Mayanski Kalendar

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nellington

#126 Re: Mayanski Kalendar

Post by nellington »

fatamorgana wrote:Meni reče prijateljica prije skoro 2 god. da sam po ovom horoskopu "žuto ljudsko biće" al' ne znam
ništa više o odlikama istog ...
Image

Sladak si, ličiš na Harisov Blue Box :)
fatamorgana

#127 Re: Mayanski Kalendar

Post by fatamorgana »

nellington wrote:
fatamorgana wrote:Meni reče prijateljica prije skoro 2 god. da sam po ovom horoskopu "žuto ljudsko biće" al' ne znam
Image

Isto tegla, haj bolje 'vako nego Kinez (da proste Kinezi), :wink:
aqua

#128 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

fatamorgana wrote:
nellington wrote:
Image

Isto tegla, haj bolje 'vako nego Kinez (da proste Kinezi), :wink:
Eb(Ljudsko biće):

Ove osobe su dobri diplomati,vješti u umjetnosti razgovora. Oni trebaju kretanje,akciju i putovanja.
Imaju sposobnost akumuliranja bogatstva.
Zdravlje ovih osoba je odlično iako imaju tendenciju da privlače opasnosti i nesreće.
Emotivno oni su uravnotezene osobe s mogućnošću da postanu duhovni vodiči.
Pozitivne osobine:
Ovo su osobe koje dijele svoje iskustvo,dobro su organizirane,ugodni i njezni,marljivi,velikodušni,puni razumijevanja,donose ljubav i nježnost za ljude koji ih okružuju. Oni pokazuju pravi način ophođenja sa drugim ljudima.
Negativne osobine:
Ove osobe su hiperaktivne,u stalnoj potrebi za kretanjem,neizvjesni i nesigurni,nisu u mogućnosti brzo donositi odluke. Imaju tendenciju da su nevjerni te da se da manipulirati sa njima.
aqua

#129 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

sanabe wrote:Serpent - Survives, Life force, Wizard, Eagle - vision, Warior

You are a Crystal Serpent. Below is a poem made from combining your Tone Crystal and your Seal Serpent.

Red Crystal Serpent
I Dedicate in order to Survive
Universalizing Instinct
I seal the Store of Life Force
With the Crystal tone of Cooperation
I am guided by the power of Navigation

:skoljka:
Chicchan(Zmija,Serpent):
Karakteristike:
Osobe rođene na dan Chicchan ako slijede te energije oni postaju autoriteti,žive za pravdu i iskrenost i utječu na pojam dobrog i zla.
Imaju duh žrtvovanja za druge,iako im je potrebna potvrda ili priznanje za ono što čine. Sretni su u ljubavi.
Pozitivne osobine:
Oni su mudri,iskreni,inteligentni,vođe,intuitivni,svjesni i obrazovani,imaju dobro pamćenje,odani u bilo kakvim okolnostima,oprezne osobe.
Negativne osobine:
Znaju biti jednostavno ljutiti,bez razloga,medvjeđa tvrdoglavost,oportunisti. Ovise o mišljenju drugih,kritiziraju sve i žele upravljati tuđim životima.
Lotosov cvijet

#130 Re: Mayanski Kalendar

Post by Lotosov cvijet »

Lijep pozdrav svim ljubiteljima Maya. Takoer sam fascinirana njihovom kulturom i svime što se za njih veže, ali moram priznati da nisam baš stručnjak kao pokretačica teme i aqua :sad: Pošto temu pratim od početka, zaintirigiralo me ovo što je aqua postavio da saznam koji sam ja ''lik'' po kalendaru. Tako sam dobila da sam White Planetary Wizard, pa bih voljela (ako vi stručnjaci imate vremena) da mi malo pojasnite ovo.
Aqua na stranici koja je postavljena sam našla opširan tekst, ali nisam baš sve razumjela :sad: Nemojte mi se smijati, nova sam u ovome... Hvala unaprijed!!!
vazi

#131 Re: Mayanski Kalendar

Post by vazi »

pozdravcic i od mene :)

meni kaze vi ste:

Yellow Electric Human! :-)

moze li samo u dvije recenice malo o tom elektricnom humanoidu :-D

hvala
aqua

#132 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

vazi wrote:pozdravcic i od mene :)

meni kaze vi ste:

Yellow Electric Human! :-)

moze li samo u dvije recenice malo o tom elektricnom humanoidu :-D

hvala
tebi vazi odprilike isto kao i za fatamorganu osim galaktickog tona.
e sad..obratite malo paznju na ostale znakove..gornji znak je vodic,desno je podrska,lijevo izazov,dole skrivena moc..sve zajedno sa tonom cini vas galakticki potpis ili pecat
aqua

#133 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

Lotosov cvijet wrote:Lijep pozdrav svim ljubiteljima Maya. Takoer sam fascinirana njihovom kulturom i svime što se za njih veže, ali moram priznati da nisam baš stručnjak kao pokretačica teme i aqua :sad: Pošto temu pratim od početka, zaintirigiralo me ovo što je aqua postavio da saznam koji sam ja ''lik'' po kalendaru. Tako sam dobila da sam White Planetary Wizard, pa bih voljela (ako vi stručnjaci imate vremena) da mi malo pojasnite ovo.
Aqua na stranici koja je postavljena sam našla opširan tekst, ali nisam baš sve razumjela :sad: Nemojte mi se smijati, nova sam u ovome... Hvala unaprijed!!!
Ix(Čarobnjak)
Osobe rođene na dan Ix su jake i snažne osobe. Ako ne djeluju u sklopu svojih energija oni lako umjesto kreatora i graditelja postaju ljutiti i djeluju u pogrešnom smjeru. Ženska energija ima sposobnost akumuliranja i razvoja raznih mističnih moći. Njihovo zdravlje određuje njihov odnos prema majci zemlji,njihov materijalni put i život.
Pozitivne osobine:
Inteligencija,otmjenost,hrabrost,sigurnost u odluke,velikodušni,strpljivi,jaki,snažni,praktične osobe.
Negativne osobine:
Jednostavno ljuti u svakoj situaciji,arogantni,ponosni,nezahvalni.
...e sad,za majanski kriz i cijeli opis obrati se ixmayi :thumbup:
aqua

#134 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

[:[/quote]
Chicchan(Zmija,Serpent):
Karakteristike:
Osobe rođene na dan Chicchan ako slijede te energije oni postaju autoriteti,žive za pravdu i iskrenost i utječu na pojam dobrog i zla.
Imaju duh žrtvovanja za druge,iako im je potrebna potvrda ili priznanje za ono što čine. Sretni su u ljubavi.
Pozitivne osobine:
Oni su mudri,iskreni,inteligentni,vođe,intuitivni,svjesni i obrazovani,imaju dobro pamćenje,odani u bilo kakvim okolnostima,oprezne osobe.
Negativne osobine:
Znaju biti jednostavno ljutiti,bez razloga,medvjeđa tvrdoglavost,oportunisti. Ovise o mišljenju drugih,kritiziraju sve i žele upravljati tuđim životima.[/quote]

:shock: :thumbup:
apsolutno tačno, osim ove sreće u ljubavi :cry:
hvala :wink:[/quote]
lijepo pise ako slijede te nergije.. ;-)
Mannequin

#135 Re: Mayanski Kalendar

Post by Mannequin »

ja sam dobila White Rhythmic Wind na ovoj stranici sto je aqua postavio, pa pls ako moze i kratko objasnjenje :-)
tema je super, sve pohvale :thumbup:
aqua

#136 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

Mannequin wrote:ja sam dobila White Rhythmic Wind na ovoj stranici sto je aqua postavio, pa pls ako moze i kratko objasnjenje :-)
tema je super, sve pohvale :thumbup:
Ik(Vjetar)
Karakteristike:

Ove osobe su glasnici Stvoritelja i Graditelja. Osobe rođene na dan Ik su obdarene impulzivnošću,burne i promjenjive snage koja im daje puno mašte,toliko da oni ponekad vjeruju da je ono što oni zamisle uvjek ispravno.
Ove osobe su pod jakim utjecajem mjeseca.
Oni imaju tendenciju da postanu bolesni zbog previše strastvene naravi. Lako ih se emocionalno može pogoditi,kada su bolesni ljute se na svoju bolest što nije dobro.

Pozitivne osobine:
Puni su života,mašte,fizičke snage,sanjari,dobri trgovci i poslovne osobe koji imaju viziju planiranja.

Negattivne osobine:
Znaju biti nasilni,nepošteni,nadmeni,autoritarne osobe,nehajni,neraspolpženi,promjenjiv i impulzivan karakter.

ti si ton 6..ukratko,on predstavlja kretanje,poboljsanje
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#137 Re: Mayanski Kalendar

Post by JoseMujica »

ja još ne znam šta sam...hebiga identitetska kriza :lol: :lol: ...nego kako se to utvrđuje?
aqua

#138 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

JoseMujica wrote:ja još ne znam šta sam...hebiga identitetska kriza :lol: :lol: ...nego kako se to utvrđuje?
ne sikiraj se..otkrit ces ti,jos si mlad
terra_incognita

#139 Re: Mayanski Kalendar

Post by terra_incognita »

da li i maje, kao i sumeri, pominju DNK modifikaciju i annunaki i nibiru ?
JoseMujica

#140 Re: Mayanski Kalendar

Post by JoseMujica »

aqua wrote:
JoseMujica wrote:ja još ne znam šta sam...hebiga identitetska kriza :lol: :lol: ...nego kako se to utvrđuje?
ma ozbiljno pitam...kako se utvrđuju te planete i znakovi?
terra_incognita

#141 Re: Mayanski Kalendar

Post by terra_incognita »

po datumu rodjenja,kao i horoskop
aqua

#142 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

JoseMujica wrote:
aqua wrote:
ma ozbiljno pitam...kako se utvrđuju te planete i znakovi?
na prethodnoj stranici imas link i objasnjenje za izracun
JoseMujica

#143 Re: Mayanski Kalendar

Post by JoseMujica »

danke

evo Blue Cosmic Hand numero 7 ...neki sam lopov garant ;-)...uhh ovo zadava prava dalje ništa ne skontah
Last edited by JoseMujica on 18/05/2011 00:11, edited 1 time in total.
fatamorgana

#144 Re: Mayanski Kalendar

Post by fatamorgana »

sanabe, hoš se mJenjat za znak, moj em ne sliči, em ..... ne valja!
aqua

#145 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

JoseMujica wrote:danke

evo Blue Cosmic Hand numero 7 ...neki sam lopov garant ;-)...uhh ovo zadava prava dalje ništa ne skontah
Manik(ruka):
Njihova velika vrlina je umjetnost,oni su veliki istinoljupci,dobri savjetnici. Imaju razvijenu intuiciju koja im služi da izbjegnu mnoge probleme u svom životu. Oni znaju vrlo dobro kako simulirati njihov karakter,znaju uravnotežiti teoriju i praksu kako bi postigli ravnotežu i harmoniju u svom životu.Zdravlje im je dobro,vrlo su jaki i mogu podnijeti gotovo sve.
Pozitivne osobine:
Jake osobe tijelom i duhom,okretne,odgovorne i inteligentne osobe,uz jaku snagu uvjeravanja sigurni u sebe,dobri savjetnici i osobe koje pokazuju solidarnost.
Negativne osobine:
Jednostavno ljuti,tvrdoglavi,imaju tendenciju da iskoriste situaciju i ljude,impulzivni,manipulativni,u vanjskom izgledu tihi,iznutravrlo kompulzivne osobe. Ako imaju nečiste misli mogu uzrokovati zlo.
Galaktički ton 7
On predstavlja odraz,izvor stvaranja i protok božanske volje.
Osobe rođene u danima sa ovim galaktičkim tonom imaju istančan osjećaj etike i integriteta,znaju kako treba dati svrhu trenutnim i budućim ciljevima. Oni služe kao ogledalo da se otkrije istina,za razlikovanje jednog od drugog stajališta te da odražavaju sve što je i što nije.
JoseMujica

#146 Re: Mayanski Kalendar

Post by JoseMujica »

ee hvala aqua :D
JoseMujica

#147 Re: Mayanski Kalendar

Post by JoseMujica »

ma ja ba a na pp mi račun s fiskalne stiže :lol: :lol: :lol:
aqua

#148 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

:D :D :D :D :D
Lotosov cvijet

#149 Re: Mayanski Kalendar

Post by Lotosov cvijet »

Lotosov cvijet je napisao/la:Lijep pozdrav svim ljubiteljima Maya. Takoer sam fascinirana njihovom kulturom i svime što se za njih veže, ali moram priznati da nisam baš stručnjak kao pokretačica teme i aqua :sad: Pošto temu pratim od početka, zaintirigiralo me ovo što je aqua postavio da saznam koji sam ja ''lik'' po kalendaru. Tako sam dobila da sam White Planetary Wizard, pa bih voljela (ako vi stručnjaci imate vremena) da mi malo pojasnite ovo.

Ix(Čarobnjak)
Osobe rođene na dan Ix su jake i snažne osobe. Ako ne djeluju u sklopu svojih energija oni lako umjesto kreatora i graditelja postaju ljutiti i djeluju u pogrešnom smjeru. Ženska energija ima sposobnost akumuliranja i razvoja raznih mističnih moći. Njihovo zdravlje određuje njihov odnos prema majci zemlji,njihov materijalni put i život.
Pozitivne osobine:
Inteligencija,otmjenost,hrabrost,sigurnost u odluke,velikodušni,strpljivi,jaki,snažni,praktične osobe.
Negativne osobine:
Jednostavno ljuti u svakoj situaciji,arogantni,ponosni,nezahvalni.
...e sad,za majanski kriz i cijeli opis obrati se ixmayi :thumbup:

Hvala aqua od srca!!! Što reče sanabe baš si fin... Ne ureklo se :-D I moram priznati da mi je gotovo sve ''pogođeno'' :) Maye su čudo zaista...
aqua

#150 Re: Mayanski Kalendar

Post by aqua »

sve je to nepotpuno bez ostala 4 znaka i tona
Post Reply