Uskoro Bauhaus Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajlija_ba

#126 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by sarajlija_ba »

sarajevsko_pivo wrote:Image
Kad ga stigoše napravit'...ja neki dan prolazio i samo livada...š'o ti je švabo ba :D
sarajevsko_pivo

#127 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Samo im ovi centri ruzno izgledaju :)

Bolje OBI izgleda.
sarajlija_ba

#128 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by sarajlija_ba »

Ovo je probna verzija...srušiće oni ovo :D
chuchumbamayumbe

#129 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by chuchumbamayumbe »

up
chuchumbamayumbe wrote:Zna li neko šta se ono radi na Alipašinom mostu, na lijevoj obali Miljacke, između Sivog doma i ASA-e?!
olensoner

#130 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by olensoner »

chuchumbamayumbe wrote:up
chuchumbamayumbe wrote:Zna li neko šta se ono radi na Alipašinom mostu, na lijevoj obali Miljacke, između Sivog doma i ASA-e?!
Bilo je govora da ce tu biti Ambasada Rusije, doduse ima tome 5-6 godina, kako sam cuo taj podatak. Sad da li je to to, ne znam :?
sarajevsko_pivo

#131 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

chuchumbamayumbe wrote:up

Moze koja slika?
chuchumbamayumbe

#132 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Nemam slika, ali ima na ovoj slici ispod, vidi se lijepo da se nešto radi. Svaki dan vidim tamo rovokopač, kamione...označio sam strelicama lokaciju.
Image

Uploaded with ImageShack.us
munja.ba

#133 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by munja.ba »

mislim da samo ciste korito miljacke
johntra

#134 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by johntra »

Jeste...samo se čisti korito....
udrch

#135 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by udrch »

Na mjestu gdje su predvidjeli ovaj Bauhaus mislim da bi bolje bilo da naprave stadion sa natkrivenim tribinama, ima dovoljno mjesta..
thea

#136 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by thea »

sta ima novo za bauhaus? jA HOCU DA KUPIM KUPATILO..... HITNO....
chuchumbamayumbe

#137 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

thea wrote:sta ima novo za bauhaus? jA HOCU DA KUPIM KUPATILO..... HITNO....
Jel ovo neka zajebancija!?
Zar nema nigdje u Sarajevu da se kupi kupatilo, nego se čeka Bauhaus?!
:roll:
dingosp0

#138 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by dingosp0 »

udrch wrote:Na mjestu gdje su predvidjeli ovaj Bauhaus mislim da bi bolje bilo da naprave stadion sa natkrivenim tribinama, ima dovoljno mjesta..
jok ba, gdjes tu stadion...ako s ikad bude pravio stadion samo treba praviti tamo na ilidzi nedje... izvan grada... i ako ikad naprave autoput, da prolazi autoput pored stadiona... jer zamisli utakmicu repke na stadionu od 20.000 .... pa bilo bi samo 5000 auta....
Altsa

#139 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Altsa »

Đe svira Bauhaus u Sarajevu :? :? :? :? :? :?

sarajevsko_pivo

#140 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Jesu poceli radovi?

Ako ima koja slika...
mahalas505

#141 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by mahalas505 »

sarajevsko_pivo wrote:Jesu poceli radovi?

Ako ima koja slika...
Ja ne znam sta ce donijeti ovaj Bauhaus pa tolika zainteresovanost. Pa svi proizvodi sto tu budu ce biti uvozni, i da ironija bude veca na istom mjestu gdje se moglo praviti barem tih 50% proizvoda.Tugo moja... :bih: :dance:
kojeime

#142 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by kojeime »

Vec je na to pitanje odgovarano, ali da ponovim: Ja bih bio sretan da kupim BiH made busilicu ili sarafciger ili slicno, ali niko ih ovdje ne proizvodi. Pa ako ti smeta sto se pravi jos jedna prodavnica uvozne robe, ti fino dignes kredit od par miliona maraka, pokrenes proizvodnju alata ili necega drugog sto ce se prodavati u Bauhausu, pa da kupujemo domaci proizvod. Do tada, zaista bih volio znati kako da kupim najobicniji sarafciger ako ne kupim uvozni?

Drugi povod zainteresovanosti je jednostavan. Sto vise prodavnica veca konkurencija, veca konkurencija znaci ili nize cijene, ili veci i raznovrsniji izbor. Otidji u Conrad u Interex (da, jos jedna uvozna prodavnica) ili posjeti Conrad web stranicu, pa onda reci gdje jos u BiH moze da se kupi na jednom mjestu sve ono sto moze u Conradu. A ima ljudi koji su zainteresovani za te stvari, ima ljudi koji su zainteresovani za mnogo stvari koje se u BiH i ne prodaju, a kamo li da se proizvode.
mahalas505

#143 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by mahalas505 »

kojeime wrote:Vec je na to pitanje odgovarano, ali da ponovim: Ja bih bio sretan da kupim BiH made busilicu ili sarafciger ili slicno, ali niko ih ovdje ne proizvodi. Pa ako ti smeta sto se pravi jos jedna prodavnica uvozne robe, ti fino dignes kredit od par miliona maraka, pokrenes proizvodnju alata ili necega drugog sto ce se prodavati u Bauhausu, pa da kupujemo domaci proizvod. Do tada, zaista bih volio znati kako da kupim najobicniji sarafciger ako ne kupim uvozni?

Drugi povod zainteresovanosti je jednostavan. Sto vise prodavnica veca konkurencija, veca konkurencija znaci ili nize cijene, ili veci i raznovrsniji izbor. Otidji u Conrad u Interex (da, jos jedna uvozna prodavnica) ili posjeti Conrad web stranicu, pa onda reci gdje jos u BiH moze da se kupi na jednom mjestu sve ono sto moze u Conradu. A ima ljudi koji su zainteresovani za te stvari, ima ljudi koji su zainteresovani za mnogo stvari koje se u BiH i ne prodaju, a kamo li da se proizvode.
Da se odmah razumijemo da nemam nista protiv Bahausa, samo dugurocno gledano nista posebno nece pridonijeti da se situacija poboljsa. Sve dok se proizvodnja unistava i zanemaruje jednostavno nece biti napretka u ovoj zemlji.
Last edited by mahalas505 on 08/11/2011 21:16, edited 1 time in total.
manki

#144 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by manki »

Nece biti ni napretka, sve dok se masovno pise napreDka. :-)
mahalas505

#145 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by mahalas505 »

manki wrote:Nece biti ni napretka, sve dok se masovno pise napreDka. :-)
Ispravljeno, hvala na skrenutoj paznji.
nosara

#146 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by nosara »

mahalas505 wrote:
kojeime wrote:Vec je na to pitanje odgovarano, ali da ponovim: Ja bih bio sretan da kupim BiH made busilicu ili sarafciger ili slicno, ali niko ih ovdje ne proizvodi. Pa ako ti smeta sto se pravi jos jedna prodavnica uvozne robe, ti fino dignes kredit od par miliona maraka, pokrenes proizvodnju alata ili necega drugog sto ce se prodavati u Bauhausu, pa da kupujemo domaci proizvod. Do tada, zaista bih volio znati kako da kupim najobicniji sarafciger ako ne kupim uvozni?

Da se odmah razumijemo da nemam nista protiv Bahausa, samo dugurocno gledano nista posebno nece pridonijeti da se situacija poboljsa. Sve dok se proizvodnja unistava i zanemaruje jednostavno nece biti napretka u ovoj zemlji.
Sve treba uvozit... Vlastita proizvodnja je precijenjena, potpuno... Drzava koja ima vlastitu proizvodnju propada rapidno... Viva uvoz...! :bih:
BackSpace

#147 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by BackSpace »

Da li ima novih informacija ili fotografija? Jesu li poceli radovi?
sarajevsko_pivo

#148 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Sta cekaju?

Image
StupskaBitanga

#149 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Građevinsku sezonu
sarajevsko_pivo

#150 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo