Jeli Ghost upravu ili nije?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Ghost_Rider_XXX

#126 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Ghost_Rider_XXX »

pustopoljina wrote: vala besana, da ja iznesem nesto kao problem i da mi ti na to kazes "pa sta", slijedece sto bi bilo pametno je da se sagnes da te ne zakaci nepoznati leteci objekat :x :D
(morala sam, ne zamjeri :D )
Hm nisam mislio to kao jebo tvoju staru. mislim šta sam trebao sad, da kukam i naričem šta ćemo bez mame, pa tobe jarabi nije umrla, nego se neće pojaviti.
Ja joj nikad ništa, ali baš ništa nisam rekao protiv stare niti imam potrebu žena je full cool.
Dosad je valjda trebala skapirati, da ja volim backup i uvijek imam isti. S toga možda i nisam najbolje shvaćen kad rekoh dobro i šta onda?
theTruePath

#127 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by theTruePath »

Ghost_Rider_XXX wrote:
pustopoljina wrote: vala besana, da ja iznesem nesto kao problem i da mi ti na to kazes "pa sta", slijedece sto bi bilo pametno je da se sagnes da te ne zakaci nepoznati leteci objekat :x :D
(morala sam, ne zamjeri :D )
Hm nisam mislio to kao jebo tvoju staru. mislim šta sam trebao sad, da kukam i naričem šta ćemo bez mame, pa tobe jarabi nije umrla, nego se neće pojaviti.
Ja joj nikad ništa, ali baš ništa nisam rekao protiv stare niti imam potrebu žena je full cool.
Dosad je valjda trebala skapirati, da ja volim backup i uvijek imam isti. S toga možda i nisam najbolje shvaćen kad rekoh dobro i šta onda?

pa eto jesil joj objasnio da si mislio tako,i sta ona na to kaze onda?
Envy

#128 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Envy »

Mozda si trebao reci:"E posto tvoja mama nece biti na vjencanju, necemo se ni vjencati"... :D
Last edited by Envy on 09/03/2011 21:45, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#129 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by MedenoSrce »

Ne smijemo zaboraviti da su oni kilometrima udaljeni i da komuniciraju bez uvida u govor tijela i izraz lica koji kao jako bitan element x puta doprinese pogresnom razumijevanju recenog.
because_of_you

#130 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by because_of_you »

sanabe wrote:
Ako sam ista naucila onda je to da muskarci ne vole paniku, ma ni uzbudjenje u glasu oko neceg sto ima rjesenje. Ja pretpostavljam da je bilo dosta panike u njenom glasu, i on je, po meni, tipicno muski reagovao upitavsi je 'Dobro, i sta sad?"
Pfff, sta su meni sve govorili kada pocnem panicit oko neceg/niceg :-) zadnje sto sam cula je "Ohladi malo jebo te" :oops: :-)

Besana, jesi li kad dobila kakav orden za postove? :lol: :lol: Volim više tvoje pisanje nego Milku :D
HAVANA

#131 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by HAVANA »

Ako se ohladila od udaje zbog: Ja,i sta onda? :roll: Jebo to...nema tu materijala...neka je kod mame :run:
pustopoljina

#132 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by pustopoljina »

da, kakvi ste u ovih 10 dana? pisete li se barem?
samo vas dvoje znate kako je to zvucalo...da li kao trazenje daljnjih smjernica ili kao nebitna stvar koja ne utice na plan. a samo ti znas kako si mislio.
mozes ti nju i napasti da je ona napravila dramu, jer se prepala i u stvari i ne zeli da dodje do vjencanja...da ides na to da te za svih ovih godina valjda dovoljno zna...da ti je dop.dilo vise cekati da se zvijezde poklope...i ti imas osjecaje :D
uglavnom se zenama lako nabije osjecaj krivice. :roll: :lol:
neka onda ona malo prica, pa ti razaberi (ako do sada nisi naucio sta joj je vazno) da li si stvarno ispao bezosjecajan, ili je u stvari ona utrtala.
a valjda se i datum moze pomjeriti...ako nije do tebe i tvog nacina, onda ce se opet nesto desiti...
mada...ovo u prvom postu kako si postavio-
ona u PMSu (i dalje), a ti tri dana neispavan...i doslo do belaja.
fatamorgana

#133 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by fatamorgana »

because_of_you wrote:
sanabe wrote:
Ako sam ista naucila onda je to da muskarci ne vole paniku, ma ni uzbudjenje u glasu oko neceg sto ima rjesenje. Ja pretpostavljam da je bilo dosta panike u njenom glasu, i on je, po meni, tipicno muski reagovao upitavsi je 'Dobro, i sta sad?"
Pfff, sta su meni sve govorili kada pocnem panicit oko neceg/niceg :-) zadnje sto sam cula je "Ohladi malo jebo te" :oops: :-)

Besana, jesi li kad dobila kakav orden za postove? :lol: :lol: Volim više tvoje pisanje nego Milku :D
Predlažemo besanu za udarničku značku sa srebrnim vijencem i prigodnu zakusku!
Ghost_Rider_XXX

#134 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

pustopoljina wrote:da, kakvi ste u ovih 10 dana? pisete li se barem?
samo vas dvoje znate kako je to zvucalo...da li kao trazenje daljnjih smjernica ili kao nebitna stvar koja ne utice na plan. a samo ti znas kako si mislio.
mozes ti nju i napasti da je ona napravila dramu, jer se prepala i u stvari i ne zeli da dodje do vjencanja...da ides na to da te za svih ovih godina valjda dovoljno zna...da ti je dop.dilo vise cekati da se zvijezde poklope...i ti imas osjecaje :D
uglavnom se zenama lako nabije osjecaj krivice. :roll: :lol:
neka onda ona malo prica, pa ti razaberi (ako do sada nisi naucio sta joj je vazno) da li si stvarno ispao bezosjecajan, ili je u stvari ona utrtala.
a valjda se i datum moze pomjeriti...ako nije do tebe i tvog nacina, onda ce se opet nesto desiti...
mada...ovo u prvom postu kako si postavio-
ona u PMSu (i dalje), a ti tri dana neispavan...i doslo do belaja.
Ma nije ona ništa komentarisala poslije, ali nažalost kako neko reče ja čujem te frekvencije u glasu i ja sam pokrenuo danas tu temu i zato je došlo do raskola.

Ne znam možda sam fakat i ispao bezosjećajan, iako sam sušta suprotnost do toga, ali ja nemam neke abnormalne reakcije na bilo šta, posebno na krupne stvari, uvijek probam da držim hladnu glavu, pa može bit da nekad ispadnem leden kad nisam. Više sam galamdžija iz zajebancije nego što sam fakat takav.
pustopoljina

#135 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by pustopoljina »

ne mozete tek tako reci da tu nema materijala za zenidbu...oni jako dugo nisu zajedno, ne vide se, ne sudjeluju u danu onog drugog...kad jedno nazove nikad ne zna u kakvom ce raspolozenju uhvatiti ono drugo...a ne moze se sve to ispricati, toliko plasticno da onaj drugi ima cijelu sliku.
to je bitna razlika od svadje licem u lice.

a paniku ne voli niko, pa opet svako ima "zicu" u koju kad ga pogodis, vibrira da stakla pucaju...

e sad, on bi trebao znati njenu zicu, a ona njegovu...

sad ste se ispuhali, zrak se procistio...ne znam...ja bih pokusala odrzati nesto sto mi je vazno...imam i ja svoje granice, ali sve dok se ne predju, ja bih pokusavala...
IMME

#136 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by IMME »

:D :sax:
Envy wrote:Mozda si trebao reci:"E posto tvoja mama nece biti na vjencanju, necemo se ni vjencati"... :D

@Ghost
Kazes da su suvisni komentari s epitetima balavica ovo ono; dobro, ja cu onda reci da te nije dorasla. Tako dici nos, na tu tvoju posve bezazlenu sarajevskosablonsku upadicu, sta drugo reci no da te nije dorasla :?
Cuj, pred vjencanje se tako ponijeti. Gdje je tu ljubav? Neka je mama ziva i zdrava, ali, cura ide za svojom srecom, mogla mama prisustvovati ili ne. :oops:
Ne ponizavaj se, ne umiljavaj joj se, ne izvinjavaj joj se (ona je ta koja se treba izviniti), ohladi malo, pusti koji dan da vidis kako ce se ona ponijeti. Ako se situacija izgladi, nisi sarajlija ne vratis li joj taj "samar" koji ti je drmnula ;-)
Jos nesto, kao mama ne moze dobiti slobodne dane; to ne razumijem. To mi se cini nemogucim. A sve i ako jeste tako, da radi u firmi koja radnici nece dati godisnji povodom kcerkine udaje/svadbe, pa, ima sveti otkaz, brate.

Kako god, do nje je, Ghost. Upamti, i sve lose sto se desi, nosi sobom i nesto dobro ;-) pronadji se!
theTruePath

#137 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by theTruePath »

IMME wrote::D :sax:
Envy wrote:Mozda si trebao reci:"E posto tvoja mama nece biti na vjencanju, necemo se ni vjencati"... :D

@Ghost
Kazes da su suvisni komentari s epitetima balavica ovo ono; dobro, ja cu onda reci da te nije dorasla. Tako dici nos, na tu tvoju posve bezazlenu sarajevskosablonsku upadicu, sta drugo reci no da te nije dorasla :?
Cuj, pred vjencanje se tako ponijeti. Gdje je tu ljubav? Neka je mama ziva i zdrava, ali, cura ide za svojom srecom, mogla mama prisustvovati ili ne. :oops:
Ne ponizavaj se, ne umiljavaj joj se, ne izvinjavaj joj se (ona je ta koja se treba izviniti), ohladi malo, pusti koji dan da vidis kako ce se ona ponijeti. Ako se situacija izgladi, nisi sarajlija ne vratis li joj taj "samar" koji ti je drmnula ;-)
Jos nesto, kao mama ne moze dobiti slobodne dane; to ne razumijem. To mi se cini nemogucim. A sve i ako jeste tako, da radi u firmi koja radnici nece dati godisnji povodom kcerkine udaje/svadbe, pa, ima sveti otkaz, brate.

Kako god, do nje je, Ghost. Upamti, i sve lose sto se desi, nosi sobom i nesto dobro ;-) pronadji se!

najpametnija do sad :thumbup:
Ma.Le.Na

#138 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Ma.Le.Na »

hm..
ono sto je meni "zaparalo" oci...je to sto ti svoj post pocinjes sa "imao sam zarucnicu.."
nakon jedne svadje ti si se vec oprostio od nje..pises u proslosti...nakon 5 god. veze..
nisi ni siguran 100% da li ste prekinuli...jer mozda je curu strah...mozda je u PMSu...i sam znas da cete jos razgovarati..a ti se vec halalio i od veze i od braka..
preispitaj sebe prvo

drugo...veza na daljinu....veeeeeeeeeeliki NO NO...al haj sta je tu je...nisi mogao birat i guess..
jako tesko je odrzavati komunikaciju na daljinu
mailovi i msn....uf sta se belaja moze tu izrodit..jer jbg nije isto pricati u facu i u kompjuter..

i trece..mama je dio nje...ja sa svojom nisam toliko bliska...ali razumijem da neki ljudi sa svojima jesu..
to je jako bitan datum...i nekako je normalno da ti roditelji prisustvuju...pa i po cijenu pomjeranja datuma...sto opet bi i tebi trebalo biti normalno..
ne znam...razumijem da ju je ovo povrijedilo...ali da je prekinula zbog toga - ne..razlog je dublji..
Muzikjunki

#139 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Muzikjunki »

Sve i da se ozenis s njom, mislim da ce uvijek slusati prvo mamu, pa onda tebe :)
A ti sad razmisli na sta mislim i kako ce sve to izgledati u buducnosti kad izbiju neki veci problemi i svadje koje se desavaju u svakom braku :)
Ghost_Rider_XXX

#140 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Muzikjunki wrote:Sve i da se ozenis s njom, mislim da ce uvijek slusati prvo mamu, pa onda tebe :)
A ti sad razmisli na sta mislim i kako ce sve to izgledati u buducnosti kad izbiju neki veci problemi i svadje koje se desavaju u svakom braku :)
Upravu si i to mi je na um palo odmah poslije priče o tome.
Poison Ivy wrote:Kako ti jutros sve to izgleda, nakon prospavane noći?

Ukoliko su ti burek i pive dali da spavaš :D ?
Ma nemam pojma, sabran sam prilično, ali mi još uvijek nije ništa jasno. SInoć u neka doba je probah nazvati, javila mi se sekretarica i ništa. Jutros sam odlučio da ja ne dižem više slušalicu. Dam joj fore par dana, ako se ne javi show must go on. Nisam ja svoje živce na cesti pokupio, ako je jedan nesporazum srušio "toliku" ljubav onda je i jebaji i onda ona nije bila što bi kolega s druge teme rekao Ta.
JThomas

#141 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by JThomas »

ma to su se nakupljali razlozi i frustracije tokom te odvojenosti. koliko god bila vezana za mamu - to nije jedini razlog, milion posto.
Filter

#142 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Filter »

@ ghost
buraz sabur, valjace ti zivci jos u zivotu. predaleko ste da bi se vidjelo ima li jos uvijek nesto izmedju vas.
vjerovatno se osjecas ko` pocpan, ali to ti je danak daljini... ko bi ga znao sto je to dobro, mozebit se nadjete na novoj talasnoj duzini. a mozda i ne.
ja bi pokusao ponovo, veliki je ulog u igri. probaj otvoreno popricati o situaciji i sta ona sve povlaci sa sobom. i naravno, zajedno donesite neki zakljucak. ako je i razlaz, da bude razlaz bez gorcine.

PS probaj da se ne uvalis u petlju, ja rekao, ti rekla, zeko rekao
PPS. prvo poderi box vrecu, ofuri se vrelom vodom i onda pikni msn, skype iliti vec koji haber program koristis...
Bušman

#143 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Bušman »

Joj Ghost, ako dozvoljava da je emocije savladaju za ovakve gluposti sta ce tek onda biti sa zivotno bitnim stvarima vezane za vas brak, porodicu, egzistenciju. :D
Ghost_Rider_XXX

#144 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Mislim da ste upravu, analizirajući masu nekih naših razgovora mislim da se prestravila braka i svih obaveza koje on nosi i mislim da je stara samo izgovor. Upravo mi neki naši razgovori prolaze kroz glavu i te neke silne frekvencije koje ja ne čuh kad je trebalo. :x :x
wewa

#145 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by wewa »

Ghost_Rider_XXX wrote:Mislim da ste upravu, analizirajući masu nekih naših razgovora mislim da se prestravila braka i svih obaveza koje on nosi i mislim da je stara samo izgovor. Upravo mi neki naši razgovori prolaze kroz glavu i te neke silne frekvencije koje ja ne čuh kad je trebalo. :x :x
a cuj, to je sasvim legitimno. ovaj balkanski model braka je sigurno vise posla za zenu, ali ako ima ljubavi i to se savlada...
nemoj joj zamjerati strah, ako je on povod svadji, pokusajte ga odagnati skupa - ionako niti jedno od vas ne zna sta vas ceka.
Ghost_Rider_XXX

#146 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

wewa wrote:a cuj, to je sasvim legitimno. ovaj balkanski model braka je sigurno vise posla za zenu, ali ako ima ljubavi i to se savlada...
nemoj joj zamjerati strah, ako je on povod svadji, pokusajte ga odagnati skupa - ionako niti jedno od vas ne zna sta vas ceka.
Ma kakav bona balkanski model braka, ako je iko kontra od toga ja sam. Perem, peglam, pušim, heklam, vezem, služim martini promućkani ne promješani i nacjepam 6 metara drva. sjoooo samo promocije.

Al fakat je tako. Dok je bila ovdje jedino što sam očekivao od nje jeste skuhana kahva kad se vrnem s posla i to je sve. Sve ostalo sam ja radio. E gdje je sad tu balkanski model braka????
wewa

#147 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by wewa »

Ghost_Rider_XXX wrote:
wewa wrote:a cuj, to je sasvim legitimno. ovaj balkanski model braka je sigurno vise posla za zenu, ali ako ima ljubavi i to se savlada...
Ma kakav bona balkanski model braka, ako je iko kontra od toga ja sam. Perem, peglam, pušim, heklam, vezem, služim martini promućkani ne promješani i nacjepam 6 metara drva. sjoooo samo promocije.

Al fakat je tako. Dok je bila ovdje jedino što sam očekivao od nje jeste skuhana kahva kad se vrnem s posla i to je sve. Sve ostalo sam ja radio. E gdje je sad tu balkanski model braka????
nemoj se ljutiti, kuzim tvoju trenutnu frustraciju, a ti probaj shvatiti da nije isto zivjeti s nekim mjesec dana kad jedno od partnera ne radi i biti u stvarnom braku. fora je da nijedno od vas ne moze znati kako ce vam zajednicki zivot izgledati, kako se uloge mogu podijeliti i mijenjati s vremenom. a ja vrlo lako mogu shvatiti da je nju strah - mislim, strah je i mene a znam kako sve to izgleda.
Ghost_Rider_XXX

#148 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

wewa wrote:nemoj se ljutiti, kuzim tvoju trenutnu frustraciju, a ti probaj shvatiti da nije isto zivjeti s nekim mjesec dana kad jedno od partnera ne radi i biti u stvarnom braku. fora je da nijedno od vas ne moze znati kako ce vam zajednicki zivot izgledati, kako se uloge mogu podijeliti i mijenjati s vremenom. a ja vrlo lako mogu shvatiti da je nju strah - mislim, strah je i mene a znam kako sve to izgleda.
E jebaji ga sad. Prije nje sam živio dvije godine sa djevojkom i potpuno se isto ponašao, jedino što se to razlikovalo od braka jeste papir. Al majku mu ni njoj nisam valjo! Ono što sam ja upravo skonto jeste da našim ženama fakat treba pravi balkanac koji loče pivu i smrdi na burek. Odustajem od bečke škole i ostalih budalaština i odoh na burek. A onda sa Burekom na pivu.
wewa

#149 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by wewa »

Ghost_Rider_XXX wrote:
wewa wrote:nemoj se ljutiti, kuzim tvoju trenutnu frustraciju, a ti probaj shvatiti da nije isto zivjeti s nekim mjesec dana kad jedno od partnera ne radi i biti u stvarnom braku. fora je da nijedno od vas ne moze znati kako ce vam zajednicki zivot izgledati, kako se uloge mogu podijeliti i mijenjati s vremenom. a ja vrlo lako mogu shvatiti da je nju strah - mislim, strah je i mene a znam kako sve to izgleda.
E jebaji ga sad. Prije nje sam živio dvije godine sa djevojkom i potpuno se isto ponašao, jedino što se to razlikovalo od braka jeste papir. Al majku mu ni njoj nisam valjo! Ono što sam ja upravo skonto jeste da našim ženama fakat treba pravi balkanac koji loče pivu i smrdi na burek. Odustajem od bečke škole i ostalih budalaština i odoh na burek. A onda sa Burekom na pivu.
ma meni taj papir ne znaci nista, ne govorim o braku kao instituciji nego o zajednickom zivotu na neodredjeno. to sto prosloj curi "nisi valjao" ne znaci da je sa zarucnicom ista stvar. je li ona kad zivjela s nekim? zna li ona otprilike sta moze ocekivati? ako si ti iskusan i realan, ne znaci da je i ona... mislim da ti je pustopoljina dala izvrsne savjete, pokusaj ih poslusati jer nista ne gubis - 5 dana veze vise ili manje nista ne znaci, a moze znaciti razliku izmedju kajanja i sretnog zivota.
to sto si trenutno povrijedjen, ne znaci da si u pravu kada generaliziras. :wink:
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#150 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by ALexis »

evo nesto iz moje percepcije:

1) strah je i preispituje se da li je ispravno odlucila tj. da li je brak ono sto ona zeli

2) preispituje tebe i tvoj karakter

3) pokusava te prekrojiti za sebe u zadnjim momentima prije braka

4) nasla je kap koja je prelila casu i zeli raskid, jer joj je puna kapa svega

5) zeli da raskine, jer te do sad vukla za nos, pa joj je bilo kakav razlog dovoljan da ispuni to sto je naumila

6) tesko joj je sto joj mama nece biti na vjencanju, pa ne zna na drugi nacin iskazati ljutnju.

nisam mogla citati sve postove, pa se nadam da se ne ponavljam, bar ne mnogo.
ne odustaj od becke skole, vecina zena to trazi i cijeni, ali trebas imati svoje ja i ostati dosljedan sebi. ako njoj to ne odgovara, onda je definitivno da ni ona sama, ne moze odgovarati tebi.
ako te voli, javit ce se. a ako je nasla razlog da okonca toliku ljubav, onda nije vrijedna nikakvog truda.
sto se tice tvog komentara na ne dolazak buduce punice na vjencanje,nemam neku osobitu primjedbu, mada bi nevjesta vjerovatno htjela da se ti rasplaces od muke jer mamica ne moze doci.
sta ces...
ali, gledajuci iz njene perspektive, vjencanje je jako bitan dan u necijem zivotu i savrseno dobro razumijem koliko je njoj stalo do toga da njena majka bude tu kada ona kaze sudbonosno DA. mada sva ta ljutnja na tebe nije toliko potrebna.

mozda na taj nacin zeli da ti kaze koliko joj je stalo i koliko joj je krivo i tesko sto joj mama nece biti tu?
Locked