim. Mi nemamo nekakve sredine, ili pričamo da ćemo rasturiti Francusku, il nam se muda tresu od Luksemburga. Ljudi moji, kvalifikacije se ne dobijaju na Francuzima nego na šabanima iz Bijele Rusije, ako nismo sposobni da tamo dobijemo, jebeš onda ovu našu reprezentaciju. Realno onako.
quasar

#144 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Ako bih i ja malo mogao da se pravim da znam nesto o fudbalu. Za bilo sta od narednog potrebna je konsolidacija ekipe i bolja rjesenja, sto se moze rjesiti u toku ljeta. Jos je uvijek sve u nasim rukama, 9 bodova iz 4 tekme nam treba. Mozda bude dosta i 7, ali bolje ici na sve, jer protiv Francuza se ne izvadio niko.

Ovako:
Mi igramo prvu u Minsku, sto nam daje odredjenu psiholosku prednost da ne moramo pobjediti, ali NE SMIJEMO izgubiti, dok ce domacin MORATI da ide NA POBJEDU ili im je kraj. Kako god da je ta ekipa tvrda ili teska, a ako i za sta valja ova nasa repka, to je da lomi bunkere. Ako bi se Begovic, Papac uz Seju i mozda Nadarevica vratili u sastav, ne bi se trebali brinuti ni za svoj gol protiv njih. U takvoj situaciji mislim da bod iz Minska nije problem, a uz nesto srece i pametne taktike (pod uslovom da nam glavni igraci dobro prodju pripreme), mozemo kuci pjevajuci. Onda dolazi tekma u Zenici. Oni opet MORAJU pobjediti, ali sad MORAMO i mi. Zaista ako ne budemo u stanju ekipu bez renomea dobiti u vaznoj utakmici na svom terenu, da se onda ne zanosimo sa nekakvim plasmanima. Onda da nam cilj bude ostanak u trecem sesiru i to je to.

Rumuni uopste nisu dobra ekipa, koliko smo mi bili losi. Tako da ako uzmu jos 7 bodova, bice mi cudno. Pitanje je veliko ko ce im biti novi selektor i kako ce to sve kod njih da se odvija.

Kako god se okrene, mi trebamo da igramo na 9 bodova, hrabro, bez straha, ali sa respektom, jer najgore ce biti ako uzmemo rusima 6 boba a onda se ispatimo sa LUX, i tu popusimo baraz.
diason

#145 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by diason »

moja dobitna kombinacija :)

..................Begović......................
Mujdža....Spahić....Pandža.....Papac......

Lulić.......Rahimić....Salihović....Pjanić

............Muslimović....Ibišević..........
KPNCTNJAH

#146 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by KPNCTNJAH »

diason wrote:moja dobitna kombinacija :)

..................Begović......................
Mujdža....Spahić....Pandža.....Papac......

Lulić.......Rahimić....Salihović....Pjanić

............Muslimović....Ibišević..........
Ne valja, ponovo... :mrgreen:
Bosanski_kralj

#147 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosanski_kralj »

Dosadašnje utakmice su pokazale koliko je ova grupa nekvalitetna, ali mi to nismo znali iskoristiti. Da je bilo pameti već sad smo mogli imati skoro osigurano mjesto u baražu, i realne šanse da idemo na prvo. Ipak, mi ne bi bili mi da nešto ne useremo.
Lakat Jebić

#148 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Lakat Jebić »

Bosanski_kralj wrote:Dosadašnje utakmice su pokazale koliko je ova grupa nekvalitetna, ali mi to nismo znali iskoristiti. Da je bilo pameti već sad smo mogli imati skoro osigurano mjesto u baražu, i realne šanse da idemo na prvo. Ipak, mi ne bi bili mi da nešto ne useremo.
i mi smo u njoj, i taman smo za nje :D mislim moglo se iskoristiti, al jbg
Bosanski_kralj

#149 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosanski_kralj »

Lakat Jebić wrote:
Bosanski_kralj wrote:Dosadašnje utakmice su pokazale koliko je ova grupa nekvalitetna, ali mi to nismo znali iskoristiti. Da je bilo pameti već sad smo mogli imati skoro osigurano mjesto u baražu, i realne šanse da idemo na prvo. Ipak, mi ne bi bili mi da nešto ne useremo.
i mi smo u njoj, i taman smo za nje :D mislim moglo se iskoristiti, al jbg
Može se i tako gledati.
Al kako mi bodove gubimo, to niko ne može. :-)

Sušić se odlučuje igrati na bod protiv Rumunije, sa 6 ofanzivnih igrača. :-)
Hantraga

#150 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Hantraga »

Samo da nezjanimo protiv Luxemburga, pa i mi ne odigramo 0:0 :D

Sve isto zavisi kako ce igraci provesti ljeto... :lol:
Locked