bas tako, 6 stranica promasene teme..o ukidanju necega sto nece biti ukinutoarte.fakt wrote:
vise je tuzno nego smijesno , al hajd bitno je nesto tipkat nebitno jel tacno ili ne ...
sto neko rece, u strahu su velike oci
bas tako, 6 stranica promasene teme..o ukidanju necega sto nece biti ukinutoarte.fakt wrote:
vise je tuzno nego smijesno , al hajd bitno je nesto tipkat nebitno jel tacno ili ne ...
ko se o mlijeko opece i u jogurt puseplain vanilla wrote:bas tako, 6 stranica promasene teme..o ukidanju necega sto nece biti ukinutoarte.fakt wrote:
nema potrebe od muhe praviti slona i bezveze zakuhavatiarte.fakt wrote:ko se o mlijeko opece i u jogurt puseplain vanilla wrote:bas tako, 6 stranica promasene teme..o ukidanju necega sto nece biti ukinutoarte.fakt wrote:
Michun wrote:Nisam u tijeku rasprave - ko vodi?![]()
Nek' je ukino ocjene. Izborni predmet nikad nisu ulazili u zbir prosjeka...samo su se dobri ucenici isticali dodatnim aktivnostima.
I ja sam isla na Titovim stazama revolucije i na OTO pa mi ne bi zabiljezeno u knjizici
i ja kazem ... pored toliko problema koje imamo u drustvu i skolama i oko skola ...plain vanilla wrote:arte.fakt wrote:nema potrebe od muhe praviti slona i bezveze zakuhavatiplain vanilla wrote:
ko se o mlijeko opece i u jogurt puse
promijenjen je nacin ocjenjivanja, predmet ostaje u skolama..ko zeli da uci-ucit ce
nije li to najvaznije?
Luks, nisi pratio na TSRjanje_ wrote:Michun wrote:Nisam u tijeku rasprave - ko vodi?![]()
Nek' je ukino ocjene. Izborni predmet nikad nisu ulazili u zbir prosjeka...samo su se dobri ucenici isticali dodatnim aktivnostima.
I ja sam isla na Titovim stazama revolucije i na OTO pa mi ne bi zabiljezeno u knjizici
...mozda nista od toga ne pise u knjizici, ali si zato iz "staza" naucila da kad je tito ranjen na sutjesci (ono kad ga je rex spasio), da je lezeci na zemlji pored sebe vidio pticicu kako skakuce na jednoj nozi jer joj je onu drugu odbila ista bomba koja je naseg najveceg sina ranila, a cuku mu ubila.. to se nigdje drugo nije moglo nauciti..
naravno.. puna usta sekularne drzave, a djecu vjerski indoktriniramo od najranijih dana.. ne bi imo nista protiv da se izucava kultura u razlicitim religijama, mozda da se izucavaju i obicaji, jer mi smo jedna izmijesana zemlja i bilo bi mi drago da moja kcerka sutra kad krene u skolu zna zasto uskrs, a ne da ga pamti samo kao praznik kad se farbaju i lupaju jaja..kokuz_sa wrote:ja bi to i zabranio u skolama..ako hoces da ti djete zna sta o vjeri ima mejtef/crkvu/sinagogu/buda hram itd upises ga nauci i eto..koji ce mi djavo vjera u skoli..
tako je...znanje se ne moze platitijanje_ wrote:Michun wrote:Nisam u tijeku rasprave - ko vodi?![]()
...mozda nista od toga ne pise u knjizici, ali si zato iz "staza" naucila da kad je tito ranjen na sutjesci (ono kad ga je rex spasio), da je lezeci na zemlji pored sebe vidio pticicu kako skakuce na jednoj nozi jer joj je onu drugu odbila ista bomba koja je naseg najveceg sina ranila, a cuku mu ubila.. to se nigdje drugo nije moglo nauciti..
NIKO NE UKIDA VJERONAUKstrongwoman wrote:Koliko sam upucena, a ako grijesim ispravite me, da je vjeronauk/a izborni predmet i kao takav nije obavezan. Onaj roditelj ili ono djete koje zeli pohadjati vjeronauku ima pravo da to uradi. Ukidanje vjeronauke ili bilo kojeg drugog izbornog predmeta bi bilo oduzimanje prava djetetu da uci i ono sto on zeli, a ne samo ono sto mu je nametnuto po planu i programu.
Sto se mene tice, pravo rece Arzuhal, jedino bi pravopis i matematika bili obavezni predmeti, a svi ostali izborni.
Moje djete ima vjeronauku i u vrticu i imat ce je i u osnovnoj skoli, temelji se od malena ugradjuju
Rex je 100%, isla na takmicenjenellington wrote:Luks, nisi pratio na TSRjanje_ wrote:Michun wrote:Nisam u tijeku rasprave - ko vodi?![]()
ne kontam kako onda u istoj sekularnoj europi religija je obavezan predmet .janje_ wrote:naravno.. puna usta sekularne drzave, a djecu vjerski indoktriniramo od najranijih dana.. ne bi imo nista protiv da se izucava kultura u razlicitim religijama, mozda da se izucavaju i obicaji, jer mi smo jedna izmijesana zemlja i bilo bi mi drago da moja kcerka sutra kad krene u skolu zna zasto uskrs, a ne da ga pamti samo kao praznik kad se farbaju i lupaju jaja..kokuz_sa wrote:ja bi to i zabranio u skolama..ako hoces da ti djete zna sta o vjeri ima mejtef/crkvu/sinagogu/buda hram itd upises ga nauci i eto..koji ce mi djavo vjera u skoli..
uvijek ima bozija kuca za one koji hoce da im djeca znaju o vjeri..
I bolje im jeplain vanilla wrote: NIKO NE UKIDA VJERONAUK![]()
Ah, arte... pa tamo se ne izucava Islam i onda je sve okarte.fakt wrote:
ne kontam kako onda u istoj sekularnoj europi religija je obavezan predmet .
naravno da je luks.. ovo mi rex se omaklo zbog komesara..nellington wrote:Luks, nisi pratio na TSR
problem je u neiformisanosti u nedostatku zelje da se malo razmisli da se da sansa , malo liberalniji stav i manje predsuda nikom nece skoditi ...strongwoman wrote:Ah, arte... pa tamo se ne izucava Islam i onda je sve okarte.fakt wrote:
ne kontam kako onda u istoj sekularnoj europi religija je obavezan predmet .
Najviše volim kad kažete Evropa (kao što to Ameri kažu), uzmete je kao homogenu cjelinu i uprete prstom. Status vjeronauke u zemljama Evrope varira, previše smjelo je reći "u Evropi je vjeronauka obavezan predmet".arte.fakt wrote: ne kontam kako onda u istoj sekularnoj europi religija je obavezan predmet .
ja sam neke hmm 96 u osnovnoj imao historiju i ucilo se u historiji o vjerama..kakve imaju koji je praznik za sta i sve..janje_ wrote:naravno.. puna usta sekularne drzave, a djecu vjerski indoktriniramo od najranijih dana.. ne bi imo nista protiv da se izucava kultura u razlicitim religijama, mozda da se izucavaju i obicaji, jer mi smo jedna izmijesana zemlja i bilo bi mi drago da moja kcerka sutra kad krene u skolu zna zasto uskrs, a ne da ga pamti samo kao praznik kad se farbaju i lupaju jaja..kokuz_sa wrote:ja bi to i zabranio u skolama..ako hoces da ti djete zna sta o vjeri ima mejtef/crkvu/sinagogu/buda hram itd upises ga nauci i eto..koji ce mi djavo vjera u skoli..
uvijek ima bozija kuca za one koji hoce da im djeca znaju o vjeri..
ja govorim o najvecim zemljama europe ...nellington wrote:Najviše volim kad kažete Evropa (kao što to Ameri kažu), uzmete je kao homogenu cjelinu i uprete prstom. Status vjeronauke u zemljama Evrope varira, previše smjelo je reći "u Evropi je vjeronauka obavezan predmet".arte.fakt wrote: ne kontam kako onda u istoj sekularnoj europi religija je obavezan predmet .
Recimo Francuskoj.arte.fakt wrote:ja govorim o najvecim zemljama europe ...nellington wrote:Najviše volim kad kažete Evropa (kao što to Ameri kažu), uzmete je kao homogenu cjelinu i uprete prstom. Status vjeronauke u zemljama Evrope varira, previše smjelo je reći "u Evropi je vjeronauka obavezan predmet".arte.fakt wrote: ne kontam kako onda u istoj sekularnoj europi religija je obavezan predmet .
recimo njemacka austrija italija skandinavija spanijanellington wrote:Recimo Francuskoj.arte.fakt wrote:ja govorim o najvecim zemljama europe ...nellington wrote:
Najviše volim kad kažete Evropa (kao što to Ameri kažu), uzmete je kao homogenu cjelinu i uprete prstom. Status vjeronauke u zemljama Evrope varira, previše smjelo je reći "u Evropi je vjeronauka obavezan predmet".