danas sam procitala da ce neki amerikanac sto je procitao zenine mailove i otkrio da ga vara, mozda ici u zatvor jer je povrijedio njeno pravo na privatnost
razvod ili papucar...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pustopoljina
#126 Re: razvod ili papucar...
hocete li vi jos sta zanimljivo pricati ili je tema iscrpljena? ako necete mogla bih ja na spavanje
danas sam procitala da ce neki amerikanac sto je procitao zenine mailove i otkrio da ga vara, mozda ici u zatvor jer je povrijedio njeno pravo na privatnost

-
braco3
#127 Re: razvod ili papucar...
Gadno .. Buraz okovan si do grla..i nema ti druge nego izbori se za sebe i neki svoj prostor i izdrzi koliko moras dok ne poodrastu i postanu punoljetni i ...i to ne radi nje, nego zbog djece, odradi svoje sto te pripada..zvornicanin wrote:O ovom vec razmisljam pa ima bar godina dana.Ozenjen sam otac 3 djece...problemi sa suprugom su poceli pa ima i 5 godina.Dakle ona stara ja u klin ona u plocu.Trudim se da budem glava porodice onoliko koliko jedna normalna porodica treba.Ne pijem,ne drogiram se ne trcim za tudjim zenama,ne kockam se.Problem izmedju mene i supruge je inat.bar se tako meni cini!Zajedno smo 15 godina.i to takodje nije mala stvar.Prvih 10 islo je glatko.Nije se mjesala u sto se nerazumije,dakle popravke auta popravke kuce i sve ostale stvari da bih mogao mojoj porodici obezbjediti zivot sam sam sredivao.Dakle gledao sam i ucio i ono sto nikad nisam radio kako moja porodica nebi oskudjeval u bilo cemu.Inace sam preko bare sto po meni umnogome pogorsava situaciju.A znamo svi koji smo preko bare da je ovo maltene drzava koja diskriminira muski rod.(Bez uvrede bilo kome statistike zadnjih 10 godina pokazuju da je od 100% razvoda preko 85% presudjeno u korist zene)
Problemi pocinju prije 5 godina i ne rjesavaju se vec kako bi rekli nagomilavaju se ..i svaka nova svadja krece od kulina-bana pa dodanasnjeg dana.Mislim da ima tu i moje greske jer tih 5 godina sam radio kao vozac tako da sam kod kuce bio samo kao gost.Ali razlog tome je kao sto rekoh..bolje da plate moja ledja nek mi porodici bude dobro.Dakle posle tih 5 godina primjetio sam da je moja supruga jednostavno odsutna kad sam tu.djeca takodje.Bitna je bila kolicina novca koje legne .Djeca su mala ..najstarije 11 godina i umjesto da se obraduju kad dodjem ..hmm postao sam samo figura.I tu sam rijesio ostaviti se kamiona i nasao sam posao u istom domenu sa tim sto vise ne vozim a radim 8 sati dnevno.Normalno spala su i primanja i problemi su poceli.kad sve pogledam finansije su to sto interesuje moju suprugu.Ali ona nema pojma o tome.Nezna sta je budjet tako da sve joj treba i sve potrosi nabrzinu.u zadnjih 5 mjeseci ja sam potrosio tacno 4 puta i sve 4 su bile cigarete u pitanju.
Bracni zivot takodje 0.00.Naime ja sam taj koji previse trazi kreveta.Pomislio sam da ima drugog.i do sada nisam nasao nijedan dovoljan razlog da je i optuzim.Uvjek kad ide negdje sa djecom je ili smo zajedno.Nesto kao frigidnost.
Svadje su svakodnevne i netreba neki specijalan razlog..uvjek se vraca na ono od juce.Ne zeli da cuje o normalnom razgovoru,sve je to nekako ko svadja i nametanje svojih ideja.mjesa se u sve i svasta.od popravke auta pa do gradjevine.a ne razumije se ni sekunde.Djecu je "privukla sebi".Dakle djeca mi u lice kazu da vise vole mamu a ona likuje.Meni se to nesvidja.Ukoliko dodje do razvoda znam da bih morao davati preko 60% od mojih primanja tako da bi mi bilo sudjeno raditi a ziviti ko klosar.I ona je svjesna toga.Kad sam joj predlagao razvod ..ona bi zelila imati sve uopste ne pitajuci se sta bih ja zelio.A ako se vratim u Evropu zao mi je djece jer ih volim.
Situacija je takva ..sta bi vi uradili ???
A onda asta la vista beby...A djeci budi dobar iz sve snage, prepoznace to kad odrastu..nemoj da oni osjete ni krivi ni duzni..
Ima ona ko se glupo ozeni i onda mora biti cjeli potonji zivot pametan..a opet ko je tad pametan, onda poslije moze biti budala cjeli zivot i opet ce dobro proci...
Ajde bolan, jaci si..
Last edited by braco3 on 03/01/2011 00:50, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#128 Re: razvod ili papucar...
taj sto je platio 2000 je garant iz mog kraja
nista onda,
laku noc i uzivajte u prvom radnom danu u ovoj godini
nista onda,
laku noc i uzivajte u prvom radnom danu u ovoj godini
-
Katy
#129 Re: razvod ili papucar...
Interesantna tema.
Ostavicu svoj komentar na osnovu mojih dosadasnjih zapazanja slicnih slucajeva koje vec godinama primjecujem vise nego kao osvrt na samu ovu temu i ovaj slucaj kod osobe koja ju je otvorila.
Ne zivim u Americi ali sam u inostranstvu.Ovakvih slucajeva kod ljudi koji su izabrali svoj kruh zaradjivati s tim sto su sjeli u kamion je po mojoj procjeni 90%.
Evo o cemu se radi.
Cest slucaj kod mladih ljudi u inostranstvu je da brzo shvate da neposjedovanjem odgovarajuce strucne spreme,biti kamiondzija,je dosta dobar nacin i bez skole tj.visokog obrazovanja imati priliku da se zaradi dobra lova.Zapravo,itekako dobra lova!
Svi su s tim svojim zaradama strahovito motivisani,imaju strasnu potrebu da se s tim dokazu kao sposobni, tako da se desava da godinu za godinom bukvalno zamijene kamion za kucu.Kucu u smislu familije,topline,emotivne sigurnosti itd.
Kad smo kod kuca vec.Skoro svi su ih pokupovali,kao i dobra auta,jako su ponosni na sve sto bi se moglo nazvati matrijalnim dobrom i samim tim matrijalnim uspjehom.
Sta se desava?
Nakon par godina izuzetno teskog posla,odvojenosti od familije,samoce po bjelosvjetskim autoputevima uglavnom pocnu da se pitaju je li to sve matrijalno steceno na taj nacin vrijedno uopce i vide sebe kao zrtvu za familiju,samim tim se zele staviti na prvo mjesto i ocekuju zahvalnost vise nego ljubav u njenom pravom smislu.
U medjuvremenu (ne tvrdim za sve ali je cest slucaj)vide svoje zene kao azdaje kojima obezbjedjuju dom,donose novac,u stanju su da priuste malo vise da se nesekiraju kako ce odplatiti sve silne kredite,one nezahvalne,nadrdane kao je on u rijetkim trenutcima kuci,uskraceni su za ljubav,djecu su sebi okrenule itd.
Sta se desava sa njihovim zenama?
Te zene su,htijeli oni to priznati ili ne,jako zapostavljene.
Svaka od njih(osim ako ima blizu rodbinu kraj sebe pa neko ima djecu pricuvati)je zrtvovala godine i godine sto se tice svog moguceg poslovnog ostvarivanja.Ima zena koje su sposobne,sjede kuci, s tim daju svoj doprinos familiji stavljajuci sebe na zadnje mjesto jer bez toga nebi nikako ni mogla funkcionisati cijela situacija.Cest slucaj je da se ima po dvoje ,troje djece.Svu svoju energiju i ljubav koju imaju su na njih ulozile ali ipak fali nesto.FALI SUPRUG!
Da se podsjetimo,to je onaj isti lik koji uleti u kucu s vremena na vrijeme(cesto i iz sedmice u sedmicu) i ocekuje da mu se udovolji i bude se zahvalano sto ,po njegovoj procjeni,ONA SVE IMA!
Ljudi se jednostavno udalje jedno od drugog dugim razdvajanjem i rijetkim vidjanjem.
Ne znam kako neko od njih moze da zamjera sto su ta djeca najvise majkama privrzena jer majka je godinama sav njihov svijet!Tata je negdje na autoputu,tu je ponekad.I kad je tu,sigurno nema dovoljno vremena da bi u dan ili dva posvetio svu svoju paznju njima.Sto se onda cuditi kad su djeca majci vise privrzena?!Ne razumijem stvarno!
Oni su se sami odlucili na takav zivot!Bez zene,bez djece,sa kreditima za kuce,auta koje ce koristiti vise njihove zene nego oni sami,a s druge strane te zene svaki dan sebi postavljaju pitanje gdje su one u svemu tome i cesto im te kuce i auta nista ne znace jer su same!
I moraju se te zene u sve petljati.Primorane su.To su kao samohrane majke sa dobrom financiskom podlogom!One su navikle traziti majstore i ono sto se kad nas smatra muskim poslom obavljati u kuci jer ko ce drugi?Sigurno nece onaj lik koji ce doci za par dana kuci na kratko.Je li tako?Cemu im onda zamjerati?Nema smisla.
Tema je stvarno jako teska.Mogla bih sad jos tu moje opazanje da svaka od tih zena se vise razvila u nekom duhovnom smislu ili pala u depresiju uglavnom postala drugi svijet od svog muza zahvaljujuci kompletnoj situaciji u kojoj je godinama.Ne samo pljuvati ovuda po tim zenama.
Mislim da bi covjek koji je otvorio temu prvo trebao razmisliti o mjenjanju posla,bracnom savjetovalistu i jadno je spominjanje alimentacije i kako bi je nerado placao 60%.To mi je za zgrazavanje jer to su djeca koju je zelio i za to ima da preuzme PUNU ODGOVORNOST barem finansiski,svojim sjedenjem u kamionu i onako godinama nije imao priliku nista drugo da uradi sto bi otac koji je vise kraj svoje djece mogao.Ne mjenja se po njega u tom smislu mnogo!
Ostavicu svoj komentar na osnovu mojih dosadasnjih zapazanja slicnih slucajeva koje vec godinama primjecujem vise nego kao osvrt na samu ovu temu i ovaj slucaj kod osobe koja ju je otvorila.
Ne zivim u Americi ali sam u inostranstvu.Ovakvih slucajeva kod ljudi koji su izabrali svoj kruh zaradjivati s tim sto su sjeli u kamion je po mojoj procjeni 90%.
Evo o cemu se radi.
Cest slucaj kod mladih ljudi u inostranstvu je da brzo shvate da neposjedovanjem odgovarajuce strucne spreme,biti kamiondzija,je dosta dobar nacin i bez skole tj.visokog obrazovanja imati priliku da se zaradi dobra lova.Zapravo,itekako dobra lova!
Svi su s tim svojim zaradama strahovito motivisani,imaju strasnu potrebu da se s tim dokazu kao sposobni, tako da se desava da godinu za godinom bukvalno zamijene kamion za kucu.Kucu u smislu familije,topline,emotivne sigurnosti itd.
Kad smo kod kuca vec.Skoro svi su ih pokupovali,kao i dobra auta,jako su ponosni na sve sto bi se moglo nazvati matrijalnim dobrom i samim tim matrijalnim uspjehom.
Sta se desava?
Nakon par godina izuzetno teskog posla,odvojenosti od familije,samoce po bjelosvjetskim autoputevima uglavnom pocnu da se pitaju je li to sve matrijalno steceno na taj nacin vrijedno uopce i vide sebe kao zrtvu za familiju,samim tim se zele staviti na prvo mjesto i ocekuju zahvalnost vise nego ljubav u njenom pravom smislu.
U medjuvremenu (ne tvrdim za sve ali je cest slucaj)vide svoje zene kao azdaje kojima obezbjedjuju dom,donose novac,u stanju su da priuste malo vise da se nesekiraju kako ce odplatiti sve silne kredite,one nezahvalne,nadrdane kao je on u rijetkim trenutcima kuci,uskraceni su za ljubav,djecu su sebi okrenule itd.
Svaka od njih(osim ako ima blizu rodbinu kraj sebe pa neko ima djecu pricuvati)je zrtvovala godine i godine sto se tice svog moguceg poslovnog ostvarivanja.Ima zena koje su sposobne,sjede kuci, s tim daju svoj doprinos familiji stavljajuci sebe na zadnje mjesto jer bez toga nebi nikako ni mogla funkcionisati cijela situacija.Cest slucaj je da se ima po dvoje ,troje djece.Svu svoju energiju i ljubav koju imaju su na njih ulozile ali ipak fali nesto.FALI SUPRUG!
Da se podsjetimo,to je onaj isti lik koji uleti u kucu s vremena na vrijeme(cesto i iz sedmice u sedmicu) i ocekuje da mu se udovolji i bude se zahvalano sto ,po njegovoj procjeni,ONA SVE IMA!
Ljudi se jednostavno udalje jedno od drugog dugim razdvajanjem i rijetkim vidjanjem.
Ne znam kako neko od njih moze da zamjera sto su ta djeca najvise majkama privrzena jer majka je godinama sav njihov svijet!Tata je negdje na autoputu,tu je ponekad.I kad je tu,sigurno nema dovoljno vremena da bi u dan ili dva posvetio svu svoju paznju njima.Sto se onda cuditi kad su djeca majci vise privrzena?!Ne razumijem stvarno!
Oni su se sami odlucili na takav zivot!Bez zene,bez djece,sa kreditima za kuce,auta koje ce koristiti vise njihove zene nego oni sami,a s druge strane te zene svaki dan sebi postavljaju pitanje gdje su one u svemu tome i cesto im te kuce i auta nista ne znace jer su same!
I moraju se te zene u sve petljati.Primorane su.To su kao samohrane majke sa dobrom financiskom podlogom!One su navikle traziti majstore i ono sto se kad nas smatra muskim poslom obavljati u kuci jer ko ce drugi?Sigurno nece onaj lik koji ce doci za par dana kuci na kratko.Je li tako?Cemu im onda zamjerati?Nema smisla.
Tema je stvarno jako teska.Mogla bih sad jos tu moje opazanje da svaka od tih zena se vise razvila u nekom duhovnom smislu ili pala u depresiju uglavnom postala drugi svijet od svog muza zahvaljujuci kompletnoj situaciji u kojoj je godinama.Ne samo pljuvati ovuda po tim zenama.
Mislim da bi covjek koji je otvorio temu prvo trebao razmisliti o mjenjanju posla,bracnom savjetovalistu i jadno je spominjanje alimentacije i kako bi je nerado placao 60%.To mi je za zgrazavanje jer to su djeca koju je zelio i za to ima da preuzme PUNU ODGOVORNOST barem finansiski,svojim sjedenjem u kamionu i onako godinama nije imao priliku nista drugo da uradi sto bi otac koji je vise kraj svoje djece mogao.Ne mjenja se po njega u tom smislu mnogo!
- vazi
#130 Re: razvod ili papucar...
dobar dio odgovora se krijeme upravo u ovome tvome postu.nista novo wrote:Nije poenta u majkama i ocevima, vec u ljudskom bicu koje uvijek vidi prijetnju i neprijatelja u necemu. Jednom su to pripadnicu drugog naroda, pa druge reliije, pa na kraju drugog spola,. Jebiga vazno je da se krkamo, pa nema veze sa kime
jeste, takva nam je priroda, stalno neko nadmetanje ko je jaci/bolji/pametniji/uspjesniji
odnos snaga
zato i kazem definisite prvo sta po vama znaci rijec papucar pa da onda nastvaimo s temom.
evo jedan primjer:
naucnici su stavili u dvadeset kaveza po sest miseva. hranu su stavili s druge strane potocica. kad su ih pustali iz kaveza desavalo se sljedece:
iz svakog kaveza bi isla po dva misa preko potoka da donesu hranu. po povratku na svoju obalu, po jedan mis (ukupno dva
iz svakog kaveza isao je po hranu i jedan "hrmpalija"
sesti mis je bio jedan strasljivko koji bi se scucurio i cekao da se sve smiri pa bi onda izasao i pojuckio mrvice
onda su naucnici uzeli ove tlacitelje, po dva iz svakog kaveza i sastavili ih zajedno u kaveze. Sta mislite kakva je kod njih sutra bila organizacija u kavezu?
-
braco3
#131 Re: razvod ili papucar...
'' I tu sam rijesio ostaviti se kamiona i nasao sam posao u istom domenu sa tim sto vise ne vozim a radim 8 sati dnevno.Normalno spala su i primanja i problemi su poceli.kad sve pogledam finansije su to sto interesuje moju suprugu.''Katy wrote:Interesantna tema.
Evo o cemu se radi.
Sta se desava?
Katy,ovaj tvoj komentar je prilicno smislen ali mi se cini da ipak nije odgovarajuci za situaciju u kojoj se ovaj covjek nasao...Meni se cini da on jeste preuzeo punu odgovornost ne zaleci sebe i nesebicno podmecuci ledja kao sto je i red .,barem koliko se moze iz njegovog posta zakljuciti... Radio je dan noc u zelji da donese ''dinar'' u kucu ...ipak troje djece je u pitanju a zena koliko sam mogao zakljuciti nije zaposlena...Znaci razlog njenom eventualnom zapostavljanju nisu njegovi provodi i bancenja nego borba da u kucu donese kintu..Sta je trebao da se klonira, pa jednog sebe ostavi zeni ,dok drugi praši americkim autoputevima cifrajuci u glavi koliko je taj dan zaradio..?
Uostalom, eto zarad mira u kuci promjenio je i posao ...I ? Ovaj put je malo para
Pa jbga..
Zgražavaš se što pominje alimentaciju od 60% njegovih budućih prihoda, kojom bi on izdržavao i NJU i djecu..Meni to liči na ropski odnos, gdje bi se malo po malo sva njegova veza sa djecom svela na taj ''mjesecni koverat'', ,kojim bi opet raspolagala uglavnom žena..sto je u najmanju ruku jadno žalosno ...
Možda grješim,ali mi se čini da danas mnoge žene na život gledaju kao na tv sapunice, smatrajući da i nju ''pripada'' sličan život...a onda se probudi i razočara vidjevši muža u šoferskoj jakni, potpuno zaborvljajući da ga je nekad voljela i da joj je bio najljepši i najbolji....
-
Katy
#132 Re: razvod ili papucar...
Braco3,naglasila sam u startu da je komentar vise uopcen nego bas upucen covjeku koji je postavio temu.braco3 wrote:
Katy,ovaj tvoj komentar je prilicno smislen ali mi se cini da ipak nije odgovarajuci za situaciju u kojoj se ovaj covjek nasao...Meni se cini da on jeste preuzeo punu odgovornost ne zaleci sebe i nesebicno podmecuci ledja kao sto je i red .,barem koliko se moze iz njegovog posta zakljuciti... Radio je dan noc u zelji da donese ''dinar'' u kucu ...ipak troje djece je u pitanju a zena koliko sam mogao zakljuciti nije zaposlena...Znaci razlog njenom eventualnom zapostavljanju nisu njegovi provodi i bancenja nego borba da u kucu donese kintu..Sta je trebao da se klonira, pa jednog sebe ostavi zeni ,dok drugi praši americkim autoputevima cifrajuci u glavi koliko je taj dan zaradio..?
Uostalom, eto zarad mira u kuci promjenio je i posao ...I ? Ovaj put je malo para![]()
Pa jbga..
Zgražavaš se što pominje alimentaciju od 60% njegovih budućih prihoda, kojom bi on izdržavao i NJU i djecu..Meni to liči na ropski odnos, gdje bi se malo po malo sva njegova veza sa djecom svela na taj ''mjesecni koverat'', ,kojim bi opet raspolagala uglavnom žena..sto je u najmanju ruku jadno žalosno ...
Možda grješim,ali mi se čini da danas mnoge žene na život gledaju kao na tv sapunice, smatrajući da i nju ''pripada'' sličan život...a onda se probudi i razočara vidjevši muža u šoferskoj jakni, potpuno zaborvljajući da ga je nekad voljela i da joj je bio najljepši i najbolji....
Radije dva roditelja koja mogu da rade i imaju neko normalno radno vrijeme nego jedan koji je skoro potpuno odsutan.To je moje misljenje.
Znam par ljudi koji rade ovaj posao i to je teska muka.Posao sam po sebi je jako tezak,ubija samoca,odvojenost od familije,dok sjede u kamionima,spavaju po parkinzima uvijek imaju osjecaj(sto i jeste tako)da dio stvarnog zivota propustaju.Nije sve u parama!Bolje ne moci sebi ponesto priustiti,a imati familiju na okupu.Djeca pamte vrijeme provedeno s njima,razgovore,paznju.Sve igracke se brzo razvale i zaborave.Odnos s roditeljima ostaje zauvijek.
Po mom misljenju taj poziv sofera(kamiondzije) na velike razdaljine,oni koji su danima na putu, moze sebi da priusti neko mlad dok nije osnovao familiju,da nesto ustedi i ostvari na taj nacin.Sve ostalo je ,kako ja to vidim,nema para koje zaradi naspram onoga sto gubi.Jedno vrijeme kod svih ide nekako i onda dodju veliki problemi u braku.
Vidim tek sad ovo citirano da su sad problem pare i finansije kod njegove zene.I tu mislim kad ljudi se udalje i razgovor o glupostima moze svadju izazvati i neslaganje.Ako su zreli za razvoda onda je uvijek bolje i razvesti se nego nesretan biti i muciti jedno drugo na taj nacin.
Sto se tice alimentacije.U redu je.
Zena ,sama ostaje,djeca su uz nju.Mislim da ce jos koja majka koja je u inostranstvu ovo isto potvrditi s obzirom na sve troskove koji na troje djece dolaze.Ako toj djeci treba da je dobro i da imaju osnovne stvari po tom standardu.
Veliko je sve pitanje.Kolika su djeca?Koliko je ona u stanju da ide da radi ako su djeca mala?Ako je onesposobljena kroz starosnu dob djece ili nema mogucnost da su adekvatno zbrinuta,nema novog partnera,da,onda ce placati i za nju!
Tako je to Braco3! 'Vani' su zene zasticene.Po meni je to u redu.To ce mi uvijek biti vise u redu nego kad je zena sa troje djece prisiljena u braku da trpi sve i svasta i zivi u paklu od braka jer je finansiski nezbrinuta i nece imati ni ona ni djeca 'kruha da jedu' ako ga ostavi ili on nju.U tom slucaju ima i on zakon,ako je neka rospija koja ce prpiskati taj novac i djeca nece nista od njega vidjeti,ima zakona isto tako i za to,nije u tom slucaju ni on jadan,moguce je i zakonski reagovati.
-
The Silent Man
#133 Re: razvod ili papucar...
@postavljač teme ,previse si dobar ,ono pravo ko iz Oprah skole...
Radi se o tipicnoj balkanuri koja zahtjeva tipicni balkanski tretman.Znači simptomi su : sjedi kod kuće, trosi lovu , bracni zivot nula , nista joj ne valja , kad se svadja recikliraju se sve svadje od pocetka do sad, okrece djecu protiv tebe ...
Idemo redom : natjeraj je na posao i svoj posao i budzet ne prilagodjavaj njoj , za sex.potrebe - znas sta je radit - ali nikad ne trazi od nje ,za "savjete" samo vici yes yes a radi po svom , ne ulazi uopste u svadje jer su sve svadje kako bi rekli americki psiholozi - sekundarna manifestacija nekog primarnog (cesto unutrasnjeg razloga) i nikad ali bas nikad ne prihvataj njenu logiku (vec si je prihvatio jer oglasavas sebe krivim) , djecu jednostavno potkupi povremenim poklonima i dopustaj im ono sto ona zabranjuje
I da - niposto razvod , savjetovanje i ostali shit ,jednostavno malo egoizma - da te onak - požele
Radi se o tipicnoj balkanuri koja zahtjeva tipicni balkanski tretman.Znači simptomi su : sjedi kod kuće, trosi lovu , bracni zivot nula , nista joj ne valja , kad se svadja recikliraju se sve svadje od pocetka do sad, okrece djecu protiv tebe ...
Idemo redom : natjeraj je na posao i svoj posao i budzet ne prilagodjavaj njoj , za sex.potrebe - znas sta je radit - ali nikad ne trazi od nje ,za "savjete" samo vici yes yes a radi po svom , ne ulazi uopste u svadje jer su sve svadje kako bi rekli americki psiholozi - sekundarna manifestacija nekog primarnog (cesto unutrasnjeg razloga) i nikad ali bas nikad ne prihvataj njenu logiku (vec si je prihvatio jer oglasavas sebe krivim) , djecu jednostavno potkupi povremenim poklonima i dopustaj im ono sto ona zabranjuje
I da - niposto razvod , savjetovanje i ostali shit ,jednostavno malo egoizma - da te onak - požele
-
Katy
#134 Re: razvod ili papucar...
Balkanitura,balkanski tretman?!
u pola Amerike!
Nije ovo smijesno ali moram se smijati!
Nije ovo smijesno ali moram se smijati!
- pustopoljina
#135 Re: razvod ili papucar...
bome si ti od istog drveta tesan.The Silent Man wrote:@postavljač teme ,previse si dobar ,ono pravo ko iz Oprah skole...
Idemo redom : natjeraj je na posao i svoj posao i budzet ne prilagodjavaj njoj , za sex.potrebe - znas sta je radit - ali nikad ne trazi od nje ,za "savjete" samo vici yes yes a radi po svom , ne ulazi uopste u svadje jer su sve svadje kako bi rekli americki psiholozi - sekundarna manifestacija nekog primarnog (cesto unutrasnjeg razloga) i nikad ali bas nikad ne prihvataj njenu logiku (vec si je prihvatio jer oglasavas sebe krivim) , djecu jednostavno potkupi povremenim poklonima i dopustaj im ono sto ona zabranjuje![]()
daleko ti kuca.
djecu vam treba oduzeti.
-
Envy
#136 Re: razvod ili papucar...
The Silent Man wrote:@postavljač teme ,previse si dobar ,ono pravo ko iz Oprah skole...
Idemo redom : natjeraj je na posao i svoj posao i budzet ne prilagodjavaj njoj , za sex.potrebe - znas sta je radit - ali nikad ne trazi od nje ,za "savjete" samo vici yes yes a radi po svom , ne ulazi uopste u svadje jer su sve svadje kako bi rekli americki psiholozi - sekundarna manifestacija nekog primarnog (cesto unutrasnjeg razloga) i nikad ali bas nikad ne prihvataj njenu logiku (vec si je prihvatio jer oglasavas sebe krivim) , djecu jednostavno potkupi povremenim poklonima i dopustaj im ono sto ona zabranjuje![]()
-
The Silent Man
#138 Re: razvod ili papucar...
čak naprotiv - nisam , kucan sam od istog kao i pokretac teme i mogu da se sa njim suosjećam jer sam prošao sličnu školu (bez braka i djece,ali dugogodišnja veza kad živiš skupa je manje više tu negdje)...pustopoljina wrote:bome si ti od istog drveta tesan.The Silent Man wrote:@postavljač teme ,previse si dobar ,ono pravo ko iz Oprah skole...
daleko ti kuca.
djecu vam treba oduzeti.
svakome po zaslugama, isti ja mogu biti i ultrapapučar/ultraromantičar isl ali ako vrijedi...
Pokretac ima usadjenu "obavezu" da mora biti dobar , da mora on ispravljat kad nesto ne valja - a nekad jednostavno ne mora , nekad nije do tebe i nekad pokušaj popravljanja samo pogorša stvari...
Last edited by The Silent Man on 03/01/2011 14:30, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#139 Re: razvod ili papucar...
posla sam napisati ovo:
ovo kad citas,
stoput promislis zasto bi se udavala.
tudji dinar je pretezak. ne dao bog biti muhtac nekom balkanskom kompleksasu.
trebas ostati sa djecom, jer si mati...a onda ti krkan odbrojava koliko ces potrositi za uloske.
bolje grob nego rob.
stanovnistva ionako ima previse na Zemlji.
a onda si odgovorio...
ne znam zasto se ufuravas da si "dobar". dobar se jednostavno razvede. taman kasiku iznio. djeca se ionako izdrzavaju do punoljetstva. ovo sto ti predlazes je rat dva krkana i seljakluk svoje vrste.
ovo kad citas,
trebas ostati sa djecom, jer si mati...a onda ti krkan odbrojava koliko ces potrositi za uloske.
bolje grob nego rob.
a onda si odgovorio...
ne znam zasto se ufuravas da si "dobar". dobar se jednostavno razvede. taman kasiku iznio. djeca se ionako izdrzavaju do punoljetstva. ovo sto ti predlazes je rat dva krkana i seljakluk svoje vrste.
-
braco3
#140 Re: razvod ili papucar...
Katy,meni se cini da si ti sama sebi u kontri..Katy wrote:Braco3,naglasila sam u startu da je komentar vise uopcen nego bas upucen covjeku koji je postavio temu.braco3 wrote:
Uostalom, eto zarad mira u kuci promjenio je i posao ...I ? Ovaj put je malo para![]()
Pa jbga..
Radije dva roditelja koja mogu da rade i imaju neko normalno radno vrijeme nego jedan koji je skoro potpuno odsutan.To je moje misljenje.
Znam par ljudi koji rade ovaj posao i to je teska muka.Posao sam po sebi je jako tezak,ubija samoca,odvojenost od familije,dok sjede u kamionima,spavaju po parkinzima uvijek imaju osjecaj(sto i jeste tako)da dio stvarnog zivota propustaju.Nije sve u parama!Bolje ne moci sebi ponesto priustiti,a imati familiju na okupu.Djeca pamte vrijeme provedeno s njima,razgovore,paznju.Sve igracke se brzo razvale i zaborave.Odnos s roditeljima ostaje zauvijek.
Po mom misljenju taj poziv sofera(kamiondzije) na velike razdaljine,oni koji su danima na putu, moze sebi da priusti neko mlad dok nije osnovao familiju,da nesto ustedi i ostvari na taj nacin.Sve ostalo je ,kako ja to vidim,nema para koje zaradi naspram onoga sto gubi.Jedno vrijeme kod svih ide nekako i onda dodju veliki problemi u braku.
Vidim tek sad ovo citirano da su sad problem pare i finansije kod njegove zene.I tu mislim kad ljudi se udalje i razgovor o glupostima moze svadju izazvati i neslaganje.Ako su zreli za razvoda onda je uvijek bolje i razvesti se nego nesretan biti i muciti jedno drugo na taj nacin.
Sto se tice alimentacije.U redu je.
Zena ,sama ostaje,djeca su uz nju.Mislim da ce jos koja majka koja je u inostranstvu ovo isto potvrditi s obzirom na sve troskove koji na troje djece dolaze.Ako toj djeci treba da je dobro i da imaju osnovne stvari po tom standardu.
Veliko je sve pitanje.Kolika su djeca?Koliko je ona u stanju da ide da radi ako su djeca mala?Ako je onesposobljena kroz starosnu dob djece ili nema mogucnost da su adekvatno zbrinuta,nema novog partnera,da,onda ce placati i za nju!
Tako je to Braco3! 'Vani' su zene zasticene.Po meni je to u redu.To ce mi uvijek biti vise u redu nego kad je zena sa troje djece prisiljena u braku da trpi sve i svasta i zivi u paklu od braka jer je finansiski nezbrinuta i nece imati ni ona ni djeca 'kruha da jedu' ako ga ostavi ili on nju.U tom slucaju ima i on zakon,ako je neka rospija koja ce prpiskati taj novac i djeca nece nista od njega vidjeti,ima zakona isto tako i za to,nije u tom slucaju ni on jadan,moguce je i zakonski reagovati.
...i na situacije poput te o kojoj pricamo, gledas nekako'' po knjizi'' ili po Opri ,kako rece taj covjek gore..Realan zivot je nesto sasvim drugo...
-
The Silent Man
#141 Re: razvod ili papucar...
ako se razvede onda će biti : ona kretenčina što ju je ostavio i što je naravno kriv je za sve , djecu će izgubit (što će mu biti posebno teško jer vidi se da je čovjeku stalo) ,djeca će ga nepovratno mrzit cjeli život , uračunaj i financije , dodaj na to i depresivan život koji slijedi poslije ... uostalom nije situacija uopšte za razvoda,samo treba aplicirat par lijekova,ovo se čak može i popravit na bolje ... i da - buraz- asimiliraj se!pustopoljina wrote:posla sam napisati ovo:
ovo kad citas,
bolje grob nego rob.
a onda si odgovorio...
-
Katy
#142 Re: razvod ili papucar...
Ne znam zasto mislis da sam u kontri? Ostavila sam komentar potpuno neutralno,barem to mi je bila namjera da bude potpuno neutralan.Vidi, mi ovdje imamo njegovu pricu,njegovo vidjenje stvari,njeno nemamo.braco3 wrote:
Katy,meni se cini da si ti sama sebi u kontri..
...i na situacije poput te o kojoj pricamo, gledas nekako'' po knjizi'' ili po Opri ,kako rece taj covjek gore..Realan zivot je nesto sasvim drugo...
Realan zivot je ono sto pricam i ja ,vjeruj mi imam primjera oko sebe ,nazalost ,ali vjerovatno vidimo sve iz dva razlicita ugla nas dvoje.
Ne znam da li si i ti u inostranstvu,radis li mozda isti posao ili imas nekih drugih iskustava,imas li i sam djecu ,jedno,dvoje,troje......sve to utice na razlicit pogled na stvari.
-
Katy
#143 Re: razvod ili papucar...
Ljudi kad se razvedu nekad imaju i sami bolji odnos i sa vise postovanja nego je to bio u toku loseg braka!The Silent Man wrote:ako se razvede onda će biti : ona kretenčina što ju je ostavio i što je naravno kriv je za sve , djecu će izgubit (što će mu biti posebno teško jer vidi se da je čovjeku stalo) ,djeca će ga nepovratno mrzit cjeli život , uračunaj i financije , dodaj na to i depresivan život koji slijedi poslije ... uostalom nije situacija uopšte za razvoda,samo treba aplicirat par lijekova,ovo se čak može i popravit na bolje ... i da - buraz- asimiliraj se!pustopoljina wrote:posla sam napisati ovo:
ovo kad citas,
bolje grob nego rob.
a onda si odgovorio...
Pobrkao si loncice ako mislis da bi ga tvoji savjeti doveli u ovom slucaju do toga da ga djeca danas ,sutra postuju!
- pustopoljina
#144 Re: razvod ili papucar...
ne znam...situacija u kojoj kazes za zenu da je iz opanaka presla u stikle, i pitas se to ti je seksualni zivot nula...meni je za razvoda.The Silent Man wrote:ako se razvede onda će biti : ona kretenčina što ju je ostavio i što je naravno kriv je za sve , djecu će izgubit (što će mu biti posebno teško jer vidi se da je čovjeku stalo) ,djeca će ga nepovratno mrzit cjeli život , uračunaj i financije , dodaj na to i depresivan život koji slijedi poslije ... uostalom nije situacija uopšte za razvoda,samo treba aplicirat par lijekova,ovo se čak može i popravit na bolje ... i da - buraz- asimiliraj se!pustopoljina wrote:posla sam napisati ovo:
ovo kad citas,
bolje grob nego rob.
a onda si odgovorio...
a ovo mi je upitno: po cemu vidis da mu je stalo do djece?
ja vidim samo da ga zulja 60%
sve sto je uopste spomenuo vezano za djecu je da je maloj zabranio minic i stiklice.
znaci, deset godina te haman nema, ne ucestvujes u odgoju, placas i to je to. onda si vise kod kuce i shvatas istinitost one "koga nema, bez njega se moze". onda pricas sam sa sobom i kazes sebi-pa ne moze to tako, ja sam otac i zabranis maloj da nosi minic.
i da- vidio si da je azdaha okrenula djecu protiv tebe. (azdaha je samo 10 godina i otac i mati).
gdje ti tu vidis brigu o djeci?
ja samo vidim ocajnicki pokusaj da zadobije neko postovanje, taman to bilo i strahopostovanje.
nisam u americi ali takvo trazenje autoriteta mi je pateticno.
mislim, jesi li ti svjestan da ti dijete moze iznijeti minic u ruksaku? ostaviti kod prijateljice? i cigarete, i sminku i svasta nesto... pa moja prijateljica je cigarete cuvala u najlon vrecici iza zgrade medju slozenim drvima za ogrijev.
nije ni zena preko noci postala bitna u djecijem zivotu.
-
braco3
#145 Re: razvod ili papucar...
..ja imam unuce, a vrlo moguce da nisam bas puno stariji od ''postavljaca teme'',..Katy wrote:Ne znam zasto mislis da sam u kontri? Ostavila sam komentar potpuno neutralno,barem to mi je bila namjera da bude potpuno neutralan.Vidi, mi ovdje imamo njegovu pricu,njegovo vidjenje stvari,njeno nemamo.braco3 wrote:
Katy,meni se cini da si ti sama sebi u kontri..
Realan zivot je ono sto pricam i ja ,vjeruj mi imam primjera oko sebe ,nazalost ,ali vjerovatno vidimo sve iz dva razlicita ugla nas dvoje.
Ne znam da li si i ti u inostranstvu,radis li mozda isti posao ili imas nekih drugih iskustava,imas li i sam djecu ,jedno,dvoje,troje......sve to utice na razlicit pogled na stvari.
..i ovdje zivim(na Balkanu)..realno...
-
The Silent Man
#146 Re: razvod ili papucar...
kako si opisala ispada da je covjek lumpovao 10 godina i kao sad se "odjednom" pojavio i hoce da bude glavni...pustopoljina wrote:znaci, deset godina te haman nema, ne ucestvujes u odgoju, placas i to je to. onda si vise kod kuce i shvatas istinitost one "koga nema, bez njega se moze". onda pricas sam sa sobom i kazes sebi-pa ne moze to tako, ja sam otac i zabranis maloj da nosi minic.
Znaci radi kao vozac kamiona 10 godina - nije regularan kod kuce , ostavio je taj posao da bi bio više kod kuće- što znači da je -odgovoran i da mu je stalo do porodice i djece , po njegovom navodu svađe su upravo tada i počele...
Prvo pitanje što pada : ako je žena bila odgovorna za djecu , onda je uradila loš posao ,drugo pitanje : šta ona pobogu radi (privređuje) sad kad je on u mogućnosti da bude češće kod kuće ?
-
Katy
#147 Re: razvod ili papucar...
Svaka tebi cast ako je ovo istina da si nesto stariji ,a da vec imas unuce!Skidam kapu! Lijepo!Ozbiljno!braco3 wrote:
..ja imam unuce, a vrlo moguce da nisam bas puno stariji od ''postavljaca teme'',..![]()
..i ovdje zivim(na Balkanu)..realno...
Znas kako,isto onako kako se kod nas zene zale da su nezasticene,sto i jeste istina i nakon razvoda je veliki broj u nezavidnoj situaciji kad ostanu same sa djecom.U mom okruzenju se muskarac moze lako dovesti u nimalo zavidnu situaciju nakon razvoda.Istina.Ali je isto tako i istina da se onda mora zivjeti ,integrirati u zemlji u kojoj zivi ,a ne sa ovakvim pogledom na cijelu stvar i onih 60% dolaziti na forum zemlje u kojoj je rodjen i traziti savjete od ljudi koji nikako ne mogu biti adekvatni.
Mora se biti dovoljno pametno i na kraju krajeva njih dvoje trebaju biti dovoljno pametni i ako su vec upropastili brak nikako ne smiju upropastavati zivot toj djecici,sto podrazumjeva i onih 60% po pitanju finansija.
On sebe stavlja u prvi plan!To nije u redu!On ima troje djece i oni su u cijeloj stvari najbitniji pa zivjeli njih dvoje skupa,ne zivjeli.Mozda to ne izgleda sa tvoje tacke gledista realno ali za mene je to tako.
- pustopoljina
#148 Re: razvod ili papucar...
nije lumpovao, ali budimo realni...nije radio da ima, nego je radio da ima VISE.
milion puta se kaze da nije sve u parama, da nije zlato sve sto sija- ali dzaba.
ogroman broj, debela vecina, muskaraca sam sebe gleda kroz ono materijalno sto ima, pa i kroz zenu i djecu u smislu statusa. sam sebe gleda kroz svoj status. pa ce mu se i cuna spustiti, ako neko drugi ima bjesnje auto.
plitkoca koju spocitavaju svojoj zeni- vrijedi u jednakoj mjeri i za njih same.
svaki onaj, koji ce za 15-35% vise para izabrati da mu zena bude "bijela udovica" nije bolje ni zasluzio. zena kojoj je to ok nije bolje ni zasluzila.
nije kod njih niko ni gladan, ni zedan, ni gol, ni bos- nego se pohasio i on i ona.
on ce kupiti za 2 incha veci tv nego jaran sto mu ima, a ona 3 krpice vise od jaranice. svako sebi vuce i lijeci frustracije.
zena je ZAPUSTENA, ZANEMARENA. djeca isto tako.
vama koliko god se puta reklo da nije presudna debljina novcanika, vi cete opet biti tvrdoglavi balkanci koji ce se tjesiti da zena ima vise nego muskaraca i da i kad shebe brak i porodicu, ima dovoljno para da dovuce mladju zeljancicu sa opancima.
i ti sam savjetujes da potkupi djecu povremenim poklonima.
pa ti, isto da nikad nisi bio dijete. je li tebe bilo lako potkupiti poklonima?
milion puta se kaze da nije sve u parama, da nije zlato sve sto sija- ali dzaba.
ogroman broj, debela vecina, muskaraca sam sebe gleda kroz ono materijalno sto ima, pa i kroz zenu i djecu u smislu statusa. sam sebe gleda kroz svoj status. pa ce mu se i cuna spustiti, ako neko drugi ima bjesnje auto.
plitkoca koju spocitavaju svojoj zeni- vrijedi u jednakoj mjeri i za njih same.
svaki onaj, koji ce za 15-35% vise para izabrati da mu zena bude "bijela udovica" nije bolje ni zasluzio. zena kojoj je to ok nije bolje ni zasluzila.
nije kod njih niko ni gladan, ni zedan, ni gol, ni bos- nego se pohasio i on i ona.
on ce kupiti za 2 incha veci tv nego jaran sto mu ima, a ona 3 krpice vise od jaranice. svako sebi vuce i lijeci frustracije.
zena je ZAPUSTENA, ZANEMARENA. djeca isto tako.
vama koliko god se puta reklo da nije presudna debljina novcanika, vi cete opet biti tvrdoglavi balkanci koji ce se tjesiti da zena ima vise nego muskaraca i da i kad shebe brak i porodicu, ima dovoljno para da dovuce mladju zeljancicu sa opancima.
i ti sam savjetujes da potkupi djecu povremenim poklonima.
pa ti, isto da nikad nisi bio dijete. je li tebe bilo lako potkupiti poklonima?
-
picek
#149 Re: razvod ili papucar...
samo mi balkanci koji su u slicnoj situaciji ili su prosli kroz situaciju mozemo da razumijemo zvornicanina.
ostalo trabanjanje zenturaca koje su preko sapunica pokupili pamet treba ignorisati.
dobro rece silent,,
samo pustiti zenu i raditi svoje.
razvod ne dolazi u obzir.
pa citav smisao braka je da imam potomke.
da ih onda pustim da ih drugi covjek odgaja ?
da nekog drugog moja djeca zovu tatom,, dok ga ja placam da mi jase zenu ??
da,, to moze samo u zenskoj perverznoj masti da ispadne korektno.
daj mi moju djecu.. i razvod nije problem.
ja nikad ne bih ni centa trazio od nje.
samo mi daj djecu, i bjezi u tri pm.
ostalo trabanjanje zenturaca koje su preko sapunica pokupili pamet treba ignorisati.
dobro rece silent,,
ja nikad ne bih ni centa trazio od nje.
- Ridjobrki
#150 Re: razvod ili papucar...
Ja bih ovo puno ljepše rekao ali manje-više to je to. Velim, razumijem ja forumašice koje iz svoje perspektive normalne i razumne individue posmatraju svijet i odnose u njemu ali ko nije imao posla sa takvim ženama (osobama, vrijedi i obratno samo što govorim o konkretnom slučaju) nek zahvali Bogu dragom što ga je poštedio takvog iskustva. Svi mi možda u životu poznajemo neke teške osobe tu i tamo ali biti sa njima u četiri zida...picek wrote:samo mi balkanci koji su u slicnoj situaciji ili su prosli kroz situaciju mozemo da razumijemo zvornicanina.
dobro rece silent,,
ja nikad ne bih ni centra trazio od nje.
Dobro kaže silent, postoje ljudi kojima je nemoguće udovoljiti i na to ne treba gubiti vrijeme i nerve. U teoriji je sve onako kako npr moja draga @pustopoljina kaže, ja bih ono potpisao momentalno da praksa najčešće nije potpuno drugačija. Mi smo kao društvo dosegli određeni nivo i to je sjajno ali postoje jedinke koje misle da smo mi civilizacijski napredovali samo zato da bi one/oni to mogle zloupotrebljavati. A broj takvih društvenih parazita poput ovih žena o kojima je tema je uvijek daleko veći od broja onih koji pomiču granice i svijet čine ljepšim. To treba ne gubiti iz vida.