Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
stubborn_d0nkey

#126 Re: Android OS

Post by stubborn_d0nkey »

vukojebina wrote:isprobano, funkcionise :)

a sa zenom nije frka, posto imamo paket sa po par hiljada minuta besplatnih...problem je sto sam ja vani, a puno zovem starce i raju u bosnu, pa se nabere...

i btw, htc i android je perverzija...stvarno sam odusevljen telefonom...
imas skype za android, moci ces zvat skype-skype ili skype-telefon ako te to interesuje. ako ti nema u market otidi preko mob na skype.com/m i biti ce ti link za download. Ako bude problema posalji mi pm i poslat cu ti apk sto imam
beco

#127 Re: Android OS

Post by beco »

Treba mi app za online buckup kontakta iz imenika. Koristio sam mIQ ali nakon fabrickog restartovanja telefona izbrisao sam i tu app, koji vise sada ne mogu naci na marketu?! Froyo -OS
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#128 Re: Android OS

Post by 1946 »

beco wrote:Treba mi app za online buckup kontakta iz imenika. Koristio sam mIQ ali nakon fabrickog restartovanja telefona izbrisao sam i tu app, koji vise sada ne mogu naci na marketu?! Froyo -OS
A google? :D
http://miqlive.com/
beco

#129 Re: Android OS

Post by beco »

Ja znam Google ti je najbolji prijatelj. Ali ni na jednom app marketu ne mogu da nadem ovu app kao da je nestala! :-)
1946

#130 Re: Android OS

Post by 1946 »

Pa skini je sa te stranice. U čemu je razlika? :D
Ima dosta aplikacija od ovako "ozbiljnijih" kompanija koje ne možeš naći na marketu
kone

#131 Re: Android OS

Post by kone »

Beco prijatelju,kako si aktivirao uslugu gprs na bh telekomu kod htc legend?Kupio sam telefon,ali ne mogu na net.Slao dvije poruke za postavke gprs-a,ali nisu mi poslali.Maloprije zvao i odradio nekoliko poziva i tamo se ne zna ni ko pije ni ko placa.
Prvi put nazovem i objasnim sve i ona kaze sad cu vas prebaciti mobilnom odjelu,sacekajte na vezi i kulturno me izbaci :D .Ja ko zadnji levat cekam,nista se ne cuje i pogledam ekran nakon minutu,kad ona me izbacila :lol: .Opet zovem i proslijede me u sarajevsku filijalu.Neka djevojka provjeri sve i kaze,pa kod vas je htc telefon,ne moze se automatski podesiti,nego samo rucno.Dajte nam svoj mail i poslat cemo vam na mail uputstvo za rucno podesavanje.Kazem ja svoj mail i ne prodjose dvije minute kad opet zvoni telefon i ista djevojka zove i kaze nazovi ponovo 1444 i reci da ti izvrse aktivaciju gprs usluge i da te nama ne prosljedjuju.Hajd ja opet 1444 kad oni nedostupni :D

Nakon par poziva javi se neka zena.Ne konta nista.Ja joj sve otpocetka objasnim,kad ona skonta u jednom trenutku :D i kaze,pa vi ste pretplatnik vi ne trebate nista rucno podesavati nego vam mi trebamo aktivirati gprs uslugu jer vam nije aktivna :lol: ..I pitala me da li zelim neki paket gprs ili samo da mi dolazi ono sto potrosim i to potvrdim(ovo drugo) i kaze u roku od 24 sata ce mi aktivirati tu uslugu.

Eh sad Beco,je li to to ili si ti na neki drugi nacin uradi aktivaciju gprs,jer ja jednostavno ne mogu na net??

I zanima me ovo u vezi ovog marketa ,pa ako ti nije problem da mi objasnis.Da li sad kad mi aktiviraju uslugu gprs,kad odem na taj market,da li ce mi se naplacivati download sa tog marketa ili to ne ide na racun(mislim na skinute MB,kad dobijem racun na pocetku iduceg mjeseca)???Kako ti to sve radis :) ?
1946

#132 Re: Android OS

Post by 1946 »

Sve besplatne aplikacije (vidjećeš na marketu ti uz ime aplikacije stoji Free ili cijena) kad skidaš ne plaćaš ništa (osim tih downloadovanih MB)
kone

#133 Re: Android OS

Post by kone »

1946 wrote:Sve besplatne aplikacije (vidjećeš na marketu ti uz ime aplikacije stoji Free ili cijena) kad skidaš ne plaćaš ništa (osim tih downloadovanih MB)
Hvala na odgovoru :) ..Znas li slucajno kolika je cijena MB u bh telekomu i da li sam dobro odradio ovo u vezi prijave gprs postavki?

Izgleda da je najbolje hvatati dzabnu wifi konekciju ili skidati preko kompjutera ove aplikacije.
1946

#134 Re: Android OS

Post by 1946 »

Pravo da ti kažem ne znam, ja to nisam htio ni aktivirati jer znam da bih se za glavu hvatao poslije kad dođe račun :D , koristim samo wi-fi (kući, na poslu i u gradu). Evo na ovom brojaču, od 1.2. preko wi-fi imam 300mb downloada :)
kone

#135 Re: Android OS

Post by kone »

1946 wrote:Pravo da ti kažem ne znam, ja to nisam htio ni aktivirati jer znam da bih se za glavu hvatao poslije kad dođe račun :D , koristim samo wi-fi (kući, na poslu i u gradu). Evo na ovom brojaču, od 1.2. preko wi-fi imam 300mb downloada :)
Boga mi si upravu za ovo boldirano.Nisam o ovome ni razmisljao.Pratit cu prvih par dana izvjestaj na njihovoj stranici o stanju racuna,a i kad dobijem ove postavke,prvo sto cu uraditi je da cu ograniciti u settings-u(valjda se tu to radi)da se konektuje na mrezu samo kad ja to hocu..
Sad se sjecam da je neko ovdje pricao da je nekome dosao racun 10 000 KM samo zbog one vremenske prognoze(bio covjek u roaming-u ko zna koliko dana i samo mu ta aplikacija nabila racun)..Da li uopste na stanju racuna prikazuju i utrosene MB??
beco

#136 Re: Android OS

Post by beco »

1946 wrote:Sve besplatne aplikacije (vidjećeš na marketu ti uz ime aplikacije stoji Free ili cijena) kad skidaš ne plaćaš ništa (osim tih downloadovanih MB)
Hvala na odgovoru ali nisam bas toliki pocetnik :D

Sto je najgore ne mogu se ekstrektovati kontakti ni sa njihove stranice.
1946

#137 Re: Android OS

Post by 1946 »

beco wrote:
Hvala na odgovoru ali nisam bas toliki pocetnik :D
Pa nisam tebi to ni odgovorio :P :D
stubborn_d0nkey

#138 Re: Android OS

Post by stubborn_d0nkey »

beco wrote:Ja znam Google ti je najbolji prijatelj. Ali ni na jednom app marketu ne mogu da nadem ovu app kao da je nestala! :-)
http://bit.ly/gZsqT9
kone

#139 Re: Android OS

Post by kone »

Jos jedno pitanje:) :moze li se izaci na market,ukoliko nemam od bh telecoma one postavke???

Ovo pitam jer vidim da imam otvorenu wi-fi mrezu,ali kad hocu preko g maila da udjem,onda mi javlja da nemam network connection :?
Da li je to zbog toga sto nemam ovih postavki od telekoma ili je neki drugi razlog?
1946

#140 Re: Android OS

Post by 1946 »

kone wrote:Jos jedno pitanje:) :moze li se izaci na market,ukoliko nemam od bh telecoma one postavke???

Ovo pitam jer vidim da imam otvorenu wi-fi mrezu,ali kad hocu preko g maila da udjem,onda mi javlja da nemam network connection :?
Da li je to zbog toga sto nemam ovih postavki od telekoma ili je neki drugi razlog?
Nisam siguran da sam te shvatio :) .
Nemaju telekomove postavke nikakve veze sa marketom, sa njega možeš skidati i preko mobilnog interneta i preko wi-fi.
kone

#141 Re: Android OS

Post by kone »

Evo ovako onda :) .Spominjes mobilni internet.Ja ga nemam jer nisam dobio internet postavke od bh telekoma,tako da sa telefonom ne mogu otici u market..
A sto se tice wi-fi konekcije,to me buni.Mislim da ona ne bi trebala imati veze sa ovim,da li ja imam internet ostavke tlekoma ili ne.Znaci evo sjedim za komjuterom i mogu uhvatiti dvije tri wi-fi konekcije(sve otvorene mreze).I pokucavam se konektovati i konektujem se na jednu od njih.NAkon toga odem na all programs i pritisnem market da otvorim.Kad to uradim,trazi mi da se konektujem prvo na svoj gmail,koji nisma imao,ali sam se registrovao preko kompa.I unesem svoj mail na gmil-u i pass i on se pokusava konektovati.Nakon minut pokusavanj izbaci mi da nemam internet connection :-) .Eh sad kako nemam konekcije,kad sam se prije svega toga zakacio na otvorenu wi-fi konekciju??'
febo_acm

#142 Re: Android OS

Post by febo_acm »

kone wrote:Evo ovako onda :) .Spominjes mobilni internet.Ja ga nemam jer nisam dobio internet postavke od bh telekoma,tako da sa telefonom ne mogu otici u market..
A sto se tice wi-fi konekcije,to me buni.Mislim da ona ne bi trebala imati veze sa ovim,da li ja imam internet ostavke tlekoma ili ne.Znaci evo sjedim za komjuterom i mogu uhvatiti dvije tri wi-fi konekcije(sve otvorene mreze).I pokucavam se konektovati i konektujem se na jednu od njih.NAkon toga odem na all programs i pritisnem market da otvorim.Kad to uradim,trazi mi da se konektujem prvo na svoj gmail,koji nisma imao,ali sam se registrovao preko kompa.I unesem svoj mail na gmil-u i pass i on se pokusava konektovati.Nakon minut pokusavanj izbaci mi da nemam internet connection :-) .Eh sad kako nemam konekcije,kad sam se prije svega toga zakacio na otvorenu wi-fi konekciju??'
Jbg, to je zbog Androida. Ja sa iPhonom odem i u Konzum i Merkator, DP.. :D
Last edited by febo_acm on 11/02/2011 23:24, edited 1 time in total.
febo_acm

#143 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Odeš u settings, network ili connectivity(ili tako nešto), pa APN i samo ukucaš active.bhmobile.ba i restartuj tel. GPRS ima da radi.
1946

#144 Re: Android OS

Post by 1946 »

kone wrote:Evo ovako onda :) .Spominjes mobilni internet.Ja ga nemam jer nisam dobio internet postavke od bh telekoma,tako da sa telefonom ne mogu otici u market..
Eh to je već jasnije :) . Pokušaj, nakon što ti javi da nema internet konekcije da upališ market, zna tako neki bug proletiti kad se prijavljuješ ono piše ti da čekaš 5 minuta dok se on loguje pa onda izbaci da se nije moguće konektovati iako se logovao, meni je na nekim telefonima prije tako bilo. Ako nije to onda ćemo tražiti druge uzroke. Da li ti, kad se konektuješ preko wi-fi, radi obični pretraživač, može li učitavati stranice? Koji je telefon u pitanju?
kone

#145 Re: Android OS

Post by kone »

AMD wrote:Odeš u settings, network ili connectivity(ili tako nešto), pa APN i samo ukucaš active.bhmobile.ba i restartuj tel. GPRS ima da radi.
Ne moze..Dodjem do APN-a i kad njega otvorim,gore u vrhu mi pise apns i to je to.Nemam recimo add apn,kao sto ima add vpn,pa da mogu dodati ovu adresu ili link(sta je vec).

Telefon je htc legend..Postavke jos nisam dobio od telekoma.Pokusao izaci na market,ali i dalje mi otvara gmail,i sam se ugasi.Napise mi da nemam internet konekcije.Kad idem direktno na net,izbaci mi takodjer da nemam internet konekcije,odnosno ono kao i na kompjuteru,kao ono page not found itd...Uglavnom ne mogu na net nikako.

A i malo mi na zivce ide ovo oko poruka.Nema nigdje da udjem na history,pa da onda idem na clear history ili obrisi sve poruke,nego se poruke moraju brisati jedna po jedna.....

@1946..prijavi mi da imam wi-fi konekciju,ali ne mogu izaci na net nikako.Bilo preko interneta ili wi-fi konekcije i gmail-a...Sve je opisnao gore.Gore u vrhu ekrana ima i ona ikonica za wi-fi,ali dzabe sve.
1946

#146 Re: Android OS

Post by 1946 »

kone wrote:@1946..prijavi mi da imam wi-fi konekciju,ali ne mogu izaci na net nikako.Bilo preko interneta ili wi-fi konekcije i gmail-a...Sve je opisnao gore.Gore u vrhu ekrana ima i ona ikonica za wi-fi,ali dzabe sve.
Jesi li probao na različitim wireless mrežama? Možda router blokira telefon.
kone

#147 Re: Android OS

Post by kone »

Jesam..Probao mislim tri mreze i nista.Je li moguce da je do telekoma da mi oni blokiraju bilo kakav izlaz na net,jer nemam tih postavki???Jucer mi ona zena rekla da cu dobiti postavke u roku od 24 sata,tacnije da je ona popunila zahtjev za gprs uslugom i da ce sve biti rijeseno u roku od 24 sata,ali eto nista jos nisam dobio...
1946

#148 Re: Android OS

Post by 1946 »

kone wrote:Jesam..Probao mislim tri mreze i nista.Je li moguce da je do telekoma da mi oni blokiraju bilo kakav izlaz na net,jer nemam tih postavki???Jucer mi ona zena rekla da cu dobiti postavke u roku od 24 sata,tacnije da je ona popunila zahtjev za gprs uslugom i da ce sve biti rijeseno u roku od 24 sata,ali eto nista jos nisam dobio...
Nema telekom veze sa wirelessom na koji se ti konektuješ (ukoliko nije neki od onih njihovih hotspot-ova). Pogledaj onda u postavkama za wi-fi na svom telefonu da nije šta uključeno/isključeno (ako ima da vratiš na defaultne postavke najbolje bi bilo).
febo_acm

#149 Re: Android OS

Post by febo_acm »

kone wrote:Jesam..Probao mislim tri mreze i nista.Je li moguce da je do telekoma da mi oni blokiraju bilo kakav izlaz na net,jer nemam tih postavki???Jucer mi ona zena rekla da cu dobiti postavke u roku od 24 sata,tacnije da je ona popunila zahtjev za gprs uslugom i da ce sve biti rijeseno u roku od 24 sata,ali eto nista jos nisam dobio...

Postavke ti NE TREBAJU, samo ručno ukucaš APN(novi profil): active.bhmobile.ba i restartješ mob.
kone

#150 Re: Android OS

Post by kone »

AMD wrote:

Postavke ti NE TREBAJU, samo ručno ukucaš APN(novi profil): active.bhmobile.ba i restartješ mob.
Ne moze prijatelju.Evo idem na settings,otvorim.Onda na wirelless and networks i onda bmi izbaci:airplane moze,wifi,wifi settings,bluetooth settings,VPNsettings,mobile network,mobile networks i internet sharing.

Idem na mobile network settings i izbaci mi data roaming and sound,ACCESS POINT NAMES,Network mode,network operators...Tu idem na access point names odnosno je li,APN...Eh to kad otvorim samo imam gore u vrhu ekrana APN s i to je sve!!!...Zanci nemam ADD APN,pa d amogu rucno podesiti i ukucati......
Post Reply