Ne znamo koga je opisao, ali znamo koje su strukture popizdEle i pozivale na linč dotičnoga zbog te pjesmezoom66 wrote:josh se principizdirate??![]()
pitam se samo jel bora the chetnik opjevao budalinu iz grahova u stihu za ideale ginu budalejel to bejashe ljut bora shto je njegova otadzbina budalininim metkom uvuchena u novu drzhavotvornu tamnicu srpskog naroda.
u kojoj su srbi bili tamnichari prve klase
Gavrilo Princip
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#126 Re: Gavrilo Princip
- nosara
#127 Re: Gavrilo Princip
Skenjali ste temu... Svaka cast...
Princip, bosanac, umlatio okupatora... Potpuno legitimno i nadasve pozeljno...
Princip, bosanac, umlatio okupatora... Potpuno legitimno i nadasve pozeljno...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#128 Re: Gavrilo Princip
Ja sam ga jednom pitao za to, pa je nemušto nešto odgovorio.zonbirile wrote:@bokakotorska
evo nas opet poslije sličnih tema.Ti svoje,pa bogami i ja ću svoje,ali malo šire od jedne šljive ispod koje čuće paprikezi.Reci ti nama šta je Karađorđev kum,Crnom Đorđu,šta je Apis Obrenovićima,šta Karađorđevići Pčelici,šta je NN. Aleksandru Karađorđeviću,a šta Legija Đinđiču.
Samo Sloga Srbina Spasava, indeed
-
Pera Trta
#129 Re: Gavrilo Princip
Slab ti je sarkazam, a poznato ti je ko su bili najpoznatiji idealisti koji su i sa Gavrilovim imenom na usnama ginuli. 
-
zonbirile
#130 Re: Gavrilo Princip
------------------------------------------------bokakotorska wrote:Chmoljo wrote:bokakotorska wrote:
Gavrilo nije pevac bio no soko.
ptičja gripa i jest najviše uzela maha preko Drine,sve soko do sokola i po koji KOS
- bokakotorska
#131 Re: Gavrilo Princip
Zoom e, ja to gledam svaki put kad krene hajka ovde na sax u, bas kao ovo gore.zoom66 wrote:jah, gledao sam to '92, moji starci su gledali to '42, njihovi '19-21. a te "zabuljene" zhene su nosile plushchinu.bokakotorska wrote:...Tako su se redom otvarale kapije i podizli musepci i za trenutak pomaljala lica, puna mrznje i fanaticnog zanosa. Zabuljene zene su pljuvale i vracale, a decaci izgovarali psovke pracene opscenim pokretima i nedvosmislenim pretnjama, pljeskajuci se po straznjici ili pokazujuci rukom kako se reze grkljan...
Travnicka hronika
Beograd, april 1942, Ivo Andric
Mozemo mi to bolje, mnogo bolje i zajedno.
Uzdravlje
vidish, dobro dodje ivo u poduci, jelde?
Hajka na drugaciji pogled.
I pitam se dokle ce to tako ici u rulji, galamom, podsmehom protiv reci.
Da ta rec nije dobra nebi trebalo ni galame da je nadjaca, to me drzi na dobrom putu.
Jugoslovenskom juce, a danas i bosanskom. Jer isti su ti putevi u mnogo cemu. Sustinski.
Kao i Gavrila i njegove drugove taj put treba da bude i nas.
Gledali su nasi stari i mi s njima svasta. I necemo vise daj Boze zdravlja, pameti i pravog puta.
Bez ali i ako i kada, bez pravdanja i suludih nadgornjavanja.
-
Desert Wind
#132 Re: Gavrilo Princip
e ovako izgleda "drugaciji pogled" tvojih omiljenikabokakotorska wrote:Zoom e, ja to gledam svaki put kad krene hajka ovde na sax u, bas kao ovo gore.zoom66 wrote:jah, gledao sam to '92, moji starci su gledali to '42, njihovi '19-21. a te "zabuljene" zhene su nosile plushchinu.bokakotorska wrote:...Tako su se redom otvarale kapije i podizli musepci i za trenutak pomaljala lica, puna mrznje i fanaticnog zanosa. Zabuljene zene su pljuvale i vracale, a decaci izgovarali psovke pracene opscenim pokretima i nedvosmislenim pretnjama, pljeskajuci se po straznjici ili pokazujuci rukom kako se reze grkljan...
Travnicka hronika
Beograd, april 1942, Ivo Andric
Mozemo mi to bolje, mnogo bolje i zajedno.
Uzdravlje
vidish, dobro dodje ivo u poduci, jelde?
Hajka na drugaciji pogled.
I pitam se dokle ce to tako ici u rulji, galamom, podsmehom protiv reci.
Da ta rec nije dobra nebi trebalo ni galame da je nadjaca, to me drzi na dobrom putu.
Jugoslovenskom juce, a danas i bosanskom. Jer isti su ti putevi u mnogo cemu. Sustinski.
Kao i Gavrila i njegove drugove taj put treba da bude i nas.
Gledali su nasi stari i mi s njima svasta. I necemo vise daj Boze zdravlja, pameti i pravog puta.
Bez ali i ako i kada, bez pravdanja i suludih nadgornjavanja.
kulturno produhovljenje rafalisanjem po gradu - usmeno kulturolosko-civilizacijsko obrazlaganje, brojanje krvnih zrnaca, prezentacija i pojasnjavanje na najvisem mogucem civilizacijskom nivou
-
kotace
#133 Re: Gavrilo Princip
Jedan od umetnika rece da je Princip Bosanac,
Sto je rodjen u Grahovu?Pa i baja mali knindza je rodjen u grahovu,pa nije Bosanac.Stisni pa baji u begesu ,reci de si B O S A N A C
Daleko je on od Bosne.
Coban je princip,coban.
Coban je princip,coban.
- nosara
#134 Re: Gavrilo Princip
Ima li medju Bosnjacima cobana, ili su svi doktori nauka...?kotace wrote:Jedan od umetnika rece da je Princip Bosanac,Sto je rodjen u Grahovu?Pa i baja mali knindza je rodjen u grahovu,pa nije Bosanac.Stisni pa baji u begesu ,reci de si B O S A N A C
Daleko je on od Bosne.
Coban je princip,coban.
Princip je covjek koji je imao muda i gurnuo ih u procjep... Ubio je okupatorska govna i to je cin vrhunskog heroizma svugdje u svijetu, osim tamo gdje se zivi tudji, a ne svoj identitet...
-
The 51st State
#135 Re: Gavrilo Princip
apisov indentitet nije moj indentitet, pravo si indkotrinisan lik, te se shodno provaljujes...nosara wrote:Ima li medju Bosnjacima cobana, ili su svi doktori nauka...?kotace wrote:Jedan od umetnika rece da je Princip Bosanac,Sto je rodjen u Grahovu?Pa i baja mali knindza je rodjen u grahovu,pa nije Bosanac.Stisni pa baji u begesu ,reci de si B O S A N A C
Daleko je on od Bosne.
Coban je princip,coban.
Princip je covjek koji je imao muda i gurnuo ih u procjep... Ubio je okupatorska govna i to je cin vrhunskog heroizma svugdje u svijetu, osim tamo gdje se zivi tudji, a ne svoj identitet...
-
The 51st State
#136 Re: Gavrilo Princip
kad?Sliver wrote:sve nesto kontam, da je Hitler otisao u Pariz na jednu setnju i da ga je neki Zhinola upucao. da li bi Zhinola bio terorist? Mozda atentator? Heroj, manje vise bitno.
-
casobuke
#137 Re: Gavrilo Princip
nosara wrote:Ima li medju Bosnjacima cobana, ili su svi doktori nauka...?kotace wrote:Jedan od umetnika rece da je Princip Bosanac,Sto je rodjen u Grahovu?Pa i baja mali knindza je rodjen u grahovu,pa nije Bosanac.Stisni pa baji u begesu ,reci de si B O S A N A C
Daleko je on od Bosne.
Coban je princip,coban.
Problem i jeste u tome što Princip atentat nije izvršio ni za kakav svoj ili naš identitet, nego za identitet unitarističke Jugoslavije koja je kasnije i stvorena, a u kojoj su se nesrpski narodi osjećai.... znamo kako
-
casobuke
#138 Re: Gavrilo Princip
U ime oslobođenja Francuske bi bio francuski junak. U koje ime je Princip ubijao?Sliver wrote:sve nesto kontam, da je Hitler otisao u Pariz na jednu setnju i da ga je neki Zhinola upucao. da li bi Zhinola bio terorist? Mozda atentator? Heroj, manje vise bitno.
Ili zamisli ovo, Hitler u posjeti Egiptu i tamo ga neki vatreni pobornik Britanske imperije ubije. Atentator bi za Egipćane bio heroj ili pak ne? Za Britance vjerovatno bi.
- nosara
#139 Re: Gavrilo Princip
Koje bljuvotine...
I neko se cudi sto plivamo u govnima i ne mozemo da se sastavimo s dobrim...
I neko se cudi sto plivamo u govnima i ne mozemo da se sastavimo s dobrim...
-
majstorina
#140 Re: Gavrilo Princip
Usporedba sa Egiptom je neprimjerena.U Egiptu žive Arapi i Kopti.Ipak su Srbi u Bosni i Hercegovini bili najbrojniji narod u vrijeme Gavrilovog atentata.casobuke wrote:U ime oslobođenja Francuske bi bio francuski junak. U koje ime je Princip ubijao?Sliver wrote:sve nesto kontam, da je Hitler otisao u Pariz na jednu setnju i da ga je neki Zhinola upucao. da li bi Zhinola bio terorist? Mozda atentator? Heroj, manje vise bitno.
Ili zamisli ovo, Hitler u posjeti Egiptu i tamo ga neki vatreni pobornik Britanske imperije ubije. Atentator bi za Egipćane bio heroj ili pak ne? Za Britance vjerovatno bi.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#141 Re: Gavrilo Princip
Halo @majstorina:
Interesantan podatak sa "službene" stranice Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=132
Ipak su Srbi u Bosni i Hercegovini bili najbrojniji narod u vrijeme Gavrilovog atentata
Interesantan podatak sa "službene" stranice Grada Sarajeva: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=132
Pa evo, službenici kažu ovako. Hebo istoriju i različita viđenja događaja koji je naglavačke okrenuo, i još (p)okreće svijet. Hebi ga, nadničari su krivi za sveSarajevo je u svjetsku povijest ušlo jednim terorističkim aktom, kao zločinom koji je "potresao svijet" i uveo ga prije vremena u odavno planirani sukob dva imperijalistička bloka, odnosno Prvi svjetski rat. Ubistvo austrijskog nadvojvode Franza Ferdinanda i njegove supruge koje je 28. juna 1914. izvršio Gavrilo Princip, kao djelo grupe nacionalističkih i šovinističkih srpskih omladinaca, koje je službena historiografija decenijama slavila kao nekakav "nacionalno-revolucionarni" čin. Ovi su "nacionalni revolucionari" ustvari bili obični nadničari srbijanske vojne obavještajne službe.
-
casobuke
#142 Re: Gavrilo Princip
majstorina wrote:Usporedba sa Egiptom je neprimjerena.U Egiptu žive Arapi i Kopti.Ipak su Srbi u Bosni i Hercegovini bili najbrojniji narod u vrijeme Gavrilovog atentata.casobuke wrote:U ime oslobođenja Francuske bi bio francuski junak. U koje ime je Princip ubijao?Sliver wrote:sve nesto kontam, da je Hitler otisao u Pariz na jednu setnju i da ga je neki Zhinola upucao. da li bi Zhinola bio terorist? Mozda atentator? Heroj, manje vise bitno.
Recimo i da jesu. Po toj logici Princip je ubio Ferdinanda da bi oslobodio srpski narod od okupatora i kako bi se BiH bezbeli pripojila Srbiji. A time upravo potvrđuješ ono što sam ja i rekao, šta je u tom pozitivno za Bošnjake i Hrvate?
Last edited by casobuke on 15/03/2011 16:15, edited 1 time in total.
- nosara
#143 Re: Gavrilo Princip
Ma nista ba... Okupacija majka i otac...casobuke wrote:majstorina wrote:Usporedba sa Egiptom je neprimjerena.U Egiptu žive Arapi i Kopti.Ipak su Srbi u Bosni i Hercegovini bili najbrojniji narod u vrijeme Gavrilovog atentata.casobuke wrote:
U ime oslobođenja Francuske bi bio francuski junak. U koje ime je Princip ubijao?
Recimo i da jesu. Po toj logici Princip je ubio Ferdinanda da bi oslobodio srpski narod od okupatora i kako bi se BiH vjerovatno pripojila Srbiji. Ali upravo potvrđuješ ono što sam ja i rekao, šta je u tom pozitivno za Bošnjake i Hrvate?
-
casobuke
#144 Re: Gavrilo Princip
Ako je izbor između bečke i beogradske, vazda bečkanosara wrote:U ime oslobođenja Francuske bi bio francuski junak. U koje ime je Princip ubijao?
Usporedba sa Egiptom je neprimjerena.U Egiptu žive Arapi i Kopti.Ipak su Srbi u Bosni i Hercegovini bili najbrojniji narod u vrijeme Gavrilovog atentata.
Recimo i da jesu. Po toj logici Princip je ubio Ferdinanda da bi oslobodio srpski narod od okupatora i kako bi se BiH vjerovatno pripojila Srbiji. Ali upravo potvrđuješ ono što sam ja i rekao, šta je u tom pozitivno za Bošnjake i Hrvate?
Ma nista ba... Okupacija majka i otac...
Ali znam ja da ti ne možeš preboliti svoj glavni grad.
- Jazz_Junkie
#145 Re: Gavrilo Princip
Takodjer je poznato da ces i ti vjerojatno uskoro ponovo fasovati ban, po tko zna koji put. 
-
casobuke
#146 Re: Gavrilo Princip
Jazz_Junkie wrote:Takodjer je poznato da ces i ti vjerojatno uskoro ponovo fasovati ban, po tko zna koji put.
Kome ti to?
A s Principom ima veze... kakve?
- Jazz_Junkie
#147 Re: Gavrilo Princip
Pa da vidimo dokle ces "desnicarit" ovuda.... Mislim, licemjerno je Principu nabijat na nos nacionalizam dok upravo ti takve ideale zastupas. Zar ne?
-
casobuke
#148 Re: Gavrilo Princip
Jazz_Junkie wrote:Pa da vidimo dokle ces "desnicarit" ovuda.... Mislim, licemjerno je Principu nabijat na nos nacionalizam dok upravo ti takve ideale zastupas. Zar ne?
Prvo, nisam znao da u pravilniku sa-x piše da je na forumu zabranjeno "desničariti". To su možda metode koje biste sprovodili vi radikalni ljevičari, ali na svu sreću ta vremena su davno iza nas. Drugo, po čemu si ti to zaključio da sam ja desničar i nacionalist?
Principu ja ne nabijam ništa na nos. On je u svemu tome bio samo Apisovo adolescentsko topovsko meso koji je bilo zaluđeno određenom idejom. Ništa manje ni ništa više.
-
HZArnel
#149 Re: Gavrilo Princip
Ne mogu da shvatim na koji nacin je taj bio heroj?
On je ubica i tu se nema sta pricati, za ili zbog koga je ubijao, nebitno, ubio je i gotova stvar.
Ako vas zanima, mada manje vise to vam je jasno, al' ocito neobazirete se na to..casno i herojsko ubistvo je licem u lice,oruzjem na oruzije,a ne iz zasjede,kukavicki. Ako su Srbi htjeli da uzmu BiH od separatistickih Svaba onda su lijepo trebali sakupit vojsku i na Sarajevo,Bec ,kako god, u te moderne strategije ratovanja ne ulazim puno. Njegov cin je skrajnji kukavicluk i ne vidim povoda da bude heroj, uostalom, ako se ne varam ubio je(od princa Ferdinanda) zenu!
On je ubica i tu se nema sta pricati, za ili zbog koga je ubijao, nebitno, ubio je i gotova stvar.
Ako vas zanima, mada manje vise to vam je jasno, al' ocito neobazirete se na to..casno i herojsko ubistvo je licem u lice,oruzjem na oruzije,a ne iz zasjede,kukavicki. Ako su Srbi htjeli da uzmu BiH od separatistickih Svaba onda su lijepo trebali sakupit vojsku i na Sarajevo,Bec ,kako god, u te moderne strategije ratovanja ne ulazim puno. Njegov cin je skrajnji kukavicluk i ne vidim povoda da bude heroj, uostalom, ako se ne varam ubio je(od princa Ferdinanda) zenu!
-
michio
#150 Re: Gavrilo Princip
Na sudjenju se ekipa pokajala. Ko smo mi nakon sto godina da sudimo