Stav Islama prema homoseksualcima!?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Great Cornholio

#126 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Great Cornholio »

mentalist wrote:Naucno dokazano da je homoseksualnost, naj blaze receno, poremecaj. E sad je pitanje, kakav stav ima bilo koja religija prema ovoj bolesti (sto ona i jeste)
Današnja nauka ima stav da homoseksualnost nije poremećaj, ali ono što je interesantno da se do prije par decenija unazad u psihijatriji homoseksualnost smatrala seksualnom devijacijom.Nikakva naučna istraživanja nisu potvrdila da se čovjek rađa kao homoseksualac, pa me čudi zašto je taj stav promijenjem. :? Religija homoseksualnost smatra grijehom, ali samo zato što to tako piše u vjerskim knjigama.
mentalist

#127 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by mentalist »

XXS wrote:
mentalist wrote:Naucno dokazano da je homoseksualnost, naj blaze receno, poremecaj. E sad je pitanje, kakav stav ima bilo koja religija prema ovoj bolesti (sto ona i jeste)
Kad se vec hvatas nauke, de nam podastri te naucne dokaze i de nam pojasni kakva to "naucna definicija" u svojoj preciznosti i detaljnosti sadrzi rijeci "naj blaze receno"?
Pa to "naj blaze receno" je napisano zato sto nisam htjeo da nikoga vrijedjam. Ali ti izbaci to "naj blaze receno" i vidices sta ce ti ostati. A ako je tebi problem sto je to poremecaj, ti ovde navedi zasto nije.
mentalist

#128 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by mentalist »

Evo jedan zanimljiv klip. Ali ne toliko klip koliko pojasnjenje u opisu. Stavljam samo link, pa ko hoce neka pogleda
http://www.youtube.com/watch?v=Ggx1Hsv4s9E
Klon

#129 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Klon »

Great Cornholio wrote:
Klon wrote:
ma znam ja to, sto sam time htjeo reci, da je glupo reci da je to stvar gena ili stvar odgoja i neceg drugog.
dokazano je da geni imaju ulogu u tome, ali da nemaju glavnu ulogu, tu ima jos hrpa drugih faktora kao naprimjer licno iskustvo itd.
Hoću da postavim sljedeće pitanje, da li bi trebalo učiniti nešto da do homoseksualnosti ne dođe, ako se dokaže da homoseksualnost nije biološki određena i ako se utvrde koja su to iskustva ( ako je homoseksualnost naučeno ponašanje) dovela do homoseksualnosti.
pa vidi ,ja sam vec rekao da je dokazano, da geni, znaci biologija ima utjecaja na seksualnu orijentaciju.
ima mnogo studija naprimjer o blizancima, oni imaju identican genetski materijal.
i stvarno nije uvijek tako da ako je jedan blizanac homoseksualac, da je i drugi, ali je cesto tako da je drugi biseksualac.
naprimjer brat i sestra, ako je sestra lezbejka vjerovatnoca da je brat homoseksualac je izmedu 10 i 20 %.
tako je kod svih ljudi.
a kod blizanaca je vjerovatnoca kad je jedan homoseksualac izmedu 40 i 50 % da je i drugi.
zbog identicnog genetskog materijala.
mislim ste strane nemoze ne nesto uciniti da nedodje do homoseksualnosti.
i pom mom misljenju to je ok
zamisli da se tebi nesto svidja i neko ti dodje i prica da to nevalja i tebe hoce da natjera da zivis drugacije nego sto ti hoces.
mnogi heterosexualci rade neke stvari koje ja nebi nikad radio.
to je njihova licna stvar. tako je isto sa homoseksualcima
LSD

#130 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by LSD »

Klon wrote:
Great Cornholio wrote:
Klon wrote:
ma znam ja to, sto sam time htjeo reci, da je glupo reci da je to stvar gena ili stvar odgoja i neceg drugog.
dokazano je da geni imaju ulogu u tome, ali da nemaju glavnu ulogu, tu ima jos hrpa drugih faktora kao naprimjer licno iskustvo itd.
Hoću da postavim sljedeće pitanje, da li bi trebalo učiniti nešto da do homoseksualnosti ne dođe, ako se dokaže da homoseksualnost nije biološki određena i ako se utvrde koja su to iskustva ( ako je homoseksualnost naučeno ponašanje) dovela do homoseksualnosti.
pa vidi ,ja sam vec rekao da je dokazano, da geni, znaci biologija ima utjecaja na seksualnu orijentaciju.
ima mnogo studija naprimjer o blizancima, oni imaju identican genetski materijal.
i stvarno nije uvijek tako da ako je jedan blizanac homoseksualac, da je i drugi, ali je cesto tako da je drugi biseksualac.
naprimjer brat i sestra, ako je sestra lezbejka vjerovatnoca da je brat homoseksualac je izmedu 10 i 20 %.
tako je kod svih ljudi.
a kod blizanaca je vjerovatnoca kad je jedan homoseksualac izmedu 40 i 50 % da je i drugi.
mislim ste strane nemoze ne nesto uciniti da nedodje do homoseksualnosti.
i pom mom misljenju to je ok
zamisli da se tebi nesto svidja i neko ti dodje i prica da to nevalja i tebe hoce da natjera da zivis drugacije nego sto ti hoces.
mnogi heterosexualci rade neke stvari koje ja nebi nikad radio.
to je njihova licna stvar. tako je isto sa homoseksualcima
Jel to sa ovim hoces da kazes da si homoseksualac?? neda mi se sad tražiti sve ranije postove.
Mrs.Zurbrigen

#131 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Mrs.Zurbrigen »

Image

and please give some of these guys gay kids... just for the fun of it... :D

amen!
BHF_Manijak

#132 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by BHF_Manijak »

Jos uvijek se ganjate?!Hajde fino...Sta je, nije jos nikom od muskih "ispo sapun"?!Cuvaj te se... :mrgreen: :mrgreen:
theTruePath

#133 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by theTruePath »

e jesi gay :D
BHF_Manijak

#134 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by BHF_Manijak »

theTruePath wrote:e jesi gay :D
Brate, to je sada INN, moram i ja malo biti fensy... :lol: :mrgreen:
Great Cornholio

#135 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Great Cornholio »

Klon wrote:
Postoje dvije vrste blizanaca, jednojačani (identični - imaju identične gene) i dvojačani ( ne razlikuju se po genskoj osnovi od braće i /ili sestara koji nisu blizanci.
Identični blizanci imaju identične gene pa ako neka osobina zavisi isključivo od gena ona će se razviti ili se neće razviti kod oba blizanca bez izuzetka . Ako neka osobina zavisi i od gena i od uticaja okoline ( a takva je i seksualna orijentacija) ona može ali i ne mora biti razvijena kod oba blizanca.
Znači, zaključak je, a to su i rezultati istraživanja pokazali, da homoseksualnost ne zavisi samo od gena, već u njenom nastanku igraju ulogu i drugi faktori,iz čega slijedi da i ako neko ima genetsku predispoziciju za razvoj homoseksualnosti ona se ne mora razviti. Ako saznamo koji su to okolinski faktori koji potiču razvoj homoseksualnosti, možemo djelovati na njih i tako spriječiti razvoj homoseksualnosti. Pitanje je da li mi to želimo ili ne želimo. Možda je nemoguće homoseksualca preobratiti u heteroseksualca (ja mislim da ih ne treba liječiti a ni bacati sa vrha najveće planine za šta se zalaže efendija iz beča :D), ali da li zbog toga trebamo prestati istraživati uzroke nastanka homoseksualnosti i djelujući na njih spriječiti razvoj novih homoseksualaca.
manki

#136 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

Lady Agora wrote:Kako mi je prije desetak godina objasnio jedan efendija u Beču, muška homoseksualnost se u Islamu smatra
velikim grijehom i primjerena kazna po šerijatu da se prestupnici bacaju sa najvišeg planinskog vrha u toj zemlji.
O lezbejstvu mi koliko se sjećam ništa nije mogao reći. :D

Najveći je problem mislim je ako je čovjek stvarni vjernik Islama, Judaizma ili neke kršćanske vjere a istovremeno i homoseksualac.
Baš se pitam što. :lol:

Jeste problem, pogotovo ako si hodža i homoseksualac u isto vrijeme, a ima ih, i kod nas u Sarajevu.
Last edited by manki on 03/11/2010 00:41, edited 1 time in total.
nista novo

#137 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by nista novo »

U Bosni su pederi, u Evropi Gay, u islamskim zemljama nemam pojma, odmah bi im odsjekli cunu, kad bi se javili :D
manki

#138 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

Great Cornholio wrote:
Klon wrote:stvarno me vise ova prica nervira.

homoseksualnost je stvar odgoja jel,
pa zasto se taj fenomen pojavlja i kod zivotinja.
jel to i zivotinje odgajaju svoju djecu pogresno.
Nisu životinje i ljudi ista vrsta, pa zato na osnovu ponašanja životinja ne možemo donositi zaključke o ponašanju ljudi.
Kod ljudi ne postoje instinkti u onom obliku u kojem postoje kod životinja. Kod ljudi ne postoje naučeni obrasci ponašanja potrebnih za zadovoljavanje urođenih nagona.
Ovo za životinje sam i ja htio povući Cornholio..

Lijepo zboriš btw, s naučnog aspekta. :thumbup: Ali mislim da ipak ne možeš u isti koš stavljati sexualnu orijentaciju i npr. je li pišeš lijevom ili desnom rukom (kad si spominjao blizance), kad je u pitanju odgoj ili ponašanje... Ne znam, moje mišljenje barem..
KPGS

#139 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by KPGS »

1. Umrite, homofobi.

2. Vi nadareni, spreman sam za oral.

To je to.
manki

#140 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

Kakav poremećaj?
manki

#141 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

KPGS wrote:1. Umrite, homofobi.

To je to.
:lol: :thumbup:
KPGS

#142 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by KPGS »

S tim da treba dodati da je i islam poremećaj.
ljubav_aha

#143 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

:?:
anthraxQ wrote:
-B_S- wrote:
Wutkica wrote:niko ne kaze da je to lose ili dobro, vec zasto trazite da vam se posebno obracamo i ophodimo prema vama?! sto ste vi bolji ili gori? dok god se budete izdvajali i zajednica ce vas tretirati kao posebno i sa "specijalnim" stavom.
Da razjasnim, ovde sam anoniman - niko ne zna moj identitet. Ali ja nisam homoseksualc i ovu sam temu prvenstveno otvorio zbog tzv savršenstva Islama. Sva civilizovana društa su manje više prihvatila homoseksualce, a ova stoka balkanska nikad neće, jer ovde niko nema svoj život...svi se "brinu" za druge.
Znači nebitno je društvo, bitno je kako Islam gleda na homoseksualce. Šta Kur'an kaže o tome?
da. vjeruj da je bitno.

eee druže moj, da su tvoji bili homosexualni, nikad ti ne bi vidio svjetlo dana... shvatas li? Drustva su ih prihvatila jer je Queer lobi jak, jer su homosexualci "jaki" u modi, muzici, umjetnosti, medijima... a tu se kreira svijest.

a kažes mi da se oni takvim radjaju! A zasto je broj homosexualaca vezan sa trendom? danas je trend biti alternativa.. a u gay vide najjacu alternativu. Kazem ti, da se trend izmjeni, najmanje polovina homosexualaca bi "presla" na nešto drugo.
homoseksulanost je stara koliko i covjecanstvo ,kako to objasnajvas
manki

#144 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

BHF_Manijak wrote:
theTruePath wrote:e jesi gay :D
Brate, to je sada INN, moram i ja malo biti fensy... :lol: :mrgreen:
Baš ti je gay ta ruža u avataru. :D
manki

#145 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by manki »

ljubav_aha wrote::?:
anthraxQ wrote: da. vjeruj da je bitno.

eee druže moj, da su tvoji bili homosexualni, nikad ti ne bi vidio svjetlo dana... shvatas li? Drustva su ih prihvatila jer je Queer lobi jak, jer su homosexualci "jaki" u modi, muzici, umjetnosti, medijima... a tu se kreira svijest.

a kažes mi da se oni takvim radjaju! A zasto je broj homosexualaca vezan sa trendom? danas je trend biti alternativa.. a u gay vide najjacu alternativu. Kazem ti, da se trend izmjeni, najmanje polovina homosexualaca bi "presla" na nešto drugo.
homoseksulanost je stara koliko i covjecanstvo ,kako to objasnajvas
Objašnjava tako da je u Staroj Grčkoj, kad je homoseksualnost bila vrlo zastupljena, bila starogrčka Lady Gaga, koja je propagirala homoseksualizam u Staroj Grčkoj. :lol:

Naravno da ne može objasniti tu tvoju tezu, kao što ne može ni objasniti homoseksualizam kod životinja. Sigurno i oni imaju jak Queer lobi u modi, muzici, umjetnosti, medijima... :thumbup:
KPGS

#146 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by KPGS »

Allah je bog i životinjama. Homoseksualnošću iskušava pravovjerne medvjede i leoparde.
mentalist

#147 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by mentalist »

KPGS wrote:1. Umrite, homofobi.

To je to.
Ti imas veeeeeliki problem. I valda obdareni a ne nadareni. I jopet, ti imas veeeeeeeeeliki problem
BHF_Manijak

#148 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by BHF_Manijak »

KPGS wrote:S tim da treba dodati da je i islam poremećaj.

A ti vodja copora.... :wink:
ljubav_aha

#149 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

manki wrote: Objašnjava tako da je u Staroj Grčkoj, kad je homoseksualnost bila vrlo zastupljena, bila starogrčka Lady Gaga, koja je propagirala homoseksualizam u Staroj Grčkoj. :lol:

Naravno da ne može objasniti tu tvoju tezu, kao što ne može ni objasniti homoseksualizam kod životinja. Sigurno i oni imaju jak Queer lobi u modi, muzici, umjetnosti, medijima... :thumbup:
:lol:

dzaba homoseksualcima ako ne zele nikom zlo,ako zive nomrmalan privatni zivot,a tek cinjenica > toliko naucnika homoseksualaca,ne znam ,pomogli su napredak covjecanstvu,ali dzaba,nisu strejt :D
KPGS

#150 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by KPGS »

Treba otvoriti novu temu ili promijeniti tok ove. Stav homoseksualnosti prema islamu?
Locked