nosara wrote:
Pa covjece, pusti ga da pocne radit...! Ako ne napravi radikalne promjene u svom resoru (ali, pazi, lom!!!) pljuvacemo ga zajedno, peke mi dapcevica...![]()
Ako ti je fiber zbog fotelja, kupicu ti ja jednu u kojoj hoces prodavnici namjestaja, pa je postavi kod Vjecne vatre, turi tablu da svi znaju da je tvoja... Jel' ok...?
Vlada Kantona Sarajevo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#126 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
- ari_selfsufficient
#127 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Prvo u fotelju još nije sjeo, a zar nije logičnije da je i mogućnost da sjedne u fotelju zasluzio upravo znanjem tj. akademskom titulom i radom, koji će nadamo se pokazati. Ja te ne razumijem, ti izgleda prihvataš samo ono što ti sam vidiš i ne dozvoljavaš nikome da to mišljenje promijeni i to ti je greška. Ajmo ga mi fino pustiti da radi pa kada se pokaže možda i o tebi napiše knjiguVjecitiStudent wrote:Nije titulu, ali jeste fotelju, pa se o tome malcice i raspravlja.ari_selfsufficient wrote:Prosto nevjerovatno...dobro neko rece ni sjeli nisu, ni počeli raditi odmah udarismo rafal po njima...Da su čobani ne bi valjalo što su čobani, kad su obrazovani ne valja jer su obrazovani, a kada pišu knjige ne valja o kome pišu... Pa nije niko stekao akademsku titulu na osnovu jedne knjige... Kada ćemo već jednom imati malo šire i više rezone.. Dajte ljudi umjesto da smo aplauzom podržali ovu napokon akademsku snagu , odmah paljba. Ajdemo im dopustiti da se pokažu pa ćemo ih kuditi a ne ovako na prazno i gledajući u kuglu
I da ja ih apsolutno podržavam dok i ako me ne primoraju na suprotno.. Od mene aplauz za njih![]()
- nosara
#128 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Koliko si ti napisao knjiga...?VjecitiStudent wrote:Zasto mislis da ce biti lom?nosara wrote:VjecitiStudent wrote: Nije titulu, ali jeste fotelju, pa se o tome malcice i raspravlja.![]()
Pa covjece, pusti ga da pocne radit...! Ako ne napravi radikalne promjene u svom resoru (ali, pazi, lom!!!) pljuvacemo ga zajedno, peke mi dapcevica...![]()
Ako ti je fiber zbog fotelja, kupicu ti ja jednu u kojoj hoces prodavnici namjestaja, pa je postavi kod Vjecne vatre, turi tablu da svi znaju da je tvoja... Jel' ok...?
Zbog loma kojeg (ne)vidjesmo u Gradu ili ...?
Zasto bi uopste pravio lom ili uopste bilo sta radio kad je puno lakse opet napisati knjigu?
- nosara
#129 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Mrijescenje somova...?ari_selfsufficient wrote:Prvo u fotelju još nije sjeo, a zar nije logičnije da je i mogućnost da sjedne u fotelju zasluzio upravo znanjem tj. akademskom titulom i radom, koji će nadamo se pokazati. Ja te ne razumijem, ti izgleda prihvataš samo ono što ti sam vidiš i ne dozvoljavaš nikome da to mišljenje promijeni i to ti je greška. Ajmo ga mi fino pustiti da radi pa kada se pokaže možda i o tebi napiše knjiguVjecitiStudent wrote:Nije titulu, ali jeste fotelju, pa se o tome malcice i raspravlja.ari_selfsufficient wrote:Prosto nevjerovatno...dobro neko rece ni sjeli nisu, ni počeli raditi odmah udarismo rafal po njima...Da su čobani ne bi valjalo što su čobani, kad su obrazovani ne valja jer su obrazovani, a kada pišu knjige ne valja o kome pišu... Pa nije niko stekao akademsku titulu na osnovu jedne knjige... Kada ćemo već jednom imati malo šire i više rezone.. Dajte ljudi umjesto da smo aplauzom podržali ovu napokon akademsku snagu , odmah paljba. Ajdemo im dopustiti da se pokažu pa ćemo ih kuditi a ne ovako na prazno i gledajući u kuglu
I da ja ih apsolutno podržavam dok i ako me ne primoraju na suprotno.. Od mene aplauz za njih![]()
- ari_selfsufficient
#130 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
![]()
-
VjecitiStudent
#131 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Mozes li, molim te, nabrojati te akademske naslove?ari_selfsufficient wrote: Prvo u fotelju još nije sjeo, a zar nije logičnije da je i mogućnost da sjedne u fotelju zasluzio upravo znanjem tj. akademskom titulom i radom, koji će nadamo se pokazati. Ja te ne razumijem, ti izgleda prihvataš samo ono što ti sam vidiš i ne dozvoljavaš nikome da to mišljenje promijeni i to ti je greška. Ajmo ga mi fino pustiti da radi pa kada se pokaže možda i o tebi napiše knjigu
Meni google izbacuje samo dvije: "Pisma iz Srebrenice" (inace, zaista izvanredna knjiga) i "Pogled na profil, ideologiju, politiku – Zlatka Lagumdzije".
- nosara
#132 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
VjecitiStudent wrote:Mozes li, molim te, nabrojati te akademske naslove?ari_selfsufficient wrote: Prvo u fotelju još nije sjeo, a zar nije logičnije da je i mogućnost da sjedne u fotelju zasluzio upravo znanjem tj. akademskom titulom i radom, koji će nadamo se pokazati. Ja te ne razumijem, ti izgleda prihvataš samo ono što ti sam vidiš i ne dozvoljavaš nikome da to mišljenje promijeni i to ti je greška. Ajmo ga mi fino pustiti da radi pa kada se pokaže možda i o tebi napiše knjigu
Meni google izbacuje samo dvije: "Pisma iz Srebrenice" (inace, zaista izvanredna knjiga) i "Pogled na profil, ideologiju, politiku – Zlatka Lagumdzije".
Ajde sada, dosta, prekini...! Poceo si lupat bez ikakvog smisla... akademski naslovi...
- ari_selfsufficient
#133 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Aj ti ponovno pročitaj ovaj moj post iznad,prijat će ti... Čini se ni ovo Mriješcenje somova nije prikladan naslov...ajmeeeVjecitiStudent wrote:ari_selfsufficient je napisao/la:
Prvo u fotelju još nije sjeo, a zar nije logičnije da je i mogućnost da sjedne u fotelju zasluzio upravo znanjem tj. akademskom titulom i radom, koji će nadamo se pokazati. Ja te ne razumijem, ti izgleda prihvataš samo ono što ti sam vidiš i ne dozvoljavaš nikome da to mišljenje promijeni i to ti je greška. Ajmo ga mi fino pustiti da radi pa kada se pokaže možda i o tebi napiše knjigu
Mozes li, molim te, nabrojati te akademske naslove?
-
VjecitiStudent
#134 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Ili mozda mislis na lom iz dijela karijere E.S. koji je proveo kao savjetnik Adnana Terzica???nosara wrote:Koliko si ti napisao knjiga...?VjecitiStudent wrote: Zasto mislis da ce biti lom?
Zasto bi uopste pravio lom ili uopste bilo sta radio kad je puno lakse opet napisati knjigu?Padas sve nize... Ko ce te poslije vadit, jadan...?
-
Klodovik
#135 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Smiješne su mi ovolike kritike segmenta obrazovanja (i drugih segmenata). Ovi novi-stari ljudi u Vladi KS (i iz SDA i iz SDP-a) su se uglavnom ovdje školovali, neki i poslije rata, a neki i rade na fakultetima. Ako je to sve toliko loše, ne mogu ni ovi ljudi biti toliko dobri. Odvadite malo.
-
addy_sa
#136 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Željkova savjetnica i Behmenov savjetnik ministri..
očito su jako dobri savjetnici bili
očito su jako dobri savjetnici bili
- nosara
#137 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Kome si ti ikada bio savjetnik...? Nekoj bebi od dva mjeseca...? Bjeri, bolan...VjecitiStudent wrote:Ili mozda mislis na lom iz dijela karijere E.S. koji je proveo kao savjetnik Adnana Terzica???nosara wrote:Koliko si ti napisao knjiga...?VjecitiStudent wrote: Zasto mislis da ce biti lom?
Zasto bi uopste pravio lom ili uopste bilo sta radio kad je puno lakse opet napisati knjigu?Padas sve nize... Ko ce te poslije vadit, jadan...?
A jesi se zadever'o s google-om...?
-
ljepilo
#138 Re: Fikret Musić - Vlada KS
cuj nedzad ajnadzic ministar ... nidje veze
ne bi mu dao ni da mi travu oko kuce pokosi
- nosara
#139 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Kako je, profesore...Klodovik wrote:Smiješne su mi ovolike kritike segmenta obrazovanja (i drugih segmenata). Ovi novi-stari ljudi u Vladi KS (i iz SDA i iz SDP-a) su se uglavnom ovdje školovali, neki i poslije rata, a neki i rade na fakultetima. Ako je to sve toliko loše, ne mogu ni ovi ljudi biti toliko dobri. Odvadite malo.
To sve ovaj vjeciti student... Kad vidis koji mu je nick, nije ni cudo... Koje su to frustracije, njegova generacija haman da se pemzionise, a on jos studira... Google i Wikipendiju...
- addem
#140 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Treba pustiti ljude da rade makar godinu pa donijeti zakljucke o njihovom radu. SDP je u svakom slucaju dao bolja (novija i mladja) imena od SDA. Treba rijesiti pitanje GRASA, JU Djeca Sarajeva, slobodnih pasa koji lutaju gradom, treba napraviti transferzale, zavrsiti zaobilaznicu, obnoviti Ferhadiju (ta ulica izgleda prejadno). Ova vlada ima toliko posla da moze odmah sutra da pocne da radi. A mi cemo vrlo brzo, vec nakon sto dana moci donositi zakljucke o spsobnosti pojedinih ministara.
-
VjecitiStudent
#141 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Eki, sad se i to pika u karijeru.nosara wrote:Kome si ti ikada bio savjetnik...? Nekoj bebi od dva mjeseca...? Bjeri, bolan...VjecitiStudent wrote: Ili mozda mislis na lom iz dijela karijere E.S. koji je proveo kao savjetnik Adnana Terzica???![]()
A jesi se zadever'o s google-om...?
Ah da, vi ste sad uvazeni koalicioni partneri.
-
VjecitiStudent
#142 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Doktor Ajnadzic, molicu lijepoljepilo wrote:cuj nedzad ajnadzic ministar ... nidje vezene bi mu dao ni da mi travu oko kuce pokosi
- Zana.
#143 Re: Fikret Musić - Vlada KS
http://ebooks.cambridge.org/chapter.jsf ... 0A018&p=14
[/u]
Evo radova Emira Suljagića! Jel' sad jasnije da je čovjek stvarno Dr i da zaslužuje biti to što će biti
?
[/u]
Evo radova Emira Suljagića! Jel' sad jasnije da je čovjek stvarno Dr i da zaslužuje biti to što će biti
- nosara
#144 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Ja s njima u koaliciju necu ni muerto... Ne postoje za mene... Zrak/vazduh/air...VjecitiStudent wrote:Eki, sad se i to pika u karijeru.nosara wrote:Kome si ti ikada bio savjetnik...? Nekoj bebi od dva mjeseca...? Bjeri, bolan...VjecitiStudent wrote: Ili mozda mislis na lom iz dijela karijere E.S. koji je proveo kao savjetnik Adnana Terzica???![]()
A jesi se zadever'o s google-om...?![]()
Ah da, vi ste sad uvazeni koalicioni partneri.
Tebi sad da princ bakir ponudi da mu budes savjetnik, ti bi najbolje caksire o'ma obuk'o i javio se na posao...
Znam te, 'tico...
- nosara
#145 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Sad ce kontraudar...Zana. wrote:http://ebooks.cambridge.org/chapter.jsf ... 0A018&p=14
[/u]
Evo radova Emira Suljagića! Jel' sad jasnije da je čovjek stvarno Dr i da zaslužuje biti to što će biti?
- brzica
#146 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Suljagić je "bleso"...u pozitivnom smislu.
Kao i svatko od nas, ima i svojih mana.
Ali, iz mog kuta gledanja...da se mene pitalo koga staviti
da razbije učmalost i malo provjetri obrazovanje i znanost
u KS i ja bih ga predložio.
Kažem iz mog kuta gledanja...Hrvat iz Hercegovine, preselio u
Sarajevo sa suprugom i malom djecom koja će u školu za godinu-dvije.
Da je ostalo po starom razmislio bih dobro šta raditi...
Do kraja ove godine bezuvjetno navijam za njega i pozitivne promjene...
Ako ništa neće biti dosadno sa njim...
Kao i svatko od nas, ima i svojih mana.
Ali, iz mog kuta gledanja...da se mene pitalo koga staviti
da razbije učmalost i malo provjetri obrazovanje i znanost
u KS i ja bih ga predložio.
Kažem iz mog kuta gledanja...Hrvat iz Hercegovine, preselio u
Sarajevo sa suprugom i malom djecom koja će u školu za godinu-dvije.
Da je ostalo po starom razmislio bih dobro šta raditi...
Do kraja ove godine bezuvjetno navijam za njega i pozitivne promjene...
Ako ništa neće biti dosadno sa njim...
-
bingulesku
#147 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Dobro, prema sastavu Vlade a i prema drugim pokazateljima je jasno da je sada na djelu istočnobosanski lobi koji je pobjedio sandžački koji je drmao do sada. Nisam zadovoljan ni jednim ni drugim. Ovdje im nije mijesto.
-
Trebam te
#148 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Hahahaha, vjerovatno sa kiseljackog univerziteta -:)VjecitiStudent wrote:Doktor Ajnadzic, molicu lijepoljepilo wrote:cuj nedzad ajnadzic ministar ... nidje vezene bi mu dao ni da mi travu oko kuce pokosi
Koji je to sprdar....
.
- nosara
#149 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Gdje "ovdje"...? U Becu, Pragu, Maloj Krsni, Babinoj gredi...?bingulesku wrote:Dobro, prema sastavu Vlade a i prema drugim pokazateljima je jasno da je sada na djelu istočnobosanski lobi koji je pobjedio sandžački koji je drmao do sada. Nisam zadovoljan ni jednim ni drugim. Ovdje im nije mijesto.
Svako ko je skolovan, uljudan, posten... dobro nam dosel prijatel...!
-
VjecitiStudent
#150 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Uopste ne sumnjam da je PhD stecen u Hamburgu odbranom teze pod naslovom "Ethnic cleansing as state-building policy: Milosevic, Serbia and Serbs - politics, policy, violence " Emir i zasluzio sto objavljeni naslovi i pokazuju (doktorska teza se vani na kraju skoro redovno objavi kao knjiga)Zana. wrote:http://ebooks.cambridge.org/chapter.jsf ... 0A018&p=14
[/u]
Evo radova Emira Suljagića! Jel' sad jasnije da je čovjek stvarno Dr i da zaslužuje biti to što će biti?
Medjutim, svi znamo, ne pravimo se ludi, i pristalice i protivnici ovog imenovanja, da se ta fotelja nije dobila zbog "Ethnic cleansing as state-building policy" vec zbog "Lagumdzija izbliza".
U suprotnom, imali bi na svugdje na pozicijama hrpe mladih doktora nauka, sa diplomama prestiznih svjetskih univerziteta, koji partijski luk nit su ikad jeli, nit su mirisali.
Nije Emir izmislio ovaj problem, vec oni koji kadrove smjenjuju i postavljaju i o kojima je potrebno knjigu napisati da bi se bilo sta u ovoj zemlji postiglo.