Zanimljivo ime za jedan goth bend.Layne wrote:
Preporučite album
Moderator: _BataZiv_0809
- So What!
#126 Re: Preporučite album
- Better Man
#127 Re: Preporučite album
Svako ko zna sta je muzika preporucice jedan od najboljih albuma devedesetih, a i u istoriji muzike: Primal Scream - Sreamadelica!
-
Mr. Brightside
#128 Re: Preporučite album
steta sto niko ne znaBetter Man wrote:Svako ko zna sta je muzika preporucice jedan od najboljih albuma devedesetih, a i u istoriji muzike: Primal Scream - Sreamadelica!
- So What!
#129 Re: Preporučite album

Ninne Inch Nails - Pretty Hate Machine
Ninne Inch Nails - Broken
Evo još dva izdanja koji su obilježili devedesete. Radi se o prvijencu klivlendske grupe Nine Inch Nails i prvom EP-u. Album koji je kasnije rodio industrijsku scenu koja se zadržala do danas. Pretty Hate Machine je izdat krajem 1989. godine, a Broken 1992. EP je posebno šokirao američku javnost, a spota Hapiness in Slavery se i danas dan neki gnušaju.
Last edited by So What! on 28/05/2011 14:40, edited 1 time in total.
-
LSD
#130 Re: Preporučite album
Kad smo vec kod industriala ,onda evo još dva albuma

Stabbing Westward - Wither Blister Burn & Peel

Gravity Kills - Gravity Kills

Stabbing Westward - Wither Blister Burn & Peel

Gravity Kills - Gravity Kills
- fosil
#131 Re: Preporučite album

Madness - The Liberty Of Norton Folgate
- So What!
#132 Re: Preporučite album

blink-182 - Enema of the State
Inače bio sam jako skeptičan prema ovom žanru prije slušanja ovog albuma. Inače od punka sa ranije slušao The Ramoens i Sex Pistols, ali se punk izmjenio od 70ih do 90ih veoma mngo. Ustvari moglo bi se reći da je noviji punk kvalitetniji. Ovdje se radi o podžanru pop punku tj. mainsteram punku, zbog čega sam i imao predrasude, ali muzika je veoma dobra kvlaitetna. Pjesme su kratke, jasne, lahkopamtljive i melodične. Dobar album za ljeto koje je pred nama. Inače nedostaje mi muzika sa početka prošle decenije inače većina tih bendova u suštini i dans postoji, ali svi su izmjenil istil za 360°, a kad slušam album kao što je ovaj, on me na neki način vrati u to vrijeme.
-
LSD
#133 Re: Preporučite album

Nakon gotovo 35 godina pauze legendarni Stoogesi su 2007. godine izdali povratnicki album The Weirdness u originalnoj postavi.
Gitarista i osnivac benda Ron Asheton je preminuo od srcanog udara u januaru 2009...njujorški Sonic Youth su mu posvetili citav album The Eternal (i taj se može poslušati - nije loš album).
- MyCore
#134 Re: Preporučite album
De nam jos Crvenu Jabuku preporuči, ali novi albumSo What! wrote:
Inače bio sam jako skeptičan prema ovom žanru prije slušanja ovog albuma. Inače od punka sa ranije slušao The Ramoens i Sex Pistols, ali se punk izmjenio od 70ih do 90ih veoma mngo. Ustvari moglo bi se reći da je noviji punk kvalitetniji. Ovdje se radi o podžanru pop punku tj. mainsteram punku, zbog čega sam i imao predrasude, ali muzika je veoma dobra kvlaitetna. Pjesme su kratke, jasne, lahkopamtljive i melodične. Dobar album za ljeto koje je pred nama. Inače nedostaje mi muzika sa početka prošle decenije inače većina tih bendova u suštini i dans postoji, ali svi su izmjenil istil za 360°, a kad slušam album kao što je ovaj, on me na neki način vrati u to vrijeme.
- MyCore
#135 Re: Preporučite album

Deveti album stoner legende Branta Bjorka vjerovatno nece biti ono sto ste očekivali, gormoglasno Kyuss bubnjanje, ali cete u svakom slučaju osjetiti dah pustinje. Retro rock sa Hednrixovskim solazama koje kao da su uzete sa Electric Ladylanda... U svakom slučaju za onog ko se ranije nije susretao sa Bjorkom ovo je pravi nacin , a oni koji jesu će u svakom slučaju biti oduševljeni njegovim najboljim djelom do sada
- So What!
#136 Re: Preporučite album
Ne kontam poentu tvog odgovora. Kako možeš poredit Crvenu Jaubku i blink-182.MyCore wrote:De nam jos Crvenu Jabuku preporuči, ali novi albumSo What! wrote:
Inače bio sam jako skeptičan prema ovom žanru prije slušanja ovog albuma. Inače od punka sa ranije slušao The Ramoens i Sex Pistols, ali se punk izmjenio od 70ih do 90ih veoma mngo. Ustvari moglo bi se reći da je noviji punk kvalitetniji. Ovdje se radi o podžanru pop punku tj. mainsteram punku, zbog čega sam i imao predrasude, ali muzika je veoma dobra kvlaitetna. Pjesme su kratke, jasne, lahkopamtljive i melodične. Dobar album za ljeto koje je pred nama. Inače nedostaje mi muzika sa početka prošle decenije inače većina tih bendova u suštini i dans postoji, ali svi su izmjenil istil za 360°, a kad slušam album kao što je ovaj, on me na neki način vrati u to vrijeme.![]()
- ExNihilo
#137 Re: Preporučite album
Ljudi....

- madFlava
#138 Re: Preporučite album
So What! wrote:Ne kontam poentu tvog odgovora. Kako možeš poredit Crvenu Jaubku i blink-182.MyCore wrote:De nam jos Crvenu Jabuku preporuči, ali novi albumSo What! wrote:
Inače bio sam jako skeptičan prema ovom žanru prije slušanja ovog albuma. Inače od punka sa ranije slušao The Ramoens i Sex Pistols, ali se punk izmjenio od 70ih do 90ih veoma mngo. Ustvari moglo bi se reći da je noviji punk kvalitetniji. Ovdje se radi o podžanru pop punku tj. mainsteram punku, zbog čega sam i imao predrasude, ali muzika je veoma dobra kvlaitetna. Pjesme su kratke, jasne, lahkopamtljive i melodične. Dobar album za ljeto koje je pred nama. Inače nedostaje mi muzika sa početka prošle decenije inače većina tih bendova u suštini i dans postoji, ali svi su izmjenil istil za 360°, a kad slušam album kao što je ovaj, on me na neki način vrati u to vrijeme.![]()
gdje ti mozes stavit album Blinka 182
- So What!
#140 Re: Preporučite album
OK, donekle sam shvatio poentu, činjenica je kao što sam rekao da se deklarišem kao rocker/metalac, ali ovu temu sam otvorio čisto da malo proširim muzičke vidike. Ne konkretno sad da se zapalim za nešto, ali onako čisto da čujem različite žanrove. Ne znam zašto je blink-182 toliko omražen i ne zanima me puno. Preporuku sam prvenstveno stavio da molim osvježim temu i da ne preproučujemo samo metla labum jer bi to temu pretvorilo u običnu metal temu. Cilj je da vidimi albume iz svih žanrova (osim folka, domaćeg naravno).
- madFlava
#141 Re: Preporučite album
ne tice se ,sto si se ti deklarisao tako kako si se deklarisao,nego se tice albuma koji si stavio.Za mene je taj blink182 propast i uzas i ne mogu ih svrstat nigdje,,najbolje receno bućkurišSo What! wrote:OK, donekle sam shvatio poentu, činjenica je kao što sam rekao da se deklarišem kao rocker/metalac, ali ovu temu sam otvorio čisto da malo proširim muzičke vidike. Ne konkretno sad da se zapalim za nešto, ali onako čisto da čujem različite žanrove. Ne znam zašto je blink-182 toliko omražen i ne zanima me puno. Preporuku sam prvenstveno stavio da molim osvježim temu i da ne preproučujemo samo metla labum jer bi to temu pretvorilo u običnu metal temu. Cilj je da vidimi albume iz svih žanrova (osim folka, domaćeg naravno).
i da te citiram "Ustvari moglo bi se reći da je noviji punk kvalitetniji" = potpuna neistina.
ovaj pop/punk/rock je promasaj decenije
-
LSD
#142 Re: Preporučite album
Upravo ih slušam...kakve su ovo ludorije od albuma bile sa manijakom Claypoolom na basu
lude 90-te.

I jedan klasik od Mission UK

I jedan klasik od Mission UK

-
Mr. Brightside
#143 Re: Preporučite album
ljudi misle da green day punk bendmadFlava wrote:[
i da te citiram "Ustvari moglo bi se reći da je noviji punk kvalitetniji" = potpuna neistina.
ovaj pop/punk/rock je promasaj decenije
mozda nekad bio,sad su nesto između
-
LSD
#144 Re: Preporučite album
Pa jesu neki punk revival s pocetkom 90-tih zajedno sa Offspringom, Pennywiseom, NOFX -om, Rancidom i slicne zayebancije....moglo se bar poslušati, onako mozak na ispašu kad voziš auto i slicno.armin.i.am wrote:ljudi misle da green day punk bendmadFlava wrote:[
ovaj pop/punk/rock je promasaj decenije![]()
mozda nekad bio,sad su nesto između
Ali ovi pop punkeri ili kako vec tipa Blink 182, Sum 41, Fenix TX su baš bljutavi i odvratni.
Fol bjesni i revoltirani kalifornijski tetovirani tatini sinovi koji glume velike anarhiste a snimaju spotove po Beverly Hillsu oko bazena sa sisatim plavušama...za povratiti.
- So What!
#145 Re: Preporučite album
Mislim da je glupo što raspravljamo o punku. Ne gotivim nešto pretjerano punk, a većina ga metalaca istinski mrzi, naravno jer je skrenuo pažnju sa metala u određenim trenutcima. Dave Mustaine je legenda trash metala, osnivač Metallice (jedan od) i frontmen Megadetha, ali on se ne stidi reći da voli punk i na Megadethovim albumima je radio covere od Sex Pistolsa. Noviji punk je po meni bolji jer je melodičniji. Mene je zvuk blink-182 i albuma Enema of the State vratio u vrijeme mog djetinjstva kad se takva muzika i spotovi puštali na našoj dragoj državnoj telviziji BHT, ako se iko sjeća. Isto tkao iako stvarno ne slušam tu vrstu muzike, a ni ne preporučujem u prošlost me vrati i pjesma Rhytm Divne od Iglesiasa koja se neprestano vrtila na BHT i uvijek sam bio skoro na rubu plača kad ona ženska zaroni u more, a on je pratio kroz cijeli grad. Al promašio sam poentu, moja poenta da se meni sviđa melodičnost tog albuma, a pjesma All the Small Things me uvijek dobro nasmije na prve taktove jer je vesela i pozitivna. Inače taj se muzički izražaj i dlaje naziva punkom jer je punk sam po sebi jednostavan, pjesma ne sadrže puno akorda i kratke su. Obično govore o nekom nemiru. Ovo je mladalčki punk ili srednjoškolski koji opjevava pubertetske probleme isto kao što je i Cobain pjevao i napravio pjesmu Smell Like Teens Spirit.
@LSD
a kralju ovi me neodoljivo podsjećaju na Pepperse, potov taj nek ifunk fazon i te stvari.
@LSD
a kralju ovi me neodoljivo podsjećaju na Pepperse, potov taj nek ifunk fazon i te stvari.
-
LSD
#146 Re: Preporučite album
Punk i ne treba biti melodican
mislim, ima dobrih melodicnih punk/HC bendova baš tipa Bad Religion ili Pennywise, nekad su i Ramonesi (ili njihovi razni klonovi tipa Screeching Weasel) imali veoma dobar i istancan smisao za pop aranžmane koji su vrlo vješto integrisali u svoju muziku, ali Blink, Sum i sl. su zaista gomila smeca - bar po meni...mada se o ukusima ne raspravlja.
Kad smo vec kod toga ,evo jedna klasicna pankeruština
sa album Troops of tomorrow.
Kad smo vec kod toga ,evo jedna klasicna pankeruština
- madFlava
#147 Re: Preporučite album
LSD wrote:Punk i ne treba biti melodicanmislim, ima dobrih melodicnih punk/HC bendova baš tipa Bad Religion ili Pennywise, nekad su i Ramonesi (ili njihovi razni klonovi tipa Screeching Weasel) imali veoma dobar i istancan smisao za pop aranžmane koji su vrlo vješto integrisali u svoju muziku, ali Blink, Sum i sl. su zaista gomila smeca - bar po meni...mada se o ukusima ne raspravlja.
Kad smo vec kod toga ,evo jedna klasicna pankeruštinasa album Troops of tomorrow.
potpis
i
- MyCore
#148 Re: Preporučite album
@ So what
Kada pricamo o punku ne trebamo ici dalje od korijena riječi, a to je vec tesko povezati sa beverly hillsom i nadrkanim klincima.
Ja najvise slucam HC, pravac koji se granici i preplice sa punkom, pobogu Slayer je izdao 94-te album koji je bio najtrasherskiji punk ikada, bio je punk onoliko koliko The Exploited na Beat The Bastardsu thrash.
Bendovi poputn blinka, green daya, offspringa su klasičnimaistream koji su mozda mogli biti punk prije izdavanja svojih privh albuma, sve to mozes vidjeti na mtv (ukoliko se tamo danas muzika pored silnih realitija uopste i pusta) i slicnim televizija i ruzicastim ruksacima tinejdzerki. Seka Aleksic se pojavi na televizije sa Blink 182 majicom jer je to tako cooooolll
Nego care za punk kopaj malo bar po 80-tim
ovo je prijateljski savjet a ne zelja da ti nesto popujem
Kada pricamo o punku ne trebamo ici dalje od korijena riječi, a to je vec tesko povezati sa beverly hillsom i nadrkanim klincima.
Ja najvise slucam HC, pravac koji se granici i preplice sa punkom, pobogu Slayer je izdao 94-te album koji je bio najtrasherskiji punk ikada, bio je punk onoliko koliko The Exploited na Beat The Bastardsu thrash.
Bendovi poputn blinka, green daya, offspringa su klasičnimaistream koji su mozda mogli biti punk prije izdavanja svojih privh albuma, sve to mozes vidjeti na mtv (ukoliko se tamo danas muzika pored silnih realitija uopste i pusta) i slicnim televizija i ruzicastim ruksacima tinejdzerki. Seka Aleksic se pojavi na televizije sa Blink 182 majicom jer je to tako cooooolll
Nego care za punk kopaj malo bar po 80-tim
- Ajatolah_
#149 Re: Preporučite album
Nevezano za vašu raspravo o Blinku;So What! wrote:@LSD
Ako si željan funk-rocka sličnog Peppersima do BSSM, imaš na trećoj stranici ove teme moju toplu preporuku za Incubusov Science. Inače meni fantastičan album.
- So What!
#150 Re: Preporučite album
@ EdoI
Hvala za preporuku.
@ MyCore
Vidi se da si dobornamjeran u svom postu, obično većina forumaša počne srat nešto o tome kako je samo neki bend original, a ostalo je kopija i tako. Ja sam već napisao u preporuci za album da sam bio skeptik baš zato što je to pop punk i mainstream. Da, MTV je sranje, ja gledam MTV Adria jer je to najbliže muzici što mogu poslušat jer ovdje je DMSAT uzor za muzičku televiziju. Ali nebitno o MTV-u, bitno je da blink-182 nije ni približno punku i pravoj poenti punka, ali ja mislim da oni to i ne pokušavaju. Istražujem dosta rock muziku, a samim tim i punk mi je dosta zanimljiv i ne smiješ se usudit poredit Johnnya Rottena sa Markom Hoppusom. Da povučemo paralelu na sve ovo, ja volim metal i smatram da je black metal sranje i zakonom bi ga zabranio da mogu, jer je to pozeraj i ne znam zašto ga uopšte zove metalom i sto tako i glam/pop metal je žešće sranje, ali tu postoji dobrih pjesma u tom žanru, ali imdiž tih likova mi se gadi.
Hvala za preporuku.
@ MyCore
Vidi se da si dobornamjeran u svom postu, obično većina forumaša počne srat nešto o tome kako je samo neki bend original, a ostalo je kopija i tako. Ja sam već napisao u preporuci za album da sam bio skeptik baš zato što je to pop punk i mainstream. Da, MTV je sranje, ja gledam MTV Adria jer je to najbliže muzici što mogu poslušat jer ovdje je DMSAT uzor za muzičku televiziju. Ali nebitno o MTV-u, bitno je da blink-182 nije ni približno punku i pravoj poenti punka, ali ja mislim da oni to i ne pokušavaju. Istražujem dosta rock muziku, a samim tim i punk mi je dosta zanimljiv i ne smiješ se usudit poredit Johnnya Rottena sa Markom Hoppusom. Da povučemo paralelu na sve ovo, ja volim metal i smatram da je black metal sranje i zakonom bi ga zabranio da mogu, jer je to pozeraj i ne znam zašto ga uopšte zove metalom i sto tako i glam/pop metal je žešće sranje, ali tu postoji dobrih pjesma u tom žanru, ali imdiž tih likova mi se gadi.