GSI ,GT , OPC.. Opel naravno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- AmADin_gospo
#126 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
1.3CDTI motori u corsama i astrama imaju lanac,
- Sarajevski-Seljak
#127 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
E ovako imao sam Audia A4 98 godina 1.9TDI 90KS.... Lose auto, srecom su samo lose uspomene ostale na to auto...Blobi wrote:Svako ko je vozio ili barem sjedio u nekom Audiju (izuzevsi A3), vidjet ce da ta auta nemaju "nikakve" veze sa VW-om, a da ne govorimo o Skodi, kako to neki intelektualci ovdje pokusavaju podvaliti. Ugodjaj u voznji se ne moze mjeriti sa Vagenom, kvalitet izrade i zavrsna obrada su na najvisem mogucem nivou. Audiji su tehnoloske zvjerke i fkt je glupo citati gluposti koje pojedinci valjaju... (jos je gluplje odgovarati, ali eto, ne moze covjek ostati ravnodusan na razna sranja)... A to "sta je bolje", BMW, Mercedes, sve zavisi od cejfa, tj. sta kome odgovara, ili ciji stari sta vise voli... Ja mogu dati svoje objektivno misljenje, jer sam prije mozda 6-7 godina promijenio tri njemacke premium limuzine (BMW 5 525d 2003, Mercedes E 320CDI 2004, Audi A6 2005 3.0 TDI). Audi je definitivno najkvalitetnije napravljen, barem sto se tice interijera. Takodjer Quattro je Quattro i stabilnost na cesti u svim uslovima za 10. BMW je bio najzanimljiviji za vozit, def. prava igracka za vozace koji vole auta. A Mercedes, klasika prava, tada nenadmasena udobnost. S tim da sam ostao razocaran izradom interijera u Mercedesu, previse je skripao preko malo jacih rupa, ne biste vjerovali. To je malo smanjivalo ugodjaj voznje u tom autu... Takodjer bitno je reci, zimi kada zapada je bila prava muzika voziti BMW-a i Mercedesa. Nije tako tesko kao sto neki pokusavaju reci, ali zaista nezgodno za voziti, bez obzira na silnu elektroniku, stabilnosti, dobre gume...
Posle tog Audija sam vozio Passata 2002 godina 1.9TDI... 130KS.... Karavan... Jos losije auto....
Zatreba mi para, kuca, familija, i tako te stvari i lik mi da Opel Vectru B isto karavan i 5000KM pride....
E da vidis sta je auto, veliki servis za nju 620KM! Ima lanac a ne kajs
- johntra
#128 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
sve si ovo izmislio, niko ti neće vjerovati... 
- vukojebina
#129 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
sve je to potpuno uredu, i postujem misljenje...nego ne navede cojk ni jedan razlog zasto je audi lose auto, i zasto je passat jos losije auto...
sto se tice vectre i servisa, jel to 620 km sica? sto se tice lanca, jeel to lanac ne treba mijenjat, jel to lanac nemoze puc??
smatram da je ovo potpuno subjektivno misljenje bez ijednog valjanog argumenta...
sto se tice vectre i servisa, jel to 620 km sica? sto se tice lanca, jeel to lanac ne treba mijenjat, jel to lanac nemoze puc??
smatram da je ovo potpuno subjektivno misljenje bez ijednog valjanog argumenta...
- shibonja
#130 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
johntra wrote:sve si ovo izmislio, niko ti neće vjerovati...
Ja mu vjerujem od rijeci do rijeci
- sheikh
#131 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Vozio si audia 1,9tdi i ne svidja ti se,onda passata 130ks to je znaci noviji passat
pa onda vectru B koja je mnogo bolja od ove dvojice
Golemo brate
Passat 1,9tdi je sasvim pristojno auto i ne mozes reci da je bolji od Vectre B ?
vectra b je od 98 , a pass od 2001,tri godine nije malo za razvijanje....
po svemu ovome mislim da nisi nikad posjedovao ova dva auta,ali eto

pa onda vectru B koja je mnogo bolja od ove dvojice
Golemo brate
Passat 1,9tdi je sasvim pristojno auto i ne mozes reci da je bolji od Vectre B ?
po svemu ovome mislim da nisi nikad posjedovao ova dva auta,ali eto
- drndalo
#132 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
A nije moguce da su mu se ovi kvarili i da je to bilo skupo, a da se Vectra nije kvarila ?
- sheikh
#133 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
jarane,ajde da je jedan bio kvarljiv,moguce jedrndalo wrote:A nije moguce da su mu se ovi kvarili i da je to bilo skupo, a da se Vectra nije kvarila ?
ali oba
e jbga,jedino ako nije neki opasan baksuz
- sheikh
#134 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Insignia nije lose sekunde ima prelijep dizajn samo joj treba jos ubit kakve dobre fele i to je to,ali htjeli vi to ili ne audi je premium brand.[/quote]
ko mi zivota ti? ja vozim auto koje je kostalo jaro moj 130 000 DEM nekad i nemam kompleksa od toga je li to ili ono bolje ali je problem da nekima auti fakat sluze kao nadomjestak manjka u gacama...[/quote]
De ti meni jaruga molim te reci koji je audi bio 130k DM????
DM je tada bio jak i bas me interesuje koji toliko vrijedi????????????
ko mi zivota ti? ja vozim auto koje je kostalo jaro moj 130 000 DEM nekad i nemam kompleksa od toga je li to ili ono bolje ali je problem da nekima auti fakat sluze kao nadomjestak manjka u gacama...[/quote]
De ti meni jaruga molim te reci koji je audi bio 130k DM????
DM je tada bio jak i bas me interesuje koji toliko vrijedi????????????
-
jefferson
#135 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
I Vectra B i Passat B5 su se proizvodili odprilike od iste godine. Vectra B krajem 1995 a Passat B5 tokom 1996.sheikh wrote:Vozio si audia 1,9tdi i ne svidja ti se,onda passata 130ks to je znaci noviji passat
pa onda vectru B koja je mnogo bolja od ove dvojice![]()
Golemo brate![]()
po svemu ovome mislim da nisi nikad posjedovao ova dva auta,ali eto![]()
Posto sam imao Vectru B, a imam i Passata B5.5 (doduse 2005) mogu reci da je Passat sto se tice kvalitete unutrasnjosti, lezanja, putnickog prostora i uopste osjecaja voznje dosta bolji.
Ono u cemu je Vectra B po meni bila bolja je jednostavnost odrzavanja (kao i jeftinoca odrzavanja) DEFINITIVNO bolji benzinci ( po meni je smjesno ih i porediti), definitivno kapacitetnije kocnice na modelima 2.016V i 2.5V6, kao i modelima poslije redizajna 2001, kada su sve Vectre B dobile iste kocnice.
Koji je automobil bolje lezao je malo diskutabilno, ali bi dao prednost Passatu.
Medjutim, po meni Passat je imao jednu ogromnu prednost nad vectrom, a to su dizel motori. 1.9 tdi motori su stvarno extra, a posebno 1.9tdi sa 130ks i 310nm koji ima isti obrtni moment kao i 2.5V6tdi sa 150ks koji se ugradjivao u VW vozila.
Ono sto me na Passatu zivcira je bespotrebno komplikovanje najjednostavnijih stvari, pocev od zupcastog remena, izmjene kocnica, izmjene jebenih LED sijalica u sredisnjoj tabli i sl!
Stoga, ovaj forumas sto je imao problema sa audijem A4 iz te godine, to mogu shvatiti, jer znam dosta ljudi koje je taj Audi zavio u crno, ali Passat iz 2003 (kada su vec sve djecije bolesti rjesene) je vjerovatno neki izrod!
- Sarajevski-Seljak
#136 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Neznam kakav je taj tvoj passat sa prednjim trapom, ja sam poludio od mjenjanja, i nisam reko da je Vectra B "bolje auto", ali kazem da je skoro duplo jeftinija za odrzavanje! Passat je dobar, samo je tezak, pa mu zato vjerovatno ide prednji trap... A i tetak vozi istog, na taxiu, a prije toga je imo WV Venta, kaze da nikad nije vozio losije auto od Passata... Ja ne kazem da su Audi i WV fuj, ili da Audi nije premium marka(od 2005 godine, po meni)... Ja samo kazem da sam prezadovaoljan sa Vectrom, ne kvari se, ima sasvim dovoljno snae, potrosnja je mizerna.... i tako dalje! A evo burazer kupio Opel Astru H 2005, po meni super auto, i prelijepo... puno ljepse od npr. Golfa V, a i jeftinije... a uz to jos full (Cosmo oprema)....jefferson wrote:I Vectra B i Passat B5 su se proizvodili odprilike od iste godine. Vectra B krajem 1995 a Passat B5 tokom 1996.sheikh wrote:Vozio si audia 1,9tdi i ne svidja ti se,onda passata 130ks to je znaci noviji passat
pa onda vectru B koja je mnogo bolja od ove dvojice![]()
Golemo brate![]()
po svemu ovome mislim da nisi nikad posjedovao ova dva auta,ali eto![]()
Posto sam imao Vectru B, a imam i Passata B5.5 (doduse 2005) mogu reci da je Passat sto se tice kvalitete unutrasnjosti, lezanja, putnickog prostora i uopste osjecaja voznje dosta bolji.
Ono u cemu je Vectra B po meni bila bolja je jednostavnost odrzavanja (kao i jeftinoca odrzavanja) DEFINITIVNO bolji benzinci ( po meni je smjesno ih i porediti), definitivno kapacitetnije kocnice na modelima 2.016V i 2.5V6, kao i modelima poslije redizajna 2001, kada su sve Vectre B dobile iste kocnice.
Koji je automobil bolje lezao je malo diskutabilno, ali bi dao prednost Passatu.
Medjutim, po meni Passat je imao jednu ogromnu prednost nad vectrom, a to su dizel motori. 1.9 tdi motori su stvarno extra, a posebno 1.9tdi sa 130ks i 310nm koji ima isti obrtni moment kao i 2.5V6tdi sa 150ks koji se ugradjivao u VW vozila.
Ono sto me na Passatu zivcira je bespotrebno komplikovanje najjednostavnijih stvari, pocev od zupcastog remena, izmjene kocnica, izmjene jebenih LED sijalica u sredisnjoj tabli i sl!
Stoga, ovaj forumas sto je imao problema sa audijem A4 iz te godine, to mogu shvatiti, jer znam dosta ljudi koje je taj Audi zavio u crno, ali Passat iz 2003 (kada su vec sve djecije bolesti rjesene) je vjerovatno neki izrod!
I na kraju poenata ovih mojih postova, Opel za manje para daje vise, a i kvalitet je odlican!
A ovi KOMPLEKSASI PO FORUMU, jedan savjet za vas, posvetite se zenama, a ne autima
- Sarajevski-Seljak
#137 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Drago mi jejohntra wrote:sve si ovo izmislio, niko ti neće vjerovati...
- Sarajevski-Seljak
#138 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Mjenjac na audiu bio smece, nema snage, tezak... evo ti tri "razloga" zasto ja necu nikad vise prici audiu!vukojebina wrote:sve je to potpuno uredu, i postujem misljenje...nego ne navede cojk ni jedan razlog zasto je audi lose auto, i zasto je passat jos losije auto...
Passat, prednji trap, skupoca odrzavanja, i kao sto rece/napisa neko na forumu, nepotrebno kompliciranje, dok zamjenis jednu lampicu izgubos 2h, a nedaj boze da moras sta na instalaciji raditi.
I ljudi ovo je forum za ljubitelje Opela!
Ljubitelji WV, Audia, BMW-a, Merca i tako dalje imate svoje teme, idi te na njih i pisite na njima! Pustite nas da uzivamo u nasim Opelima!
Ili nadjite djevojke, pa na njima lijecite komplekse a ne na mojim postovima!
-
GaRGa
#139 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
jefferson wrote:Garant nema razlike u tezini izmedju ta dva auto.GaRGa wrote:Gdje je onaj sto kaze da ga 1,8 ne moze poderat, sto jest jest ne bi te poderao, sahranio bi te :ppp
http://www.zeperfs.com/duel1327-3005.htm
Sta ce taj Audi kad ga Lotus sa 180ks moze raznjet!
Blebetalo, kupi Lotusa pa dodji da vidimo
- chelo
#140 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Pozdrav za opelaše
Ako mozete da nagrdite malo Astru GTC, posto ja znam sta mi se sve svidja, a ovdje bih volio cuti sta se vama ne svidja
Koliki je za*eb uzeti takvo auto sa cca 100k na satu, zinbe naravno
Mnogo je mocna, a ja volim kupee.
Eleme hinjim 1.6 16V megana dvicu vec dugo, ali mi se ne da u vraziju mater.
Ako mozete da nagrdite malo Astru GTC, posto ja znam sta mi se sve svidja, a ovdje bih volio cuti sta se vama ne svidja
Eleme hinjim 1.6 16V megana dvicu vec dugo, ali mi se ne da u vraziju mater.
-
emko1234
#141 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
vjecna rasprava..helem da zakljucimo..jebo audija i vw..kupujmo opel jer ljudi u opelu "zive" auta..i zato su prosle godine bili pred bankrotom..zato vauxhall da privuce nove kupce daje 7 godina garancije i bolju kabanicu..i zato su im prodajnu rezultati i dalje najbolji..wir leben autos..
- Averus
#142 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
.
Last edited by Averus on 03/04/2018 21:02, edited 1 time in total.
-
Blobi
#143 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Nikad ti Audija nisi provozaoSarajevski-Seljak wrote:Mjenjac na audiu bio smece, nema snage, tezak... evo ti tri "razloga" zasto ja necu nikad vise prici audiu!vukojebina wrote:sve je to potpuno uredu, i postujem misljenje...nego ne navede cojk ni jedan razlog zasto je audi lose auto, i zasto je passat jos losije auto...
Passat, prednji trap, skupoca odrzavanja, i kao sto rece/napisa neko na forumu, nepotrebno kompliciranje, dok zamjenis jednu lampicu izgubos 2h, a nedaj boze da moras sta na instalaciji raditi.
Ljubitelji WV, Audia, BMW-a, Merca i tako dalje imate svoje teme, idi te na njih i pisite na njima! Pustite nas da uzivamo u nasim Opelima!
- Sarajevski-Seljak
#144 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Jesam, i pokajo sam seBlobi wrote:Nikad ti Audija nisi provozaoSarajevski-Seljak wrote:Mjenjac na audiu bio smece, nema snage, tezak... evo ti tri "razloga" zasto ja necu nikad vise prici audiu!vukojebina wrote:sve je to potpuno uredu, i postujem misljenje...nego ne navede cojk ni jedan razlog zasto je audi lose auto, i zasto je passat jos losije auto...
-
Desert Wind
#145 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
tacno dodje par kompleksasa i useru temu...
ja sam pravo zainteresovan da kupim H Astru CDTI...
svi me motori zanimaju i 1,7 i 1.9 sa CRVENIM I
uglavnom salu na stranu volio bih da mi neko malo pojasni finese sta kako koja ulja maziva i slicno....
fala
svi me motori zanimaju i 1,7 i 1.9 sa CRVENIM I
uglavnom salu na stranu volio bih da mi neko malo pojasni finese sta kako koja ulja maziva i slicno....
fala
-
Gost1515
#146 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Haj ne serite, na vw temama su anti vw-ovci najaktivniji i sad odjednom tu glumimo finu raju jel ...Desert Wind wrote:tacno dodje par kompleksasa i useru temu...
svi me motori zanimaju i 1,7 i 1.9 sa CRVENIM I![]()
fala
- vukojebina
#147 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
ko nije imo opela, nije imo problema u zivotu... 
- drndalo
#148 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
Rece ti iz iskustva...??? 
- shibonja
- vukojebina
#150 Re: GSI, GTC ,GT , OPC.. Opel naravno
pa naravno da je iz iskustva...cinjenica je da nisam imo opela, a problema hvala Bogu do sad nisam imo...stoga gore navedena teza 100% iz iskustvadrndalo wrote:Rece ti iz iskustva...???