SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post Reply
palermo

#126 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by palermo »

Salibor wrote: Problem nije u Dodiku i Covicu,problem je u pokusaju negiranja da je BiH posebna zemlja po svemu, i pokusaju namatenja jednostranih rjesenja.
Nas najveci problem je sto se mi dogovaramo tako da moras prihvatiti ono sta ja zahtijevam inace nema dogovora.
Nismo mi toliko zabrinuti za BiH koliko za SDP :D . Partiju cjelovite nedjeljive medjunarodno priznate drzave koja ostavlja na cjedilu stanovnistvo na 49% teritorije :-)
Pa ja te zamolih ozbiljno da odhgovoriš, a ti ovdje bacio par fraza koje smo mogli naučiti napamet tokom svih ovih dugih petnaest godina......ništa onda, ne da se ni meni , baš kao ni SDP-u; sa tobom preganjati oko budalaština...
cikafe

#127 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by cikafe »

ajvardedo wrote:ne znam stvarno sta vi ocekujete od SDP-a?pa,u ovoj drzavi postoje takvi instrumenti blokade da cak ni u federaciji nece moci nista postici!evo neka mi neko kaze sta je to Komsic uradio za 4 godine,osim suplje price kako nece ici u Beograd dok ne oslobode Iliju Jurisica,obracunavanja preko novina s Josipovicem,Tadicem i ostalima.Sta je konkretno uradio sto je poboljsalo polozaj nekog od naroda tamo gdje je manjina?tako se i Hare magare šepurio,pa gdje je sada? Nema ga ni na mapi!Dodik ga za dorucak pojeo.sve ce ostati kao i prethodne 4 godine bio SDP u opoziciji ili ne,nece se nista promijeniti.Znaci nema ukidanja RS-a(sto zele bosnjaci),3.entiteta(sto zele Hrvati)niti otcjepljenja RS-a(sto Srbi zele) i to sve dok Amerika,Rusija i ostali ne odluce da nesto promijene.Nasa plemena se ionako nikad nista nisu ni pitala.kakav SDP,realno ptica DODO se za sve pita,Lagumdzija je mala maca za njega.o Komsicu da ne pricam,zasjeo na celo drzave klasicnom prevarom i kao takav bi nece nikada imati podrsku Hrvata.Manite se glupih prica,radije knjigu u šake...
ja skidam komsicu kapu za onu prevaru... ako se prevarom moze nazvati 400 000 glasova :D
VerticalHairFactor

#128 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by VerticalHairFactor »

ajvardedo wrote:ne znam stvarno sta vi ocekujete od SDP-a?pa,u ovoj drzavi postoje takvi instrumenti blokade da cak ni u federaciji nece moci nista postici!evo neka mi neko kaze sta je to Komsic uradio za 4 godine,osim suplje price kako nece ici u Beograd dok ne oslobode Iliju Jurisica,obracunavanja preko novina s Josipovicem,Tadicem i ostalima.Sta je konkretno uradio sto je poboljsalo polozaj nekog od naroda tamo gdje je manjina?tako se i Hare magare šepurio,pa gdje je sada? Nema ga ni na mapi!Dodik ga za dorucak pojeo.sve ce ostati kao i prethodne 4 godine bio SDP u opoziciji ili ne,nece se nista promijeniti.Znaci nema ukidanja RS-a(sto zele bosnjaci),3.entiteta(sto zele Hrvati)niti otcjepljenja RS-a(sto Srbi zele) i to sve dok Amerika,Rusija i ostali ne odluce da nesto promijene.Nasa plemena se ionako nikad nista nisu ni pitala.kakav SDP,realno ptica DODO se za sve pita,Lagumdzija je mala maca za njega.o Komsicu da ne pricam,zasjeo na celo drzave klasicnom prevarom i kao takav bi nece nikada imati podrsku Hrvata.Manite se glupih prica,radije knjigu u šake...
ajvar, na maži nam ovdje oči floskulama, ostade sve masno i narandžasto... Vjeruješ li ti stvarno, ali onako intimno, da PC ovakva kakva je danas može opstati samostalna. Uzmi kartu u ruke i pogledaj na šta ti liči "država". Niti jednog strateškog proizvodnog centra, teritorijalno raskinuta, prodala sve vrijedno što je imala. Za šta se Dodik pita? Za šta? To kad onako žustro nešto kaže "sarajevskoj čaršiji", kao nešto znači? Šta? Dudlar mora eskalirati situaciju, jer raja se mora nečim baviti, samo ne činjenicom da od nezavisne države nema ničega, naprotiv, Dudli sve prodao, proizvodnje nikad tamo bilo nije kao u Tuzli, Sarajevu ili Zenici, a para nema. Odrodili se od Bosne a stvorili monstruma - i sad bi neko morao sa vama živjeti vaše halucinacije. Nego, otcijepite se, to je jako realno i sanjati, kako Špiro veli, a kamoli nešto drugo po tom pitanju poduzeti....
Better Man

#129 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Better Man »

convict wrote:Inače, da se ne lažemo: sa ili bez sertifikata, za HDZ-e je glasalo 90% Hrvata i tu sva priča prestaje. Možemo se lagati kako su Hrvati zaljubljeni u SDP i Komšića, ali to je najobičnija laž.
Srećom je matematika egzaktna nauka. Prema procjenama, u BiH živi oko 400.000 Hrvata (računajući sve Hrvate, ne samo certificirane). Uz izlaznost od 55%, glasalo ih je 220.000. Za HDZ-e je glasalo cca. 140.000 ljudi. Dakle HDZovi mogu govoriti o max. dvije trećine hrvatskih glasova u BiH.
HDZ je dobio sto hiljada glasova + par hiljada. I treba uzeti da nisu samo Hrvati glasali za HDZ, jer Dodik je pozvao Srbe u Federaciji da glasaju za HDZ, a sigurno ima i Bosnjaka koji su glasali za HDZ.
Last edited by Better Man on 03/01/2011 21:32, edited 1 time in total.
Salibor

#130 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Salibor »

palermo wrote:
Salibor wrote: Problem nije u Dodiku i Covicu,problem je u pokusaju negiranja da je BiH posebna zemlja po svemu, i pokusaju namatenja jednostranih rjesenja.
Nas najveci problem je sto se mi dogovaramo tako da moras prihvatiti ono sta ja zahtijevam inace nema dogovora.
Nismo mi toliko zabrinuti za BiH koliko za SDP :D . Partiju cjelovite nedjeljive medjunarodno priznate drzave koja ostavlja na cjedilu stanovnistvo na 49% teritorije :-)
Pa ja te zamolih ozbiljno da odhgovoriš, a ti ovdje bacio par fraza koje smo mogli naučiti napamet tokom svih ovih dugih petnaest godina......ništa onda, ne da se ni meni , baš kao ni SDP-u; sa tobom preganjati oko budalaština...
A sta to ti make ti nudis osim praznih fraza.koji vi to ozbiljan prijedlog imate. Ja sam procitao taj pamflet i kazem sto je babi mili to joj se i snilo.
Da necete slucajno da nam izaberete Miru Lazovica da potpise umjesto nas.
Ne mozete da se dogovorite sa Dodikom, pa vi i MZ ste ga tenkovima doveli na vlast.
Pokusali ste da kupite Bosica na drzavnom nivou pa popusili i sad vas kao ne interesuje drzavni nivo
u Federaciji ste u koaliciji sa dojucerasnjim najvecim neprijateljima :-) :-) .
O cemu ti to.
Socijalista

#131 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Socijalista »

Jeste primjetili kako Dodo svaki dan prica o suverenosti PC-a? :D Covjek bi stekao dojam da sam sa sobom prica. Pa onda opet, cilj nam je da stabilizujemo Srpsku prosperitetnu Republiku i da je cak napravimo jos bolju u odnosu na zadnje 4 godine...eh pa Dodo zelim ti sve najbolje :thumbup:

Nema vise Hari potera da kao drekavac kakav - kontrira vozdu...
NightSkyWalker

#132 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by NightSkyWalker »

Vama koji mislite da SDP treba da od eu opoziciju i tako pobjegne od odgovornosti, nemojte kasnije kritikovati one koji udju u vlast. Jer vlast mora obavljati neko zar ne...
nosara

#133 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by nosara »

SDP nije trebao ni kalkulisat sa eventualnim ulaskom u vlast sa sda... Opozicija majka...
palermo

#134 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by palermo »

nosara wrote:SDP nije trebao ni kalkulisat sa eventualnim ulaskom u vlast sa sda... Opozicija majka...
'????.....o čemu ti
Salibor

#135 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Salibor »

Socijalista wrote:Jeste primjetili kako Dodo svaki dan prica o suverenosti PC-a? :D Covjek bi stekao dojam da sam sa sobom prica. Pa onda opet, cilj nam je da stabilizujemo Srpsku prosperitetnu Republiku i da je cak napravimo jos bolju u odnosu na zadnje 4 godine...eh pa Dodo zelim ti sve najbolje :thumbup:

Nema vise Hari potera da kao drekavac kakav - kontrira vozdu...

Zlatan je fin gospodin nece da mijesa u unutrasnje poslove RS-a :D
palermo

#136 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by palermo »

Salibor wrote:
palermo wrote:
A sta to ti make ti nudis osim praznih fraza.koji vi to ozbiljan prijedlog imate. Ja sam procitao taj pamflet i kazem sto je babi mili to joj se i snilo.
Da necete slucajno da nam izaberete Miru Lazovica da potpise umjesto nas.
Ne mozete da se dogovorite sa Dodikom, pa vi i MZ ste ga tenkovima doveli na vlast.
Pokusali ste da kupite Bosica na drzavnom nivou pa popusili i sad vas kao ne interesuje drzavni nivo
u Federaciji ste u koaliciji sa dojucerasnjim najvecim neprijateljima :-) :-) .
O cemu ti to.
Pa ti se meni obraćaš kao nekom uvjerenom SDP-ovcu :D , nisam ti ja bolan od tih, ali na ovim izborima sam glasao za njih, jer su jedini pokazali da znaju šta i kako hoće, i ponudili su nadu za bolje sutra. I ovo što sada rade je negdje u skladu sa mojim željama.
A priča o tome da se ne može dogovoriti sa SDP-om bi imala smisla da iza nas nisu četiri godine Dodikovog budalesanja, i nepristajanja čak i na kompromise koje su probosanski poltičari radili na štetu same države Bosne i Hercegovine. Dojadilo jarane, vrijeme da se stvari malo obrnu.....
Salibor

#137 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Salibor »

palermo wrote:
Pa ti se meni obraćaš kao nekom uvjerenom SDP-ovcu :D , nisam ti ja bolan od tih, ali na ovim izborima sam glasao za njih, jer su jedini pokazali da znaju šta i kako hoće, i ponudili su nadu za bolje sutra. I ovo što sada rade je negdje u skladu sa mojim željama.
A priča o tome da se ne može dogovoriti sa SDP-om bi imala smisla da iza nas nisu četiri godine Dodikovog budalesanja, i nepristajanja čak i na kompromise koje su probosanski poltičari radili na štetu same države Bosne i Hercegovine. Dojadilo jarane, vrijeme da se stvari malo obrnu.....
U redu je to svako ima zelje , samo je pitanje koliko su one ostvarljive.
sad cemo obrnuti stvar i imati 4 godine Zlajinog budalasanja i ..prodjose tako jos 4 godine pa cemo opet obrnuti ...
Last edited by Salibor on 03/01/2011 22:10, edited 1 time in total.
palermo

#138 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by palermo »

Salibor wrote:
palermo wrote:
U Pa Dodiku sigurno odgovara da se ne formira.
Samo vi blokirajte, pa ce MZ fino da donese odluku da se mi mirno razdruzimo
Kad najveci borci za jedinstvenu BiH nisu zainteresovani da se formira drzavna vlast to je jos jedan dokaz Dodikovoj tezi o neodrzivoszi BiH. Toga nema nigdje na zemaljskoj kugli
Pa rekoh li ja već da se trebate radovati, a vi udarili u kuknjavu.........nekad se stvarno čudno ponašate
Komrad

#139 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:Vama koji mislite da SDP treba da od eu opoziciju i tako pobjegne od odgovornosti, nemojte kasnije kritikovati one koji udju u vlast. Jer vlast mora obavljati neko zar ne...
Zasto da ih ne kritikujemo? ako budu dobro radili necemo ako budu lose naravno da cemo kritikovat
stari grad Visegrad

#140 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by stari grad Visegrad »

SDP ne ide u opozicuju, ne morate trositi vrijeme u mastanju....
convict

#141 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by convict »

ProkletaJeAmerika wrote:
convict wrote:Inače, da se ne lažemo: sa ili bez sertifikata, za HDZ-e je glasalo 90% Hrvata i tu sva priča prestaje. Možemo se lagati kako su Hrvati zaljubljeni u SDP i Komšića, ali to je najobičnija laž.
Srećom je matematika egzaktna nauka. Prema procjenama, u BiH živi oko 400.000 Hrvata (računajući sve Hrvate, ne samo certificirane). Uz izlaznost od 55%, glasalo ih je 220.000. Za HDZ-e je glasalo cca. 140.000 ljudi. Dakle HDZovi mogu govoriti o max. dvije trećine hrvatskih glasova u BiH.
Odakle ti ta izlaznost? Ili uzimaš nekakav prosjek? Još malo pa ćeš me ko ovaj ufurani uvjeravati da su Srbi i Bošnjaci izglasali HDZ-ovi, a Hrvati su vjerovatno glasali za SDP.[/quote]

Izlaznost je na nivou BiH 56%, FBIH 56%, +/- 5% ne mijenja poentu. Za HDZove je glasala većina Hrvata, ali max. dvije trećine, nikako 90%. Trećina je glasala za SDP, Lijana, HSP, HSS...
nosara

#142 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by nosara »

palermo wrote:
nosara wrote:SDP nije trebao ni kalkulisat sa eventualnim ulaskom u vlast sa sda... Opozicija majka...
'????.....o čemu ti
Sto...?
nosara 06.10.2010.

Cestitke Predsjedniku Komsicu, svim kandidatima SDP-a i gradjanima Bosne i Hercegovine koji su glasajuci za SDP iskazali svoj politicki stav... Na zalost, napravljen je mali korak u pravcu pozitivnih promjena...

Ako matematicki ne postoje uslovi za neku koaliciju koja bi zaobisla "crne", a ne "zelene", "plave", "ruzicaste", kako im se vec tepa (sda, fahro, hdz, dodo), SDP ne treba svojim participiranjem u vlasti legitimizirat njihove dosadasnje i buduce svinjarije... Dakle, casna opozicija... Jest neuobicajeno da, vjerovatno, najjaca politicka partija poslije izbora ne udje u vlast, ali i Bosna i Hercegovina je jedna i jedina...

Neka tu klero-nacionalisticku bagru umiva neko drugi...
Salibor

#143 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Salibor »

alternativni wrote:Salibore druze,
koji je tvoj nivo obrazovanja pa tako kvalitetno pravis analizu situacije?
2 razreda osnovne i mali odmor. Jebi ga sta ces mi smo sumnjaci nama je i to puno.
luckypot

#144 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by luckypot »

ajvardedo wrote:pa i ne vidim da se nesto brinu previse!vise se bosnjaci brinu oko ekonomije RS-a,negi Srbi... koja ironija,zele propast RS-a,a ovamo se brinu i palamude kako je RS na rubu propasti i kako ce ih samo jedinstvena BIH izvuci iz krize :-D
bogati gdje si ti pročitao da se "brinemo" i da preporučujemo da putem "jedinstvene bih" fola "spasimo rs"? :? pa nije ovdje niko poludio, taman smo se izuzetno lijepo navikli na ovaj entitetski sistem, a ti sad o nekakvom spašavanju..
ma idi molim te ...šta će srbima bih, imaju oni svoju matičnu državu...
luckypot

#145 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by luckypot »

ProkletaJeAmerika wrote:Interesantno mi je ovo kako je federacija do jučer, do "pobjede" SDP-a bila "opljačkana", "učmala", "propala" itd, a evo već mu dođe ko nešto između Singapura i razvijenijih švicarskih kantona. :D

Koji ekonomski preporod, bukvalno preko noći. :D
ma kakva ekonomija u federaciji... odmah da ti kažem federacija je ekonomski propala, što je uzrokovalo da se viškovi prijeko potrebnog srpskog stanovništva s pjesmom i veseljem presele u čajniče i kalinovik - ispratili smo ih sa suzama u očima, eto ponekad nam pošalju i nešto soli i paradajza...
luckypot

#146 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by luckypot »

pa evo ja ću ti otvoriti oči i reći da sdp laže i da je u federaciji ekonomska propast i da ti je spas na putu za banja luku ili beograd...ha ja, mani sdpove propagande, fola gradjanska stranka, fola priča o ekonomiji, ma oni u stvari rade na podjeli bih ...eto to ti je to, nego ti idi koliko te noge nose , pusti njihove fola gradjanske priče koje su u stvari maskirani bošnjački unitarizam

:D

eto da se ne zamaraš dalje, napisao sam ti sve što želiš da kažeš na ovoj temi pa ti sad samo kopiraj
mahalik

#147 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by mahalik »

Malo su se svi ovdje zajeba**li
Naime ako sam ja čuo Fahri i SBB ne pada na pamet ulazit u kolo sa onima iz HDZ i SNSD jer bi ga objesili na sred M.D
Bosanski_kralj

#148 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Bosanski_kralj »

Zar su Dodik i Čović toliko neprincipijelni pa će dozvoliti da na nivou države ne bude u vlasti "autohtonih" Bošnjaka? :-)
Salibor

#149 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by Salibor »

ProkletaJeAmerika wrote:
luckypot wrote:
ProkletaJeAmerika wrote:Interesantno mi je ovo kako je federacija do jučer, do "pobjede" SDP-a bila "opljačkana", "učmala", "propala" itd, a evo već mu dođe ko nešto između Singapura i razvijenijih švicarskih kantona. :D

Koji ekonomski preporod, bukvalno preko noći. :D
ma kakva ekonomija u federaciji... odmah da ti kažem federacija je ekonomski propala, što je uzrokovalo da se viškovi prijeko potrebnog srpskog stanovništva s pjesmom i veseljem presele u čajniče i kalinovik - ispratili smo ih sa suzama u očima, eto ponekad nam pošalju i nešto soli i paradajza...
Ne poredim s pisijem, samo mi šega ovi SDP iznenadni opisi, tačnije iznenadna promjena priče, ovaj, ekonomske situacije na terenu. :mrgreen:
Do juce je sve bilo u rasulu zbog lopovske SDA, srceparajuca reportaza u 60 minuta o Bosancima nadnicarima za krisku hljeba u Hecegovini. I sad odjednom ekonomska sila na balkanu na celu sa Zlajom i Suljom :lol: :lol: :lol:
Zivio Orvel
mahalik

#150 Re: SDP ODLAZI U OPOZICIJU!!

Post by mahalik »

alternativni wrote:Ne bismo ga objesili, nismo barbari. Samo sto avaz vise ni revizori ne bi citali :dance:
ama ljudi matematički vlast može bez SDP/SDA to čak i SDP trenutno forsira da bi maximalno dobio to je taktika
a u stvarnosti ne može bez SDA/SDP

SBB bi bio novi DNZ a Fahro Babo
Razumijete
Malo uključite mozak

i na kraju će vlast izgledati
SDP/SDA/NSRZB/HSP/SNSD/SDS
Post Reply