Redovni vojni rok!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dr.Gonzo

#126 Re: Redovni vojni rok!?

Post by dr.Gonzo »

Lako je njima, niko ih ne smije pipnut stoljecima. Ima svaki pusku kod kuce :lol:
Ma jok vala, pomoce casna pionirska i obecanje da nece vise nikada povuci kamu kao prije ....koliko ono godina ?
Ako ne kontas da je zajednicko razoruzavanje pametnije od zajednickog naoruzavanja, onda ti ne mogu pomoci :)
kv99

#127 Re: Redovni vojni rok!?

Post by kv99 »

dr.Gonzo wrote:Lako je njima, niko ih ne smije pipnut stoljecima. Ima svaki pusku kod kuce :lol:
Ma jok vala, pomoce casna pionirska i obecanje da nece vise nikada povuci kamu kao prije ....koliko ono godina ?
Ako ne kontas da je zajednicko razoruzavanje pametnije od zajednickog naoruzavanja, onda ti ne mogu pomoci :)
Nemaju oni samo puske , imaju i najmodernije avione, artiljeriju, sisteme veze i konstante vjezbe. Rata je bilo dok je ljudi ( cak su naucna istrazivanja dokazala da i gorile vrse jednu vrstu ratovanja , sistematski napadajuci protivnicke grupe radi zauzimanja teritorija a u cilju poboljsanja uslova za reoprodukciju). Pa i Gandi je bio to sto jeste ali ipak je i Indija imala i ima vojsku . Tvoj prijedlog je super ali si fulio temu, ovo nije naucna fantastika jer zagovarati razoruzanje dok se jos nisu otkopali sve masovne grobnice bi bilo smijesno da nije cinicno.

I drago mi je da si ti toliko pametan pa kontas sto niko drugi ne moze , kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti :thumbup:
drndalo

#128 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

kv99 wrote:kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti :thumbup:
A ja tebi kazem da Svajcarska ima pare, i za svoje pare se moze ku*citi !

Mi pare nemamo ni da s vremena na vrijeme upalimo "poklonjene" tenkove, jer nam sav dizel ode na VW Passate i Audije A6 i A8 nasih vrlih Ministara i ostale bagre, samim tim ne mozemo se ku*citi na zdravoj osnovi...

Ova tvoja prica me podsjeca na onaj crtani film kad patak Daca pada u provaliju, a Dusko dugousko ga gleda s vrha provalije i pita se:"Dal' ce se sjetiti da zna da leti ? TUP ! Ne, nije se sjetio...!"

Ili kad Medo i papagaj padaju posto su ih izbacili iz aviona jer su pravili nered... Pa pita papiga medu:"Medo, znas li da letis? Ne ja... Pa sto se ku*cis kad ne znas da letis...???"

Prica o obaveznom sluzenju vojske i vojsci kao jednoj od institucija neke drzave ne mora biti zajednicka...

Nemas para da ih nahranis, operes, ugrijes...? Koji ce ti onda ku*ac uopste...? A kakva drzava, takva nam je i vojska... Kakav vrhovni komandant, takvi i potcinjeni...
kv99

#129 Re: Redovni vojni rok!?

Post by kv99 »

drndalo wrote:
kv99 wrote:kazem ti da je Svicarska bogata zemlja pa sto njima ne prodajes tu pamet ili bilo kojog drugoj zemlji na svijetu . Bujrum pa nam javi kada se obogatis prodajom svoje pameti :thumbup:

Mi pare nemamo ni da s vremena na vrijeme upalimo "poklonjene" tenkove, jer nam sav dizel ode na VW Passate i Audije A6 i A8 nasih vrlih Ministara i ostale bagre, samim tim ne mozemo se ku*citi na zdravoj osnovi...

Ova tvoja prica me podsjeca na onaj crtani film kad patak Daca pada u provaliju, a Dusko dugousko ga gleda s vrha provalije i pita se:"Dal' ce se sjetiti da zna da leti ? TUP ! Ne, nije se sjetio...!"

Ili kad Medo i papagaj padaju posto su ih izbacili iz aviona jer su pravili nered... Pa pita papiga medu:"Medo, znas li da letis? Ne ja... Pa sto se ku*cis kad ne znas da letis...???"

Prica o obaveznom sluzenju vojske i vojsci kao jednoj od institucija neke drzave ne mora biti zajednicka...

Nemas para da ih nahranis, operes, ugrijes...? Koji ce ti onda ku*ac uopste...? A kakva drzava, takva nam je i vojska... Kakav vrhovni komandant, takvi i potcinjeni...
Pored viceva treba da se naucis i cenjenice :" Ko ne placa svoju placa tudzu vojsku". Raspitaj se i vidjeces da u svakoj zemlji na ovoj planeti je misljenje da je vojska preskupa i da se ima potrebnijih stvari na koje se pare mogu da trose...i u tome su pravu ali i pored toga svi imaju vojsku . Odgovor zasto je to tako moze da nadjes ako se pitas : " Zasto postoje policajci ,sudovi i zatvori ". Da je prefektan svijet bez lopova i kriminalaca ne bi trebali policajci i zatvori i na isti nacin da je svijet bez ratova ne bi trebala ni vojska. Zemlja i narod koji je prije 15 godina dozivio genocid treba vojsku, kako i ko ce da placa je druga tema.
Risto Kuglarić

#130 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Risto Kuglarić »

kv99 wrote:
drndalo wrote:

Pored viceva treba da se naucis i cenjenice :" Ko ne placa svoju placa tudzu vojsku". Raspitaj se i vidjeces da u svakoj zemlji na ovoj planeti je misljenje da je vojska preskupa i da se ima potrebnijih stvari na koje se pare mogu da trose...i u tome su pravu ali i pored toga svi imaju vojsku . Odgovor zasto je to tako moze da nadjes ako se pitas : " Zasto postoje policajci ,sudovi i zatvori ". Da je prefektan svijet bez lopova i kriminalaca ne bi trebali policajci i zatvori i na isti nacin da je svijet bez ratova ne bi trebala ni vojska. Zemlja i narod koji je prije 15 godina dozivio genocid treba vojsku, kako i ko ce da placa je druga tema.
A de mi samo reci, jel misliš da bošnjaci treba da imaju vojsku, ili sva tri naroda i ostali u BiH svako svoju, ili sva tri naroda tu jednu te istu, ili si nešto četvrto zamislio...? Jer isprva sam mislio da se radi o nekoj zajedničkoj vosjci i služenju radi ispucavanja negativne energije, a sad vidim da se spominje odbrana jednog od tri konstitutivna naroda u BiH?
drndalo

#131 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

Kao sto vec rekoh...
drndalo wrote:Prica o obaveznom sluzenju vojske i vojsci kao jednoj od institucija neke drzave ne mora biti zajednicka...
Nemamo para da se sluzi vojska, onda ih treba poslati mjesec dana u izvidjace, tamo ih nauciti da voze bager, ako trebadne kod kakve poplave, a i jefitinija je uniforma, jer izvidjaci nose kratke hlacice...
Comrad

#132 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Comrad »

Moze li se osnovati neka privatna vojska? Mislim, ipak smo u kapitalizmu sad.

Vojni rok d.o.o. Sarajevo ili d.d. Raja bi vidim dolazila besplatno, ali eto ja bih davao minimalac 430KM.

Kasnije kad se malo razvije preduzece, moglo bi se malo i kakve revolucije pokrenut.
drndalo

#133 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

Svaka cast, pravi primjer privatne inicijative usmjerene na boljitak sviju... :thumbup:
Post Reply