SDP na državnom nivou

Post Reply

Šta da SDP uradi na državom nivou ukoliko SNSD i HDZ budu neizbježni?

Neka SDP uđe u vlast pod uslovom da se vlada napravi od nestranačkih eksperata
36
24%
Neka SDP ostane u opoziciji na državnom nivou
34
22%
Neka SDP uđe u tu vlast i spašava šta može
58
38%
Neka SDP onemogući stvaranje vlasti sve do zadovoljenja svojih zahtijeva
24
16%

Total votes: 152

kiky

#126 Re: SDP na državnom nivou

Post by kiky »

sa sdp-om se lakše diše ...
:D
mirash

#127 Re: SDP na državnom nivou

Post by mirash »

Bloger wrote:Molio bi nekoga da mi odgovori na ovo pitanje. Ne želim da neko ovo shvati kao provokaciju, nego me iskreno interesuje, ne mora da piše romane, mogu i linkovi (relevantni).

Čisto me interesuje kakve je to rezultate SDP postigao tamo gdje došao na vlast, a u odnosu na prethodnu.

Smanjio broj birokrata, povećao broj preduzeća, povećao investicije, otvoreno fabrika itd.

Ne mora se odgovoriti, mogu mi se na pp poslati linkovi.

Unaprijed hvala!

Simon Kir

* Pošalji privatnu poruku

Pa zar gradonačelnik Behmen nije preporodio Sarajevo?

lova nije na onim nivoima vlasti na kojima je sdp imao kakvu-takvu vlast.
nikad_vise

#128 Re: SDP na državnom nivou

Post by nikad_vise »

mirash wrote:
Bloger wrote:Molio bi nekoga da mi odgovori na ovo pitanje. Ne želim da neko ovo shvati kao provokaciju, nego me iskreno interesuje, ne mora da piše romane, mogu i linkovi (relevantni).

Čisto me interesuje kakve je to rezultate SDP postigao tamo gdje došao na vlast, a u odnosu na prethodnu.

Smanjio broj birokrata, povećao broj preduzeća, povećao investicije, otvoreno fabrika itd.

Ne mora se odgovoriti, mogu mi se na pp poslati linkovi.

Unaprijed hvala!

Simon Kir

* Pošalji privatnu poruku

Pa zar gradonačelnik Behmen nije preporodio Sarajevo?

lova nije na onim nivoima vlasti na kojima je sdp imao kakvu-takvu vlast.
znaci drzali tuzlu,drzali sarajevo al nije bilo love..pa sto udjose u koaliciju s onim koji su sabotirali napredak nam lijepe domovine ovih 15 godina :? uglavnom sad ce et imati i lovu..nisu imali pare..ok..sad imaju i ocekujem napredak :D

neg mirash ajd malo na temu tamo o fahri da ljudnemo koju o velikosrbinu:D
Frankyee

#129 Re: SDP na državnom nivou

Post by Frankyee »

Rezuultati vlasti SDP-a su do sada jedno veliko nula, nista oni nisu uradili da je neki veiliki uspjeh.

Ali ipak pored ovakvih ljudi poput Klempe i Jr meni ipak SDP lici na nesto bolje i daje nadu za bolju buducnost. Ako sad SDP nesto ne uradi na bolje , sto se mene tice vise nece postojati kao opcija.

Realno gledajuci od 91 do danas kod Bosnjaka nije postojala , niti danas postojji jaka politicka i drzavna misao i briga za svoj narod. Evo na primjer danas citam da je Parlamentarna komisija za trosenje donacija otkrila veliku pljacku nekoliko milijardi maraka a to je vecinom islo preko ruku starih bosnjana :dance:

Bosnjackim politicarima je narod i drzava nesto da zakines, ukrades, prodas ili nesposobnoscu unistis. Cast nekim izuzecima kojih je jako malo. U tom opstem beznadju bosnjacke politike vrlo je tesko nesto uraditi i pomjeriti na bolje.

Sta reci kad poslije svih ovih promasaja od ulaska u rat kao goloruk, katastrofalne politike tokom rata, preko islamizacije drzave , pljacke donacija, Brankovica, pa do Prudova , stari bosnjani i dalje glasaju za SDA u velikom broju,.... mazohizam izgleda rasiren.

Kako tu sad da SDP nesto uradi na drzavnom nivou. Mozda bi bolje bilo da i ne ulaze u vlast, nisam siguran sta je bolje.
Bloger

#130 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bloger »

Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
Komrad

#131 Re: SDP na državnom nivou

Post by Komrad »

Bloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...
zar se moze smatrati fijaskom to sto nisi u koaliciji sa SDS-om ...
nakon ovoga ocekujem da se Zlaja posveti Federaciji kao sto je vec receno :)
Frankyee

#132 Re: SDP na državnom nivou

Post by Frankyee »

Bloger wrote:Potpuni fijasko Lagumdžije i SDP: Bosić otišao sa Dodikom,Tihić i Čović također, Lagumdžija ostao sam bez iđe ikoga...

vrlo moguce, mozda i bolje da je tako da se odvoji zito od kukolja,....
ultima_palabra

#133 Re: SDP na državnom nivou

Post by ultima_palabra »

Makar može zapjevati: neeedjelja kad je otišo Hare 8-)
luckypot

#134 Re: SDP na državnom nivou

Post by luckypot »

Komrad wrote:
zar se moze smatrati fijaskom to sto nisi u koaliciji sa SDS-om ...
nakon ovoga ocekujem da se Zlaja posveti Federaciji kao sto je vec receno :)
sto se tice tihica, on ce traziti kompromis jos narednih 8 godina, ali ga nekako nikad nece naci :D

a sto se tice ostalih, nek idu i nek zatvore vrata za sobom, cak stavise ja predlazem da se otcjepe :zzzz:
Hunkar

#135 Re: SDP na državnom nivou

Post by Hunkar »

ovo ne govori o lagumdziji nego o supcima u bosnjackim i hrvatskim strankama ...
neka sdp-a kako treba u federaciji, a drzava ce doci ...
Moses lake

#136 Re: SDP na državnom nivou

Post by Moses lake »

Dodik ce da iskoristi SDS kao PDP i Socijaliste RS :-D i naravno odbaciti
ravno

#137 Re: SDP na državnom nivou

Post by ravno »

Hunkar wrote:ovo ne govori o lagumdziji nego o supcima u bosnjackim i hrvatskim strankama ...
neka sdp-a kako treba u federaciji, a drzava ce doci ...
Nego. Kad se opet majmuni budu igrali sakrive po salašima i kafanama i sprudovima, ima im se s....i u ćeif na državnom nivou. Malo kopirati "Miću". Kad ne znaju drugačije, eto im.... biće puno *ovana za pokusati, pa neka kusa ko je kakio. SDP neka samo doslovno prenese narodu šta majmuni pričaju na sprudovima, biće još glasača.
kiky

#138 Re: SDP na državnom nivou

Post by kiky »

sdp-u bi, vjerovatno, najbolje bilo da ne ide u vlast na nivou države ...
osa

#139 Re: SDP na državnom nivou

Post by osa »

kiky wrote:sdp-u bi, vjerovatno, najbolje bilo da ne ide u vlast na nivou države ...
političaari se bore za vlast, a ne da ne idu u vlast....
nosara

#140 Re: SDP na državnom nivou

Post by nosara »

alternativni wrote:
osa wrote:
kiky wrote:sdp-u bi, vjerovatno, najbolje bilo da ne ide u vlast na nivou države ...
političaari se bore za vlast, a ne da ne idu u vlast....
Neko je vec napisao: Razdvojimo zito od kukolja! SDP je i do sada imao ponude za vlast, pa je odbijao.
Ako ce SDP diktirat pravila, onda je dobro da bude u vlasti... U suprotnom, bolje je da ostane u opoziciji...
kiky

#141 Re: SDP na državnom nivou

Post by kiky »

ili, nek uđu u pregovore o formiranju koalicije, pa da vidimo kakva je raspodjela mandata ...
ali prvo lagumđija mora porazgovarat sa čovićem ...
luckypot

#142 Re: SDP na državnom nivou

Post by luckypot »

SDP treba formirati drzavnu vlast formalno, a onda se potruditi da ne funkcionise - u skladu s dejtonom :D
Socijalista

#143 Re: SDP na državnom nivou

Post by Socijalista »

luckypot wrote:SDP treba formirati drzavnu vlast formalno, a onda se potruditi da ne funkcionise - u skladu s dejtonom :D
SDP po meni ne treba uopce u vlast na drzavnoj razini, bitna je FBiH s kojom mogu sve diktirati kako zele. Ukoliko udju u vlast na drzavnom i to je OK.
NightSkyWalker

#144 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

Je li se to meni cini ili sljedbenici SDP-a uopste ne zele da vide tu stranku u vlasti, jer je lakse laprdat iz opozicije :) :wink:
NightSkyWalker

#145 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

Socijalista wrote:
SDP po meni ne treba uopce u vlast na drzavnoj razini, bitna je FBiH s kojom mogu sve diktirati kako zele. Ukoliko udju u vlast na drzavnom i to je OK.
Tako je. Jebes drzavu i borbu za nju na drzavnom nivou. Bolje je praviti vlast tamo gdje se mozes, gdje je najlakse krasti i biti faca a ne mora se ulaziti u politicke bitke za drzavu. Tipicno SDP-ovski. :wink:
NightSkyWalker

#146 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

alternativni wrote:SDP je i do sada imao ponude za vlast, pa je odbijao.
SDP je do sada bio luzerska stranka i nikome nisu trebali. :wink:
Haris.ba

#147 Re: SDP na državnom nivou

Post by Haris.ba »

Sabura ljudi, sdp će formirati vlast nakon memorijalnog teniskog turnira "Damir Hadžić".
luckypot

#148 Re: SDP na državnom nivou

Post by luckypot »

NightSkyWalker wrote:
Socijalista wrote:
Tako je. Jebes drzavu i borbu za nju na drzavnom nivou. Bolje je praviti vlast tamo gdje se mozes, gdje je najlakse krasti i biti faca a ne mora se ulaziti u politicke bitke za drzavu. Tipicno SDP-ovski. :wink:
nije to nista sdp-ovski nego u skladu s dejtonom, koji je napravljen da bi funkcionirao samo u nekom sigurnosnom smislu...uostalom sto ce ti sad nesto zajednicko s rsom, cemu ce ti? pusti ljude nek se brinu o sebi a ti o sebi
Socijalista

#149 Re: SDP na državnom nivou

Post by Socijalista »

NightSkyWalker wrote:
Socijalista wrote:
Kakva borba bolan? To ti je obicno vijece ministara i nije nikakva vlada...covjece shvati da nema nikakvog nametanja nikome. Znaci trebaju ti ruke da nesto prodje citaj ustavne promjene na koje se posro Hare i sad imamo ovo sto imamo. SDP ce uscestvovati u vlasti ukoliko se tacke iz SDP ovog programa nalaze na listi prioriteta buduce vlasti. I sta ti tu nije jasno? Kao da SDP mora u vlast...ccc svasta.

- znam da ce biti problem prihvatiti zakon o nelegalno stecenoj imovini svim ostalima strankama, ali to je preduvjet da SDP ucestvuje.
Adriatic

#150 Re: SDP na državnom nivou

Post by Adriatic »

Haris.ba wrote:Sabura ljudi, sdp će formirati vlast nakon memorijalnog teniskog turnira "Damir Hadžić".
Je li isto kao i poslije afere "Državni udar"?
Post Reply