Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nellington

#126 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by nellington »

Image vs Image
Sahbaz12

#127 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by Sahbaz12 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Evo nek mi ljudi ne daju lagati,ali ovo Etihad izgleda 100 puta kulturnije... :dance: :sax:
vox-populi

#128 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by vox-populi »

nellington wrote:Image vs Image
Lose, cak i za amatere u Photoshopu.
nellington

#129 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by nellington »

vox-populi wrote:
nellington wrote:Image vs Image
Lose, cak i za amatere u Photoshopu.
Jbg, online generator :) Nemam volje da otvaram gimp zbog ovih gluposti :D
vox-populi

#130 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by vox-populi »

nellington wrote:
:D aa pa onda ok. Mislio da neko pokusava prodati ove slike kao autenticne. Oprosti mili profesore.
theTruePath

#131 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by theTruePath »

mjesec i zvijezda moze izgledati kulturuno ili nekulturno ovisno kako nosis,ja sam u Tuzli vidio jednu doktoricu koja je nosila mjesec i zvijezdu,,to je bila manja mjesec i zvijezda..pravo lijepa,i daleko od seljacki
nellington

#132 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by nellington »

vox-populi wrote:
nellington wrote:
:D aa pa onda ok. Mislio da neko pokusava prodati ove slike kao autenticne. Oprosti mili profesore.
Tražeći ovaj generator sam usput saznao kako se zovu ove ogrlice: bling necklace, ako ikom kad zatrebaju :lol:
Ridjobrki

#133 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by Ridjobrki »

Živa istina. To da li će nešto biti kič ili neće ovisi o onom ko ga nosi i kako ga nosi. Sve je do osjećaja za mjeru pojedinca. To je ono što čini npr razliku između ''vidi što se lik zna obući'' i ''skontaj onog pederčinu tamo''.

Ja preksinoć u Mystiqueu vidio trebu u Burberry kaputu a na nonama crne štrample sa nekakvim cvjetnim uzorkom - posh elegancija u momentu prelazi u kič.
zambaklija

#134 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by zambaklija »

negdje sredinom 90tih u nekoj birtiji gdje sam zalazio (kafića nije bilo) pojavi se lik sa pogolemim krstom ali ono baš da te bode u oči,haj mene lično to nesmeta ,ali čuh da ga zovu Smajo :roll: ,kontam nadimak ono zajebancija i to....al došli smo u kontakt vrlo brzo jer bio je jako komunikativan ,ono tipa "hej imam super jaknu za prodat" :lol: ...pitam ja njega jesi ti stvarno Smajo?Kaže jesam,nevjerujem mu,pokaže mi ličnu onu SFRJ,tip iz Kosajnice Bosanske,pitam ga pa što će ti to oko vrata ako si Smajo?Kaže "moderno"žemske se lakše pale :-) haj da neduljim,upitah ga pa SMAJO viđel ti :shock: :shock: đe Peru ili Ivu da nose mjesec i zvijezdu? Kaže nije to isto??? :shock: :shock:
HAVANA

#135 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by HAVANA »

sanabe wrote:
zambaklija wrote:negdje sredinom 90tih u nekoj birtiji gdje sam zalazio (kafića nije bilo) pojavi se lik sa pogolemim krstom ali ono baš da te bode u oči,haj mene lično to nesmeta ,ali čuh da ga zovu Smajo :roll: ,kontam nadimak ono zajebancija i to....al došli smo u kontakt vrlo brzo jer bio je jako komunikativan ,ono tipa "hej imam super jaknu za prodat" :lol: ...pitam ja njega jesi ti stvarno Smajo?Kaže jesam,nevjerujem mu,pokaže mi ličnu onu SFRJ,tip iz Kosajnice Bosanske,pitam ga pa što će ti to oko vrata ako si Smajo?Kaže "moderno"žemske se lakše pale :-) haj da neduljim,upitah ga pa SMAJO viđel ti :shock: :shock: đe Peru ili Ivu da nose mjesec i zvijezdu? Kaže nije to isto??? :shock: :shock:

jaaa................i?

...I jebe smajo seljanke...ko u priči... :oops: :lol:
zambaklija

#136 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by zambaklija »

HAVANA wrote:
sanabe wrote:
zambaklija wrote:negdje sredinom 90tih u nekoj birtiji gdje sam zalazio (kafića nije bilo) pojavi se lik sa pogolemim krstom ali ono baš da te bode u oči,haj mene lično to nesmeta ,ali čuh da ga zovu Smajo :roll: ,kontam nadimak ono zajebancija i to....al došli smo u kontakt vrlo brzo jer bio je jako komunikativan ,ono tipa "hej imam super jaknu za prodat" :lol: ...pitam ja njega jesi ti stvarno Smajo?Kaže jesam,nevjerujem mu,pokaže mi ličnu onu SFRJ,tip iz Kosajnice Bosanske,pitam ga pa što će ti to oko vrata ako si Smajo?Kaže "moderno"žemske se lakše pale :-) haj da neduljim,upitah ga pa SMAJO viđel ti :shock: :shock: đe Peru ili Ivu da nose mjesec i zvijezdu? Kaže nije to isto??? :shock: :shock:

jaaa................i?

...I jebe smajo seljanke...ko u priči... :oops: :lol:

e baš tako al mi se nije više dalo..... :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
theTruePath

#137 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by theTruePath »

sigurno je bio cigo iz bosanske kostajnice :-D :D
zambaklija

#138 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by zambaklija »

theTruePath wrote:

jedino ako ima i plavokosih sa zelene oke :-)
theTruePath

#139 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by theTruePath »

zambaklija wrote:
theTruePath wrote:

jedino ako ima i plavokosih sa zelene oke :-)
pa nisi cuo za bijele cigane? :D
idealnaM

#140 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by idealnaM »

Image
:evil:
Luk_as

#141 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by Luk_as »

Ja koliko znam,serijatska vjencanja nisu rijetkost,cak mislim da je to sad cesce nego prije nekad...
A sto se tice krsta,mjeseca i zvijezde...po meni je to cista glupost,ti si vjernik u srcu i u glavi,ne moras ti da okacis na sebe krst od metra ili mjesec i zvijezdu sto vecu da bi se vidjelo da si vjerik.Vjera je nesto intimno i s privjescima ne treba da se isticemo,jer s tim pokazujemo da smo nacionalisti,a ne vjernici.Znaci muslimanka sam,dobila sam na poklon taj privjesak i nikad ga ne nosam,jer sam u srcu muslimanka :)
therrarrius

#142 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by therrarrius »

idealnaM wrote:Image
Škembe :D
zavalgin

#143 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by zavalgin »

cartman wrote:Zagore, izvini, nije mi cilj da te uvrijedim, ali ovakva pitanja su na nivou osnovnoskolaca.

Sto bi se ti ikako ravno sa katolicima tj pravoslavcima? Takva pitanja se obicno svode na "ako oni mogu,mozemo i mi". To sto oni svoje komplekse lijece na taj nacin ne znaci da i muslimani moraju to radit. A na kraju krajeva, ne znam sto uopce trebaju da se nosaju krunice i tespisi, meni je to uvijek izgledalo kao da nosis one zatvorske kugle oko vrata ili kao da nosis oznaku kojem toru pripadas. Vjera je licna, intimna stvar i ispoljava se kroz djela, ne kroz nakit

Zbog čega je nošenje vjerskog obilježija neki kompleks?
zavalgin

#144 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by zavalgin »

Žalosno je to što se vjerske simbole većina nosi kao modni dodatak.
Sarajevski_Marlboro

#145 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by Sarajevski_Marlboro »

Još i potpis sultana Fatiha :-)
theTruePath

#147 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by theTruePath »

Sarajevski_Marlboro wrote:
Još i potpis sultana Fatiha :-)

sta fali potpisu sultan Fatiha velikog..svaka cast sto je to ime inace postalo popularno u BIH,razmisljam da i sam dam sinu ime Fatih 8-)

ali ne pase u diskoteci nositi vjerski simbol vjere koja zabranjuje takve skupove,,krscani i nekako mogu jer njihova vjera ne zabranjuje alkohol ali muslimani ono bas ne mogu
theTruePath

#148 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by theTruePath »

Sarajevski_Marlboro wrote:Image

jao Boze,,ovaj je sigurno grk ili italijanac :lol: :D
Sarajevski_Marlboro

#149 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by Sarajevski_Marlboro »

Beogradski bazeni 8-)
Image

a ima i ovaj ... religija mu je :mrgreen: :mrgreen:
Image
Ma.Le.Na

#150 Re: Vjencanje u crkvi i krst oko vrata ?

Post by Ma.Le.Na »

ne volim isticanje ikakvih obiljezja
vjera je nesto intimno i kao takvo treba i da ostane

vjencanja u crkvi/dzamiji...kome odgovara - boojrum
ono sto bih promijenila je to da se i ono prizna po zakonu kao legitimno..a ne kao sada..opstina pa crkva/dzamija..
Post Reply