Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
herbert mekfjuger

#126 Re: Komsija i ja!

Post by herbert mekfjuger »

Glanzer wrote:
herbert mekfjuger wrote:
Glanzer wrote:Sve ove solucije gore si isprobao. U principu su sva gornja rjesenja nijanse onog sto si vec probao,zaboravi sve sto je do sada bilo i pokusaj drugacijim pristupom:Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je imao svoga prvog komšiju Jevreja, koji ga je stalno uznemiravao i ispred njegovih vrata ostavljao smeće. Poslanik, sallallahi ‘alejhi ve sellem, je bio strpljiv. Kada jednog jutra ispred vrata nije bilo uobičajenog smeća i uznemiravanja, Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, upita šta je s njim. Kazaše mu da se Jevrej razbolio i da je na smrtnoj postelji. Muhammed, sallallahu ‘alejhi ve sellem, ode u njegovu kuću da ga obiđe, kao komšiju bolesnika. Kada je Jevrej ugledao Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellme, izgovorio je šehadet, jer je bio svjestan da nakon tolikog uznemiravanja dobrim je mogao vratiti samo onaj kojeg je Allah, subhanehu ve te'ala, poslao kao Poslanik.
e ovo mi je smiješno stvarno :D jbt kad ulete ovi s vehabijskim fazonima...
Nisam vidio tvoj prijedlog pametnjakovicu :D
ja sam dao svoj prijedlog, malo bolje gledaj ako nisi ćorav, pa te treba obić da prihvatiš islam... jbt ne mogu da vjerujem...
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#127 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

bosan wrote:Ljudi moji bolje je 10 godina slusati buku u stanu ,nego biti 10 godina u tisini u zatvoru.
Mani te se toga.Vazno je da covjek ostane pri sebi i ne napravi glupost.
Ako treba skupicemo pare ,platiti advokata ,pa nek on vidi sta je najbolje. Ako treba pravicemo kakvu izolaciju ,da se manje cuje ta buka. Ha ja
Bolje platit izolaciju neg ciju dzenazu.

ja sam na drugoj ili trecoj stranici spomenuo izolaciju. najbolja moguca solucija u ovom momentu.
macan prvi

#128 Re: Komsija i ja!

Post by macan prvi »

nokia6170 wrote:
hamza_sa wrote:Prije sat vremena sam ponovo isao u policiju da se konsultujem sa njima, jer poslije sinocnjeg njihovog dolaska na vrata tom monstrumu, nastala je ludnica, koja me je i ponukala da potazim pomoc na forumu.

Pitao sam ih sta vise da radim i koja je iduca adresa na koju da se obratim.

Rekli su mi da u toku dana oni mogu samo dolaziti i opominjati doticnog, dok iz 22:00 mogu doci i pisati mu prijavu, ali da to onda mora ici na sud, uz moje svjedocenje i svjedocenje jos nekoga od komsija, ali da se to po njima ne isplati, jer znas kakvi su nasi sudovi.

Ovo ti je laz velika. Poslusaj me i uradi kako sam ti rekao.

Ukoliko ti budu poceli istu pricu reci im fino sljedece: Prekrsajna prijava je sankcija za narusavanje javnog reda i mira. Pisanjem prekrsajne prijave se automatski otpocinje prekrsajni postupak. Prekrsajni postupak se moze pokrenuti u roku od godinu dana od cinjenja prekrsaja. Kada on napise prekrsajni nalog/prijavu...u roku od 8 dana je tvoj komsija duzan da plati novcanu kaznu.

Tvoj komsija ako se ne slaze sa prekrsajnim nalogom, naglasavam ON mora otici u policiju u reci da se ne slaze sa tim napisanim i onda se prekrsajni nalog upucuje na prekrsajnom sudu gdje tvoj komsija mora pobijati sadrzaj prekrsajnog naloga...ali naglasavam ON-tvoj komsija to mora raditi. To ne moras raditi niti ti, niti policija. Ukoliko komsija propusti da u roku od 8 dana izrazi svoje neslaganje sa prijavom, ta prijava postaje konacna i izvrsna i protiv nje vise nema prava zalbe.

Upamti, kod ovakvih situacija je sud uvijek na strani policije u pogledu vjerodostojnosti sadrzaja opisanom u prekrsajnom nalogu.

Sudovi su nasi prilicno OK i ne vjeruj policiji kada ti bacaju prasinu u oci. Insistiraj na pisanju prekrsajnog naloga. Jednom napisan prekrsajni nalog se ne moze povuci jer policija zaduzuje prekrsajne naloge i mora svaki pravdati jer se oni evidentiraju po brojevima.
Ovo je izvrstan savjet :thumbup: Ali mene zanima koliko brzo se komsiji nakon tih osam dana salje nalog da on kaznu i plati jer ako je sud spor i nalog za placanje dodje nakon godinu dana, onda dzaba sve... :roll:
surajaa

#129 Re: Komsija i ja!

Post by surajaa »

PipiDugaDevetka wrote:Malo sam pogledao tvoje ranije diskusije. Heroju, pomoći će ti forumaši, siguran sam:
hamza_sa wrote: 08.11.1994. godine ostace mi najtuzniji dan u mom sjecanju i jedan od najtezih koji sam prezivio. Iako je od samog pocetka tog dana kada smo oko 01:00 sati krenuli na Bjelasnicu, sve ukazivalo da ce se desiti nesta lose, cak je i moj neki unutrasnji predosjecaj slao iste signale, svjesno sam odbijao takvu mogucnost, upravo iz razloga zbog kojeg smo i poslani na taj teren. Zadatak je bio: „spasiti sto se spasiti moze!!!“. Tu se ne moze desiti nista dobro, ali covjek je takvo bice da mu nada posljednja umire, pa tako i meni. Nadao sam se da se nece nista ruzno desiti. Medjutim, vec na „prvu“ belaj. Dolaskom na Bjelasnicu jedan od kamiona se prevrnuo. Na svu srecu nije bilo mrtvih, ali povrjedjenih jeste. Mjesto na koje dolazimo gdje cemo primiti zadatke zbog kojih smo dosli se zove Pjevac. Izlazim iz vozila sa svojim prijateljima suborcima i cekamo nekoga iz visokih rukovodecih polozaja. Sjedamo da jedemo i naslanjamo se na nesta prekriveno satorskim krilima. Objed prekida ruka koja ispada ispod istih. Naslonili smo se na tijela poginulih cetnika koje su nasi borci svukli sa okolnih kota. Ljudi koji su tu vec od ranijese smiju se, dok neki od nas povracaju. Shvatam da su ti ljudi vec pomalo „pukli“, sto mi je znak da situacija ranijih dana nimalo nije bila dobra. Dolaze „rukovodioci“. Iz pozadine, ne sa prvih linija. Izgledaju mi izgubljeno. Nesto pricaju, ali ih niko ne razumije. Jedan od njih koji je izgledao pribranije prilazi nam i govori: „Pravac selo Ledici!!“. Daju nam nekog momka da nas vodi i polazimo. Momak je vec bio pravo pukao, ali je to vjesto prikrivao sve do momenta dok nismo posli silaziti u selo. Napusta nas u pravoj panici, govoreci nam da samo nastavimo ici sumskim puteljkom i da cemo stici u selo. Ulazimo u selo. Nema nas puno. Petorica. Ostalim sam rekao da ne dolaze dok im se ne javimo da je sve regularno. Ulazimo u selo. Izgleda pusto. Iz jedne kuce se pojavljuje momak duge kose i isto tako duge brade. U prvom momentu smo pomislili da je cetnik. Spasavaju ga trake na ramenima koje su bile zvanicne oznake za tu akciju. Predstavlja se i odvodi nas do svog komandira. Dugo nisam vidio svog prijatelja Naska. Prave nam kafu koju sa merakom pijemo. U tom momenu kroz vrata kuce primjecujemo veliku kolonu nasih boraca, koji silazeci niz brdo ulaze u selo. U sred bijela dana. Poludjeli komandanti su naredili i mojim prijateljima iz jedinice i svojim borcima da udju u selo. Maskirna disciplina ravna je nuli. Usli su u selo i okupili se oko bunara sa vodom. Nasko govori da su ih cenici morali primjetiti jer drze selo u „potkovici“ i da ih treba upozoriti da se sklone . Ustajem da to uradim. Nasko mi govori da nastavim piti kafu jer sam kao umoran a i tek sam dosao, pa ce on to da uradi. Izlazi iz kuce, a mi nastavljamo kafenisati. Eksplozija. Jedna, pa druga, pa treca. Vriskovi, geleri i dim. Istrcavamo iz kuce. Ono sto smo vidjeli ne moze se opisati rijecima. Prvo sto sam vidio jeste cizma i u njoj noga do ispod koljena. Onog cija je noga, nema pored nje. Nalazi se nekih 4-5 metara dalje. Puno ih je na zemlji. Neki zovu u pomoc, neki samo jaucu, a neki leze nepomicni. Doktor je ispocetka trcao od jednog do drugog. Kako ga je ko zovnuo trcao je prema njemu. U jednom momentu je kleknuo, poceo cupati kosu i vristati. Poludio je. Nije se nikad oporavio. Bilans je bio tragican. 9 poginulih i 15 tesko ranjenih. Ranjeni su odmah izvuceni, dok su mrtvi ostali sa nama do sutra ujutro kada su i oni izvuceni. Mi ostajemo. Jedan dan, dva dana ...... devet dana. Devet dana bez hrane. Devet dana bez hljeba. Devet dana samo cigare i kafa. Devet dana zestokih napada cetnika. Devet dana jos zesce odbrane. Devet dana bez ikakve radio-veze. Devet dana nam niko nije dosao pomoci. Devet dana ni glasa od nekog od nasih. Svanulo je jutro desetog dana. U selo je dosao neko iz komande. Naredjenje je povlacenje. Povlacimo se. Za devet dana ostario sam devet godina...........
Boze, ovo me trenutno razorilo..."Za devet dana ostario sam devet godina", koliko samo tezine u jednoj prostoj recenici i niko od nas (sem onih koji su prozivjeli slicno)ne moze zamisliti koliko se bespomocno i izgubljeno ovaj covjek sada osjeca...

Neki ljudi su iznijeli dobre savjete, ali kako svi vidimo o kakvom plemenitom i velikom covjeku se govori, i posto je njemu nasilje zbog svega prozivljenog odvratna i gadna pomisao, mozda nije losa ideja da prije nego uradi bilo sta po Zakonskoj proceduri, pokusa jos jednom da uspostavi neki ljudski kontakt (ako je ikako moguce) sa moralnom nakazom od svog komsije...

Znam da se cini nemogucim, posebno ako je u pitanju psihicko rastrojstvo licnosti komsije, ne znamo mnogo detalja,i nisam sigurna postoji li makar mala, blo kakva mogucnost da njegova supruga sa djetetom posjeti suprugu psihoticnog komsije i pokusa joj sa pozicije majke (ako je ova normalna majka) ukazati i objasniti sta kod njenog djeteta prouzrokuje i stvara ponasanje njene devijantne porodice.

Svaka zena, koja je usto i majka, ukoliko je normalna, shvatit ce da svako za svoje dijete zeli najbolje i mozda ce nastojati pomoci (ukoliko zeli i moze)da se nesto promijeni, mozda i ona pati, mozda i njena djeca pate, mozda trpe nasilje, zlostavljanje, i odrastajuci sa takvim rol modelom oca, uz sve ovo, zalosti cinjenica u kakve ce ljude tek oni izrasti...Ako vec nisu, za par godina ce postati nasilni delikventi, a ne zaboravimo da ovaj covjek ima dijete i da ako nastavi zivjeti u takvim okolnostima sa takvim neljudima u svojoj okolini, moze se desiti nesto lose, a ono sto njega jedino plasi je da neko na bilo kakav nacin naudi njegovoj porodici. Bolesnim umovima razum moze pomutiti bilo sta i nihov bijes moze prouzrokovati (ne daj Boze) nesto mnogo lose...

Mozda nije primjereno, ali pomenut cu onu cuvenu, staru poslovicu koja kaze: "Krmka niz dlaku" i pri tome ne mislim da se trebas podrediti svom komsiji i nicice mu padati na koljena, spustati glavu pred njim, ili slicno, vec ga moras psiholski pobijediti...ti trebas dobiti ovaj "rat", umom, ne silom, pametan si i obrazovan covjek, to se vidi iz tvog pisanja i tvojih stavova, moras pronaci nacin da mu pokazes da si jaci nego sto on to moze ikad i pomisliti...

Neko vec pomenu, ne daj Boze nikom od nas upoznati se s tim sta znaci imati za komsiju narkomana, registrovanog dilera, koji je usto jos psihicki neuravnotezen...Hamza, ja cu ti samo odaslati poruku podrske, jer to je sve sto mogu i mada znam da smatras da je tvoj problem najveci na svijetu i sigurno da za tebe to nije nikakva utjeha, ali reci cu ti da poznajem ljude koji su imali i imaju jos uvijek probleme slicne tvojima...konkretno, imala sam blisku osobu (preminula je, nazalost) koja je zivjela stan tik do stana registrovanog narkomana u bivsoj Jugoslaviji, koji joj je u toku noci znao zabijati nozeve i sjekire u ulazna vrata, podmetati igle i sprice pod otirac, ostavljati krvave tragove po stokovima...ona se nikad nije zeljela predati, stan je kao i ti dobila, ona na osnovu zasluga njenog rahmetli muza i branila je svoju imovinu, kako joj je bilo samo je ona znala...I ti ces i ovu bitku dobiti i odbranit ces svoje pravo da zivis na imovini koju si tako posteno zasluzio...pozdrav
Zlata M.

#130 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

@Hamza, jesi li tu ? :) Kako si danas ? Vidis li koliko ljudi ozbiljno shvata tvoj problem ? Nije nam svejedno ... a i to je nesto, zar ne ? :)
... samo hrabro ! :thumbup:

... obecala sam ti i danas pjesmu, znam. :) Ali ovo mi se cini prikladnijim ... procitaj kad budes imao vremena i volje. :)
Dva anđela

Dva putujuća anđela zaustavila su se kod bogate obitelji, da prenoće. Obitelj nije bila ljubazna i nije udovoljila njihovoj želji da prespavaju u sobi za goste. Umjesto u sobu za goste, smjestili su ih u malu sobu u hladnom podrumu.

Kada su pripremili krevete za spavanje, stariji je anđeo primjetio rupu u zidu i popravio je. Tada ga je mlađi anđeo upitao zašto je popravio rupu. Stariji anđeo je odgovorio: "Stvari nisu uvijek takve kakvima se čine".

Sljedeće noći anđeli su došli u vrlo siromašnu kuću. Ljubazan domaćin i njegova žena su s njima podijelili svoju večeru i dozvolili im da prespavaju u njihovom krevetu, da bi se dobro naspavali i odmorili.

Kada se sunce probudilo sljedećeg jutra, anđeli su zatekli domaćina i njegovu ženu u suzama. Njihova jedina krava, čije je mlijeko bilo njihov jedini izvor prihoda, ležala je mrtva na njivi.

Mlađi je anđeo bio istinski bijesan i pitao starijeg anđela kako je mogao to dozvoliti:

"Prvi domaćin je imao sve, a ti si mu ipak pomogao.

Drugi domaćin ima vrlo malo i uprkos tome nas je ljubazno primio, nahranio i čak dozvolio da prespavamo u njegovom krevetu, a ti si dozvolio da njegova jedina krava ugine".

Drugi anđeo je opet odgovorio:

"Stvari nisu uvijek takve kakvima se čine. Kada smo bili u hladnom podrumu, primjetio sam da je u onoj rupi u zidu bilo zlato.

Posto je domaćin bio vrlo pohlepan i nije bio voljan dijeliti svoje bogastvo, popravio sam rupu zato da više ne može naći to zlato.

Prošle noći, kada smo spavali u domaćinovom krevetu, anđeo smrti je došao po njegovu ženu. Dao sam mu kravu umjesto nje.

Stvari nisu uvijek takve kakvima se čine". Ponekad se desi točno to, kada se stvari ne odvijaju tako, kao što bi morale.

Jedino je potrebno vjerovati u to, da je svaki takav događaj tvoja prednost.

Vremenom ćeš saznati... Neki ljudi brzo dođu u naš život i brzo odu iz njega...

Neki ljudi nam postanu prijatelji i dugo ostanu u našem životu...

Ostave lijepe tragove u našim srcima...

I nikada više nismo isti kao sto smo prije bili, jer smo upoznali dobrog prijatelja !!!

Jučer je povijest.

Sutra je zagonetka!

Danas je poklon.
... budi i sutra ovdje, imam jos nesto fino, ok ? :)
nokia6170

#131 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

macan prvi wrote:
nokia6170 wrote:
hamza_sa wrote:Prije sat vremena sam ponovo isao u policiju da se konsultujem sa njima, jer poslije sinocnjeg njihovog dolaska na vrata tom monstrumu, nastala je ludnica, koja me je i ponukala da potazim pomoc na forumu.

Pitao sam ih sta vise da radim i koja je iduca adresa na koju da se obratim.

Rekli su mi da u toku dana oni mogu samo dolaziti i opominjati doticnog, dok iz 22:00 mogu doci i pisati mu prijavu, ali da to onda mora ici na sud, uz moje svjedocenje i svjedocenje jos nekoga od komsija, ali da se to po njima ne isplati, jer znas kakvi su nasi sudovi.

Ovo ti je laz velika. Poslusaj me i uradi kako sam ti rekao.

Ukoliko ti budu poceli istu pricu reci im fino sljedece: Prekrsajna prijava je sankcija za narusavanje javnog reda i mira. Pisanjem prekrsajne prijave se automatski otpocinje prekrsajni postupak. Prekrsajni postupak se moze pokrenuti u roku od godinu dana od cinjenja prekrsaja. Kada on napise prekrsajni nalog/prijavu...u roku od 8 dana je tvoj komsija duzan da plati novcanu kaznu.

Tvoj komsija ako se ne slaze sa prekrsajnim nalogom, naglasavam ON mora otici u policiju u reci da se ne slaze sa tim napisanim i onda se prekrsajni nalog upucuje na prekrsajnom sudu gdje tvoj komsija mora pobijati sadrzaj prekrsajnog naloga...ali naglasavam ON-tvoj komsija to mora raditi. To ne moras raditi niti ti, niti policija. Ukoliko komsija propusti da u roku od 8 dana izrazi svoje neslaganje sa prijavom, ta prijava postaje konacna i izvrsna i protiv nje vise nema prava zalbe.

Upamti, kod ovakvih situacija je sud uvijek na strani policije u pogledu vjerodostojnosti sadrzaja opisanom u prekrsajnom nalogu.

Sudovi su nasi prilicno OK i ne vjeruj policiji kada ti bacaju prasinu u oci. Insistiraj na pisanju prekrsajnog naloga. Jednom napisan prekrsajni nalog se ne moze povuci jer policija zaduzuje prekrsajne naloge i mora svaki pravdati jer se oni evidentiraju po brojevima.
Ovo je izvrstan savjet :thumbup: Ali mene zanima koliko brzo se komsiji nakon tih osam dana salje nalog da on kaznu i plati jer ako je sud spor i nalog za placanje dodje nakon godinu dana, onda dzaba sve... :roll:
cijela stvar je identicna kao i kod saobracajnih prekrsaja...ista procedura samo razlicit novcani iznos kod kaznjavanja.

pa nije valjda da ovdje niko nije nekad zatekao onu razglednicu na sofersajbi kad je negje nepropisno parkirao. to se zove prekrsajni nalog. e ista je situacija i sa prekrsajnim nalogom kod ometanja javnog reda i mira i samo sto ovaj prekrsajni nalog glasi na 500 KM, umjesto na 40 KM kao u saobracaju kod parkiranja.

kao sto sam rekao i ranije:

clan 13.
Sticaj
(1) Ukoliko okrivljeni, jednom ili sa više radnji, počini više prekršaja novčana kazna utvrdit će se za svaki pojedini prekršaj, a onda će se izreći jedinstvena novčana kazna na osnovu tako utvrđenih novčanih kazni.

Član 33.
Izdavanje prekršajnog naloga

(3) Ako okrivljeni izvrši više prekršaja u sticaju, tada ovlašteni organ može prekršajnim nalogom izreći jedinstvenu novčanu kaznu primjenom člana 13. ovog Zakona, a ako je za samo jedan od izvršenih prekršaja predviđena zaštitna mjera, može izreći i tu zaštitnu mjeru u najkraćem predviđenom trajanju.

Član 82.
Lišenje slobode zbog neplaćanja
(1) Kažnjeni koji u roku ne plati u potpunosti, ili djelimično novčanu kaznu koja mu je određena rješenjem o prekršaju, ili prekršajnim nalogom bit će prinuđen na plaćanje određivanjem lišenja slobode ako sud smatra da je to jedini razuman i efikasan način koji će primorati kažnjenog da plati iznos na koji je obavezan.

vise infa na http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /24bos.pdf
zelenashica

#132 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

Hamza jesi li tu ?Kako si jutros? :)
Hajde pročitaj ovaj boldirani dio.............. :) Ako sanjaš da normalno trčiš,hodaš,... ovaj boldirani dio je stvarnost.....
hamza_sa wrote:
Napokon, stigao sam na sigurno. Pao sam. Trajalo je cijelu vjecnost. Krenulo je od stopala, pa preko nogu, stomaka, grudi, ruke, vrata, brade, a zavrsilo na glavi. Lezeci, odjednom sam imao jaku zelju za snom. Medjutim, pred ocima su mi pocele da prolaze slike iz mog zivota. Kratkog. Imao sam nepunih 19 godina, ali te slike su se nasumice smjenjivale kao da sam prozivio mnogo duzi zivot.

Ocni kapci su polako poceli da se spustaju, a na lice mi je dosao blazeni osmjeh. U jednom momentu, poceo sam da ostajem bez zraka. Gusio sam se. Disi! Disi, molim te! Nemoj zaspati! Kao kroz maglu, cuo sam zenski glas, pomjesan sa placem.

Kao iz najljepseg sna, lijeno sam podigao ocne kapke i iznad sebe ugledao Stelu. Plakala je. U ruci je drzala zavoje kojima je pokusavala obrisati krv sa mog lica. Zagrcnuo sam se. Iz usta mi je pocela da izlazi neka topla tekucina. Slijevala se je niz moje obraze. Uz veliki napor, okrenuo sam glavu i krajickom oka, vidjeo potocic krvi kako silazeci niz obraz odlazi niz ulicu. Ponovo sam se okrenuo ka njoj pokusavajuci joj nesto reci, ali bez uspjeha. Svaka rijec koju sam pokusao izgovoriti mjesala se je sa krvlju, stvarajuci samo zvuk krkljanja. Ponovo zelja za snom. Napokon sam shvatio sta se desava.

Pokusao sam pruziti ruke prema njoj, sa molbom da me neda. Da ne dopusti da zaspem. Da umrem. Uzalud. Ruke stoje gdje stoje. Bol. Poceo sam osjecati bol. Sa svakim mojim pokusajem jauka, iz usta je izlazila veca kolicina krvi. Ne mogu da disem. Dolazi neko auto. Stavljaju me na nosila I unose u isto.

Vidim nebo. Plavo nebo. Imam osjecaj da plovim po njemu. Auto ide, a moj pogled uperen u nebo govori da stojim u mjestu. Opet bol. Prejaka. Daju mi morfij. I opet zelja za snom. Zovu me. Gledam oko sebe i vidim samo ljude obucene u bijelo. Izgledaju mi kao andjeli. Osjecam se blazeno.

Napokon san. Zaspao sam. Iz tog sna probudio sam se 20-ak dana kasnije. I opet ljudi u bijelom. U jednom momentu na licima sam im vidjeo osmjeh zadovoljsta. A, vec u drugom zabrinutost. Borba. I moja i njihova, za moj zivot se nastavlja. Traje dugih 60 dana. Napokon se oporavljam. Napokon sam tamo gdje treba da budem. U odbrani Bosne i Hercegovine.

Danas, 17 godina poslije, po zna koji put izlazim iz bolnice. Progonoze nikad crnje. Kazu doktori: “Jos jedan nagli, ne promisljeni pokret, kvadriplegija!” Jebi ga, tako ti je to kad imas metak u vratu.

Danas, 17 godina poslije, pred spavanje ljubim svoju kcerku, a misli odlutaju. Nezaustavljivo odu. Legnem i zaspem. A, misli se pretvore u san. Sanjam da normalno hodam, da trcim. Sanjam parkove i da se po njima igram sa svojom kcerkom. Sanjam da igram lopte. Sanjam da sam………. Sanjam……. Sanjam da…… Sanjam….

Ipak, samo sanjam!

Image
ps.Kakve su šanse da portal sarajevo x objavi članak o ovom problemu :?
dunyalook

#133 Re: Komsija i ja!

Post by dunyalook »

hamza_sa wrote:Izvinjavam se svima, ali mislim da sam dozivio nervni slom, pod jakim sam sedativima i necu neko vrijeme odgovarati na postove.
suncokret_1984

#134 Re: Komsija i ja!

Post by suncokret_1984 »

ova tema me stvarno pogodila, čini mi se i previše, dok se javljam da dam neki komentar...
hamza molim te da nam se javis, bice nam lakse ako znamo da si tu sa nama, vidim da se ljudi zaista brinu, i nastojat cemo da ti pomognemo..
ovi tvoji tekstovi su me dotukli, divim se tvojoj hrabrosti, plemenitosti, zelji za zivotom i trenutno u mojim ocima nepostoji veci covjek od tebe..
evo zaista dobro pitanje je postavljeno, kakve su sanse da clanak o ovome objavi sarajevo x ??ili da pokusamo sa [email protected]?
rajvosa 69

#135 Re: Komsija i ja!

Post by rajvosa 69 »

Dragi moji forumasi ,ovo je otislo tako daleko da se bojim da cemo da izgubimo naseg Hamzu nemisleci da ce dignuti ruku na sebe vec da bi srce moglo da ga izda.Ima li iko od nas u familiji pravnika koji bi pravno mogao pomoci tj da sad u cetvrtak ode sa njim na taj zakazani sastanak i da kaze idiotima koliko je dva i dva.NOKIA 6170 ti izgleda da poznajes zakon do u tancine pa reko????
Hajmo ovaj predlog od Surajaa i da damo u javnos sve ,sve da pokusamo.
Bosan. ja sam uz tebe imas veliko srce kao i mnogi ovde i najvjerovatnije ces ti biti taj koji ce preci sa rijeci na djelo
Last edited by rajvosa 69 on 08/12/2010 11:00, edited 2 times in total.
potpuni stranac

#136 Re: Komsija i ja!

Post by potpuni stranac »

suncokret_1984 wrote:ova tema me stvarno pogodila, čini mi se i previše, dok se javljam da dam neki komentar...
hamza molim te da nam se javis, bice nam lakse ako znamo da si tu sa nama, vidim da se ljudi zaista brinu, i nastojat cemo da ti pomognemo..
ovi tvoji tekstovi su me dotukli, divim se tvojoj hrabrosti, plemenitosti, zelji za zivotom i trenutno u mojim ocima nepostoji veci covjek od tebe..
evo zaista dobro pitanje je postavljeno, kakve su sanse da clanak o ovome objavi sarajevo x ??ili da pokusamo sa [email protected]?
a šta da ti kažem, da je kakav pas u pitanju ili ti kakva druga životinja mislim da bi promptno reagovali, ovako je to tek čovjek, i još k tomu rvi, truba.....

volio bi da griješim....
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#137 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

potpuni stranac wrote:
suncokret_1984 wrote:ova tema me stvarno pogodila, čini mi se i previše, dok se javljam da dam neki komentar...
a šta da ti kažem, da je kakav pas u pitanju ili ti kakva druga životinja mislim da bi promptno reagovali, ovako je to tek čovjek, i još k tomu rvi, truba.....

volio bi da griješim....

bravo, i meni je to citavo vrijeme u glavi.
:thumbup:
Glanzer

#138 Re: Komsija i ja!

Post by Glanzer »

herbert mekfjuger wrote:Evo jedan dobar citat :D

"... ja ga pitao ko je taj Nietzsche, on reče dobar frajer, nije kao Raf Manning, al dobar frajer, imao dobru bolest progresivna paraliza, eskalirala dok je nešto furo po Italiji, kočijaš šibao konja, on skočio, zagrlio konja i zaplakao. I to i bi jarane. Pa jebo svoju mater šta je imo grlit konja, što nije slomio kočijaša? Kao frajer nije furo silu, alternativa i ta sranja, silom se ništa ne postiže, kurac moj ne postiže, debil počinje mislit tek kad mu pustiš krv u mozak, ne konta on alternativu, džigera je njegova čitanka."

Ja ne vidim drugo rješenje. Taj narkoman ako je lud, on ti može svašta uradit i ako bi ga policija uspjela "urazumiti", jer svejedno zna da si ih ti zvao...
O vo je tvoje rjesenje koje ja ne pikam osim da ti licno dodes i pustis mu komsiji krv u mozak,dva debila manje jednim potezom.
Pasiflora

#139 Re: Komsija i ja!

Post by Pasiflora »

potpuni stranac wrote:a šta da ti kažem, da je ....... mislim da bi promptno reagovali, ovako je to tek čovjek, i još k tomu rvi, truba.....
Ja bih te stvarno molila da izbrises ovaj stupidni komentar, kako zbog Hamze tako i zbog ostalih ljudi na ovom forumu.

Hamza care, sve ce ovo jednom biti jucer. Drzi se.
teAMICA

#140 Re: Komsija i ja!

Post by teAMICA »

Priorat wrote:
potpuni stranac wrote:

volio bi da griješim....

bravo, i meni je to citavo vrijeme u glavi.
:thumbup:

ja komentara majko moja... eto reagujte vas dvojica koji napadate ljude koji brane životinje... :-?
HaHaHa2

#141 Re: Komsija i ja!

Post by HaHaHa2 »

hamza_sa wrote:Obracam se ovom cijenjenom forumu za pomoc. Nalazim se u veoma delikatnoj situaciji tako da bih sve one koji budu ucestvovali u raspravi budu korektni.

Ja sam ratni invalid koji je za vrijeme agresije ranjavan 5 puta i bio sam komandant jedne od elitnih jedinica ARBiH. Tokom te iste agresije otac mi je poginuo kao pripadnik ARBiH.

U toku agrsije sam se ozenio i odmah poslije iste sam otisao u podstanare i tako tavorio od stana do stana sve do unazad 3 mjeseca. A, onda su me obavjestili da sam dobio stan uz odredjenu doplatu. U tom momentu, iako sam tesko bolestan, niko nije bio sretniji od mene i moje porodice.

Uz nevidjenu dozu ushicenosti i radosti moja porodica i ja useljavamo u taj stan. Obzirom na tesku materijalnu situaciju u pomoc nam pristize rodbina i prijatelji, koji nam pomazu opremiti stan.

Pocinje idila.

Ali, idila koja je trajala samo 15 dana. Nakon tih 15 dana u stan iznad mene useljava jos jedan covjek sa svojom porodicom i tog momenta za mene nastaje pakao. On je isto "RVI" koji je to zvanje stekao na osnovu psihickog oboljenja, inace prije par godina hapseni diler droge.

Zapocinju danonocni derneci, lupa, vika, galama. Zvukovi koji dolaze iz njegovog stana me podjsecaju na to kao da se igraju sa kamenim loptama, a sve to pocinje ujutro izmedju 7 i 8 sati i traje navece sve do kasnih sati. O muzici da i ne pisem.

Situaciju koju prozivljavam trpio sam malo vise od mjesec dana. Potom sam prvo otisao na njihova vrata, fino se predstavio i zamolio ih da prestanu sa lupanjem, skakanjem i svim ostalim. Medjutim to nije urodilo plodom. (zbog digniteta foruma necu iznostiti vulgarne rijeci koje su mi tada upucene)

Stanje je i dalje ne promijenjeno. Odlucujem se konsultovati sa policijom koja mi kaze da ih moram nazvati kako bi oni reagovali. To sam naposlijetku i uradio. Prvi put dolazi patrola i situacija se ne mijenja. Ponovo zovem policiju, koja opet dolazi, ali sada situacija postaje jos gora. Sve nabrojano uznemiravanje se udvostrucuje. A, kao dodatak tome taj komsija na balkon iznosi motocikl koji dva puta dnevno pali i turira ga na balkonu.

Posljedice njihovog ponasanja vec osjeca i moje dijete koje je skoro pred frasom.

Nazalost i ja se vec nalazim u veoma teskoj psihickoj situaciji. U toliko teskoj da vec pomisljam da izvrsim samoubistvo. Vjerujte mi da sam tesko bolestan od posljedica tolikih ranjavanja, a sada vec sam skoro obolio i psihicki.

Zbog toga se obracam ovom cijenjenom forumu da mi pomogne savjetima.

Ponavljam licno i dva puta sa policijom se pokusala promijeniti situacija, ali ona je postala gora.

Upucujem vam zadnji apel: Molim vas pomozite mi!!!!!!!!!!!!
Prosao nesto slicno i rijesio s policijom.Prvo se pisale prijave (cl.8 st.4 tc.c JRM / 400-1200km) gdje mu se nakupilo oko 2000km kazne.Kad je poceo prijeti da ce me ubiti pravac stanica i prijava da se bojim za svoj zivot i sigurnost.Pozvan doticni u stanicu i nakon toga mir i tisina do dana danasnjeg.Ako imas jos nekog od komsija za svjedoka to bolje.Ovo govorim sto stan nije javno mjesto.Ovo sto je @nokia dole napisao nije tacno,moze prijavu i postom poslati.Sve sto su policajci uradili kad si ih pozvao mozes provjeriti u stanici jer svaki tvoj poziv i izlazak patrole policije se upisuje u nekakvu knjigu kod njihovog sefa i u njoj pise sta je uradjeno.U mom slucaju osim prijava, policajci su pisali i nekakve posebne zabiljeske sto je imalo dobrog uticaja kad sam razgovarao sa komandirom stanice.Samo sabura i nadam se da ce se ubrzo sve rijesiti.
nokia6170 wrote:najbitnije je od policajca koji dodje na uvidjaj insisistirati da pred tobom napise prekrsajni nalog. to je najbitnije...one price pisacu kasnije kad dodjem u stanicu ne pije vode, jer nece napisati nista.

ukoliko policajac nece da napise prekrsajni nalog pred tobom, lijepo trazi njegove podatke i reci mu da ces ga prijaviti internoj kontroli zbog nesavjesnog i neprofesionalnog obavljanja sluzbe....da vidis samo kako ovi obicni drotovi utrtaju na spomen interne kontrole :D
hamza_sa

#142 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Samo da vam se javim. Proveo sam napokon jednu mirnu noc. Sto zbog toga sto sam pod jakim sedativima, a i zbog toga sto komsije iznad mene nisu bile u kuci.

Nazalost, osjecam se veoma lose, drhtim sav, ruke mi se jako znoje i imam neku neobjasnjivu tremu.

U ovom stanu cu provesti jos samo danas, do tog sutrasnjeg sastanka, a onda mislim da cu da dignem ruke od svega. Ne znam kakoda vam objasnim, ali mislim da ovo ovako necu dugo moci da izdrzim, pa je bolje nesto uraditi i radi sebe i radi porodice.

Hvala vam svima, puno mi znaci vasa podrska. Ne mogu vam opisati koliko ste mi snage dali.

Sinoc sam uspjeo nekako i sa suprugom razgovarati na ovu temu i dosli smo do zakljucka da je najbolje, sto zbog mene i mog zdravlja, sto zbog djeteta i nje da sto prije napustimo stan, naravno uz mogucnost da ga zamjenimo.

Ukoliko i to ne uspijemo, donijeli smo odluku da se odreknemo stana, ali u tom slucaju cu se odluciti da obavjestim i medije, pa sta bude.

Vjerujte mi da ne zelim biti dio ovog foruma u dijelu "Sarajevo-crna hronika".

Ponavljam, hvala vam svima, ali bas svima, ne mogu da vam opisem koliko mi znaci vasa podrska. Nemam rijeci da vam opisem koliko mi to znaci.
ultima_palabra

#143 Re: Komsija i ja!

Post by ultima_palabra »

hamza_sa wrote:Samo da vam se javim. Proveo sam napokon jednu mirnu noc. Sto zbog toga sto sam pod jakim sedativima, a i zbog toga sto komsije iznad mene nisu bile u kuci.

Nazalost, osjecam se veoma lose, drhtim sav, ruke mi se jako znoje i imam neku neobjasnjivu tremu.

U ovom stanu cu provesti jos samo danas, do tog sutrasnjeg sastanka, a onda mislim da cu da dignem ruke od svega. Ne znam kakoda vam objasnim, ali mislim da ovo ovako necu dugo moci da izdrzim, pa je bolje nesto uraditi i radi sebe i radi porodice.

Hvala vam svima, puno mi znaci vasa podrska. Ne mogu vam opisati koliko ste mi snage dali.

Sinoc sam uspjeo nekako i sa suprugom razgovarati na ovu temu i dosli smo do zakljucka da je najbolje, sto zbog mene i mog zdravlja, sto zbog djeteta i nje da sto prije napustimo stan, naravno uz mogucnost da ga zamjenimo.

Ukoliko i to ne uspijemo, donijeli smo odluku da se odreknemo stana, ali u tom slucaju cu se odluciti da obavjestim i medije, pa sta bude.

Ponavljam, hvala vam svima, ali bas svima, ne mogu da vam opisem koliko mi znaci vasa podrska. Nemam rijeci da vam opisem koliko mi to znaci.
Mislim da je to dobra odluka, sigurno da ti treba 10tak dana da se pribereš kako bi mogao trezveno razmišljati... zdravlje je najbitnije. Ali nakon toga bi trebao nastaviti borbu legalnim sredstvima koje su forumaši već navodili.
teAMICA

#144 Re: Komsija i ja!

Post by teAMICA »

Hamza, :thumbup:
mislim da si donio pametnu odluku, makni se od tog luđaka i probaj sve riješiti sa nekog "mirnijeg" mjesta. Drago mi je da si barem malo bolje
Dioda

#145 Re: Komsija i ja!

Post by Dioda »

Nemam nista pametno da napisem ni da pametujem sta je najbolje i kako rijesiti problem.
Samo da napisem da me jako potresla prica, i da se nadam da ce sve na kraju izaci na dobro.
hamza_sa wrote:Sinoc sam uspjeo nekako i sa suprugom razgovarati na ovu temu i dosli smo do zakljucka da je najbolje, sto zbog mene i mog zdravlja, sto zbog djeteta i nje da sto prije napustimo stan, naravno uz mogucnost da ga zamjenimo.

Postoji li neka mogucnost (s obzirom da si vec negdje napisao da stan ne mozes prodati odredjeni vremenski period), da iznajmis nekome taj stan u kojem si, a da vi privremeno iznajmite neki drugi?

Ako ne uspijete zamijeniti stan, ne odustaj od stana zbog nekog smrada :x

Drzi se, i misli na sebe i na svoju porpdicu, najvise na dijete!
black

#146 Re: Komsija i ja!

Post by black »

nadam se da ce se naci neko rjesenje, sretno i drzi se druze
zelenashica

#147 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

hamza_sa wrote:Samo da vam se javim. Proveo sam napokon jednu mirnu noc. Sto zbog toga sto sam pod jakim sedativima, a i zbog toga sto komsije iznad mene nisu bile u kuci.

Nema potrebe za zahvaljivanjem....mi smo tu jer si i Ti bio uz nas kad je trebalo...... :)

Jedino što mi pada napamet je da možda pošalješ pp nekom od forumaša(možda nokia-i) da daš ime osobe kojoj ideš na sastanak sutra, da on pokuša razgovarati unaprijed u tvoje ime...ako treba i peticija se pravi.... :thumbup:
metronom

#148 Re: Komsija i ja!

Post by metronom »

Od peticija nista, mediji nista, sve to kod nas ne pali. Nije vam ovo Amerika, sta vam je?! Samo policija, sud ili uzvratiti istom mjerom (ne mislim na silu nego bukom). S tim da pretpostavljam da ova treca opcija otpada zbog psihickog stanja u kojem se Hamza nalazi.
zelenashica

#149 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

metronom wrote:Od peticija nista, mediji nista, sve to kod nas ne pali. Nije vam ovo Amerika, sta vam je?! Samo policija, sud ili uzvratiti istom mjerom (ne mislim na silu nego bukom). S tim da pretpostavljam da ova treca opcija otpada zbog psihickog stanja u kojem se Hamza nalazi.
Hebem ja ona nas. :(
hamza_sa

#150 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

zelenashica wrote:

Nema potrebe za zahvaljivanjem....mi smo tu jer si i Ti bio uz nas kad je trebalo...... :)

Jedino što mi pada napamet je da možda pošalješ pp nekom od forumaša(možda nokia-i) da daš ime osobe kojoj ideš na sastanak sutra, da on pokuša razgovarati unaprijed u tvoje ime...ako treba i peticija se pravi.... :thumbup:
Nokiu cu kontaktirati sutra poslije ovog sastanka dok vidim sta ce da mi kazu.
Locked