therrarrius wrote:BSn wrote:
To je jedan od pokatelja koja je ovo tunguzija, kad se i do fast food-a mora ici par stotina kilometara.
Da se razumijemo, Sarajevo ne bi bilo nista urbanije ni sa McD, ali je interesantnan nacin razmisljanja pojedinih ovdje koji su protiv slobode izbora. Doduse, to je opet pokazatelj onog gore prvog.
Znas sta je meni zanimljivo? Vise sam ljudi vidio na ovim temama gdje se priziva mcd, a mnogo manje na ''apelima za pomoc''. Jesmo tunguzija i tu si u pravu, ali sa mcd-om pred vratima, sunce bi zasjalo, zlato pocelo rasti mjesto jabuka i tramvaji bi bili cisti i redovni a karte jeftinije, ''american dream for fuck sake''.
Ne vidim stvarno razlog za pretjeranim ushicenjem oko McD, a jos manje protivljenju McD-u. Sta to ljudi imaju protiv slobode izbora?
Ovo je jednako kao da se digla frka oko toga sto dolazi New Yorker u Altu, pa da ovdje citamo kako je New Yorker los, pa nam ne treba, kako mozemo otici u Zagreb ako zelimo tamo kupovati...
smoki_choko wrote:kao sto si i reko ko ga briga jesmo li ili nismo tunguzija. kome se ne svidja nek ide u civilizovanu zapadnu evropu. evo sad ce vize pa kud koji mili moji. ili civilizirana amerika. a mcd mi je jak pokazatelj civiliziranosti i toga jel neko tunguzija ili nije. a narod ce letiti ko torabiju
Pa valjda nas treba da je briga sto smo tunguzija. Ja vec napisah da Sarajevo nece postati nista vise urbanije s tim fast food-om, ali je tuzno da za obicni burger moras ici u Hrvatsku. Doista, najlakse je reci, ako zelis porciju McD pomfrita otidji u ZG, al' je to na nivou toga da nema u BiH goriva i onda se raja protivi otvaranju benzinske crpke uz "Ko hoce gorivo nek ide u ZG, ili Evropu, sad nema viza".