Herpes u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
wewa

#126 Re: Herpes u vezi

Post by wewa »

Eborg wrote:
Bihnela wrote:nije stvar u kostanju vakcine,,nego u njenoj sigurnosti i pouzdanosti,,na netu se citaju vijesti o smrti djevojaka nakon primljene vakcije...

a evo nesto o vakcinaciji muskaraca protiv HPVa

http://www.mojezdravlje.ba/novost/71945 ... a-muskarce
http://www.poliklinika-harni.hr/teme.as ... odina=2008
http://polnebolesti.com/cdc-potvrduje-e ... muskaraca/

znaci i muskarci se mogu vakcinisati!
Interesantno, trebalo bi ovo podrobnije istražiti. :thumbup:

Što se tiče smrti djevojaka, čitao sam o tome. Koliko se sjećam najsigurnije je davati te vakcine u predpubertetskom periodu, valjda je tada sigurnije. Mada se slažem sa forumašicom koja kaže da tu ima dosta marketinga, farmaceutska industrija više odmaže nego pomaže. :-)
fora je u tome sto dosad napravljene vakcine protiv HPV-a pokrivaju 5-6 najcescih sojeva, ALI sojeva ima na stotine, ako ne i hiljade, a neki od najopasniih u smislu komplikacija koje dovode do raka cerviksa nisu obuhvaceni vakcinom.
drugi znacajan problem je ogranicen rok trajanja imunizacije - vakcinacija se mora ponavljati. treci problem je skupoca vakcina, a o njihovoj nepouzdanosti da ne pricamo, a tu se ne misli samo na rizike od smrtnog ishoda komplikacija koji su zabiljezeni u zabrinjavajuce velikom broju slucajeva za relativno mali broj vakcina (posebno kad se poredi s vakcinama koje velik dio covjecanstva vec generacijama dobija).
puno ce jos vode proteci prije nego mognemo donijeti informisanu odluku o cijepljenju, izmedju ostalog i kad se radi o vakcini protiv HPV-a. jos uvijek je redovna ginekoloska kontrola najbolja prevencija bolesti.
Bloo
Globalna šefica

#127 Re: Herpes u vezi

Post by Bloo »

plain vanilla wrote:Treba promijeniti naziv teme

kad god vidim Herpes u vezi, pomislim i Herpes u vezi, a ja nisam :roll:

treba napisati Herpes bez veze :D
:lol: :lol:
Herpes na labrnji trebe koja mi se svida - dampati je ili ne?

puno realnije
madner

#128 Re: Herpes u vezi

Post by madner »

wewa wrote:
Bloo wrote:
wewa wrote:
a ontopic - fino je, otreznjujuce iskustvo uraditi TORCH analizu, barem jednom u zivotu, pa vidjeti sta smo sve uspjeli pokupiti onako usput. nakon toga il' krepas od fobija il' ti postane svejedno.
:cry: :cry: :cry:

moj STD dobio STD
samo sto tu nema nista seksualno... toksoplazmoza, rubeola, herpes simpleks i citomegalo virus. pik ja postigla 3/4.
Iiiiii :D
fatamorgana

#129 Re: Herpes u vezi

Post by fatamorgana »

Bloo wrote:
plain vanilla wrote:Treba promijeniti naziv teme

kad god vidim Herpes u vezi, pomislim i Herpes u vezi, a ja nisam :roll:

treba napisati Herpes bez veze :D
Herpes na labrnji trebe koja mi se svida - dampati je ili ne?

puno realnije
Hamletovska dilema. :roll:
Bloo
Globalna šefica

#130 Re: Herpes u vezi

Post by Bloo »

madner wrote:

šta ti imaš :D?
wewa

#131 Re: Herpes u vezi

Post by wewa »

madner wrote:
wewa wrote:
Bloo wrote: :cry: :cry: :cry:

moj STD dobio STD
samo sto tu nema nista seksualno... toksoplazmoza, rubeola, herpes simpleks i citomegalo virus. pik ja postigla 3/4.
skik gadjenja ili skik odusevljenja? :D
madner

#132 Re: Herpes u vezi

Post by madner »

Gadjenja naravno. Ja sam cist. Ja to znam i ne treba mi test :D
Bloo
Globalna šefica

#133 Re: Herpes u vezi

Post by Bloo »

madner wrote:Gadjenja naravno. Ja sam cist. Ja to znam i ne treba mi test :D

narafski, ne mozes nista fasovati od lutke na napuhavanje osim alergije na PVC :D
Eborg

#134 Re: Herpes u vezi

Post by Eborg »

Ovo na kraju Pokemon tema ispade o STD-ima, skupi ih sve! :lol:
Eborg

#135 Re: Herpes u vezi

Post by Eborg »

wewa wrote:fora je u tome sto dosad napravljene vakcine protiv HPV-a pokrivaju 5-6 najcescih sojeva, ALI sojeva ima na stotine, ako ne i hiljade, a neki od najopasniih u smislu komplikacija koje dovode do raka cerviksa nisu obuhvaceni vakcinom.
drugi znacajan problem je ogranicen rok trajanja imunizacije - vakcinacija se mora ponavljati. treci problem je skupoca vakcina, a o njihovoj nepouzdanosti da ne pricamo, a tu se ne misli samo na rizike od smrtnog ishoda komplikacija koji su zabiljezeni u zabrinjavajuce velikom broju slucajeva za relativno mali broj vakcina (posebno kad se poredi s vakcinama koje velik dio covjecanstva vec generacijama dobija).
puno ce jos vode proteci prije nego mognemo donijeti informisanu odluku o cijepljenju, izmedju ostalog i kad se radi o vakcini protiv HPV-a. jos uvijek je redovna ginekoloska kontrola najbolja prevencija bolesti.
Žene koliko-toliko to mogu pokriti redovnim odlascima ginekologu jer se tu ide bez obzira na sve. A nama muškima i nije tako jednostavno stalno ići na gastroskopiju ili kako već pregledaju grlo. :-) Kod muškaraca se uglavnom tu manifestira, pogotovo ako vole liz opaliti. :lol:
wewa

#136 Re: Herpes u vezi

Post by wewa »

sjooooooooo, jeste nekak'i. rubeolu imamo svi mi generacija 70 i neke jer smo vakcinisani/e u predskolskom i skolskom dobu. toksoplazmozu dobijete od kucnih i ostalih ljubimaca, ili vrtlareci, kao ja (pa zamalo ostanete bez vida), a herpes pokupite jos strina i dajdzinica sto vas ljube jos u godinama kad se ne mozete odbraniti :-)
citomegalo virus nemam, to je neki otporan vrag :lol:

a btw. ovo za HPV kod muskaraca - infekcija se razvija ako je imunitet i inace nacet. pogle obicnu gripu - a ona je narocito virulentna - da je tako opasna ne bi ostao niko zdrav...
Irish

#137 Re: Herpes u vezi

Post by Irish »

wewa wrote:sjooooooooo, jeste nekak'i. rubeolu imamo svi mi generacija 70 i neke jer smo vakcinisani/e u predskolskom i skolskom dobu. toksoplazmozu dobijete od kucnih i ostalih ljubimaca, ili vrtlareci, kao ja (pa zamalo ostanete bez vida), a herpes pokupite jos strina i dajdzinica sto vas ljube jos u godinama kad se ne mozete odbraniti :-)

a btw. ovo za HPV kod muskaraca - infekcija se razvija ako je imunitet i inace nacet. pogle obicnu gripu - a ona je narocito virulentna - da je tako opasna ne bi ostao niko zdrav...
ista sam ti :D rubeolu imam (nedavno me testirali ..vakcinisana), herpes takodjer..toksoplazmozu 99% (zivim sa cukom godinama) a prije njega sa macama :D :D
a za ovaj vrag ti ne znam :lol: :lol:
wewa

#138 Re: Herpes u vezi

Post by wewa »

Irish wrote:
wewa wrote:sjooooooooo, jeste nekak'i. rubeolu imamo svi mi generacija 70 i neke jer smo vakcinisani/e u predskolskom i skolskom dobu. toksoplazmozu dobijete od kucnih i ostalih ljubimaca, ili vrtlareci, kao ja (pa zamalo ostanete bez vida), a herpes pokupite jos strina i dajdzinica sto vas ljube jos u godinama kad se ne mozete odbraniti :-)

ista sam ti :D rubeolu imam (nedavno me testirali ..vakcinisana), herpes takodjer..toksoplazmozu 99% (zivim sa cukom godinama) a prije njega sa macama :D :D
a za ovaj vrag ti ne znam :lol: :lol:
kazem ja, treba rutinski raditi TORCH, poslije njega ti svejedno, jedes i s poda :lol:
Irish

#139 Re: Herpes u vezi

Post by Irish »

ha ja..i rahat :thumbup:
a mog soka..kada sam (neupucena) dobila nalaz testa na rubeolu :shock: trk kod dr. ko muha bez glave (vec sam se vidjela izolovanu..kako mi s maskama prilaze) :-)
wewa

#140 Re: Herpes u vezi

Post by wewa »

Irish wrote:ha ja..i rahat :thumbup:
a mog soka..kada sam (neupucena) dobila nalaz testa na rubeolu :shock: trk kod dr. ko muha bez glave (vec sam se vidjela izolovanu..kako mi s maskama prilaze) :-)
svojevremeno sam i ja umirivala jednu trudnicu kad je dobila pozitivan nalaz :-)
sto je najcrnje, nista ti ne objasne kad nalaz dobijes, a valja doci do kuce i googla.
Irish

#141 Re: Herpes u vezi

Post by Irish »

wewa wrote:
Irish wrote:ha ja..i rahat :thumbup:
svojevremeno sam i ja umirivala jednu trudnicu kad je dobila pozitivan nalaz :-)
sto je najcrnje, nista ti ne objasne kad nalaz dobijes, a valja doci do kuce i googla.
mah jooj..bila sam i prosla..sto bi moja kona rekla :)
a najcesce njih i ne pitam sto kazes, nego googlam...od velicine, tezine, polozaja...lijepi google..sve tabele i tabelice ima :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#142 Re: Herpes u vezi

Post by plain vanilla »

Bloo wrote:

narafski, ne mozes nista fasovati od lutke na napuhavanje osim alergije na PVC :D
:lol: :lol: :lol:

madner se cuva za brak :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#143 Re: Herpes u vezi

Post by Bloo »

plain vanilla wrote: madner se cuva za brak :mrgreen:

fakat? :sad:

*otkazuje kafu sa madnerom*
Irish

#144 Re: Herpes u vezi

Post by Irish »

plain vanilla wrote:
Bloo wrote:

:lol: :lol: :lol:

madner se cuva za brak :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: ovo ne vidjeh ranije :lol: :lol:
fatamorgana

#145 Re: Herpes u vezi

Post by fatamorgana »

Imam višak citomegalovirusa, zainteresovani na pp ...
Bloo
Globalna šefica

#146 Re: Herpes u vezi

Post by Bloo »

fatamorgana wrote:Imam višak citomegalovirusa, zainteresovani na pp ...

od tog virusa dobiješ megalomanske tendencije?
wewa

#147 Re: Herpes u vezi

Post by wewa »

e super, da popunim album "bakteriolosko carstvo" :dance: :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#148 Re: Herpes u vezi

Post by plain vanilla »

Bloo wrote:
plain vanilla wrote: madner se cuva za brak :mrgreen:

fakat? :sad:

*otkazuje kafu sa madnerom*
pih, sta se predajes odmah :oops:
glumi gumenu lutku i ponesi svjeze nalaze da si zdrava (vidis ti ovih bolescuga :cry: ) :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#149 Re: Herpes u vezi

Post by Bloo »

wewa wrote:
e super, da popunim album "bakteriolosko carstvo" :dance: :D

moraš skupiti sve!!!!!!!!!!!! :D
*mima*

#150 Re: Herpes u vezi

Post by *mima* »

Eborg wrote:Pošto obično pokrenem neke glupe i morbidne teme evo da nastavimo sa trendom. :D

Ovo ide na "Ljubav & Sex" podforum a ne na "Zdravlje" jer ne raspravljamo o simptomima i tretmanima već implikacijama koje ova boljka ima na veze i intimne odnose među ljudima.

Elem, herpes je vjerovatno svima nama poznat u ovom ili onom obliku. U principu je prilično bezopasan mada se u momentima ekstaze može proširiti i na polne organe i onda bude belaj. :-) Druga stvar koja je zeznuta je da je neizlječiv, tj. virus u organizmu ostaje do kraja života i manifestira se s vremena na vrijeme (prilikom pada imuniteta, stresnih perioda itd.).

Ovih dana sam se zapitao nešto, par puta sam izašao sa jednom djevojkom i još uvijek ništa nije bilo na tom fizičkom planu. Međutim, primijetio sam da djevojka ima herpes na usni pa vidim da sam malo ohladio. Pošto sam do sada bio "čist" i nisam pokupio tu baju ne bih volio da se miješam previše u to.

Do sada sam bio uvjeren da se prenosi samo u aktivnoj fazi, tj. kada postoji ona ranica no koliko vidim može se prenijeti poljupcem ili oralnim seksom i kada nema manifestacije na usni i sl.

Da li ste do sada odbili poljubiti nekoga ko ima herpes i da li biste svjesno išli u to? :-)

ovo ti ozbiljno pitas :?
Post Reply