SDP na državnom nivou
- kiky
#126 Re: SDP na državnom nivou
sa sdp-om se lakše diše ...

-
mirash
#127 Re: SDP na državnom nivou
Bloger wrote:Molio bi nekoga da mi odgovori na ovo pitanje. Ne želim da neko ovo shvati kao provokaciju, nego me iskreno interesuje, ne mora da piše romane, mogu i linkovi (relevantni).
Čisto me interesuje kakve je to rezultate SDP postigao tamo gdje došao na vlast, a u odnosu na prethodnu.
Smanjio broj birokrata, povećao broj preduzeća, povećao investicije, otvoreno fabrika itd.
Ne mora se odgovoriti, mogu mi se na pp poslati linkovi.
Unaprijed hvala!
Simon Kir
* Pošalji privatnu poruku
Pa zar gradonačelnik Behmen nije preporodio Sarajevo?
lova nije na onim nivoima vlasti na kojima je sdp imao kakvu-takvu vlast.
- nikad_vise
#128 Re: SDP na državnom nivou
znaci drzali tuzlu,drzali sarajevo al nije bilo love..pa sto udjose u koaliciju s onim koji su sabotirali napredak nam lijepe domovine ovih 15 godinamirash wrote:Bloger wrote:Molio bi nekoga da mi odgovori na ovo pitanje. Ne želim da neko ovo shvati kao provokaciju, nego me iskreno interesuje, ne mora da piše romane, mogu i linkovi (relevantni).
Čisto me interesuje kakve je to rezultate SDP postigao tamo gdje došao na vlast, a u odnosu na prethodnu.
Smanjio broj birokrata, povećao broj preduzeća, povećao investicije, otvoreno fabrika itd.
Ne mora se odgovoriti, mogu mi se na pp poslati linkovi.
Unaprijed hvala!
Simon Kir
* Pošalji privatnu poruku
Pa zar gradonačelnik Behmen nije preporodio Sarajevo?
lova nije na onim nivoima vlasti na kojima je sdp imao kakvu-takvu vlast.
neg mirash ajd malo na temu tamo o fahri da ljudnemo koju o velikosrbinu:D
-
Frankyee
#129 Re: SDP na državnom nivou
Rezuultati vlasti SDP-a su do sada jedno veliko nula, nista oni nisu uradili da je neki veiliki uspjeh.
Ali ipak pored ovakvih ljudi poput Klempe i Jr meni ipak SDP lici na nesto bolje i daje nadu za bolju buducnost. Ako sad SDP nesto ne uradi na bolje , sto se mene tice vise nece postojati kao opcija.
Realno gledajuci od 91 do danas kod Bosnjaka nije postojala , niti danas postojji jaka politicka i drzavna misao i briga za svoj narod. Evo na primjer danas citam da je Parlamentarna komisija za trosenje donacija otkrila veliku pljacku nekoliko milijardi maraka a to je vecinom islo preko ruku starih bosnjana
Bosnjackim politicarima je narod i drzava nesto da zakines, ukrades, prodas ili nesposobnoscu unistis. Cast nekim izuzecima kojih je jako malo. U tom opstem beznadju bosnjacke politike vrlo je tesko nesto uraditi i pomjeriti na bolje.
Sta reci kad poslije svih ovih promasaja od ulaska u rat kao goloruk, katastrofalne politike tokom rata, preko islamizacije drzave , pljacke donacija, Brankovica, pa do Prudova , stari bosnjani i dalje glasaju za SDA u velikom broju,.... mazohizam izgleda rasiren.
Kako tu sad da SDP nesto uradi na drzavnom nivou. Mozda bi bolje bilo da i ne ulaze u vlast, nisam siguran sta je bolje.
Ali ipak pored ovakvih ljudi poput Klempe i Jr meni ipak SDP lici na nesto bolje i daje nadu za bolju buducnost. Ako sad SDP nesto ne uradi na bolje , sto se mene tice vise nece postojati kao opcija.
Realno gledajuci od 91 do danas kod Bosnjaka nije postojala , niti danas postojji jaka politicka i drzavna misao i briga za svoj narod. Evo na primjer danas citam da je Parlamentarna komisija za trosenje donacija otkrila veliku pljacku nekoliko milijardi maraka a to je vecinom islo preko ruku starih bosnjana
Bosnjackim politicarima je narod i drzava nesto da zakines, ukrades, prodas ili nesposobnoscu unistis. Cast nekim izuzecima kojih je jako malo. U tom opstem beznadju bosnjacke politike vrlo je tesko nesto uraditi i pomjeriti na bolje.
Sta reci kad poslije svih ovih promasaja od ulaska u rat kao goloruk, katastrofalne politike tokom rata, preko islamizacije drzave , pljacke donacija, Brankovica, pa do Prudova , stari bosnjani i dalje glasaju za SDA u velikom broju,.... mazohizam izgleda rasiren.
Kako tu sad da SDP nesto uradi na drzavnom nivou. Mozda bi bolje bilo da i ne ulaze u vlast, nisam siguran sta je bolje.
-
Bloger
#130 Re: SDP na državnom nivou
Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
- Komrad
#131 Re: SDP na državnom nivou
zar se moze smatrati fijaskom to sto nisi u koaliciji sa SDS-om ...Bloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
nakon ovoga ocekujem da se Zlaja posveti Federaciji kao sto je vec receno
-
Frankyee
#132 Re: SDP na državnom nivou
Bloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
vrlo moguce, mozda i bolje da je tako da se odvoji zito od kukolja,....
- ultima_palabra
#133 Re: SDP na državnom nivou
Makar može zapjevati: neeedjelja kad je otišo HareBloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
-
luckypot
#134 Re: SDP na državnom nivou
sto se tice tihica, on ce traziti kompromis jos narednih 8 godina, ali ga nekako nikad nece naciKomrad wrote:zar se moze smatrati fijaskom to sto nisi u koaliciji sa SDS-om ...Bloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
nakon ovoga ocekujem da se Zlaja posveti Federaciji kao sto je vec receno
a sto se tice ostalih, nek idu i nek zatvore vrata za sobom, cak stavise ja predlazem da se otcjepe
- Hunkar
#135 Re: SDP na državnom nivou
ovo ne govori o lagumdziji nego o supcima u bosnjackim i hrvatskim strankama ...
neka sdp-a kako treba u federaciji, a drzava ce doci ...
- Moses lake
#136 Re: SDP na državnom nivou
Dodik ce da iskoristi SDS kao PDP i Socijaliste RSBloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
- ravno
#137 Re: SDP na državnom nivou
Nego. Kad se opet majmuni budu igrali sakrive po salašima i kafanama i sprudovima, ima im se s....i u ćeif na državnom nivou. Malo kopirati "Miću". Kad ne znaju drugačije, eto im.... biće puno *ovana za pokusati, pa neka kusa ko je kakio. SDP neka samo doslovno prenese narodu šta majmuni pričaju na sprudovima, biće još glasača.Hunkar wrote:ovo ne govori o lagumdziji nego o supcima u bosnjackim i hrvatskim strankama ...
- kiky
#138 Re: SDP na državnom nivou
sdp-u bi, vjerovatno, najbolje bilo da ne ide u vlast na nivou države ...
- osa
#139 Re: SDP na državnom nivou
političaari se bore za vlast, a ne da ne idu u vlast....kiky wrote:sdp-u bi, vjerovatno, najbolje bilo da ne ide u vlast na nivou države ...
- nosara
#140 Re: SDP na državnom nivou
Ako ce SDP diktirat pravila, onda je dobro da bude u vlasti... U suprotnom, bolje je da ostane u opoziciji...alternativni wrote:Neko je vec napisao: Razdvojimo zito od kukolja! SDP je i do sada imao ponude za vlast, pa je odbijao.osa wrote:političaari se bore za vlast, a ne da ne idu u vlast....kiky wrote:sdp-u bi, vjerovatno, najbolje bilo da ne ide u vlast na nivou države ...
- kiky
#141 Re: SDP na državnom nivou
ili, nek uđu u pregovore o formiranju koalicije, pa da vidimo kakva je raspodjela mandata ...
ali prvo lagumđija mora porazgovarat sa čovićem ...
ali prvo lagumđija mora porazgovarat sa čovićem ...
-
luckypot
#142 Re: SDP na državnom nivou
SDP treba formirati drzavnu vlast formalno, a onda se potruditi da ne funkcionise - u skladu s dejtonom 
- Socijalista
#143 Re: SDP na državnom nivou
SDP po meni ne treba uopce u vlast na drzavnoj razini, bitna je FBiH s kojom mogu sve diktirati kako zele. Ukoliko udju u vlast na drzavnom i to je OK.luckypot wrote:SDP treba formirati drzavnu vlast formalno, a onda se potruditi da ne funkcionise - u skladu s dejtonom
- NightSkyWalker
#144 Re: SDP na državnom nivou
Je li se to meni cini ili sljedbenici SDP-a uopste ne zele da vide tu stranku u vlasti, jer je lakse laprdat iz opozicije

- NightSkyWalker
#145 Re: SDP na državnom nivou
Tako je. Jebes drzavu i borbu za nju na drzavnom nivou. Bolje je praviti vlast tamo gdje se mozes, gdje je najlakse krasti i biti faca a ne mora se ulaziti u politicke bitke za drzavu. Tipicno SDP-ovski.Socijalista wrote:
SDP po meni ne treba uopce u vlast na drzavnoj razini, bitna je FBiH s kojom mogu sve diktirati kako zele. Ukoliko udju u vlast na drzavnom i to je OK.
- NightSkyWalker
#146 Re: SDP na državnom nivou
SDP je do sada bio luzerska stranka i nikome nisu trebali.alternativni wrote:SDP je i do sada imao ponude za vlast, pa je odbijao.
- Haris.ba
#147 Re: SDP na državnom nivou
Sabura ljudi, sdp će formirati vlast nakon memorijalnog teniskog turnira "Damir Hadžić".
-
luckypot
#148 Re: SDP na državnom nivou
nije to nista sdp-ovski nego u skladu s dejtonom, koji je napravljen da bi funkcionirao samo u nekom sigurnosnom smislu...uostalom sto ce ti sad nesto zajednicko s rsom, cemu ce ti? pusti ljude nek se brinu o sebi a ti o sebiNightSkyWalker wrote:Tako je. Jebes drzavu i borbu za nju na drzavnom nivou. Bolje je praviti vlast tamo gdje se mozes, gdje je najlakse krasti i biti faca a ne mora se ulaziti u politicke bitke za drzavu. Tipicno SDP-ovski.Socijalista wrote:
SDP po meni ne treba uopce u vlast na drzavnoj razini, bitna je FBiH s kojom mogu sve diktirati kako zele. Ukoliko udju u vlast na drzavnom i to je OK.
- Socijalista
#149 Re: SDP na državnom nivou
Kakva borba bolan? To ti je obicno vijece ministara i nije nikakva vlada...covjece shvati da nema nikakvog nametanja nikome. Znaci trebaju ti ruke da nesto prodje citaj ustavne promjene na koje se posro Hare i sad imamo ovo sto imamo. SDP ce uscestvovati u vlasti ukoliko se tacke iz SDP ovog programa nalaze na listi prioriteta buduce vlasti. I sta ti tu nije jasno? Kao da SDP mora u vlast...ccc svasta.NightSkyWalker wrote:Tako je. Jebes drzavu i borbu za nju na drzavnom nivou. Bolje je praviti vlast tamo gdje se mozes, gdje je najlakse krasti i biti faca a ne mora se ulaziti u politicke bitke za drzavu. Tipicno SDP-ovski.Socijalista wrote:
- znam da ce biti problem prihvatiti zakon o nelegalno stecenoj imovini svim ostalima strankama, ali to je preduvjet da SDP ucestvuje.
- Adriatic
#150 Re: SDP na državnom nivou
Je li isto kao i poslije afere "Državni udar"?Haris.ba wrote:Sabura ljudi, sdp će formirati vlast nakon memorijalnog teniskog turnira "Damir Hadžić".