Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fma

#126 Re: Ilidža

Post by fma »

Palamuda: Ne znam kako si zaključio da lobiram za SDP, samo iznosim gorčinu i mišljenje o mogucnosti da neko od gore pomenutih imena bude izabran za načelnika. Ako si pažljivo pročitao ja sam gore napisao i to sada kažem da Ilidža nije imala boljeg načelnika od rata pa do sada kao što je bio rahmetli Amer Ćenanović. Kao što ti je vjerovatno poznato Amer Ćenanović je bio član SDA.
palamuda

#127 Re: Ilidža

Post by palamuda »

fma wrote:Palamuda: Ne znam kako si zaključio da lobiram za SDP, samo iznosim gorčinu i mišljenje o mogucnosti da neko od gore pomenutih imena bude izabran za načelnika. Ako si pažljivo pročitao ja sam gore napisao i to sada kažem da Ilidža nije imala boljeg načelnika od rata pa do sada kao što je bio rahmetli Amer Ćenanović. Kao što ti je vjerovatno poznato Amer Ćenanović je bio član SDA.
Ama bolan nemam ništa protiv tebe, nego eto takav mi dojam ostavljaš i mislim da si ipak lobista, nego znaš li kako se Avdić zove, ja kroz svoje postove hoću da skrenem pažnju na užasnu politiku SDP - a na Ilidži i ja sam SDP - ovac sto godina, al objektivno gledam stvari nisam neki zanesenjak.
fma

#128 Re: Ilidža

Post by fma »

Momak se zove Samir Avdić iz Sokolović Kolonije, za tvoju info diplomirao je na FPN-u i tako stekao zvanje prof. sociologije
futur

#129 Re: Ilidža

Post by futur »

Danas sam dobio informaciju da će sdp kandidovati Ermina Lendu za načelnika.Iskreno se nadam da će dečko prihvatiti kandidaturu i pomesti ove stare folirante sa političke scene. Ilidža sa Mahmutovićem i Memićem će se vratiti u 19.stoljeće-to ni jednom građaninu ne treba.Ilidži je potreban mlad,obrazovan,politički zreo čovjek koji ima viziju kako od Ilidže napraviti opštinu-grad po mjeri svakog čovjeka. Nemam ništa protiv da i sda,sbih,sbb ili neka manja stranka predloži nekog sličnog.
palamuda

#130 Re: Ilidža

Post by palamuda »

futur wrote:Danas sam dobio informaciju da će sdp kandidovati Ermina Lendu za načelnika.Iskreno se nadam da će dečko prihvatiti kandidaturu i pomesti ove stare folirante sa političke scene. Ilidža sa Mahmutovićem i Memićem će se vratiti u 19.stoljeće-to ni jednom građaninu ne treba.Ilidži je potreban mlad,obrazovan,politički zreo čovjek koji ima viziju kako od Ilidže napraviti opštinu-grad po mjeri svakog čovjeka. Nemam ništa protiv da i sda,sbih,sbb ili neka manja stranka predloži nekog sličnog.
Još jedan lobista, odustajem, tema je izgubila kredibilitet
fma

#131 Re: Ilidža

Post by fma »

Palamuda: Ti izgleda sve koji ne misle kao ti nazivaš lobistima, čudna je ta logika. Trebaš ostati i argumentima diskutovati.
fma

#132 Re: Ilidža

Post by fma »

Palamuda: Slažem se da smo dovoljno kazali o potencijalnim kandidatima za načelnika. Sačekajmo da CIK raspiše izbore i onda čemo komentarisati "zvanične kandidate", hajmo sada otvoriti temu (ne)rada vijećnika u OV, da vidimo šta su to oni uradili za ove dvije skoro tri godine mandata, kako po strankama tako i individualno.
To su ljudi koje smo mi birali i koji nas predstavljaju? Opet če neko reći i ovo je politika, jeste i ovo je politika A isto tako je ovo je i život. Ovi ljudi takođe kreiraju (lokalno) i sve što je dobro i što je loše na Ilidži? Kojeg bi npr. vijećnika posebno izdvojili?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#133 Re: Ilidža

Post by Admir_1984 »

SDP na Ilidzi je uzasan sto se tice kadrova, a i sposobnih ljudi. Tako se bar meni cini, al sam kratko tu da bi generalno ocjenio stanjes. Ne mogu da vjerujem da nemaju nekog kandidata koji je bar na neki nacin faca na Ilidzi, bilo da je privatnik, direktor neke znacajne javne institucije i slicno. Sve je to posljedica uzasne politike SDP-a od prije 8-9 godina, a kako vidim jos se ti isti ljudi vrte. Ovi opsti izbori su pokazali da SDP ima dosta glasaca na Ilidzi, al ev kako vidim do sada nisam vidio neki napredak ka sto boljoj pripremi za lokalne izbore 2012 godine. Jos je dosta novih mladih clanova pristupilo, interesa ima, al neshto ne vidim da se ozbiljno radi :-)

Ko je kriv volio bi i ja znati
JohnnyS.

#134 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

iskreno da ti kazenm drug nisam nikakav lobista nego simpatizer sdp-a sasvim otvoreno i citav zivot u politici tako da na kafi saznam mnogo informacija. cak nisam ni clan. ali glasac sdp-a jesam. pa to se vidi po stavovima. i mogu iznijeti misljenje a da me niko ne naziva lobistom.
a takodje poznajem i citav kadar sdp-a, kao i ostalih stranaka. decko za kojeg pitas je samir avdic a zovu ga celo i takodje je odlican decko. on je kustos u muzeju. to je taj novi val sdp-a koje je krenuo prije par godina i sada su stasali. mada su mi svi i on i lendo i ostala imena koja se vrte tamo jos malo zeleni za tako ozbiljnu funkciju ali za sve ostalo nisu i bice od njih nesto.
barem se ja nadam tako, kao simpatizer sdp-a ;)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#135 Re: Ilidža

Post by Admir_1984 »

JohnnyS. wrote:iskreno da ti kazenm drug nisam nikakav lobista nego simpatizer sdp-a sasvim otvoreno i citav zivot u politici tako da na kafi saznam mnogo informacija. cak nisam ni clan. ali glasac sdp-a jesam. pa to se vidi po stavovima. i mogu iznijeti misljenje a da me niko ne naziva lobistom.
a takodje poznajem i citav kadar sdp-a, kao i ostalih stranaka. decko za kojeg pitas je samir avdic a zovu ga celo i takodje je odlican decko. on je kustos u muzeju. to je taj novi val sdp-a koje je krenuo prije par godina i sada su stasali. mada su mi svi i on i lendo i ostala imena koja se vrte tamo jos malo zeleni za tako ozbiljnu funkciju ali za sve ostalo nisu i bice od njih nesto.
barem se ja nadam tako, kao simpatizer sdp-a ;)
Samir je dobar decko, al mislim da nije realno da neko sa nula dana provedenih u vijecu moze biti kandidat za nacelnika. Da se ja pitam napravio bi totalnu reorganizaciju i pripremio teren za lokalne izbore 2016 godine, na ovim izborima 2012 bi trebalo sa tri povecati min na 9 vijecnika, a onda na onim izborima napasti mjesto nacelnika. Taj mi plan izgleda nekako najrealniji, iskreno osim Smilje tesko da iko iz sdp-a moze neshto dobiti ove vanredne i one za godinu ipo dana
Chemist

#136 Re: Ilidža

Post by Chemist »

Zar moze prof sociologije biti kustos u muzeju???? Ili je i ova anomalija novi val sdp-a????

Disclaimer: ne znam covjeka, nikad cuo za njega, samo sabiram cinjenice iznesene ovdje na temi! Ukoliko sam u krivu povodom struke ispricavam se
Last edited by Chemist on 26/04/2011 09:19, edited 1 time in total.
palamuda

#137 Re: Ilidža

Post by palamuda »

Ma Johnny i ja sam SDP - ovac i tu nema dileme, glasat će za SDP i ja znam dosta mladih ljudi koji su novi u SDP - u na Ilidži, istina je da su malo zeleni, al vidjet ćemo, Ćelo je ekstra lik sigurno. Moja sva priča ovdje se svodi na to da se konačno SDP na Ilidži stavi na prave noge, žao mi je kao dugogodišnjem simpatizeru SDP - a što jednostavno nema čovjeka koji je gigant u toj organizaciji. Sve se svodi na sitna podmetanja i inertnu staru gardu koja veze nema sa politikom i izgleda kao da je sa marsa pala. SDP - a na Ilidži nema nigdje. Eto vidjet ćemo šta će biti sa Lendom, ne vidim da on i ljudi oko njega mogu pobjediti ni Memića ni Husu, tu je tona otežavajućih faktora. Neko spominje Smilju, ali ona neće, a i ja iskreno mislim da nije vrijeme za Srbina da bude kandidat za načelnika, možda u vrhu liste al načelnik.
Vijećnići: Mujo Hošić mada čujem da lobira za Husu fuj, Zineta M, Smilja ok vodi vijeće sa tehničkog aspekta,
fma

#138 Re: Ilidža

Post by fma »

Sigurno je izvjesno da će SDA poslije 20 godina vladavine Ilidžom izgubiti mjesto prvog čovjeka općine. sada sam dobio informaciju da im je i zvanično Memić kandidat za načelnika. U ovakoj konstalaciji odnosa on ima samo podršku dijela SDA-a i to je to ali to nije dovoljno na pobjedu na Izborima, izgubio je podršku značajnog djela boraca jer dok su oni ginuli on je švercovao oružje a takođe pola lokalne administracije (općinara) nisu za Memića. Huso ima puno veću prednost iz više razloga: 1) član je SBB-a koji ina na Ilidži značajan broj glasača; 2) Ima podršku Stranke za BiH, čij je član bio a takođe ima podršku po komšiskim relacijama jer značajan dio stanovnika Ilidže su ljudi iz Trnova a Huso je rođen u Trnovu. 3) Ima podršku SDU odnosno dr. Muje Hošiće jer i Hošić je rođen na Bjelašnici (Trnovo) 4) Ima podršku Foče (LDS) jer i on je rođen na Bjelašnici (Trnovo) 5) Ima podršku značajnog djela imama na Ilidži npr Hazima ef Krupalije imama džamije u Butmiru i ef. Hošića imama džamije u S.Koloniji, naravno i Hošić i Krupalija su rođeni u Trnovu. Ima podršku zlatnih ljiljana Ilidže jer je predsjednik organizacije ljiljana takođe iz Trnova ( Zijad Hasečić-kapetan). Nadam se i molim SDP da nađu nekog mladog i sposobnog kandidata za načelnika i da konačno ovi odu sa scene. SDP treba imati snage da da ponudi kandidata za načelnika. dr. Viteškić je odličan ljekar, ali ona je predsjedavajuća vijeća i nema potrebe da se sada negdje kandiduje. Predsjedavajuća OV je značajna funkcija.
GOLFER

#139 Re: Ilidža

Post by GOLFER »

futur wrote:Danas sam dobio informaciju da će sdp kandidovati Ermina Lendu za načelnika.Iskreno se nadam da će dečko prihvatiti kandidaturu i pomesti ove stare folirante sa političke scene. Ilidža sa Mahmutovićem i Memićem će se vratiti u 19.stoljeće-to ni jednom građaninu ne treba.Ilidži je potreban mlad,obrazovan,politički zreo čovjek koji ima viziju kako od Ilidže napraviti opštinu-grad po mjeri svakog čovjeka. Nemam ništa protiv da i sda,sbih,sbb ili neka manja stranka predloži nekog sličnog.
Gdje si Lendo kco stara, slabo te nesto ima :-D

Vidim imas dobro misljenje o sebi neka neka masallah tako i treba, mlad, obrazovan, politicki zreo, a evo i konkurencije se ne plasis... ma rodila majka :-D

Nego slabo ces ovdje na forumu sta nafatat za glasanja, al svakako drago mi je sto si naletio... Sretno ti :thumbup:
palamuda

#140 Re: Ilidža

Post by palamuda »

GOLFER wrote:

Vidim imas dobro misljenje o sebi neka neka masallah tako i treba, mlad, obrazovan, politicki zreo, a evo i konkurencije se ne plasis... ma rodila majka :-D

Nego slabo ces ovdje na forumu sta nafatat za glasanja, al svakako drago mi je sto si naletio... Sretno ti :thumbup:
Jest dobro si ovo je Lendo i hoće da nam kaže da je najbolji.

1. Huso je lopina i nema više niakvu podršu i nije iz Trnova, za njega bi samo budala mogla glasat.
2. Memić je najozbiljniji kandidat za načelnika jest htio u svaku pređu, al jest i prvo skonto šta nam se na Ilidži sprema, dok smo se mi oblokavali sa budućim četnicima on se uveliko spremo za rat,
3. Lendo, dobar si, al čekaj izbore 2012 i uzmi ih ko čovjek učvrsti se među rajom, a ne sad ako ispušiš izbore završio si karijeru.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#141 Re: Ilidža

Post by JoseMujica »

palamuda wrote:
GOLFER wrote:

Jest dobro si ovo je Lendo i hoće da nam kaže da je najbolji.

1. Huso je lopina i nema više niakvu podršu i nije iz Trnova, za njega bi samo budala mogla glasat.
2. Memić je najozbiljniji kandidat za načelnika jest htio u svaku pređu, al jest i prvo skonto šta nam se na Ilidži sprema, dok smo se mi oblokavali sa budućim četnicima on se uveliko spremo za rat,
3. Lendo, dobar si, al čekaj izbore 2012 i uzmi ih ko čovjek učvrsti se među rajom, a ne sad ako ispušiš izbore završio si karijeru.
WTF šta je on skonto??? jedino kako da krade...SDA nabavljala oružje ...uveliko rat počeo, ljudi ginu a Senahid prodaje kalaše za 300 KM....jebem li mu mamicu onu lopvsku...i njemu i onom ko ga postavi :x i onda ga ispale u Tursku odakle se nekadašnji famosov Nk radnik vraća kao milioner.

ispričavam se svima koji čitaju na ovim reakcijama ali istina je takva kakva jeste i bolna i odvratna
palamuda

#142 Re: Ilidža

Post by palamuda »

Ja sam nabavio džaba kalaš iako su mi ga neki hoštapleri htjeli prodati na Alipašinu, Memić i još neki lik sa njim je bio nikad ne znam ko je mršav ko igla, sav nikakav me je 1991. godine munto da zajedno sa ocem priđem SDA, nisam htio jer sam bio i ostao SDP -ovac, govorio nam je biće svega, poslije toga smo završili u logoru i pobjegli od Arkanovog noža za dlaku.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#143 Re: Ilidža

Post by bordo gandalf »

Ubiste politikom :(
potpuni stranac

#144 Re: Ilidža

Post by potpuni stranac »

šta reći, siva eminencija se nadvila nad ilidžom još od huse i nema izgleda da bi mogla sjahati. alternativa bi bila sdp, no izgleda da baš i nemaju kvalitetnog kandidata. kad čujem da je neko "završio" FPN po automatizmu za njega ne glasam, jer je to fakultet za ljude ograničenih intelektualnih kapaciteta, da ne kažem glupane, koji ništa drugo nisu mogli završiti.
potpuni stranac

#145 Re: Ilidža

Post by potpuni stranac »

JoseMujica wrote:[
WTF šta je on skonto??? jedino kako da krade...SDA nabavljala oružje ...uveliko rat počeo, ljudi ginu a Senahid prodaje kalaše za 300 KM....jebem li mu mamicu onu lopvsku...i njemu i onom ko ga postavi :x i onda ga ispale u Tursku odakle se nekadašnji famosov Nk radnik vraća kao milioner.

ispričavam se svima koji čitaju na ovim reakcijama ali istina je takva kakva jeste i bolna i odvratna
pa to je valjda ono obećanje da ćemo jesti zlatnim kašikama, izgleda da neki i jedu. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#146 Re: Ilidža

Post by JoseMujica »

rashtiman wrote:Ubiste politikom :(
hebiga kad je ovo sranje sad najaktualnije...ako ima kakva pozitiva dajte
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#147 Re: Ilidža

Post by bordo gandalf »

Proljece, Ilidza sad najljepsa dajte slika svojih ulica, parkova...
fma

#148 Re: Ilidža

Post by fma »

Palamuda opet iznosiš notoene ne istine. Za tvoju informaciju Husein (Huso) Mahmutović je rođen u Trnovu. Ti kao dobar opće društveni poznavalac bi trebao znati da porodica (loza) Mahmutovića iz koje Huso potiče je autohtona Trnovska porodica i to tačno iz "centra" Trnova a ne okolnih sela.
... To što je neko završio FPN, je za pohvalu a ne za osudu, čovjek je ima VSS na državnom Univerzitetu . Hvala bogu pa nema kao prijeratni NK radnik Unioninvestaa sadašnji biznismen i vijećnik Alija Budnjo trogodišnju školu, Lendo će najvjerovatnije biti kandidat ispred SDP-a. Momak je završio stomatologiju, nije FPN, šta mu sada zamjerate???
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#149 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

GOLFER wrote:

Nije fer razotkrivati identitet forumaša.

Meni je Lendo dolazio na vrata kada je bilo neko ispitivanje stanovništva, pa je trebalo popuniti neki anketni listić.
Ja mu nisam popunio listić, nego sam ga otjerao rekavši da ću zvati policiju jer u medijima nije bila najavljena nikakvo anketiranje. Bio sam fin, pa NISAM zvao policiju.

Ovaj susret mi govori da je Lendo još neiskusan, pa se bojim da u bari punoj krokodila zvanoj načelništvo opštine ne bi nastradao. Neka sačeka redovne opštinske izbore 2012. bolje je za njega.

Primjetio sam da će veoma mnogo mladih glasačica koje prvi put izlaze na izbore glasati za nj. :thumbup:

Za vijećnićki ''okršaj'' sa Budnjom nisam znao ranije, ali za Lendu jedan veliki + :thumbup:
JohnnyS.

#150 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

"
Meni je Lendo dolazio na vrata kada je bilo neko ispitivanje stanovništva, pa je trebalo popuniti neki anketni listić.
Ja mu nisam popunio listić, nego sam ga otjerao rekavši da ću zvati policiju jer u medijima nije bila najavljena nikakvo anketiranje. Bio sam fin, pa NISAM zvao policiju.

Ovaj susret mi govori da je Lendo još neiskusan"

e sve mogu da vjerujem al ovo je previse. kao on prijetio da ce zvati policiju anketaru i to znaci da je opasan tip, a anketar koji je mirno otisao kad je vidio sa kim ima posla, nije dorastao svom zadatku. OMG ovo je za grupu na FB koja se zove "samo kod nas" :)
Locked