Da li stavljate brnjicu svom psu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
zonbirile

#126 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

jaca-maca wrote:
poznanik wrote:
Dile wrote:a zakon supalj k'o svicarski sir, i vec nekoliko puta oboren na sudu :roll:
Može li više informacija o ovom "obaranju" ?
i ja sam od nekog cula, da je neki policajac prisao nekom liku s psom koji nije ima brnjicu. taj covjek nije htio da plati kaznu pa je otisao na sud. na sudu se ispostavi kao da nema zakon na osnovu kojeg se kaznjava ili da zakon nije bio jasan, ne znam tacno. i na kraju nije platio nista.
----------------------------------------
ja i Torabi to tvrdi.
Jasna90

#127 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Jasna90 »

Kad izvodim psa, iz stana izadjem kad nikog nema u haustoru, jer ne bih da SMETAM. Time izbjegavam da mi neki DEBIL od komsije sere. Kad izadjem vani, setam tamo gdje ima NAJMANJE ljudi i drzim psa na POVODCU jer necu da mi neko sere. Izbjegavam DJECU i djecija igralista jer necu da mi roditelji od te djece seru. Najcesce hodam navece kad NEMA NIKOG. Sve to radim, iako mi pas nije pitbull i ne izgleda opasno i nije OPASAN ni AGRESIVAN.

I JOŠ TREBAM DA MU STAVIM BRNJICU? MALO SUTRA. Ako ovo vec napisano nije dovoljno, onda SE J.....

Ovo sve radim, ne iz razloga da bi moj pas mogao nekog napasti, nego od ljudi koji se BESPOTREBNO boje. Od njih mi je presao strah da je moj pas POTENCIJALNO opasan. Dodje mi da otvorim neku besplatnu skolu za EDUKACIJU ljudi o psima. Jer ljudi ovdje su ocito GLUPI sto se tice pasa i misle da je CILJ svakog psa da nekog UJEDE.

P.S. Kada stavite brnjicu bilo kojem psu ljudi se JOS VISE boje.
Last edited by Jasna90 on 30/11/2010 22:04, edited 3 times in total.
cutee_nina

#128 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

Problem u našoj državi su ljudi, a ne psi.
Friesian

#129 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

ja sam vec na pocetku napisao da ja svaki put svog psa, kad je pusten, zovnem da mi hoda uz nogu.. jer na taj nacin stitim nju od ljudi a ne ljude od nje.. fuuuj kakvih ima..
problem u zakonu je sto nije jasno definisano sta predstavlja Javna povrsina! mozda to nekima ne predstavlja problem u tumacenju ali drotu sigurno predstavlja..
kokuz_sa

#130 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

Friesian wrote:ja sam vec na pocetku napisao da ja svaki put svog psa, kad je pusten, zovnem da mi hoda uz nogu.. jer na taj nacin stitim nju od ljudi a ne ljude od nje.. fuuuj kakvih ima..
problem u zakonu je sto nije jasno definisano sta predstavlja Javna povrsina! mozda to nekima ne predstavlja problem u tumacenju ali drotu sigurno predstavlja..
definicija javne povrsine
je svaka površina čije
je korištenje namijenjeno svima i pod
jednakim uvjetima (javne ceste, ulice, trgovi,
tržnice, igrališta, parkirališta, groblja,
parkovne i zelene površine u naselju,
rekreacijske površine i sl.
mofo33

#131 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by mofo33 »

brnjica naravno
strah me da neko ne ugrize Didu
Image
cutee_nina

#132 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

mofo33 wrote:brnjica naravno
strah me da neko ne ugrize Didu
Brnjica Didi ili svim ostalim psima? :lol:
poznanik

#133 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by poznanik »

kokuz_sa wrote:
Friesian wrote:...problem u zakonu je sto nije jasno definisano sta predstavlja Javna povrsina! mozda to nekima ne predstavlja problem u tumacenju ali drotu sigurno predstavlja..
je svaka površina čije je korištenje namijenjeno svima i pod jednakim uvjetima (javne ceste, ulice, trgovi, tržnice, igrališta, parkirališta, groblja, parkovne i zelene površine u naselju, rekreacijske površine i sl.
Davno je definirana "javna površina"

Član 4. Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo:

Javnim površinama smatraju se:
1. ulice, kolovozi, pločnici i rigoli, putevi, prilazi i prelazi, trgovi, podvožnjaci i nadvožnjaci, mostovi i stepeništa van zgrada, javna parkirališta, autobuska i tramvajska stajališta (u daljem tekstu: javne saobraćajne površine),
2. tramvajski i željeznički kolosjeci u posebnom trupu, sa stajalištima, benzinske stanice i prostor oko njih,
3. aerodrom i zaštitni aerodromski pojas,
4. otvoreni pijačni, tržni prostori i prostori oko prodajnih objekata,
5. neizgrađena građevinska zemljišta,
6. ulični slivnici,
7. kolovozi kantonalnih puteva,
8. zelene i rekreativne površine kao što su:
- javne zelene površine (park-šume, parkovi, park-prirode, parkovske staze, travnjaci, drvoredi, skverovi, zelenilo uz saobraćajnice i slično),
- zelene površine stambenih, odnosno urbanih cjelina,
- pješačke staze,
- zelene površine posebne namjene (groblja, botanički i zoološki vrtovi),
- površine za rekreaciju i fizičku kulturu na otvorenom prostoru (igrališta, izletišta, šetališta, fiskulturni tereni, bazeni, vježbališta, strelišta),
- zaštitna područja i zaštitni zeleni pojasevi infrastrukturnih sistema,
- površine uz uređene i neuređene obale rijeka i jezera.
kokuz_sa

#134 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

poznanik wrote:
kokuz_sa wrote:
Friesian wrote:...problem u zakonu je sto nije jasno definisano sta predstavlja Javna povrsina! mozda to nekima ne predstavlja problem u tumacenju ali drotu sigurno predstavlja..
je svaka površina čije je korištenje namijenjeno svima i pod jednakim uvjetima (javne ceste, ulice, trgovi, tržnice, igrališta, parkirališta, groblja, parkovne i zelene površine u naselju, rekreacijske površine i sl.
Davno je definirana "javna površina"

Član 4. Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo:

Javnim površinama smatraju se:
1. ulice, kolovozi, pločnici i rigoli, putevi, prilazi i prelazi, trgovi, podvožnjaci i nadvožnjaci, mostovi i stepeništa van zgrada, javna parkirališta, autobuska i tramvajska stajališta (u daljem tekstu: javne saobraćajne površine),
2. tramvajski i željeznički kolosjeci u posebnom trupu, sa stajalištima, benzinske stanice i prostor oko njih,
3. aerodrom i zaštitni aerodromski pojas,
4. otvoreni pijačni, tržni prostori i prostori oko prodajnih objekata,
5. neizgrađena građevinska zemljišta,
6. ulični slivnici,
7. kolovozi kantonalnih puteva,
8. zelene i rekreativne površine kao što su:
- javne zelene površine (park-šume, parkovi, park-prirode, parkovske staze, travnjaci, drvoredi, skverovi, zelenilo uz saobraćajnice i slično),
- zelene površine stambenih, odnosno urbanih cjelina,
- pješačke staze,
- zelene površine posebne namjene (groblja, botanički i zoološki vrtovi),
- površine za rekreaciju i fizičku kulturu na otvorenom prostoru (igrališta, izletišta, šetališta, fiskulturni tereni, bazeni, vježbališta, strelišta),
- zaštitna područja i zaštitni zeleni pojasevi infrastrukturnih sistema,
- površine uz uređene i neuređene obale rijeka i jezera.
kako god okrenes..cukama po zakonu pise nosenje brnjice na javnim povrsinama..tj svuda sem u stanu i privatnoj avliji :D
zonbirile

#135 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

samo pri napadu psa, ili povredi oderati novčano vlasnika i više puta tako,pa češ vidjeti kako se stavlja brnjica.
baby_angel

#136 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

zonbirile wrote:samo pri napadu psa, ili povredi oderati novčano vlasnika i više puta tako,pa češ vidjeti kako se stavlja brnjica.
Evo ja se slažem :D
jaca-maca

#137 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by jaca-maca »

baby_angel wrote:
zonbirile wrote:samo pri napadu psa, ili povredi oderati novčano vlasnika i više puta tako,pa češ vidjeti kako se stavlja brnjica.
Sad ce mnogi reci "bolje sprijeciti, nego lijeciti"...ili "jel sad ja trebam da cekam da me pas ujede pa da onda pocne nosit brnjicu". :lol: Ne moze se nikome ugoditi
Pasiflora

#138 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Pasiflora »

baby_angel wrote:
I ja.
Friesian

#139 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

kokuz_sa wrote:definicija javne povrsine
je svaka površina čije
je korištenje namijenjeno svima i pod
jednakim uvjetima (javne ceste, ulice, trgovi,
tržnice, igrališta, parkirališta, groblja,
parkovne i zelene površine u naselju,
rekreacijske površine i sl.
hajd uzecu ovu definiciju za komentarisanje jer je manja :)
uglavnom, o istom se radi ovdje i ono sto je ustvari definisano.. hajd sad nek' neko objasni pojam svaka površina čije je korištenje namjenjeno svima i pod jednakim uslovima!!! ko od nas ili od vas nosi nosi brnjicu?? ko od nas ili od vas osobama s kojima izadju stavljaju brnjicu?? ako necu prijatelju staviti (a vecini bi i stavio) zasto cu onda staviti psu s obzirom da su uslovi jednaki za sviju!!!!??
Friesian

#140 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

naravno da se ne salim.. a vidim koliko ste mi vi pametni da niste u stanju rastumaciti ni ono sto je glupo! namjerno sam i stavio ovakav i vise nego bezze primjer jer je citav zakon takav.. 95% ljudi kojima smetaju psi i macke kao kucni ljubimci su seljaci a 5% ih se boji (sto je i uredu i opravdano).. ova vecina su ljudi koji su jedva docekali da pobjegnu sa sela i da se asfalta dokopaju.. zasto nikom nisu smetale koze i krave na Dobrinji??!! covjek ih je drzao godinama a mnogi su se jos i divili i govorili "blago njemu kad ima prostor!"..
cutee_nina

#141 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

Friesian wrote:naravno da se ne salim.. a vidim koliko ste mi vi pametni da niste u stanju rastumaciti ni ono sto je glupo! namjerno sam i stavio ovakav i vise nego bezze primjer jer je citav zakon takav.. 95% ljudi kojima smetaju psi i macke kao kucni ljubimci su seljaci a 5% ih se boji (sto je i uredu i opravdano).. ova vecina su ljudi koji su jedva docekali da pobjegnu sa sela i da se asfalta dokopaju.. zasto nikom nisu smetale koze i krave na Dobrinji??!! covjek ih je drzao godinama a mnogi su se jos i divili i govorili "blago njemu kad ima prostor!"..
Čitaš mi misli! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kokuz_sa

#142 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

Friesian

#143 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

hahahahahahahhahahahahhaha..
cutee_nina

#144 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote:Image
Duša slatka :D
Pasiflora

#145 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Pasiflora »

Ovo fotografija kao da je u SA napravljena :?: :?: :?: :?:
Pa kako su oci ovako tuzne... bez ogrlice... jadan. Zna li neko nesto o ovom psu :?:
kokuz_sa

#146 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

sitno wrote:Ovo fotografija kao da je u SA napravljena :?: :?: :?: :?:
Pa kako su oci ovako tuzne... bez ogrlice... jadan. Zna li neko nesto o ovom psu :?:
a koji drugi grad u bih ima tramvaje jos u koje ulaze cuke koje smrde pisaju i prenose buhe?
Pasiflora

#147 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Pasiflora »

kokuz_sa wrote:
a koji drugi grad u bih ima tramvaje jos u koje ulaze cuke koje smrde pisaju i prenose buhe?
Jednom kokuz, vazda kokuz - mentalni :skoljka:
Friesian

#148 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

ako cigani, pjanci, mangupi i slicno pisaju po tramvaju ne mora znaciti da to rade i psi.. vjeruj mi da bi GRAS bio puno mirniji da su saputnici psi nego da se brines da li cete neko zbosti nozem cim udjes u tramvaj!!
cutee_nina

#149 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote:
Pa kako ja to ne znam. Super, od sad ću se i ja vozati tramvajem sa svojim ljubimcem. :thumbup:
A ti neobrazovani, edukuj se malo.
kokuz_sa

#150 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote:
Pa kako ja to ne znam. Super, od sad ću se i ja vozati tramvajem sa svojim ljubimcem. :thumbup:
A ti neobrazovani, edukuj se malo.
to oces kazat da ovako cuko prljavim sapama i garant s buhama ne moze nista ostaviti od toga na onom tapaciranom sjedistu?
Locked