Teška srca moram priznati da ni ti ni @goran16v niste u pravuPM72 wrote:Teška srcamoram da priznam da je Goran 100% u pravu i za par postova
![]()
P.S. Posebna priča su imena škola po Sarajevu.U pretežno muslimanskoj sredini i stanovništvu 99% osnovnih i srednjih škola su nosile naziv poput Andrija,Goran,Dragan,Boško,Pavle,Nikola,Aleksa,Blagoje...pa valjda je i neki Bošnjo bacao bombe po okupatoru,nije samo Boško.Tada mi to nije smetalo ali sad upada u oči taj perfidni šovinizam.Kad smo zatražili ravnopravnost - tad se i zakuhalo.
Kol'ko sam skont'o, ti si neđe mojih godina (što za @gorana16v, nisam siguran), pa ću te podsjetiti na imena OŠ, ulica i čak i kasarni u Sarajevu:
- Avdo Humo
- Omer Maslić
- Ahmet Fetahagić
- Mustafa Dovadžija
- Hasan Kikić
- Hasan Brkić
- Jusuf Džonlić
- Adem Buć
- Mahmut Bušatlija
- Avdo Hodžić
- Alija Hodžić
- Fadil Jahić - Španac
Eto, bolan, vidiš da nisu samo Spasoje, Milentije i Ravijojla
Ali, ima tu još zajebancije kol'ko hoćeš...
Od svih ovdje gore pobrojanih niko nije "preživio" 92-u. Iako se zaklinjemo u "nastavak tekovina NOB-a, i ZAVNOBiH-a" - ŽK i dan-danile drži Titinu sliku u kancelariji i uredno proučava fatihu ispred Vječne vatre svakog 6. aprila, a ni po guzici se ne počeše na činjenicu da mu se Osnovna škola u Goraždu zove po SS oficiru, što mu se Osnovna škola u koju je i on išao zove po NDH kolaboracionisti... Još samo da neku gimanziju nazomeno "Amin Hajj al-Husseini" i da spomen-park Vraca preimenujemo u "Spomenik palim Bošnjačkim legionarima u Staljingradu", i Veliki park u: "Spomenik šehidima 13. Waffen SS Handschar Division"), i zaokružili bi "herojsku epopeju Bošnjaka u NOB-u". Udaramo u talambase kako se ponosimo što je Bosna i Hercegovina "... ni Srpska, ni Hrvatska, ni Muslimanska - već i Srpska i Hrvatska i Muslimanska...", da bi nam odjednom zasmetala sva ne-Bošnjačka imena ljudi koji su poginuli za BAŠ TAKVU Bosnu i Hercegovinu. Nejse, što bi rekao moj komandant: "Ali to su sve Vlasi..."
Pusti se ba, @PM72 takvih balinluka, ne stoji to tebi...
Pozdrav domovini