Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#126 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

ponabavila danas citav insanity :D
ema_

#127 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

alica.k wrote:ponabavila danas citav insanity :D

Dig deeper :mrgreen: :thumbup:
alica.k

#128 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

vUdjecemo

dosadna mi jillian, valjda dje sam presla to vec :)

jesi ti vjezbala po ovome ema?
ema_

#129 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Kad ćeš početi? Mogla sam i ja, pa da skupa (virtualno) prelazimo, 'vako sama odustanem nakon malo :-)
alica.k

#130 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

pocecu od ponedjeljka...on je zadao ovaj kao raspored i pocinje ponedjeljkom :S.
moze ajmo zajedno :)
Partizzanka

#131 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by Partizzanka »

alica danke danke danke odlican je ceeedeee :)
probala sam danas maaaalo ali posto imam da ucim ... pricekat ce malo da se bas pozabavim njime

a interesuje me i taj hip hop abs
ema_

#132 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

alica.k wrote:pocecu od ponedjeljka...on je zadao ovaj kao raspored i pocinje ponedjeljkom :S.
moze ajmo zajedno :)

:thumbup:

@partizzanka

Ako hoćeš, da ti pošaljem link na pp odakle sam ja skinula Hip hop abs :)
Partizzanka

#133 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by Partizzanka »

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa
trazila sam ja sad
ali ja se ne smijem usuditi da skidam sa nekih siteova ono da ne pokupim kakav virus ili nesto
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#134 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

Danas sam uspjela za 40 minuta odraditi, jea. :dance: :lol:
zamzija

#135 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by zamzija »

Kako su moji mišići na rukama diiivni, baš su mi prelijepe ruke, tako je to kad non-stop vježbaš otvaranje i zatvaranje frižidera :D
alica.k

#136 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

ladyblue18 wrote:Danas sam uspjela za 40 minuta odraditi, jea. :dance: :lol:
sad ja odradila level 2 :) u vremenu koje je i ona. nisam se mogla peglat s prvim vise, dosadan mi je.
opet je tezak ovaj drugi hahahaha :) onaj zadnji krug JEDVA.

to ti je do tegova definitivno, probaj uzeti manje fakat. ruke se bas bas umore.
awaken

#137 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by awaken »

Drage moje to vam je samo fancy, nema tu fitness-a. Ali ako već volite te stvari onda potražite "Come on baby", emisija je nekad išla na DSF, super zanimljiv lik inače frontmen ex benda Mr. President, oni su svirali "Coco Jumbo" sjećate se sigurno. Na nekom od file hostera ili torrentu imate cijeli set njegovih treninga. Samo tražite "dsf come on baby", ja sam našao kompletan trening ali ne mogu ovdje stavljati linkove :wink: Evo jedan video s yt na kojem se samo glupira :D ali dovoljno da vidite o čemu se radi

P.S. nema boljeg riješenja za stomak od prozirne kuhinjske folije + traka za trčanje/stadion :wink:
Ako vas nešto interesuje pitajte, žao mi da vas smaram bezze :D Keep movin' :dance:
ema_

#138 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Šta fali Shaun T-ju? :twisted: :twisted: :D
ladyblue18

#139 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

Nadal wrote:
P.S. nema boljeg riješenja za stomak od prozirne kuhinjske folije + traka za trčanje/stadion :wink:
Zar stvarno neko ovo prakticira i vjeruje u ovo? :cry:
Hya, omotat se recimo u julu ujutru, jos obuci kakvu jaknu suskavu po mogucnosti, na 25+ i trcati...mogu misliti kako se tijelo osjeca. :cry:

Meni je inace najjace uvijek kada vidim nekoga umotanog u suskavu trenerku, jaknu i tako trenira, ja bih shok dozivjela. :-)
ema_

#140 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Ja sam negdje čitala da je to pravo štetno, ne da mi se sad tražiti gdje sam čitala....
ladyblue18

#141 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

ema_ wrote:Ja sam negdje čitala da je to pravo štetno, ne da mi se sad tražiti gdje sam čitala....
Ma samo izvlaci vodu iz organizma, nikakve koristi od toga nema, nego ljudi misle da sto se vise znoje da vise mrsaju, po tome ja bih bila na granici anoreksije. :D
A jos sam citala da zene kada rade kucne poslove tako se umotaju plastikom. :lol:
ema_

#142 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Meni je frendica pričala da se motala sa tim i išla trčati i kao sve joj nešta zeleno izašlo vani :cry: :cry: Mislim, možda je uveličala :lol:
awaken

#143 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by awaken »

ema_ wrote:Šta fali Shaun T-ju? :twisted: :twisted: :D
Isto šta i kućnom steperu.....nemaš ama baš ništa od njega :lol: Emice :kiss: ja upravo odoh u teretanu a ti pusti Shaun-a i pazi da šta ne propustiš :shock: :D
ema_

#144 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Nadal wrote:
ema_ wrote:Šta fali Shaun T-ju? :twisted: :twisted: :D
Isto šta i kućnom steperu.....nemaš ama baš ništa od njega :lol: Emice :kiss: ja upravo odoh u teretanu a ti pusti Shaun-a i pazi da šta ne propustiš :shock: :D

Aman :zzzz:
awaken

#145 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by awaken »

Lady bitno je šta se dešava u tijelu tokom treninga, nema to nikakve veze s gubljenjem vode i znojenjem (gubiš je i bez toga), već temperaturom tijela i metabolizmom :wink: I nema tu šta biti štetno kad se drži najduže nekih 40 min. a te što usisavaju sa folijom :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18

#146 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

Nadal wrote:Lady bitno je šta se dešava u tijelu tokom treninga, nema to nikakve veze s gubljenjem vode i znojenjem (gubiš je i bez toga), već temperaturom tijela i metabolizmom :wink: I nema tu šta biti štetno kad se drži najduže nekih 40 min. a te što usisavaju sa folijom :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vjeruj mi ne cuh ni od koga do sada da se to preporucuje, vise sam cula kontra stvari i procitala nego za. Ali eto kako kome sta odgovara pa nek radi, ja bih stvarno umrla da se umotan u foliju :cry: :lol:

I zar nisi otisao u teretanu prije 20ak min.? :evil: :D
zamzija

#147 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by zamzija »

Nadal wrote:Drage moje to vam je samo fancy, nema tu fitness-a.
Ako vas nešto interesuje pitajte, žao mi da vas smaram bezze :D Keep movin' :dance:
Mislim da nisi u pravu, ne možeš nešto prozvati "fancy" što ne znaš...
Osim toga totalno su drugačije vježbe za muškarce i za žene, pa ne možeš da budeš siguran šta nekome pomaže a šta ne. A cure ne govore u prazno, svaka od njih je probala i rade vježbe duže vrijeme, neke čak i vode evidenciju o promjenama koje se dešavaju dok vježbaju, tako da se apsolutno ne slažem s tobom.
osim toga ti spominješ " fitness" dok se mi baziramo na širem krugu vježbanja - nije u pitanju samo fitness, ima drugih metoda tjelovježbe - vježbi koje pomažu individualno, u ovisnosti šta kome odgovara :)
I izvini, prema tvom odgovoru, uopšte mi se ne činiš kao neko ko nešto zna o vježbanju. Radije bih pitala ove djevojke što vježbaju "fancy" stvari nego tebe, njihovi odgovori su kudikamo studiozniji i precizniji nego tvoji :D
Last edited by zamzija on 18/05/2011 18:41, edited 2 times in total.
zamzija

#148 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by zamzija »

ladyblue18 wrote: I zar nisi otisao u teretanu prije 20ak min.? :evil: :D
teretana - majka :lol:
ladyblue18

#149 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

Ja samo mogu reci da se Jillian nije u putu srela sa rijeci fancy, da je bar. :cry: :lol:
awaken

#150 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by awaken »

ladyblue18 wrote:
Nadal wrote:Lady bitno je šta se dešava u tijelu tokom treninga, nema to nikakve veze s gubljenjem vode i znojenjem (gubiš je i bez toga), već temperaturom tijela i metabolizmom :wink: I nema tu šta biti štetno kad se drži najduže nekih 40 min. a te što usisavaju sa folijom :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vjeruj mi ne cuh ni od koga do sada da se to preporucuje, vise sam cula kontra stvari i procitala nego za. Ali eto kako kome sta odgovara pa nek radi, ja bih stvarno umrla da se umotan u foliju :cry: :lol:

I zar nisi otisao u teretanu prije 20ak min.? :evil: :D
Hoću, čim završim raspravu s grupom lijenih žena :D Inače ja stvarno dugo treniram i uživam u tome, formu sam doveo do maksimuma i meni bi ta plastika samo smetala, ali neko sa viškom kg ima drugačiji metabolizam od mog i znam koliko će prije sagorjeti mast kad ga "natjera" da radi još brže . Znojenje tu nema neku funkciju, osim što se izbacuju štetne tvari. Tebi ako ne odgovara da se "navučeš" onda ni slučajno ne stavljaj foliju jer će ti 100% biti muka i nećeš imati volju za bilo šta. Ali džabe ti trening ako ne jedeš kako treba :wink:

Kad kreneš raditi prave vježbe onda radiš dokle možeš, odmaraš 30 sec. i opet radiš dokle možeš, opet odmor 30 sec i treći ciklus (ako dođeš do njega :D ) je završni. Tako smanjuješ vrijeme treninga a praviš bolji rezultat. Ali obavezno 30 sec. ništa duže. Sad odoh :run:
Post Reply