Pa eto, dva put je bila u pravuarzuhal wrote:Da, ali poslije švedskog hotela je izjavila, u svom prvom intervjuu, kako su se Srbi sudbinski uvijek nalazili na biranju između dva puta i redovno izabirali onaj gori po sebe.ReD aka Socijalista wrote:Ta ce Srbi skontati? Plavsicka je rekla ako treba i krojene halisati za "crpcku"![]()
Tako ce i biti...
REFERENDUM
- ReD aka Socijalista
#126 Re: REFERENDUM
- arzuhal
#127 Re: REFERENDUM
Meni je, vala, svejedno koji će izabratReD aka Socijalista wrote:Pa eto, dva put je bila u pravuarzuhal wrote:Da, ali poslije švedskog hotela je izjavila, u svom prvom intervjuu, kako su se Srbi sudbinski uvijek nalazili na biranju između dva puta i redovno izabirali onaj gori po sebe.ReD aka Socijalista wrote:Ta ce Srbi skontati? Plavsicka je rekla ako treba i krojene halisati za "crpcku"![]()
Tako ce i biti...
-
Agic Nurija
#128 Re: REFERENDUM
Koliko jednom evropskom narodu vremena treba da na karti konačno obilježi svoj prostor, da se - face to face - suoči sa susjedima i da potom nastavi da živi u miru i prijateljstvu sa svojom okolinom, nije definitivno popznato u nauci, ali evo, Srbima nije bilo dovoljno ni dvije stotine i kusur godina (od prvog srpskog ustanka 1804), da nauče svoju vlastitu geografiju i historiju, da konačno prestanu sa "bunama", danas referendumima i kojekakvim srbijadama, opredjeljivanjima i krštenjima nepokrštenih (neposrbljenih) Slavena od Maribora do Đevđelije.
I na kraju, ovo ovdje je bila, jeste i opstaje Bosna, zemlja, država i domovina bosanskog naroda, a gdje su joj zemaljske granice bile, gdje su danas, a gdje će biti sutra, to će se pokazati onda kada se bude ispisala i poslednja stranica bosanske historije Bosne - sa argumentima i tapijama na zemlju bosansku!
Dotle će se u Bosni srpskohrvatski sds/hdz narod boriti za srpskohrvatska prava na krivotvorenje historije Južnih Slavena!
I na kraju, ovo ovdje je bila, jeste i opstaje Bosna, zemlja, država i domovina bosanskog naroda, a gdje su joj zemaljske granice bile, gdje su danas, a gdje će biti sutra, to će se pokazati onda kada se bude ispisala i poslednja stranica bosanske historije Bosne - sa argumentima i tapijama na zemlju bosansku!
Dotle će se u Bosni srpskohrvatski sds/hdz narod boriti za srpskohrvatska prava na krivotvorenje historije Južnih Slavena!
-
Alfa_Ze
#129 Re: REFERENDUM
cekam ove popisivace, nikad doći . . . !!
valjda će sutra . . . . ??
idu li taj dan djeca u školu ??Одлука о референдуму ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику РС, а референдум треба да се одржи прве недеље по истеку 45 дана од дана ступања на снагу.
-
serpico_doboj
#130 Re: REFERENDUM
ama socijala u rs je 41 km,a i to kasni,ejjjj cijelu 41 marku,al bitno da ce biti referndum kao neki,a ja jos ne razumijem referndumsko pitanje,u potpunosti,ne valja sud bih,eto valja onaj banjalucki,dobojski,bjeljinski,narocito ako si bio na njemu od 92-95 i ako si musliman,dodjele ti citav pravni tim da te zastupa 
- Corto Maltese
#131 Re: REFERENDUM
Optimizam i trijumfalizam su dva svijeta različita. Jedini optimizam koji ima šansu je realizam sa osmjehom. Dakle, ne zavaravati se, poći od stvarnosti kako god surova bila, uz jaku volju za napretkom.madner wrote:Mislim da je malo optimizma i vjere u mogucnost promjene itekako bitna poruka. Nije tacno za Churcila, nije to rekao 1940 kada su ostali sami. Ali procitaj kada je rekao da je kraj pocetka dosao. Nije jos ni 1943 bila, Svabe od Atlantika do Mediterana i Volge. Ali kao sto si rekao, manimo se forme.Corto Maltese wrote: Toliko o formi, hajd'mo malo i o suštini.
Za razliku od stavova laprdala koji ne umiju dobaciti dalje od ljepljenja smajlića i forumskih etiketa, po meni svaka izvršna odluka OHR-a na dugi rok šalje vodu na mlin antibosanskih snaga, jer iako kratkoročno donose neko dobro (do sada je svaka takva odluka bila u korist države BiH), naposlijetku dokazuje nemoć probosanske snage da sami provedu ono za šta se zalažu.
Na žalost, rješenja, u ovom mandatu, nema. Uz lažne proroke koji su na čelu probosanskih snaga osuđeni smo da čekamo humanitarnu pomoć OHR-a, kao što smo, zbog prethodnih lažnih proroka (uprkos svim borbenim naporima ARBiH), od '92 do '95. bili osuđeni na humanitarnu pomoć UNHCR-a.
Dobro je, ne puca se.
Sada ignorises svoj soptsveni savjet. Na drugoj strani nisu levati. Osigurali su bili mehanizam blokade i deblokade. Pa nije Kristo pocela blokirati FBiH prije dvije godine zato sto nisu bili u vlasti.
Dakle realno, ovakva konstrukcija zahtjeva aktivan rad OHR-a. I poenta Deytona 2 ili Deytona plus je da se osigura mehanizam domacoj vlasti da moze izvrsiti te deblokade.
A surova bosanskohercegovačka stvarnost, kako je ja vidim, pokazuje da su glavni politički igrači dvojica lažnih socijaldemokrata. Sa jedne strane Milorad Dodik, a sa druge strane Dodikov otisak, izliven od pudinga.
- madner
#132 Re: REFERENDUM
Treba sagledati stvari onako kako jesu, a ne licne amnozitete ukljuciti. Zlaja puding nije pao na prvom ozbiljnom testu, dok se to ne desi nije labavi.Corto Maltese wrote:Optimizam i trijumfalizam su dva svijeta različita. Jedini optimizam koji ima šansu je realizam sa osmjehom. Dakle, ne zavaravati se, poći od stvarnosti kako god surova bila, uz jaku volju za napretkom.
A surova bosanskohercegovačka stvarnost, kako je ja vidim, pokazuje da su glavni politički igrači dvojica lažnih socijaldemokrata. Sa jedne strane Milorad Dodik, a sa druge strane Dodikov otisak, izliven od pudinga.
-
serpico_doboj
#133 Re: REFERENDUM
hihihi odoh po gradu malo pod.j.e.b.a.vat penzionere sto obijaju oko banaka......leglaaaa penzijaaaa.vec zamisljam stampedo,nesto cu vec kasnije smislit da im napomenem i referendum

- Vitez Koja
#134 Re: REFERENDUM
Nemoj, penzioneri imaju slabo srce...serpico_doboj wrote:hihihi odoh po gradu malo pod.j.e.b.a.vat penzionere sto obijaju oko banaka......leglaaaa penzijaaaa.vec zamisljam stampedo,nesto cu vec kasnije smislit da im napomenem i referendum![]()
![]()
![]()
- seln
#135 Re: REFERENDUM
Zelja je majka misli.Corto Maltese wrote: A surova bosanskohercegovačka stvarnost, kako je ja vidim, pokazuje da su glavni politički igrači dvojica lažnih socijaldemokrata. Sa jedne strane Milorad Dodik, a sa druge strane Dodikov otisak, izliven od pudinga.
- Corto Maltese
#136 Re: REFERENDUM
Ma ja, animozitet.madner wrote:Treba sagledati stvari onako kako jesu, a ne licne amnozitete ukljuciti. Zlaja puding nije pao na prvom ozbiljnom testu, dok se to ne desi nije labavi.Corto Maltese wrote:Optimizam i trijumfalizam su dva svijeta različita. Jedini optimizam koji ima šansu je realizam sa osmjehom. Dakle, ne zavaravati se, poći od stvarnosti kako god surova bila, uz jaku volju za napretkom.
- Gandalf
#137 Re: REFERENDUM
preCjednik je jak, nažalost, a poslije referenduma preCjednik će biti još jači, nažalost

-
Marija Magdalena
#138 Re: REFERENDUM
Ostavimo malo sa strane to, kakav ce taj referendum imati uticaj na nas i na BiH u cjelini, a pogledajmo sta se zapravo servira RS-u.
Raspisivanje referenduma na jednom dijelu BiH je krsenje Daytona, na kojem je RS i nastala - dakle, predsjednik RS-a dovodi u pitanje samo postojanje tog entiteta, a raju folira i pali nekom, ko biva, odbranom. MZ je poluprazan pojam, nimalo konkretan i kada kazemo da ocekujemo da MZ reaguje, niko se zapravo ne osjeca prozvanim. Ali, sile stoje iza Daytonskog sporazuma i, ako ne zele i od sebe napraviti lakrdiju, ocekuje se ozbiljna reakcija. Dakle, kada bismo pojednostavili referendumsko pitanje, da ga i ostala raja razumije, ono bi glasilo, bukvalno: "Da li ste za to, da dodje strasni vuk i pohavlja nas sve zajedno"?
Meni to tako zvuci...
Raspisivanje referenduma na jednom dijelu BiH je krsenje Daytona, na kojem je RS i nastala - dakle, predsjednik RS-a dovodi u pitanje samo postojanje tog entiteta, a raju folira i pali nekom, ko biva, odbranom. MZ je poluprazan pojam, nimalo konkretan i kada kazemo da ocekujemo da MZ reaguje, niko se zapravo ne osjeca prozvanim. Ali, sile stoje iza Daytonskog sporazuma i, ako ne zele i od sebe napraviti lakrdiju, ocekuje se ozbiljna reakcija. Dakle, kada bismo pojednostavili referendumsko pitanje, da ga i ostala raja razumije, ono bi glasilo, bukvalno: "Da li ste za to, da dodje strasni vuk i pohavlja nas sve zajedno"?
- ReD aka Socijalista
#139 Re: REFERENDUM
Otkad to peMzionerima u najboljem entitetu trebaju peMzije? ZAr hin nisu ukinuli? Novi zakon kaze: Ko dozivi 67 godinu ima se pravo zaliti.Vitez Koja wrote:Nemoj, penzioneri imaju slabo srce...serpico_doboj wrote:hihihi odoh po gradu malo pod.j.e.b.a.vat penzionere sto obijaju oko banaka......leglaaaa penzijaaaa.vec zamisljam stampedo,nesto cu vec kasnije smislit da im napomenem i referendum![]()
![]()
![]()
-
serpico_doboj
#140 Re: REFERENDUM
ko li ce stampati listice za referendum,vjerovatno ce herceg-tisak,moze za preCjednika i na teku 
-
detroit-mercy
#141 Re: REFERENDUM
Integral Inzinjeringserpico_doboj wrote:ko li ce stampati listice za referendum,vjerovatno ce herceg-tisak,moze za preCjednika i na teku
- Vitez Koja
#142 Re: REFERENDUM
Oni su zauzeti sa gradnjom auto-puteva i aeodroma....detroit-mercy wrote:Integral Inzinjeringserpico_doboj wrote:ko li ce stampati listice za referendum,vjerovatno ce herceg-tisak,moze za preCjednika i na teku
-
serpico_doboj
#143 Re: REFERENDUM
Vitez Koja wrote:Oni su zauzeti sa gradnjom auto-puteva i aeodroma....detroit-mercy wrote:Integral Inzinjeringserpico_doboj wrote:ko li ce stampati listice za referendum,vjerovatno ce herceg-tisak,moze za preCjednika i na teku
- zeleni xy
#144 Re: REFERENDUM
Ako neko sretne Dudaka u Sarajevu (ili nekom drugom gradu) neka mu kaže da dođe u Bihać, zbog, ma kad dođe reći ćemo mu.
Veterani 5.korpusa
Veterani 5.korpusa
-
serpico_doboj
#145 Re: REFERENDUM
a mozda da slijedece referendumsko pitanje bude za penzionere:
Da li ste za ujedinjenje PIO RS sa PIO FBIH?
to bi bio plebiscit u p.m.
Da li ste za ujedinjenje PIO RS sa PIO FBIH?
to bi bio plebiscit u p.m.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#146 Re: REFERENDUM
Ne znam sta se ima vise raspravljati o peMzionerima u PC,jucer sam sve fino objasnio,doduse na drugoj temi!
specijalni program meditacije za korisnike PIO PC!!!!
Na slici je direktor PIO PC,Zoran Mastilo koji ce sa saradnicima poceti svakodnevne seanse sa serpskim
peMzionerima a PIO kao takav bice ukinut!!!!

Slican program pokrece i BORS,na slici novi IMAGE gospodina Pantelije Curguza:

Sorry Muha,moja je duznost informirati gradjane o cemu se ovdje zapravo radi.Ovo je samo pocetak,pocinjemuha_sa wrote:bjez ba Hareprljavi Hare wrote:
Radi se o dostizanju takvog nivoa svijesti i ovladavanja spiritualnim razinama koje obicni ljudi ne mogu
doseci!!!Hrana i pice na takvim razinama nisu ni potrebni,energija se uzima iz okoline,ne radi se ovdje
o neimastini!!!![]()
Slika je uzeta sa seanse odrzane jucer u Nevesinju!!!![]()
![]()
![]()
probudih unuka od
sad sam najebo-valja mi ga dirlikat
specijalni program meditacije za korisnike PIO PC!!!!
Na slici je direktor PIO PC,Zoran Mastilo koji ce sa saradnicima poceti svakodnevne seanse sa serpskim
peMzionerima a PIO kao takav bice ukinut!!!!

Slican program pokrece i BORS,na slici novi IMAGE gospodina Pantelije Curguza:
-
Nass
#147 Re: REFERENDUM
Zivjet ce od solarne yoge hahaha
jao Hare, dobar si
- iPod
#148 Re: REFERENDUM
dirty hare,
Svaka cast

Znaci da ipak nije istina sto pisu novine iz Federacije
,
Svaka cast
Znaci da ipak nije istina sto pisu novine iz Federacije
- Boom71
#149 Re: REFERENDUM
Mi jacih socjalista u drzavi nemamo...A ni multikulturalacamadner wrote:Treba sagledati stvari onako kako jesu, a ne licne amnozitete ukljuciti. Zlaja puding nije pao na prvom ozbiljnom testu, dok se to ne desi nije labavi.Corto Maltese wrote:Optimizam i trijumfalizam su dva svijeta različita. Jedini optimizam koji ima šansu je realizam sa osmjehom. Dakle, ne zavaravati se, poći od stvarnosti kako god surova bila, uz jaku volju za napretkom.
- zovemsecrveni
#150 Re: REFERENDUM
Klin se klinom izbija: ne preostaje ništa drugo osim održavanje referenduma za povratak na USTAV REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. Na cijeloj teritoriji države BiH, dabome.