Ako ne kontas da je zajednicko razoruzavanje pametnije od zajednickog naoruzavanja, onda ti ne mogu pomociMa jok vala, pomoce casna pionirska i obecanje da nece vise nikada povuci kamu kao prije ....koliko ono godina ?
Redovni vojni rok!?
- dr.Gonzo
#126 Re: Redovni vojni rok!?
Lako je njima, niko ih ne smije pipnut stoljecima. Ima svaki pusku kod kuce

-
kv99
#127 Re: Redovni vojni rok!?
Nemaju oni samo puske , imaju i najmodernije avione, artiljeriju, sisteme veze i konstante vjezbe. Rata je bilo dok je ljudi ( cak su naucna istrazivanja dokazala da i gorile vrse jednu vrstu ratovanja , sistematski napadajuci protivnicke grupe radi zauzimanja teritorija a u cilju poboljsanja uslova za reoprodukciju). Pa i Gandi je bio to sto jeste ali ipak je i Indija imala i ima vojsku . Tvoj prijedlog je super ali si fulio temu, ovo nije naucna fantastika jer zagovarati razoruzanje dok se jos nisu otkopali sve masovne grobnice bi bilo smijesno da nije cinicno.dr.Gonzo wrote:Lako je njima, niko ih ne smije pipnut stoljecima. Ima svaki pusku kod kuce![]()
Ako ne kontas da je zajednicko razoruzavanje pametnije od zajednickog naoruzavanja, onda ti ne mogu pomociMa jok vala, pomoce casna pionirska i obecanje da nece vise nikada povuci kamu kao prije ....koliko ono godina ?
I drago mi je da si ti toliko pametan pa kontas sto niko drugi ne moze , kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti
- drndalo
#128 Re: Redovni vojni rok!?
A ja tebi kazem da Svajcarska ima pare, i za svoje pare se moze ku*citi !kv99 wrote:kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti
Mi pare nemamo ni da s vremena na vrijeme upalimo "poklonjene" tenkove, jer nam sav dizel ode na VW Passate i Audije A6 i A8 nasih vrlih Ministara i ostale bagre, samim tim ne mozemo se ku*citi na zdravoj osnovi...
Ova tvoja prica me podsjeca na onaj crtani film kad patak Daca pada u provaliju, a Dusko dugousko ga gleda s vrha provalije i pita se:"Dal' ce se sjetiti da zna da leti ? TUP ! Ne, nije se sjetio...!"
Ili kad Medo i papagaj padaju posto su ih izbacili iz aviona jer su pravili nered... Pa pita papiga medu:"Medo, znas li da letis? Ne ja... Pa sto se ku*cis kad ne znas da letis...???"
Prica o obaveznom sluzenju vojske i vojsci kao jednoj od institucija neke drzave ne mora biti zajednicka...
Nemas para da ih nahranis, operes, ugrijes...? Koji ce ti onda ku*ac uopste...? A kakva drzava, takva nam je i vojska... Kakav vrhovni komandant, takvi i potcinjeni...
-
kv99
#129 Re: Redovni vojni rok!?
Pored viceva treba da se naucis i cenjenice :" Ko ne placa svoju placa tudzu vojsku". Raspitaj se i vidjeces da u svakoj zemlji na ovoj planeti je misljenje da je vojska preskupa i da se ima potrebnijih stvari na koje se pare mogu da trose...i u tome su pravu ali i pored toga svi imaju vojsku . Odgovor zasto je to tako moze da nadjes ako se pitas : " Zasto postoje policajci ,sudovi i zatvori ". Da je prefektan svijet bez lopova i kriminalaca ne bi trebali policajci i zatvori i na isti nacin da je svijet bez ratova ne bi trebala ni vojska. Zemlja i narod koji je prije 15 godina dozivio genocid treba vojsku, kako i ko ce da placa je druga tema.drndalo wrote:A ja tebi kazem da Svajcarska ima pare, i za svoje pare se moze ku*citi !kv99 wrote:kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti
Mi pare nemamo ni da s vremena na vrijeme upalimo "poklonjene" tenkove, jer nam sav dizel ode na VW Passate i Audije A6 i A8 nasih vrlih Ministara i ostale bagre, samim tim ne mozemo se ku*citi na zdravoj osnovi...
Ova tvoja prica me podsjeca na onaj crtani film kad patak Daca pada u provaliju, a Dusko dugousko ga gleda s vrha provalije i pita se:"Dal' ce se sjetiti da zna da leti ? TUP ! Ne, nije se sjetio...!"
Ili kad Medo i papagaj padaju posto su ih izbacili iz aviona jer su pravili nered... Pa pita papiga medu:"Medo, znas li da letis? Ne ja... Pa sto se ku*cis kad ne znas da letis...???"
Prica o obaveznom sluzenju vojske i vojsci kao jednoj od institucija neke drzave ne mora biti zajednicka...
Nemas para da ih nahranis, operes, ugrijes...? Koji ce ti onda ku*ac uopste...? A kakva drzava, takva nam je i vojska... Kakav vrhovni komandant, takvi i potcinjeni...
-
Risto Kuglarić
#130 Re: Redovni vojni rok!?
A de mi samo reci, jel misliš da bošnjaci treba da imaju vojsku, ili sva tri naroda i ostali u BiH svako svoju, ili sva tri naroda tu jednu te istu, ili si nešto četvrto zamislio...? Jer isprva sam mislio da se radi o nekoj zajedničkoj vosjci i služenju radi ispucavanja negativne energije, a sad vidim da se spominje odbrana jednog od tri konstitutivna naroda u BiH?kv99 wrote:Pored viceva treba da se naucis i cenjenice :" Ko ne placa svoju placa tudzu vojsku". Raspitaj se i vidjeces da u svakoj zemlji na ovoj planeti je misljenje da je vojska preskupa i da se ima potrebnijih stvari na koje se pare mogu da trose...i u tome su pravu ali i pored toga svi imaju vojsku . Odgovor zasto je to tako moze da nadjes ako se pitas : " Zasto postoje policajci ,sudovi i zatvori ". Da je prefektan svijet bez lopova i kriminalaca ne bi trebali policajci i zatvori i na isti nacin da je svijet bez ratova ne bi trebala ni vojska. Zemlja i narod koji je prije 15 godina dozivio genocid treba vojsku, kako i ko ce da placa je druga tema.drndalo wrote:A ja tebi kazem da Svajcarska ima pare, i za svoje pare se moze ku*citi !kv99 wrote:kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti
- drndalo
#131 Re: Redovni vojni rok!?
Kao sto vec rekoh...
Nemamo para da se sluzi vojska, onda ih treba poslati mjesec dana u izvidjace, tamo ih nauciti da voze bager, ako trebadne kod kakve poplave, a i jefitinija je uniforma, jer izvidjaci nose kratke hlacice...drndalo wrote:Prica o obaveznom sluzenju vojske i vojsci kao jednoj od institucija neke drzave ne mora biti zajednicka...
- Comrad
#132 Re: Redovni vojni rok!?
Moze li se osnovati neka privatna vojska? Mislim, ipak smo u kapitalizmu sad.
Vojni rok d.o.o. Sarajevo ili d.d. Raja bi vidim dolazila besplatno, ali eto ja bih davao minimalac 430KM.
Kasnije kad se malo razvije preduzece, moglo bi se malo i kakve revolucije pokrenut.
Vojni rok d.o.o. Sarajevo ili d.d. Raja bi vidim dolazila besplatno, ali eto ja bih davao minimalac 430KM.
Kasnije kad se malo razvije preduzece, moglo bi se malo i kakve revolucije pokrenut.
- drndalo
#133 Re: Redovni vojni rok!?
Svaka cast, pravi primjer privatne inicijative usmjerene na boljitak sviju...