What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
inspire_me

#126 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:
inspire_me wrote: Woooow :shock: :shock: Gdje se mogu kod nas kupiti ovakve cizme i ovakva torba, a Boga mi i ovakav dzemper :thumbup: :thumbup:
Eeee, bas ovakve nigdje, mislim mogu preko neta ali po cijenama givenchija i miu-miu :) Cizme na ovaj fol, jahačke duboke smedje imas u guliveru, ja sam slucajno kupila slicne u azelu Massimo Duti, mada malo klasičnije, jedan kaiš samo i gore su ravne ne ovako namreskane, a torbu sam veliku smedju od ove kao kože malo kroko ali suede (brušena jel), kupila u carpisi :) moracu uslikati svoje komade po stavljati da ne zbunjujem :)
Hvala na ovako brzom i isrpnom odgovoru :thumbup:
Ja bih ipak BAS OVAKVE cizme, necu odustati dok ih ne nadjem :D :D a evo i vize su ukinute, siroko mi polje :D :D Moracu otici do Sisleya makar da zraknem ovu torbu :-)
Hej, sta bi sa dzemperom :D
Nadinka

#127 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Čizme su ti:# Miu Miu Belted Knee Boot # $990 - barneys.com
A dzemper, eh ne znam sta da ti kazem, ovaj ne znam čiji je, nasla na nekoj japanskoj stranici, a zanimljivih cardigana je bilo u Stefanelu (BBI), nesto u Sisley-u ne znam da sam vidjela, u Mango nisma ulazila u skorije vrijeme..
*mima*

#128 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Dobre cizme imaju u Targi...moze se naci za 300 km......i u BBI....samo ne znam kako se zove butik...cizme i torbe.....ali su bas skupe
inspire_me

#129 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:Čizme su ti:# Miu Miu Belted Knee Boot # $990 - barneys.com
A dzemper, eh ne znam sta da ti kazem, ovaj ne znam čiji je, nasla na nekoj japanskoj stranici, a zanimljivih cardigana je bilo u Stefanelu (BBI), nesto u Sisley-u ne znam da sam vidjela, u Mango nisma ulazila u skorije vrijeme..
Dzaba :D :D :D
Inace sam veliki fan ovih dugih cardigan-a, ali uglavnom imam tanje, trebao bi mi bas jedan ovakav deblji..
Hvala jos jednom :sax:
Nadinka

#130 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Inace sam veliki fan ovih dugih cardigan-a, ali su mi uglavnom oni tanji, treba mi bas jedan ovakav deblji..
Ja sam sad u Azelu kod BBI probala jedan debeli pleteni dugi cardigan :) broj je L, ali ni meni (S) nije bio puno velik, bboja, hm, netso neutralno, Massimo Duti, pa leti :)
Nadinka

#131 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

*mima* wrote:Dobre cizme imaju u Targi...moze se naci za 300 km......i u BBI....samo ne znam kako se zove butik...cizme i torbe.....ali su bas skupe
Vidis nisma svracala do Targe vec duze, bas cu morati jedan dan :)
A u BBI je Guliver, da dosta su skupi, torbe narocito, a primejtila sam da dosta kopiraju Batu dizajnom (skoro identične modele su izbacivali s malim kasnjenjem u istoj sezoni). Imaju odličnih ravnih dubokih cizmica, onda dobrih vrtoglavo visokih, a čak i one cipelice ravne, ne znam kako se kod nas zovu -Brogues je originalno im naziv..
Ja sam prosle zime na snizenju kupila u Guliveru super cizme, to su one sa danasnjeg looka, al moram vam rcei da su vec se pocele raspadati a kupila ih krajem januara..
inspire_me

#132 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:
inspire_me wrote:
Inace sam veliki fan ovih dugih cardigan-a, ali su mi uglavnom oni tanji, treba mi bas jedan ovakav deblji..
Ja sam sad u Azelu kod BBI probala jedan debeli pleteni dugi cardigan :) broj je L, ali ni meni (S) nije bio puno velik, bboja, hm, netso neutralno, Massimo Duti, pa leti :)
Eh danas ne mogu nikako, tek u subotu, al' dok ja stignem, da Bog da da sta nadjem :D :D U svakom slucaju Massimo Dutti :thumbup: sve sto sam njegovo kupila, dusu sam mu uzela od nosenja :D
Nadinka

#133 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Eh danas ne mogu nikako, tek u subotu, al' dok ja stignem, da Bog da da sta nadjem :D :D U svakom slucaju Massimo Dutti :thumbup: sve sto sam njegovo kupila, dusu sam mu uzela od nosenja :D
Haha, ista sam ti, prije sam kupovala u Bg i Ljubljani, a sad sam bas sretna sto dodje i do Azela ponesto, evo me sva u m.d. danas :)
Nadinka

#134 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Hej zene, dobro jutro, gdje ste danas??
Nadinka

#135 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

ovakve cizme bih ja :)
Image
inspire_me

#136 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:ovakve cizme bih ja :)
Image
Ojjj killing me softly :shock: :D

Zna li iko gdje se mogu kupiti one kao jahace farmerke, naprijed nabrano sa faltnama, a pozada da nije otegnuto, vec fino kao normalne farmerke ...oj jesam ovo objasnila, svaka mi cast :lol: :D
Nadinka

#137 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Pokusavam zamisliti sta trazis, vizualizirati ovaj tvoj opis, ali no match u glavi :)
hocu ja ovo:
Image
Better Man

#138 Re: What to wear???

Post by Better Man »

Nadinka wrote:
*mima* wrote:Dobre cizme imaju u Targi...moze se naci za 300 km......i u BBI....samo ne znam kako se zove butik...cizme i torbe.....ali su bas skupe
Vidis nisma svracala do Targe vec duze, bas cu morati jedan dan :)
A u BBI je Guliver, da dosta su skupi, torbe narocito, a primejtila sam da dosta kopiraju Batu dizajnom (skoro identične modele su izbacivali s malim kasnjenjem u istoj sezoni). Imaju odličnih ravnih dubokih cizmica, onda dobrih vrtoglavo visokih, a čak i one cipelice ravne, ne znam kako se kod nas zovu -Brogues je originalno im naziv..
Ja sam prosle zime na snizenju kupila u Guliveru super cizme, to su one sa danasnjeg looka, al moram vam rcei da su vec se pocele raspadati a kupila ih krajem januara..
Čim su čizme počele da ti se raspadaju, a nisu stare ni godinu dana jasno potvrđujue da su čisto smeće od kvalitete i da je Guliver ne trećerazredna, već šestorazredna robna marka. Kad se kupuje obuća ne gleda se samo cijena, već i kvaliteta, tj. koji je brand u pitanju. Iskrcati par stotina maraka za cipekle ili čizme nekog lijevog branda je čista glupost. A te ravne cipelice mislim da se zovu koledžice.
Nadinka

#139 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Better Man wrote: Čim su čizme počele da ti se raspadaju, a nisu stare ni godinu dana jasno potvrđujue da su čisto smeće od kvalitete i da je Guliver ne trećerazredna, već šestorazredna robna marka. Kad se kupuje obuća ne gleda se samo cijena, već i kvaliteta, tj. koji je brand u pitanju. Iskrcati par stotina maraka za cipekle ili čizme nekog lijevog branda je čista glupost. A te ravne cipelice mislim da se zovu koledžice.
Ma ti si potpuno u pravu, i ja bih rekla da to nije neki kvalitte, nije da su se posle raspadat, ali ona platforma ce se izgleda uskoro odlijepiti :( najgore sto se one meni i danas svidjaju, a ja sam ti bas pravo zensko, ponovo bih ih kupila, nek su one lijepe, a ostalo :)
Mislim da se one cipelice jos zovu i oksfordice,s tim da koliko znam, oksfordice su i kad imaju visoku petu, nego je fol u onom uzorku prednjem, kao prošivenom..to mi se dosta svidja, ali nikako da kupim sebi, niska sam, pa ne znam kako bi to na meni bas izgledalo
♥ Julianna ♥

#140 Re: What to wear???

Post by ♥ Julianna ♥ »

Evo prijedloga za jedan lagani subotnji outfit...

Image
inspire_me

#141 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

[quote="Nadinka"]Pokusavam zamisliti sta trazis, vizualizirati ovaj tvoj opis, ali no match u glavi :)
quote]

E Boga mi sam mislila, ako iko skonta, ti ces :D :D Bolje ne umijem objasniti, a slike ne mogu da nadjem :roll: :roll: :D
Nadinka

#142 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Nadinka wrote:Pokusavam zamisliti sta trazis, vizualizirati ovaj tvoj opis, ali no match u glavi :)
quote]

E Boga mi sam mislila, ako iko skonta, ti ces :D :D Bolje ne umijem objasniti, a slike ne mogu da nadjem :roll: :roll: :D
Jel mislis na farmerke koje imaju faltne naprijed ono ispod pasa a onda se suzavaju prema dole?
Nadinka

#143 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jel ovako nesto u malo klasicnijoj izvedbi?
Image

nesto nece slika
http://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1023135766
Michun

#144 Re: What to wear???

Post by Michun »

Ko je pito za dugi cardigan?
Sad sam bila u mangu, ima sivi dugi...100 KM. Jako lijep :D vuna i jos nesto mjesano.
Nadinka

#145 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Michun wrote:Ko je pito za dugi cardigan?
Sad sam bila u mangu, ima sivi dugi...100 KM. Jako lijep :D vuna i jos nesto mjesano.
Eh Michun :) mora ce to sacekati next week, nema se kad :)
Bila sam u Fenixu, ima finih cizmica, ali nisam nista nasla sto bih bas kupila..
Wutkica

#146 Re: What to wear???

Post by Wutkica »

tema je odlicna :thumbup:

ovo je moja stvarnost:
Image

a ovo san:

Image
inspire_me

#147 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:Jel ovako nesto u malo klasicnijoj izvedbi?
Image

nesto nece slika
http://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1023135766
E bas tako, samo jos malo uze. Da ponovimo :D naprijed ispod pojasa ove faltne, bocni dzepovi, nogavice skroz uske, a pozada neki normalan kroj (dzepovi nebitni), bitno je samo da nisu vrecaste pozada. I naravno materijal - jeans :-)
Nadinka

#148 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Eh sad znam sta trazis, ali ne znam gdje da nadjes :) znaci ni od kakve sam pomoci, neces vjerovati, ali moja prijateljica je jednom takve potrefila u fisu!
inspire_me

#149 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:Eh sad znam sta trazis, ali ne znam gdje da nadjes :) znaci ni od kakve sam pomoci, neces vjerovati, ali moja prijateljica je jednom takve potrefila u fisu!
Ma hej, ne beri brige, meni je bitno da sam ja to izbacila iz sebe :D :D , da sam nekom rekla sta trazim i da me taj neko skontao, a manje je bitno da li cu to naci (joj mi price :D ). Hvala, srce si :thumbup:
Nadinka

#150 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Evo jedan nosiv, torba i cipele su Zara pa se do toga lako moze stici, hlace su klasika muski kroj, top običnio i jedan dugi kardigan, npr ovaj sto je Michun vidjela u Mangu :)

Image
Post Reply