Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
KotromanichII

#126 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

E moj Kotromanicu, da si ti meni zdrav i ziv, cuj siiti nisu muslimani? A to drugo, gluho i coravo bilo, zrtve koje ginu u Iraku su pretezno siitska zena i djeca! I sto je najcrnje od svega, oni koji ih ubijaju su bas te sunitske samoubice sto se raznose po Bagdadskim pijacama, dzamijama, skolama, itd.

E moj Kotromanicu..., bas si gluh i daleko bio...
ne leti pred rudu :-) edukuj se prije nego pocnes bacati bombe, mogu oni sebe nazivati muslimanima, ali daleko su oni od muslimana i islama

Pogledaj ovaj video, i reci mi poslije jesu li muslimani ili nisu

Dio 1

Dio 2, poklani muslimani od sija

mnogo vi stosta neznate sta se desava u svijetu
bijela

#127 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by bijela »

KotromanichII wrote:
Pogledaj ovaj video, i reci mi poslije jesu li muslimani ili nisu
kako su džini rekli (sure el-Džinn): ima nas vrsta raznih, tako ima i šiija različitih grupacija.
KotromanichII

#128 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

kao sto onaj govori gore sta rade Shije muslimanima sunijama u iraku, uleti u dzamiju, psuju Allaha, bacaju kuran pod noge, ubijaju muslimane, siluju zene muslimanke sunijke i pogeldaj njihovi ucenjaci sta pricaju jos, sve ce ti se samo kazati
strongwoman

#129 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

Tvrditi da je neciji put pravi, da je necija vjera prava, a necija da nije je prvi znak neukrocenog nefsa tj. egoizma...
Allah dz.s. poslao Islam kao vjeru cijelom covjecanstvu, i tu nema sumnje... Nema tvoja vjera bolja, moja nije...
Mozes samo ti biti bolji insan ili losiji, mozes osuditi necije postupke ili nepostupke kao lose ili dobre, ali osuditi necije vjerovanje -- E TO NE MOZES,, ne moze niko osim Boga Uzvisenog...

I prestanite vise praviti razdor... KAKO VAS NIJE SRAM I STID... Ma niko od vas nije ni p od procitao zivot Muhammeda s.a.v.s. i pokusao se ugledati na njega (s.a.v.s.)...
Ili kroz vase glave samo puse vjetar???
strongwoman

#130 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

KotromanichII wrote:kao sto onaj govori gore sta rade Shije muslimanima sunijama u iraku, uleti u dzamiju, psuju Allaha, bacaju kuran pod noge, ubijaju muslimane, siluju zene muslimanke sunijke i pogeldaj njihovi ucenjaci sta pricaju jos, sve ce ti se samo kazati
Jesi li ikada mogao i pomisliti da su to uradili oni koji mrze Sije, oni koji mrze Islam opcenito??? Pa su se samo tako predstavili??? A nasi odmah... evo ih.. jesu to su oni, oni su takvi, oni ovakvi... Mi smo bolji!!!

Allah selamet!!!!
KotromanichII

#131 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Tvrditi da je neciji put pravi, da je necija vjera prava, a necija da nije je prvi znak neukrocenog nefsa tj. egoizma...
Allah dz.s. poslao Islam kao vjeru cijelom covjecanstvu, i tu nema sumnje... Nema tvoja vjera bolja, moja nije...
Mozes samo ti biti bolji insan ili losiji, mozes osuditi necije postupke ili nepostupke kao lose ili dobre, ali osuditi necije vjerovanje -- E TO NE MOZES,, ne moze niko osim Boga Uzvisenog...

I prestanite vise praviti razdor... KAKO VAS NIJE SRAM I STID... Ma niko od vas nije ni p od procitao zivot Muhammeda s.a.v.s. i pokusao se ugledati na njega (s.a.v.s.)...
Ili kroz vase glave samo puse vjetar?
??
pogledaj video i nepricaj puno :-) sve ce ti se samo kazati
NIN

#132 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by NIN »

KotromanichII wrote:kao sto onaj govori gore sta rade Shije muslimanima sunijama u iraku, uleti u dzamiju, psuju Allaha, bacaju kuran pod noge, ubijaju muslimane, siluju zene muslimanke sunijke i pogeldaj njihovi ucenjaci sta pricaju jos, sve ce ti se samo kazati
Kotromanicu, ne seri matere ti! Kako te nije sramota! I ti nekakav musliman? Ma nisi ti, jadan ne bio, ni pros'o pored muslimana kako treba! Boze sacuvaj ovih neobrazovanih i nepismenih ..., koji si ti beznadezan slucaj!

Nego kako ti rekoh, a ti se ne pocesa ni po guzici:

Sunitski Arapi su ti koji se najvise raznose po Bagdadskim pijacama, dzamijama i skolama ubijajuci neduznu djecu i zene. Halo, mehmede, kontas?

I velis, ti bi u dzenet? :lol: :lol: :lol:

Bolje bi ti bolan bilo da sjednes pa naucis nesto pametno umjesto sto sjedis za guglom, zudeci za onim svijetom jer ti jadniku nesto fali na ovom i tusis ljude svojim slikovnicama. Il' makar uzmi pet maraka, kupi kifla i podijeli sirotinji. Tako ces barem zaraditi pravi sevap. Kad vidim likove poput tebe bas se zapitam koliko je samo nepravde na ovom svijetu. Al' haj', neise... Alah najbolje zna! :wink:
strongwoman

#133 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

KotromanichII wrote:
pogledaj video i nepricaj puno :-) sve ce ti se samo kazati
Nije mi jasno kako mislis da sam napisala komentar, bez da sam pregledala (da se ne izrazavam.. ne prilici mi) video???

I molim te, ne govori mi da ne pricam... imam pravo da pricam zamisli Bog mi je (hvala Mu) dao jezik i pamet (opet Mu hvala) i naredio mi da se protivim kada vidim da neko pravi razdor... Naredio mi da to bar jezikom osudim (kao najslabiji vid imana), a tako mi Boga da si mi negdje u blizini i pljusku bi zaradio :D , ne bil se osvjestio od svoje nesvijesti...

I sto rece NIN idi kupi kifle i udijeli sirotinji... bilo bi ti bolje...
Last edited by strongwoman on 04/11/2010 15:24, edited 1 time in total.
KotromanichII

#134 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Kotromanicu, ne seri matere ti! Kako te nije sramota! I ti nekakav musliman? Ma nisi ti, jadan ne bio, ni pros'o pored muslimana kako treba! Boze sacuvaj ovih neobrazovanih i nepismenih cipanzi..., koji si ti beznadezan slucaj!
jeli ti to bolje od mene znas a ja imam prijatelje iracane koji su izbjegli iz iraka ????
I velis, ti bi u dzenet?

ako vidis kakavu garanciju od Boga, sa pecatom , gdje pise KotromanichII ide u dzennet, javi mi :thumbup:
nema toga na ovom svijetu koji moze reci ja idem u dzennet sigurno, a jedino nam je ostalo da se nadamo
Bolje bi ti bolan bilo da sjednes pa naucis nesto pametno umjesto sto sjedis za guglom, zudeci za onim svijetom jer ti jadniku nesto fali na ovom i tusis ljude svojim slikovnicama
.

nebrini se ti za to, znam ja dobro sta ja radim :thumbup:
Il' makar uzmi pet maraka, kupi kifla i podijeli sirotinji.
odakle ti to znas da ja neradim mozda ??? dali me to pratis kad hodam po gradu ??? :D
Tako ces barem zaraditi pravi sevap. Kad vidim likove poput tebe bas se zapitam koliko je samo nepravde na ovom svijetu. Al' haj', neise... Alah najbolje zna!
sinko, Bog ti pamet dao, edukuj se , bit ces pametniji :thumbup: , i neleti pred rudu moj ti je savjet
jazzer

#135 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by jazzer »

Kotomanicu dragi :shock: , sta radis? Imao si sjajnih opservacija na temama o islamu ali
ovom izjavom si mi pravo pao u ocima.

Zasto nam, kada se o njima govori, dajes neki video koji je mogao snimiti bilo ko i prikazati ga?
Pa imali smo rat u svojoj avliji, ne moras ici dalje i ko nam je, najdirektnije sto se u to vrijeme moglo, pomogao??

Da, sije, Kotoromanicu.

Srami se zbog svoje izjave o njima.
KotromanichII

#136 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

naredio mi da se protivim kada vidim da neko pravi razdor... Naredio mi da to bar jezikom osudim (kao najslabiji vid imana), a tako mi Boga da si mi negdje u blizini i pljusku bi zaradio , ne bil se osvjestio od svoje nesvijesti...
pa sta bi trebali prijateljevati sa onima koji pljucu islam ????? covjce znas li ti uopste sta oni pricaju od Poslanikovim ashabima, i poslanikovj zeni Aishi, kojima je dzennet obecan
I sto rece NIN idi kupi kifle i udijeli sirotinji... bilo bi ti bolje...
odakle ti znas da ja to neradim ?????
nosara

#137 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by nosara »

Ne daj se, kotromanicu, super ti ide... Samo hrabro glavom kroz zid... :lol:
KotromanichII

#138 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Zasto nam, kada se o njima govori, dajes neki video koji je mogao snimiti bilo ko i prikazati ga?
pa pogledaj malo vise brate pa ce ti se sve samo reci, nemora biti taj video gore, pa ces uvidjeti cijelu situaciju
Pa imali smo rat u svojoj avliji, ne moras ici dalje i ko nam je, najdirektnije sto se u to vrijeme moglo, pomogao??
Da, sije, Kotoromanicu
pa stani malo ba, pomagali su nas i amerikanci hranom pa sta sad, koliko su nam hrane bacili iz aviona , paketa i paketa, Bog samo zna st bi bilo da nismo imali te lucnh pakete u toku rata, sta treba sad da se amerikaniziram i postanem krscanin sto su mi amerikanci bacali hranu iz aviona ?????
Srami se zbog svoje izjave o njima
a da sam nesto pogrijesio sramio bi se

Ljudi moji pa vi niste nimalo svjesni o cemu se ovdje radi, nimalo niste upuceni u te teme shije sunije koliko ja vidim . prije nego me pocnete napadati prostudirajte temu pa me napadajte koliko hocete
Last edited by KotromanichII on 04/11/2010 15:34, edited 1 time in total.
strongwoman

#139 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

KotromanichII wrote: pa sta bi trebali prijateljevati sa onima koji pljucu islam ????? covjce znas li ti uopste sta oni pricaju od Poslanikovim ashabima, i poslanikovj zeni Aishi, kojima je dzennet obecan
Ja stvarno ne znam odakle ti dobijas informacije, ali covjece Boziji ako iko postuje Ehli Bejt onda su to Sije...

I ja sam zena - ona... nisam on :D
Last edited by strongwoman on 04/11/2010 15:36, edited 3 times in total.
detroit-mercy

#140 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by detroit-mercy »

Sta je nama nasa borba dala da imamo ovakve politicke komesare :mrgreen: .
I rahmetli Tito bi pozavidio na ovakvim likovima.
Mada iskreno mi je zao ovakvih likova koji zive u svom nekom imaginarnom svijetu :mrgreen: daleko od realnosti.
Cholina_Lokica

#141 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by Cholina_Lokica »

detroit-mercy wrote:Sta je nama nasa borba dala da imamo ovakve politicke komesare :mrgreen: .
I rahmetli Tito bi pozavidio na ovakvim likovima.
Mada iskreno mi je zao ovakvih likova koji zive u svom nekom imaginarnom svijetu :mrgreen: daleko od realnosti.
nemoj tako, vidi ga sto je kul... sam protiv svih, nadje nekih nidje veze linkova, video klipova, i to su mu najrelevantniji dokazi :D i iz teme u temu tako :D ja ga volim :lol:
KotromanichII

#142 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Ja stvarno ne znam odakle ti dobijas informacije, ali covjece Boziji ako iko postuje Ehli Bejt onda su to Sije...
neka molim te :lol:

evo da nisam bio sa jednim shijom u razgovoru i sta je sve govorio . znam ja dobro sta oni govore o ashabima i poslanikovoj zeni.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#143 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Utječem se Allahu swt od toga da ovom Kotromaniću budem muktedija :sad:

Kotromaniću, hajde malo u stidni čošak i na javljaj se neko vrijeme. Otekfirio si nekoliko desetina miliona muslimana. Ne znam kakav je moj hal, ali ne bih se mijenjao s tobom na Sudnjem danu...
strongwoman

#144 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

KotromanichII wrote:
neka molim te :lol:

evo da nisam bio sa jednim shijom u razgovoru i sta je sve govorio . znam ja dobro sta oni govore o ashabima i poslanikovoj zeni.
Halo ba... nema u Poslanikovoj s.a.v.s praksi JA... nema ja - prvo ti malo sredi svoj nefs... pa se onda vrati da pricamo :D
KotromanichII

#145 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

nemoj tako, vidi ga sto je kul... sam protiv svih, nadje nekih nidje veze linkova, video klipova, i to su mu najrelevantniji dokazi i iz teme u temu tako ja ga volim

nisam se ja od juce odbacio od majcine sise nebrini ;-) studiram islam evo sad ce 16 godina tako da nesto ipak znam o islamu, koliko toliko ;-)
strongwoman

#146 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Utječem se Allahu swt od toga da ovom Kotromaniću budem muktedija :sad:

Kotromaniću, hajde malo u stidni čošak i na javljaj se neko vrijeme. Otekfirio si nekoliko desetina miliona muslimana. Ne znam kakav je moj hal, ali ne bih se mijenjao s tobom na Sudnjem danu...
:thumbup: Ne bih ni ja vjeruj mi....
NIN

#147 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by NIN »

KotromanichII wrote:jeli ti to bolje od mene znas a ja imam prijatelje iracane koji su izbjegli iz iraka ????
...eto, ono 'biva ima prijatelje iz Iraka? :lol:

@Shoshana banuj me namah! :x

...ovaj kompleksas zna bolje vireci iz svoje male jazbine od mene koji sam bio u Iraku godinama, bio sa tim ljudima, i siitima i sunitima..., i ono jadno se naslo da nesto melje, laze i sere o ljudima i zemlji koju ne zna ni na karti naci.

Idi Kotromanicu, jadan ne bio, il' po kifle il' nadji sebi kakvu hanumu da malo nadodjes. Uvehnuces 'vako... :x
strongwoman

#148 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by strongwoman »

KotromanichII wrote:
nemoj tako, vidi ga sto je kul... sam protiv svih, nadje nekih nidje veze linkova, video klipova, i to su mu najrelevantniji dokazi i iz teme u temu tako ja ga volim

nisam se ja od juce odbacio od majcine sise nebrini ;-) studiram islam evo sad ce 16 godina tako da nesto ipak znam o islamu, koliko toliko ;-)
Ja bih ti toplo preporucila da malo prostudiras i bosanski jezik..., ne mogu vjerovati da ce mi ulema koja studiraju islam 16 godina biti nepismena...
Drugo bih ti toplo preporucila da malo vise procitas o adabu i alemu...
I da malo razmislis o hadisu "Na ovaj svijet sam dosao samo iz jednog razloga - da vam upotpunim adab (lijepo ponasanje)...
KotromanichII

#149 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

kakav je to musliman koji proklinje ashabe bozijeg poslanika, Omera i ebu bekra, osmana, i njegovu zenu Aishu ????
za takve kazem da nisu muslimani pa makar se zvao Muhammed Islamovic
jazzer

#150 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by jazzer »

KotromanichII wrote:evo da nisam bio sa jednim shijom u razgovoru i sta je sve govorio . znam ja dobro sta oni govore o ashabima i poslanikovoj zeni.
Na kakvog si ti siju naletio to samo Bog dragi zna.

Je l' ti taj sija nesto rekao o njihovom postovanju hazreti Hasana i Huseina, unuka Bozijeg
poslanika??? O hazreti Aliji Radi Allahu Anhum, prijatelju i zetu Bozijeg poslanika?? Kada ga vidis slijedeci put upitaj ga nesto o tome.
Locked