Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#126 Re: Edin Džeko...

Post by fixer »

Ma momak se poceo privikavat. Udje, pa kako nema lopte, pokusa sam i to ispadne neslavno. On je vrhunski kad igra na prvu. Tad napadi stvarno postanu tecni i iz njih se uvijek nesto izrodi. Samo mora biti jaci kad se gradi.
quasar

#127 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Cinjenica je da je covjek van forme. Mozda negdje na 50% ili manje. Ni jesenji dio mu nije bio briljantan u Wfb. I kao takav, opet moze napraviti dobar potez i zasluzuje barem ovih 30 minuta u svakoj utakmici. Problem je sto City jos nema timski duh i igru. Na izjedancujuci gol u derbiju trebalo je da se nakamaraju svi zajedno sa Hartom da proslave gol. Jedva su mu dva igraca prisla, sve da su i znali da je Silvi pripisan gol (a to nije ni Dzekson skontao - on je sutnuo i vidio je u golu, a nije niko ni mogao bez tv snimka), trebalo je da bude slavlje.
Medjutim, vidim vec naznake uklapanja tima. Bice nesto.
Impavidus

#128 Re: Edin Džeko...

Post by Impavidus »

Danas sreća u nesreći da se onaj millner povrijedio pa ga je morao izmijeniti i uvesti DzekA, Boga dragog pitaj kad bi ga i uveo. Nek mu onaj jad tevez igra i ganja loptu 90 minuta nije se danas sastavio sa loptom.
Comrad

#129 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Mislim da bi rjesenje bilo da Mancini dovede jos jednog napadaca.

ccc...koji je to moron, mogo bi svaku tekmu trpat po 3-4 gola, on nakupovo napadaca i poredo ih po klupi...za ukras da ima...
shalla

#130 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

Comrad wrote:Mislim da bi rjesenje bilo da Mancini dovede jos jednog napadaca.

ccc...koji je to moron, mogo bi svaku tekmu trpat po 3-4 gola, on nakupovo napadaca i poredo ih po klupi...za ukras da ima...
Slično i ja negdje iznad napisah, samo talijan može imati toliko napadača i onda igrati 4-4-1-1...
zilla_

#131 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

treba da plate ovih 65 mil koliko arsenal traži za fabregasa, otjeraju manćinija i dovedu nekoga ko će naučiti igrače da igraju nogomet od noge do noge i da je nogomet timska igra... njima treba igrač kalibra fabregasa koji će povezati igru... silva je dobar ali ne za englesku... njegovo je da daje lopte i proigrava igrače a ne da se zajebava s loptom i kumuje s tevezom... tevez jeste da je dobar al ako se budu oslanjali na igrače poput njega i silve nikad neće izgraditi tim...
al_neri

#132 Re: Edin Džeko...

Post by al_neri »

Pored toga sto mi nije jasno kako Dzeko nema mjesta u prvih 11 , jos mi je nejasnije kako Wright Phillips nema , strasan igrac .
Teufik

#133 Re: Edin Džeko...

Post by Teufik »

al_neri wrote:Pored toga sto mi nije jasno kako Dzeko nema mjesta u prvih 11 , jos mi je nejasnije kako Wright Phillips nema , strasan igrac .
Kakav on....svaku desetu odigra solidno.
sinkaspud

#134 Re: Edin Džeko...

Post by sinkaspud »

Gledajuci utakmice Citya misljenja sam da se Dzeko najbolje slaze sa Wright Philipsom imali su juce par dobrih akcija, kod gola je Philips probio i ubacio a i ono ostavljanje Dzeke je bilo dobro, tu mogu dodati i Barrya ostali igraju za sebe.
k3ngur

#135 Re: Edin Džeko...

Post by k3ngur »

Sta se sekirate toliko, kad je vala Dzeko mogao nauciti kod Magatha kako da daje s glavom nauci ce i ovdje da zabija, prima, trci, itd. Pa i u prvoj sezoni je za Wolfsburg dao samo 8 golova, da bi te ku drugoj eksplodirao...
Gandalf

#136 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

Baš sam maloprije čitao na BlueMoon forumu postove navijača i niko ne kudi Džekija što ne daje hattrick po utakmici ali se mnogi pitaju je li Mancini pravi čovjek za uspjeh sa Cityem i da, onako usput mnogi misle da je Tevez sebičan.

Navijači Citya prigovaraju bunkerovštinama Mancinia kao i činjenici da Džeki nema adekvatnu podršku na terenu - ali šta oni znaju levati, kada mi znamo da je Džeko kloc :-) nebrojeno nam je to puta dokazao :-) hajmo sada svi pljuvat po njemu :oops:
shalla

#137 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

ak81 wrote:Sta se sekirate toliko, kad je vala Dzeko mogao nauciti kod Magatha kako da daje s glavom nauci ce i ovdje da zabija, prima, trci, itd. Pa i u prvoj sezoni je za Wolfsburg dao samo 8 golova, da bi te ku drugoj eksplodirao...
Jest samo što wolfsburg nije bio u prilici da ga zamijeni a ovi ga mogu šutnuti kolko sutra i zamijeniti ga opet nekim 30-milionskim pojačanjem...

Al ubijeđen sam da do toga neće doći, nametnuće se Edin aBd, čim promijene trenera na kraju godine. Tek ih ovih zadnjih par tekmi intenzivnije gledam, stvarno su taraba ekipa, pojma nemam odakle im ovoliko bodova...
dek

#138 Re: Edin Džeko...

Post by dek »

Gandalf wrote:Baš sam maloprije čitao na BlueMoon forumu postove navijača i niko ne kudi Džekija što ne daje hattrick po utakmici ali se mnogi pitaju je li Mancini pravi čovjek za uspjeh sa Cityem i da, onako usput mnogi misle da je Tevez sebičan.

Navijači Citya prigovaraju bunkerovštinama Mancinia kao i činjenici da Džeki nema adekvatnu podršku na terenu - ali šta oni znaju levati, kada mi znamo da je Džeko kloc :-) nebrojeno nam je to puta dokazao :-) hajmo sada svi pljuvat po njemu :oops:
Jest ali isto tako većina nije protiv toga da Džeko bude na klupi a bilo je i komentara da ima ''touch of an elephant'' (:D) aludirajući time na njegov loš prijem lopte.
Abacija

#139 Re: Edin Džeko...

Post by Abacija »

dek wrote:
Gandalf wrote:Baš sam maloprije čitao na BlueMoon forumu postove navijača i niko ne kudi Džekija što ne daje hattrick po utakmici ali se mnogi pitaju je li Mancini pravi čovjek za uspjeh sa Cityem i da, onako usput mnogi misle da je Tevez sebičan.

Jest ali isto tako većina nije protiv toga da Džeko bude na klupi a bilo je i komentara da ima ''touch of an elephant'' (:D) aludirajući time na njegov loš prijem lopte.
Dodje mu saigrac na 5 metara i spicoke mu nabije loptu u visini cjevanica i sad Dzeko treba da je ustopa. :-)
udrch

#140 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Meni je jedino drago d aje juče bio na klupi..
Ako igrač nema svoje JA i ako dozvoli da u klubu razmišljaju hoće li ga pustiti ili neće na utakmicu reprezentacije, onda takav igrač mi počne padati u očima strašno..
Murat Sabanovic

#141 Re: Edin Džeko...

Post by Murat Sabanovic »

udrch wrote:Meni je jedino drago d aje juče bio na klupi..
Ako igrač nema svoje JA i ako dozvoli da u klubu razmišljaju hoće li ga pustiti ili neće na utakmicu reprezentacije, onda takav igrač mi počne padati u očima strašno..
da si na njegovom mjestu ,postupio bi isto .. trazio od safeta da te oslobodi ...
fosil

#142 Re: Edin Džeko...

Post by fosil »

Imam osjecaj da bi Dzeko zijanio i onih pola sata sto ulazi s klupe da je otisao s repkom, jer sve su prilike da mu se Tevez navalio na kosti. Onoj ekipi samo jak autoritet od trenera moze pomoci, koji svakom igracu smije spucati sakom od sto ili kopackom u glavu. Zadeveran Dzeko ne valja ni nama ni klubu.
udrch

#143 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Murat Sabanovic wrote:
udrch wrote:Meni je jedino drago d aje juče bio na klupi..
da si na njegovom mjestu ,postupio bi isto .. trazio od safeta da te oslobodi ...
Da je u pitanju bilo više utakmica ja bih ga shvatio, ali ja sam znao da on neće početi protiv Jedinstva u prvih 11 tako da se džaba zamjerio..
Njegovo mjesto je u prvom timu City-a i to će se i desiti uskoro, nakon što Princ nogira Mancinija koji se podigao kao da je u životu nešto napravio kao trener..za njega je Kemo Hafizović Alex Ferguson..
headbanger

#144 Re: Edin Džeko...

Post by headbanger »

tema o mcfc zakljucana pa cu ovdje da se izjadam e cvrto da obecam sljedece

ja vise ne gledam tekem mcfc-a, pa nek citava repka igra u istom, sve dok je mancini trener
kada zabar ode ja cu poceti gledati mcfc
sto nek orece ima napadaca da bira, da se zajebaje on opet igra sa jenim spicem
pa najveci laik, kao sto sam i sam, ce skontati da to nemere u BPL

hajd sto fali, dobar playmaker i jos jedan bek, ali nemre se preci preko nediscpline i egoizma
na prvom jestu treba da budu boje kluba, znaci klub, a ne tevez i sliva i ostali pojedinic
i igra treba da bude timska, a ne igra pojedinaca
znamo kako je prosao bekham kada se poceo kurciti a vidimo i kako je tevez oceran
tako to rade pravi treneri koji znaju sta je prioritet

pljuvaci naseg dijamana, hajd ohanite malo, i ja bi volio da igra svih 90 min i da zabije minimalno 5 golova po tekmi
ali nemere, polahko, sto bi nas narod rekao niko se naucen nije rodio, tako i njemu treba vremena da se navikne na nove igrace, na igru, na hranu., na klimu, na vodu, na materijal na dresu, na sve zivo

npr., radite kao pisklaralo u sarajevu i ja jednog od vas preselim iz sarajeva u njemacku u drugu firmu gdje cete raditi isti posao, vi bi se isti dan privikli i bilo najbolji rednik te firme u istom danu, de malo odvadite, spustite se na zemlju

ako dodje novi trener koji ce malo disciplinovati igrace, pa ako treba neke otjerati, koji ce znati iskoristiti dzekinu igru na prvu i koji ce pojedincima nacrtati da je klub i timska igra na prvom mjestu, vidjecete sta ce biti, sabura

i kada ste toliki strucnjaci da mi recite koiko govora je ronaldo postigao u prvoj sezoni u mutd-u, koliko golova je zabio drogba pa i koliko je igrao prve sezone, koliko je igrao i koliko je golova zabio henry prve sezone u arsenalu
Obuca9

#145 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Druže Shalla napraviš li ti kad kakvu analizu bez tog kuma :D :D Svaka ti počinje sa "Kum i ja zaključili...", jeste li se bar nekad razišli u mišljenima :)
shalla

#146 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

hz__semir wrote:Druže Shalla napraviš li ti kad kakvu analizu bez tog kuma :D :D Svaka ti počinje sa "Kum i ja zaključili...", jeste li se bar nekad razišli u mišljenima :)
Uh, iznenadio bi se koliko se cesto mimoidju nasa razmisljanja...
A sta cu kad vazda sa njim tekme gledam hehe
Zmijuga loma

#147 Re: Edin Džeko...

Post by Zmijuga loma »

Sutra u 17.55 Aris - City, prenose HTV2 i OBN. Vidjećemo hoće li startati.
headbanger

#148 Re: Edin Džeko...

Post by headbanger »

Zmijuga loma wrote:Sutra u 17.55 Aris - City, prenose HTV2 i OBN. Vidjećemo hoće li startati.

a pazi ovo

http://forums.bluemoon-mcfc.co.uk/viewt ... 1&t=208092
k3ngur

#149 Re: Edin Džeko...

Post by k3ngur »

Bez frke, dezinformacija, Dzeko igra protiv Arisa akobogda... :thumbup:
quasar

#150 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Evo Dzeke kod mene na pivu dosao, ne trijezni se od subote. Kaze trener im rekao da popiju, ali nije rekao kad da prestanu.... :lol:
Post Reply