Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ljubav_aha

#126 Re: Seljakluk na automobilima

Post by ljubav_aha »

Dendrlix wrote:
ljubav_aha wrote:
Zvek wrote:Image
to nema veze sa friziranjem auta i esteskom funkcijom
Nema vala ni sa funkcionalnom. Nisam se mogao nacuditi kad sam prvi put vidio ovakav "sunet" na autu niti sam mogao zakljuciti cemu sluzi. Kontam, estetika nije jer je fuj :D Kad su mi objasnili za sta je ova zastita :shock: :shock: :shock:
Dodje po mene haver sa sluzbenim autom, preslo preko 150000 autoputa, a ja zagledam haubu ne bi li vidio ta silna ostecenja od kamencica. Oci mi ispale blenuci al ja ne primjetih problem zbog kojeg se ovo stavlja na auto. Ne mogu da zamislim da je neko dao pare da mu namontiraju OVO na auto :-)
S druge strane, jednom sam se vozio u autu kad je kamencic opalio u sajbu i sajba je napukla. Znam za jos jedan slucaj kad je stradala sajba na kobiju isto od kamencica. Ako neko zeli zastiti auto od kamencica, ovo bi cudo trebao na sajbu metat. :D
to je u SAD jedno vrijeme bilo uobicajeno,pitat su amere :-D
herbert mekfjuger

#127 Re: Seljakluk na automobilima

Post by herbert mekfjuger »

@ Dendrlix

seljakluk jest i meni lično loše izgleda, mada sam vidio i varijanti koje ljepše izgledaju, ali i dalje loše...
ali ne slažem se da kamenčići zimi ne oštećuju taj dio, jer znam iz iskustva, posebno zimi dok ovi naši komunalci prosipaju ono sranje i gdje treba i gdje ne treba, pa i po magistrali... Uglavnom na proljeće ove godine sam prefarbao taj dio, jer je bio previše oštećen kamenččićima, bijele tačkice, milioni njih, koji se posebno ističu na crnoj boji, i evo još godina nije prošla, skoro isto ko i prije farbanja. Al to ne bi stavio nikad, jebo funkcionalnost, kad meni valja gledat u to :D
Cafe Camargue

#128 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Cafe Camargue »

lgG wrote:
shibonja wrote:Mravi sagnite glavu :lol:
Image
:thumbup: meni bas nije los, mislim da mu nije tu mjesto
prejako :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#129 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Edin H. »

Suzie Q wrote:znam čovjeka koji je u novog mercedesa S klase stavio dunju da mu miriše na onaj prostor iznad zadnjih sjedišta. izbacio ju je kad mu je dopizdilo neprestano kotrljanje i lupanje po autu :lol: :lol: :lol:
Pa sto ne stavi onda onog cuku sto klima glavom :dance: :D
radostan dan

#130 Re: Seljakluk na automobilima

Post by radostan dan »

Sitno vam je to...

Image

... ovo je temeljan rad i posvećenost.
Vernes_AMG

#131 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Vernes_AMG »

Cafe Camargue wrote:
lgG wrote:
shibonja wrote:Mravi sagnite glavu :lol:
:thumbup: meni bas nije los, mislim da mu nije tu mjesto
prejako :lol: :lol: :lol: :lol:

Bar je s razlogom to napisao , bas je LOW ova dvica , lijepo izgleda :thumbup:
AmADin_gospo

#132 Re: Seljakluk na automobilima

Post by AmADin_gospo »

ljubav_aha wrote:
slažem se ja da je fino zaštititi svoje auto s ovim "gačama", ali brate, vozati ga vako stalno s izgovorom da se čuva hauba je ko vodati manekenku po gradu i staviti joj burku... alo ba, ko ima para da ovo kupi, ima para za 5-6 godina ofarba haubu... s druge strane, ljudi voze auta po 20 godina po auto putu i svuda, i opet po haubi nemaju te silne "rupetine" od kamenčića...
Gost1515

#133 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Gost1515 »

Viđao sam ovo i na nekim landcruzerima i na muranu po gradu, samo u plastičnoj varijanti ...
herbert mekfjuger

#134 Re: Seljakluk na automobilima

^ ma ne bude toliko baš po cijeloj haubi, nego malo iznad maske i farova - pojas širine nekih 2 cm...

al jebo to, vidite ovog seljakluka, posebno komentara, opisa artikla, a i slika :D

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/793052/corrado-vr6-2-9/#detaljno
BSn

#135 Re: Seljakluk na automobilima

Post by BSn »

Ja za te "gaće" napisah (je l' na ovoj ili na nekoj drugoj temi) "isto k'o vunene čarape na odijelo - jest funckionalno, al' ne ide nikako".
NightSkyWalker

#136 Re: Seljakluk na automobilima

Post by NightSkyWalker »

davorf wrote: - Rucno napravljen kabriolet od Golfa II :roll:
To je bar smijesno! :lol: :lol:
BSn

#137 Re: Seljakluk na automobilima

Post by BSn »

herbert mekfjuger wrote:^ ma ne bude toliko baš po cijeloj haubi, nego malo iznad maske i farova - pojas širine nekih 2 cm...

al jebo to, vidite ovog seljakluka, posebno komentara, opisa artikla, a i slika :D

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/793052/corrado-vr6-2-9/#detaljno

Al' opis:

Kratki opis
Automobil,trke,felge,sport,ks,kw,ccm,crna,zelena,VR6

Detaljne informacije
Snazan auto...ZA SVE LJUDE SA MUDIMA DO PODA...

:lol: :lol: :lol: :lol:
citroen

#138 Re: Seljakluk na automobilima

Post by citroen »

herbert mekfjuger wrote:@ Dendrlix

seljakluk jest i meni lično loše izgleda, mada sam vidio i varijanti koje ljepše izgledaju, ali i dalje loše...
ali ne slažem se da kamenčići zimi ne oštećuju taj dio, jer znam iz iskustva, posebno zimi dok ovi naši komunalci prosipaju ono sranje i gdje treba i gdje ne treba, pa i po magistrali... Uglavnom na proljeće ove godine sam prefarbao taj dio, jer je bio previše oštećen kamenččićima, bijele tačkice, milioni njih, koji se posebno ističu na crnoj boji, i evo još godina nije prošla, skoro isto ko i prije farbanja. Al to ne bi stavio nikad, jebo funkcionalnost, kad meni valja gledat u to :D
Postoji rijesenje za to u obliku bezbojne folije koja se postavi i stiti lak i farbu a ne narusavas izgled auta :D
herbert mekfjuger

#139 Re: Seljakluk na automobilima

citroen wrote:

Postoji rijesenje za to u obliku bezbojne folije koja se postavi i stiti lak i farbu a ne narusavas izgled auta :D
čuj to :D e to bi onda moglo i riješit probleme :D
citroen

#140 Re: Seljakluk na automobilima

Post by citroen »

herbert mekfjuger wrote:
citroen wrote:

čuj to :D e to bi onda moglo i riješit probleme :D

Invisible, Durable Protection for Your Car’s Finish

LLumar Paint Protection Film preserves your vehicle’s good looks without changing its appearance. With industry leading optical clarity, our paint protection film lets paint colors show true, all while creating an invisible shield to help protect your vehicle. Defend your vehicle’s vulnerable areas against abrasions, nicks, scratches from insects, small road debris, and winter sand and salt for year-round protection.

Clearly, LLumar Paint Protection Film provides the best option for keeping your vehicle in prime condition. And it is certain to enhance its quality and resale value for years to come.

Precision Technology

LLumar Paint Protection Film is manufactured with dual functioning technology that maximizes durability and provides a high gloss shine. And you don’t have to worry about the film yellowing over time. LLumar Paint Protection Film is recommended for factory paint and is easy to clean and maintain. It won’t affect your painted finish — even if you decide to remove it.

Applicable to hoods, mirrors, fenders, door handles, door edges, bumpers, and more, LLumar Paint Protection Film patterns can be computer-generated and cut precisely to factory specifications to ensure a perfect fit every time.

To ensure lasting quality, all LLumar Paint Protection Film is professionally installed by factory trained and qualified dealers.
Image

evo kako to izgleda

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#141 Re: Seljakluk na automobilima

Post by corolla02 »

i opet: seljakluk na automobilima :lol:

Gost1515

#142 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Gost1515 »

herbert mekfjuger wrote:^ ma ne bude toliko baš po cijeloj haubi, nego malo iznad maske i farova - pojas širine nekih 2 cm...
moram nabaviti ovo :D

Image
kaubojstina

#143 Re: Seljakluk na automobilima

Post by kaubojstina »

johntra wrote:Evo, ovdje, ako hoćete imate temu da se ispucamo šta vas najviše nervira od ovih raznih dizajnerskih rješenja ćunera, koje kite po svojim automobilima...tema može biti uopštena, a možete stavljati i posebne detalje...evo moje male liste:

- plave diode na raznim dijelovima auta, od prskalica za šajbu, pa do antena...
- lafo kromirani dijelovi tj. najlepnice i razne kromirane lajsne po istima...
- farbanje krovova u crnu boju, kao eto lafo auto ima panorama krov... :D
- ostavljanje alu felgi pozadi i stavljanje čeliičnih naprijed sa zimskim gumama...
- tzv. mrcilice tj. obrve na farovima...
- spojleri na raznoraznim mjestima...
- rore veličine solunara....

eto, to je moja lista za početak, a ima sigurno još...isto tako, možete stavljati i fotke istih, znam da je nekad bila ovakva tema sa fotkama đikanskih auta...
Da pompoznim tipovima poput tebe osiguraju mjesto u prvom redu pozorista...eto sto to rade
:P :mrgreen: :run:

Ali ozbiljno...sta fali ofarbanom krovu? Ako je pravilno uradjeno, zna izgledat' super...primjer:
Image
Image
Isto vazi i za farove i obrve...
Image
Image
Image
Image
Image

I ne bi bilo prvi put da sam sam nabaciv'o celicne felge zimi na pogonim tockovima...jutro, pola 6, mora se na pos'o a snijeg 30 cm osvan'o...ostavljajuci alu nazad.
Gost1515

#144 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Gost1515 »

kaubojstina wrote: Image
Svaka čast, golf ti je super :thumbup: (ako je tvoj, ako nije nema veze opet :thumbup: )
5 0 5

#145 Re: Seljakluk na automobilima

Post by 5 0 5 »

AmADin_gospo wrote:
...ko vodati manekenku po gradu i staviti joj burku...
:thumbup:

Jedan sa "majstora parkiranja"

Image
kaubojstina

#146 Re: Seljakluk na automobilima

Post by kaubojstina »

Gost1515 wrote:
kaubojstina wrote: Image
Svaka čast, golf ti je super :thumbup: (ako je tvoj, ako nije nema veze opet :thumbup: )
Nije moj! Nas'o na Internetu :D
Ali slazem se...golfic je super. :)
potpuni stranac

#147 Re: Seljakluk na automobilima

Post by potpuni stranac »

Image

:D
Vragolan

#148 Re: Seljakluk na automobilima

Post by Vragolan »

AmADin_gospo wrote:
ljubav_aha wrote:
slažem se ja da je fino zaštititi svoje auto s ovim "gačama", ali brate, vozati ga vako stalno s izgovorom da se čuva hauba je ko vodati manekenku po gradu i staviti joj burku... alo ba, ko ima para da ovo kupi, ima para za 5-6 godina ofarba haubu... s druge strane, ljudi voze auta po 20 godina po auto putu i svuda, i opet po haubi nemaju te silne "rupetine" od kamenčića...
sto kazes ok je staviti kada ides na duzi put pa eto da sacuvas haubu, jer ces preticati ti a i tebe ce preticati, ali po gradu se kur..ti sa ovim je pravi papanluk
da hoce sta za sofersajbe izmisiti, jedne godine iza zenice sam vozio iza kamiona i taman ga pocnem preticati kada "gormada" od kamencica ide prema sajbi, tako ja njega gledam i fino puce u sajbu a sajba ciiiiiik
madner

#149 Re: Seljakluk na automobilima

Post by madner »

Meni je prednji dio isto svajcarski sir od kamencica, tako da bi na sljedecem autu itekako razmislio o ovom.
5 0 5

#150 Re: Seljakluk na automobilima

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Image
Image
Image
Post Reply