VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Gorštak

#126 Re: VW Golf all about

Post by Gorštak »

sheikh wrote:Taj bi trebao biti ok :)
Stavljeni su prstenovi na klipove i to smanjuje potrosnju ulja,ali sve je do voznje :)
S normalnom voznjom,minimalna potrosnja je ulja ili nikakva :)
Ima li iko pojma kol'ko to auto troši nafte (ulje manje-više, nije problem)?
Jbg, žena, djeca, čir na želucu, ovo, ono... :-) :) prioriteti su se promijenili, pa mi snaga auta nije prva na listi želja.
sheikh

#127 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

hehehhe
pa trosi minimalno :)
Trust me :)
Petica na otvorenom(moze ici i nize,ali samo u sestoj pri 110km na sat)
po gradu uzima sedam(ide on i vise,jel ga stices,klima,opterecenje)
Ja sam prezadovoljan potrosnjom
vnm

#128 Re: VW Golf all about

Post by vnm »

sheikh wrote:Sada imaju ti CR ili PD ali sve je to isti sistem s manjim izmjenama.
Ako vec govorite protiv vw imajte neoborive cinjenice ili barem argumente.
CR i PD razlika ko nebo i zemlja, sa tehnickog aspekta, ali eto neka ti zahtjevas argumente to je bitno. :D
herbert mekfjuger

#129 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

šta ima golf :D
530i

#130 Re: VW Golf all about

Post by 530i »

Meni su od padobranaca koji govore kontra VW i istinu i neistinu gori jedino ovi koji ih slijepo brane.

Ja sam recimo koristio petice TDI i mogu da primjetim da je taj auto poprilično neudoban, a i plastika je htjela da pukne. Da ne ispadne da bezveze govorim, pukla je bravica pretinca ispred suvozača, kopča vozačkog pojasa, dugme ili tipka za podešavanje otvorenosti ventilacionih otvora na sredini konzole, sa volana i rukohvata na vratima sloj plastike se počeo guliti, da bi na kraju sasvim otpao. Mašina je bila 1.9 TDI i na nju apsolutno nemam zamjerki, osim što je glasna i kada je motor sasvim ugrijan. Problem sa čudnim zvukom (grubljim) prilikom puštanja kvačila pri kretanju pojavio se pri oko 50-60 hiljada km i ostao...kasnije sam doznao da se jedan novi vlasnik "lijepo" proveo mijenjajući set kvačila i zamajac...digao omanji kredit na dvije godine.

Nekad je golf dvica, a i kec bio dobar u odnosu na tadašnje "trabante", pogotovo dizel verzija....ali danas to više nije. Mislim da su novi golfovi preskupi, prije svega gledajući na verziju sa većim gepekom (oktavija), a da ne spominjem neke koji daju i do sedam godina garancije na vozilo. Čitam nedavno da i Dacia daje pet godina garancije. VW kao željeni predvodnik kvaliteta u smislu izdržljivosti bi shodno tome trbao davati 10 godina garancije na sve...ali svjesni smo da nije tako.

Osim svih tehnoloških mana, rizik krađe je haman prisutan za sve golfove, čuo sam da je nedavno ukrade i jedan golf dvica star 25 godina. Lijepo je imati potpuni kasko, ali svejedno je ružan osjećaj kada je auto ukradeno...natezanje sa debelim drotovima, sa pametnjakovićima iz osiguranja itd.

Lično ne bih kupio novog golfa, ali moja firma je probala sa peticama i bile su ok, osim tih sitnica unutra. A vidim da radi toga vw-ovci "peru" druge, "francuze" i "talijane".
Haris.ba

#131 Re: VW Golf all about

Post by Haris.ba »

Joj, ti si ono bas neozbiljan.
Odličan argument @Blobi. :thumbup:
AmADin_gospo

#132 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

poštujem kvalitet/nekvalitet svake marke automobila, ali neka su bezrazložno postavljena na neka mjesta.

teško je našem narodu tvrdoglavom i nepismenom utuviti u glavu da "volkswagen" na bosanskom znači "narodno-vozilo" a kao što znamo kako su izgledala sva narodna auta u istorijo auto industrije, wagen trenutno nije ono što je bio i mnogo su napredovali. Golf II kao vozilo je "peri-deri" i može se usporediti s magaretom za prevoz od tačke A do tačke B i to je sve. nejede puno, nije udoban, nije brz, ali će kad tad stiči na cilj. jedina njegova prednost je što ih je puno i što ih je relativno jeftino održavati, a glavni razlog je što se nema šta pokvariti. Neudoban, ne leži na cesti, ne ističe se izgledom, bučan do zla boga. itd itd. u njega se zaklinju samo oni koji nikada nisu posjedovali drugi automobil i rađe če gutati bjes nego priznati da voze obično prosječno auto. specijalno samo u glavama vozača i vlasnika istog. dok se jedni kunu djecom nerođenom da za 10 KM dizela odu u neum i vrate se, drugi imaju GTIeve i VRove koji "u prvoj idu 120, a imaju 5 brzina" što bi značilo da u 5toj mogu minimum 500 km/h samo im fali piste za zalet... :-)

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Gost1515

#133 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

Da se nadovežem malo na onu priču kako VW ne nudi ništa od opreme serijski a npr. toyota ima sve ... evo reklama na njemačkim kanalima - jesenja akcija toyota modela sa (pazi sad!) - KLIMOM u serijskoj opremi :lol:
bach

#134 Re: VW Golf all about

Post by bach »

Gost1515 wrote:Da se nadovežem malo na onu priču kako VW ne nudi ništa od opreme serijski a npr. toyota ima sve ... evo reklama na njemačkim kanalima - jesenja akcija toyota modela sa (pazi sad!) - KLIMOM u serijskoj opremi :lol:
Cuo sam pricu iz pouzdanih izvora da VW svojim kupcima nudi desni retrovizor kao dodatnu opremu. Da li je to tačno?
internazionale

#135 Re: VW Golf all about

Post by internazionale »

sheikh wrote:Ja se bogami ponekad pitam da li ovi sto pljuju vw i tdi imaju polozen vozacki ispit???
Majke mi :) ILi da li su ikada vozili auto????
Cijeli Europa kupuje vw i tdi i niko se ne zali osim ovdje :)
Niko ne kaze da su najbolji na svijetu :)
Ali su previse dobri :) Jedina "mana" je stu su glasni :)
Priznajem da jesu,ali volim da cujem motor,muzika za usi :)
mozda nekome smeta,ali stavi bolje izolacije i to je to....
Ako su ostali dobri motori sto stalno mjenjaju ih :) Svaki dan neki novi,dok je 1,9tdi od golfa trice(1996) pa sve do gola petice(2008)
Sada imaju ti CR ili PD ali sve je to isti sistem s manjim izmjenama.
Ako vec govorite protiv vw imajte neoborive cinjenice ili barem argumente.
:-D :-D :-D :-D :-D
ima još kontinenata, valjda :lol:
kako kupiti golfa pored aurisa, passata pored avensisa, tiguana pored rava...
Bordolini

#136 Re: VW Golf all about

Post by Bordolini »

530i wrote: Čitam nedavno da i Dacia daje pet godina garancije. VW kao željeni predvodnik kvaliteta u smislu izdržljivosti bi shodno tome trbao davati 10 godina garancije na sve...ali svjesni smo da nije tako.
Pa ne pokusava se VW probiti na trziste vec Dacia tako da ne znam sta ti nije jasno?

Tema je beton, vjerujem da ce nadzivjeti pola forumasa :D
Gorštak

#137 Re: VW Golf all about

Post by Gorštak »

Image

Image

8-) :lol:
Last edited by Gorštak on 19/11/2010 22:55, edited 1 time in total.
Mlad i Nevin

#138 Re: VW Golf all about

Post by Mlad i Nevin »

Ma, sve mi radi al' mi Golfa ne diraj :lol: :lol:

U Bosni važi sljedeće pravilo: Golf duja dizlo, svet k'o Muhamedovo sveto pismo..

Meni je šestica lijepa i sviđa mi se ali je ipak skuplja nego što vrijedi i za tu lovu je recimo Octavia mnogo bolji izbor.
zli_hordas

#139 Re: VW Golf all about

Post by zli_hordas »

Ne znam je li nekad neko od vas šarafo golfa,to ide tako jednostavno pogotovo 2 golf za razliku od renola,opela i ostalih,za mene dvica i trica su nesto posebno posebno vr6 koji je za to vrijeme u kojem je nastao pravi dragulj.Samo kad cujem zvuk na vr6 meni je dovoljno,osvjezi mi dusu.Jedino sto mi se u golfu nikad nisu svidjala sjedista koja su gotovo uvijek bila tvrda.
Gost1515

#140 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

bach wrote:
Gost1515 wrote:Da se nadovežem malo na onu priču kako VW ne nudi ništa od opreme serijski a npr. toyota ima sve ... evo reklama na njemačkim kanalima - jesenja akcija toyota modela sa (pazi sad!) - KLIMOM u serijskoj opremi :lol:
Cuo sam pricu iz pouzdanih izvora da VW svojim kupcima nudi desni retrovizor kao dodatnu opremu. Da li je to tačno?
Pouzdani ko za onu toyotu camry :lol:

Veliki si dječak, znaš pogledati na VW stranici ;)
Al evo da te još jednom prosvijetlim:

http://www.volkswagen.ba/cms/cjenovnik/ ... 062010.pdf

;-)
Gorštak

#141 Re: VW Golf all about

Post by Gorštak »

Bordolini wrote:Tema je beton, vjerujem da ce nadzivjeti pola forumasa :D
:D

G je dosad trovao svaki kutak ovog pf.
Osim toga, legenda odavno zaslužuje svoju temu. :D

@bobi 'oćemo sijalicu
Image

:D
Better Man

#142 Re: VW Golf all about

Post by Better Man »

Blobi wrote:Better Man, ti i dalje uporan. Ne mozes kupiti bolje, a za manje para. Jednostavno ne mozes. Nijedan ovozemaljski zakon ti to ne dozvoljava. Fizika, ekonomija, matematika, nigdje neces dobiti necega vise za necega manje :D. Kolko para, toliko muzike. Jednostavno :)
Moze i tacka. To sto je cijena Golfa nerealna, tj. napucana to je drugo. Hoces reci da Toyota Auris ili Peugoet 308 ili nova Astra nisu bolji od Golfa?
bach

#143 Re: VW Golf all about

Post by bach »

Gost1515 wrote:
bach wrote:
Pouzdani ko za onu toyotu camry :lol:

Veliki si dječak, znaš pogledati na VW stranici ;)
Al evo da te još jednom prosvijetlim:

http://www.volkswagen.ba/cms/cjenovnik/ ... 062010.pdf

;-)
Golf paket R-Balkan, 4 vrata sa električnim podizačima stakala naprijed i nazad, pretinac ispred
suvozača sa hlaĎenjem, osvjetljenjem i zaključavanjem, Naslon za ruku naprijed sa pretincem za
odlaganje, dva izduvnika i dva držača za čaše nazad, Kućište vanjskih ogledala i ručke na vratima u
boji vozila, Regulisanje dužine glavnih svjetala sa statičkim svjetlom za vožnju u krivinama, Svjetla za
maglu sa hromiranim obrubima, Klima ureĎaj Climatronic sa odvojenom dvozonskom regulacijom za
lijevu i desnu stranu vozila 1.840 KM
Kućište vanjskih ogledala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vukojebina

#144 Re: VW Golf all about

Post by vukojebina »

ponosni vlasnik petice vec godinu i po...samo redovno mijenjanje ulja i normalna voznja...do sad dao 17 eura na popravke, tj kupio na netu bravu od gepeka sto mi je bila riknula...presko 43 000 km... i kad mi neko kaze uzmi pezoVa, kantu opela ili nedaaaaaaaaj Boze fiata...
herbert mekfjuger

#145 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

vukojebina wrote:ponosni vlasnik petice vec godinu i po...samo redovno mijenjanje ulja i normalna voznja..
Danas su rijetka auta kod kojih nije tako, većina auta proizvedenih poslije 2000. godine su takva... A neka čak ne moraš ni vozit normalno :D
Boycie

#146 Re: VW Golf all about

Post by Boycie »

Golf 2, benzin 1.3, 86 godiste - prvo auto.
Kupio ga 11 godina starog za 3600 KM, a prodao ga prije dvije godine (22 god starog) za 3000 KM. Za tih 11 godina od djelova promjenio: dva prednja nosaca motora, benzinsku pumpu, oba remena i zadnje amortizere (disk plocice, ulje, filtere i gume ne racunam). Sa njim sam se "penjao" na vrh Bjelasnice, Vranice, Zelengore, po snijegu i ledu i nikada me nigdje nije ostavio. Nije bio udoban, nije bio brz, imao je tezak volan,ali je definitivno bio auto koji je bio najbolji prijatelj mog novcanika :)
Gost1515

#147 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

bach wrote:
Golf paket R-Balkan, 4 vrata sa električnim podizačima stakala naprijed i nazad, pretinac ispred
suvozača sa hlaĎenjem, osvjetljenjem i zaključavanjem, Naslon za ruku naprijed sa pretincem za
odlaganje, dva izduvnika i dva držača za čaše nazad, Kućište vanjskih ogledala i ručke na vratima u
boji vozila, Regulisanje dužine glavnih svjetala sa statičkim svjetlom za vožnju u krivinama, Svjetla za
maglu sa hromiranim obrubima, Klima ureĎaj Climatronic sa odvojenom dvozonskom regulacijom za
lijevu i desnu stranu vozila 1.840 KM
Kućište vanjskih ogledala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
- u boji vozila dečko, kod svih ćeš naći to ;-)

tvojim provalama na ovoj temi nikad kraja :D

primjer Megane:

OPREMA EXPRESSION (dodatno na opremu AUTHENTIQUE)
Vanjska preklopiva ogledala u boji karoserije

stručnjak :lol:
Desert Wind

#148 Re: VW Golf all about

Post by Desert Wind »

Volkswagen je definitivno simbol neceg nepoderivog - htjeli to priznat ili ne ljudi su imali auto koje se proizvodilo i prodavalo u skoro istom obliku i masinerijom ravno 65 godina.... i to je zapišan rekord kojeg niko nikad srusit nece....
Premda je meni licno mrzak zbog uniformiranog sveprisutnog faktora ta kompanija ima strasan pedigre koji ukljucuje svog idejnog kreatora Ferdinanda Poršea koji je zapravo prvo zaceo VW a poslije i Porše i koji zapravo nije nikad ni bio nijemac nego "obican" ceh....

Otac danasnjeg konglomerata VWa i Porsche-a je ustvari čeh kojem je pravo prezime bilo Boreš....
Tako da znate - vi zapravo ne vozite auta njemackih idejnih tvoraca nego brilijanata ceskog inzenjeringa - sto pomalo i objasnjava cinjenicu da je VW strasnu paznju usmjerio prema razvoju ceske Skode i akvizicijama sa Poršeom....

List od drveta ne pada daleko....
Blobi

#149 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

Better Man wrote:
Blobi wrote:Better Man, ti i dalje uporan. Ne mozes kupiti bolje, a za manje para. Jednostavno ne mozes. Nijedan ovozemaljski zakon ti to ne dozvoljava. Fizika, ekonomija, matematika, nigdje neces dobiti necega vise za necega manje :D. Kolko para, toliko muzike. Jednostavno :)
Moze i tacka. To sto je cijena Golfa nerealna, tj. napucana to je drugo. Hoces reci da Toyota Auris ili Peugoet 308 ili nova Astra nisu bolji od Golfa?
Hocu reci, jer je to tako :). Pezo je plastikaner i nekvalitetan, ne budi neozbiljan. Auris i ostale toyote ne mogu zakocit, same ubrzavaju, bezlican mackasti dizajn isto k'o i Pezo, Astra proizvod posrnule fabrike sa sumnjivim kvalitetom, ali lijepim dizajnom. Golf je ipak kralj klase :).
Gost1515

#150 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

Nego što se ove opreme tiče, evo @bach je postavio, ne bih to ni vidio, ovaj akcijski paket mi se čini kao dobra ponuda (nevjerovatno jel? :D)
lijevu i desnu stranu vozila
24)

1.840 KM
Locked