hahahhaa
rasporila sam kesu otvorila je i neka se sad maaaalo ako mogne upekne koji piric
i dodala sam onu teletinu od juce nesretnu da se i ona ugrije sa tim svim
zeznula sam se sto sam stavila masline ne idu one bas uz sve
Moderator: anex
wewa wrote:juce supa, hamburgeri i pomfit u domacem izdanju, danas tijesto s bolonjezom i kineski kupus na salatu, a sutra mozda piletina i njoke i/ili pecene paprike...
vazda u zivotuIrish wrote:wewa wrote:juce supa, hamburgeri i pomfit u domacem izdanju, danas tijesto s bolonjezom i kineski kupus na salatu, a sutra mozda piletina i njoke i/ili pecene paprike...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je li bilo i ima li bujruma
nemas pojma kako to volimplain vanilla wrote:zhara s rizhom
e to nisam nikad jelawewa wrote:nemas pojma kako to volimplain vanilla wrote:zhara s rizhomto i zaranik, tj. uljevak sa zarom (i spinatom).
mi to zovemo pirjan i bas je dobro - moze i s drskama spinata, kad list upotrijebis u pitu. ono, pola u pitu, pola u corbuplain vanilla wrote:e to nisam nikad jelawewa wrote:nemas pojma kako to volimplain vanilla wrote:zhara s rizhomto i zaranik, tj. uljevak sa zarom (i spinatom).
ali volim corbu sa zharom i ovo kao..varivo sa rizom
s obzirom da ne volim travke, rijetka prilika da unesem koji vitamin
kud potrosih svu zharu prije ovog receptawewa wrote: mi to zovemo pirjan i bas je dobro - moze i s drskama spinata, kad list upotrijebis u pitu. ono, pola u pitu, pola u corbu![]()
a zaranik obavezno probaj: otprilike pola kg travki, 2 dcl ili vise milerama/pavlake, jedno do dvoje jaja, malo ribanog suhog sira i/ili mrvice travnickog, malo soli, kukuruznog brasna, ulja i mlijeka koliko da dobijes smjesu kao fil za zeljanicu, izlijes u ugrijan i pouljen pleh i 25-6 min kasnije imas obrok za krepat od miline
Ja sam jucer pravila, napisala sam na temi Sta ste danas vi..plain vanilla wrote:@wewo, samo da te pita za ovu pitu
jel prije obaris zharu ili onaku svejzu nasjeckas?
uhh, probat cu to napraviti dok pojedem vec pripremljenu zharuNot My Idea wrote:Ja sam jucer pravila, napisala sam na temi Sta ste danas vi..plain vanilla wrote:@wewo, samo da te pita za ovu pitu
jel prije obaris zharu ili onaku svejzu nasjeckas?
Evo ti moj recept.
Zara kad se pokvasi ne zari (mnogo), uglavnom moze se rezat.
Kukuruzno brasno, malo psenisnog, malo sira, ulja, soli, mlijeka, vode et.. i zara isjeckana kao zelje. sve se pomijesa i u tepsiju istrese...posto ja sve odokativno pravim ne znam ti mjere rec:)
kad se napravi, zalije se mlijekom s maslacem...o posluzi s pavlakom! njami!