Izgleda da jedno 90% ljudi ne konta kako fercera konkursibizza wrote:A kako ce ostati praznih mjesta,ako primaju samo 20-35-35,a prijavilo se 350 ljudi? E to mi nije jasno.TRANCE wrote:Upravo sam to napisao u prethodnom postu. Pratio sam prethodne konkurse i nije se nikada desilo da prime više ljudi nego što piše u konkursu. Postoji jedino mogućnost da ako ostane praznih mjesta na jednom odsjeku oni koji ne budu primljeni na drugom odsjeku pišu molbu za taj odsjek na kojem je ostalo mjesta.dharma wrote:Nasla sam konkurs od prosle godine, tada se na mgmt primalo 50 studenata. Nasla sam i rezultate i bilo je primljeno 56 (vjerovatno + strani drzavljani), tako da se bojim da ce ipak biti ukupno 25 redovnih, jer su gospoda napravila i 25 za engleski koji je navodno 3000 godisnje ili 3200 za II godine ( ne znam da li je i za redovne toliko, nisam se ni za ovo raspitivala)![]()
Ja se i dalje nadam da je Vesna upravu. Bolje da nisam nista trazila![]()
Oni iz studentske često slučajno ili namjerno daju pogrešne ingormacije. Ne bi im bio ni prvi ni posljednji put.
Kako ce formirati ta odjeljenja,a primaju samo 20 redovnih?
Zakomlikovalo se opasno
Primaju na tri odsjeka: ekonomija, menadžment i menadžment na engleskom jeziku. Sva tri odsjeka se dalje dijele na redovne, redovne samofinansirajuće i distance learning. Stoga ima 9 rang lista, te ako je jedna popunjena, a druga nije, postoji neka teoretska mogućnost da ovi koji nisu primljeni na jednoj pišu molbu za drugu rang listu.
Stoga su vam konkurencija prilikom konkursa samo oni koji su predali prijavu na istu opciju od 9 mogućih. Ostali koji su predali na ostalih 8 nemaju veze sa vama. Ne ovisite o njima, niti oni ovise od vas prilikom rangiranja.
Što se tiče smjerova, to će se formirati tako da spoje redovne i redovne samofinansirajuće koji zajedno slušaju predavanja i polažu ispite, samo je razlika što jedni plaćaju manje, a drugi više. DL su posebna grupa i za njih će, pošto ih je manje, vjerovatno biti isti smjer kao i za redovne/redovne samofinansirajuće, samo što će slušati predavanja, vježbe i polagati ispite odvojeno od ovih.