Sto jes jes ... ostavi ih cojk na pola dana oni vec nalupali nekoliko stranica o masnoci u krvi kenanovojUtokkha wrote:U meni se rodio osjecaj gadosti.
Prema sistemu koji ne pruza mladima priliku, i ne objasni im neke stvari...
Prema trenutnoj situaciji, zbog koje momak zavrsi u novinama.
Prema vasim gadostima koje pocinjete pisati.
Prve tri stranice su se mogle tolerisati, ali ovo dalje je prevrsilo svaku mjeru.
Sarayewo![]()
![]()
atko![]()
![]()
Bila je ovo lijepa tema...
A ovo sto madtv povuce slicnotr sa rahmano ... teme se ne zove slucajno bas ovako
Jer kad sam procitao clanak sjetih se privrednika rahmna
Ovo je mali grad, znam da nije porblem doznati jel corba kislila na zakuski poslije odbrane mr teze kenanove
Danas, narocito po bolonji, taj master je postao hit ko '97 sto je bio kurs word-a
To me i ponukalo da pokrenem temu ... i stari i mladi u ovom drustvu srljaju ne zeleci da se suoce sa zakonima trzista ... stari gledaju samo "jos" ovih 10 godina do peMzije da se provuku, mladi zavrsavaju ekonomije, prava, kriminalistike, pa kad nema posla mama i tata plate i mr... ocekujci da ce diploma rjesiti probleme ... za stare jos se i moze naci opravdanje ... al kako mladi mogu tako lagati sami sebe... i biti tako umisljeni
Uzecu za primjer mladjeg buraza ... zavrsio elektrotehnicku, voli taj zanat, upiso fax da zadovolji zelju staraca, nakon mjesecdana reko, znate sta nemam ja vremena na bacanje da bi vama za ljubav uzaludno zavrsio neki fakultet koji me ne zanima... digo ruke, prihvatio se znata, sad je majstor svog posla ... nikad nije bio bez posla vise od 7 dana... znam najmanje dvije firme koje bi mu odmah dale bolje uslove da predje kod njih... covjek ima konkretno znanje koje nudi na trzistu ... nije se zamajavo nekim tamo socijalnim radom samo da starci ponosno okace diplomu na zid ... ne moramo svi zavrsiti fax-ove ... nije to sramota, to ne znaci biti manje vrijedan ...odnosno umisliti se da si visa klasa ako si zavrsio fax ...i fax nas uci zanatu, zanatu baratanja znanjem.
Elitizam, tasna, masna, cale, ufuranost ... dobrodosli u kapitalizam