Sta poslije...sve se cini prazno !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#126 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ladyblue18 »

JT slazemo se da treba biti iskren i posten i reci zasto, ali mozda 1% onih koji ostavlja to i uradi, ostali koriste vec ofucane izgovore.

Gore od tog ostavljanja zna biti nekada cinjenica da znas da te laze i da se pitas sta je razlog, i kontas jel do tebe, i preispitujes se, i kontas jesil ti sta pogrijesio, pitas se sto nece da ti kaze istinu, a narocito kada znas da nema druge osobe.
Moja logika je takva da ako si mogao biti duze vrijeme s tom osobom, onda budi posten do kraja, a ne se kriti iza nekih smijesnih izgovora.
Ghost_Rider_XXX wrote: Tu osobu mora dočekati spreman, i bez bilo kakvih kompleksa prošlosti. A što prije zaboravi djevojku s kojom je bio i koja ga je povrijedila biće mu bolje.
Ovo je najvaznije. Ne dati da ti misljenje o jednoj osobi pokvari misljenje o cijelom rodu, jer to more biti jako gadno. :-)
JThomas

#127 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JThomas »

pa jebiga, normalno je i ljudski da se neko vrijeme ne može pomiriti. mislim, neko razumno vrijeme, ne sad godinama. i savršeno je normalno da se pita zašto. ljudi smo, patimo i tugujemo.
vaca

#128 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by vaca »

JThomas wrote:pa jebiga, normalno je i ljudski da se neko vrijeme ne može pomiriti. mislim, neko razumno vrijeme, ne sad godinama. i savršeno je normalno da se pita zašto. ljudi smo, patimo i tugujemo.
pa baš to. nije mi jasno da za 3 godine nisu izgradili dovoljno kvalitetan odnos da ako ništa sazna Zašto....

a opet ponavljam, koliko sam shvatila on se i nepita zašto....on jednostavno ne može to da prihvati i želi je nazad. pa po koju cijenu?
JThomas

#129 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JThomas »

brate, sve je to savršeno normalno i ljudski ako ne traje predugo. i da neko vrijeme ne može da shvati i prihvati, i da je tužan i sjeban, i da se pita zašto. pa ljudi smo, nismo kamenje ni mašine.

a moj je utisak da ovdje ima grupa forumaša koja, onako, pokušava svim silama ubijedit ljude da to sve nije normalno i ljudski...
psydelija

#130 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by psydelija »

jeli preziveo prvih 24h otvarac teme? :D dobro nas nalozi.. :lol:
burek_in_space

#131 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

Ghost_Rider_XXX wrote: A što će mu objašnjenja, da mu kaže da je upoznala novog frajera i da hoće da bude s njim bilo bi mu lakše?
Iskreno, ja mislim da bi mu bilo lakshe.
Ne u tom trenutku, pa mozhda ni danima nakon toga, ali bi bar znao na chemu je kod nje, shto bi mu opet pomoglo da lakshe savlada taj pochetni period samovanja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#132 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

najlakše je shvatiti da ima boljih frajera... to je tako očito i realno... ima boljih

ali razmišljati zašto nisi nešto drugo učinio zato niste išli na izlet umjesto na kafu
zašto ste gledali film umjesto da ste pričali ozbiljno
zašto nisi poslao ljubavno pismo ili cvjetić na adresu i tako te stvari :-)
zašto nisi uzeo godišnji pa otputovao u dubrovnik kad je bilo vremena i kad si osjetio da neš nije u redu :roll:

zašto zašto
Ghost_Rider_XXX

#133 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ghost_Rider_XXX »

Od tih silnih ZASTO nema hajra. TReba samo pregurati prvih sedam dana da skonta da život ne završava s jednom ženom, da počne malo trezvenije razmišljati i naravno najbitnije je da ne fura samoću sa playlistama "daj mi žilet da počupam vene".
burek_in_space

#134 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

Ghost_Rider_XXX wrote:Od tih silnih ZASTO nema hajra. TReba samo pregurati prvih sedam dana da skonta da život ne završava s jednom ženom, da počne malo trezvenije razmišljati i naravno najbitnije je da ne fura samoću sa playlistama "daj mi žilet da počupam vene".
Sve bi bilo ok, ali jedno od omiljenih pitanja svakog chovjeka je Zashto?!
Dok god se ova situacija ne rijeshi na nachin da ne sazna bilo kakav konkretan razlog, a to nije njen odgovor "Nisam spremna za vezu sad", on ce samo produbljivati svoju patnju, kontajuci zashto je to tako.

A u medjuvremenu, mlada ce jahati drugog zhdreBca.
sumirprimus

#135 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by sumirprimus »

da je bio MUŠKO i od starta švrljo uokolo sad se ne bi pito ZAŠTO 8-)
Ghost_Rider_XXX

#136 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Pa druže Burek o tome ti ja pričam. Čovjek vamo roni suze i život mu je gori od Hiljadu zašto, hiljadu nemam pojma, a hanuma ima novog zagondžiju i ona sva sretna vesela, fermoni pršte na sve strane, okice se sjaje, osmijeh ne silazi sa usana...

Očigledno je da čovjek nije kreten i da je iskreno voli samim tim nije zaslužio da se pati.
burek_in_space

#137 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

Ghost_Rider_XXX wrote:Pa druže Burek o tome ti ja pričam. Čovjek vamo roni suze i život mu je gori od Hiljadu zašto, hiljadu nemam pojma, a hanuma ima novog zagondžiju i ona sva sretna vesela, fermoni pršte na sve strane, okice se sjaje, osmijeh ne silazi sa usana...

Očigledno je da čovjek nije kreten i da je iskreno voli samim tim nije zaslužio da se pati.
Ili sam ja dobro pospan pa ne kontam, ili se ti i ja zapravo slazhemo u svemu, osim u pristupu rjeshavanju problema?! :D
Ja podrzhavam opciju da se trgne, ali da prije toga sazna razlog koji je doveo do raskida. Nakon toga, taman da je i drugi frajer u pitanju, samo ponosno glavu gore, reci joj hvala lijepo na 3 godine, a josh vishe ti hvala shto si me sad rijeshila bijede i sretno u zhivotu.
burek_in_space

#138 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

@sumirprimus, ne mozhe ono na forum. :wink:
sumirprimus

#139 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by sumirprimus »

burek_in_space wrote:@sumirprimus, ne mozhe ono na forum. :wink:
ok,sory... :)
elem ,nema zaljenja, fajt for jor rajt.... :D
vaca

#140 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by vaca »

ama naravno da treba znati Zašto. ali ako nakon 3 godine nije u stanju od nje saznati, onda nešto nije u redu sa tim odnosom.
Ghost_Rider_XXX

#141 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

burek_in_space wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Pa druže Burek o tome ti ja pričam. Čovjek vamo roni suze i život mu je gori od Hiljadu zašto, hiljadu nemam pojma, a hanuma ima novog zagondžiju i ona sva sretna vesela, fermoni pršte na sve strane, okice se sjaje, osmijeh ne silazi sa usana...

Ili sam ja dobro pospan pa ne kontam, ili se ti i ja zapravo slazhemo u svemu, osim u pristupu rjeshavanju problema?! :D
Ja podrzhavam opciju da se trgne, ali da prije toga sazna razlog koji je doveo do raskida. Nakon toga, taman da je i drugi frajer u pitanju, samo ponosno glavu gore, reci joj hvala lijepo na 3 godine, a josh vishe ti hvala shto si me sad rijeshila bijede i sretno u zhivotu.
Pa ja tebe držim za jako pametnog insana ( i još nekolicinu na ovom forumu), sebe takođe držim za pametna insana (da mi je bogdo sve veliko ko ego), tako da je princip i isti u pitanju su nijanse dolaska do riješenje. Kao matematika. :D
vaca

#142 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by vaca »

Take a room :razz:

šala, šala ...
NekoIzMase

#143 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by NekoIzMase »

Ima li na tom vasem fakultetu cura? Pokazi joj da si nastavio dalje :mrgreen:
ljubav_aha

#144 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

JokTo wrote:Rado bih nastavioo...ka tome tezim.Govorite da vrijeme lijeci sve, al sta ako to funkcionise samo ako tu osobu prestanete vidjati,pa jednostavno vrijeme uradi svoje

U mom slucaju,primoran sam je vidjati svaki dan :-x
oops,to je tvoj problem ...

a sto je sa rajom koja je isla zajedno u skolu,pa raskinu nakon 3 godine i zivot ide dalje i tako dalje ...

ili vidis osobu skoro svaki dan,jer zivite u istom gradu itd...

ostavila te jer nije nikad ni bila iskrena prema tebi,naravno mogla je reci realan razlog,ali nije ni ona dovoljno zrela licnost da se dovolljno sukobi ni sa sobom,a jos manje sa tobom

procitah,savjet forumasha/ica da je pitas jos jednom,moj savjet nemoj,daj malo vremena njoj,da vidis kako ce reagirati,ako nema njene daljnje reakcije,oktaci sve i ne muci sebe daljnjim pitanjima
speechless

#145 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by speechless »

NekoIzMase wrote:Ima li na tom vasem fakultetu cura? Pokazi joj da si nastavio dalje :mrgreen:
Mislim da ovo ne trebas raditi, svako iole pametan ce znati da si s tom nekom zbog nje. Trebas se ponasati sto zrelije, ne raditi stvari zbog nje, da ona nesto vidi, cuje.... samo misli na sebe, radi ono sto ce tebe oraspoloziti i usreciti, ali nista iz inata ;-)

na kraju krajeva, i ako se zelis "osvetiti", to je jelo koje se sluzi hladno, doci ce tvoje vrijeme, what comes around goes around ;-) ;-)
Zlata M.

#146 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Zlata M. »

JokTo wrote:
Stvar je u tome,nedavno se zavrsila ljubavna veza koja je trajala skoro 3 godine.Sa sigurnoscu mogu reci da su mi te 3 godine bile najbolje,najsretnije i najispunjenije godine u zivotu.Veza se zavrsila na incijativu partnerice,po meni sa dosta cudnim razlogom...sto me je veoma pogodilo.
Nisam ono tipicno musko,nemam stereotipno razmisljanje o ljubavi...prava ljubav se srece samo jednom u zivotu i mislim da su ovo situacije o kojima ljudi mogu zaliti citav zivot :?

Veza je svojim citavim tokom bila obiljezena lijepim trenutcima...naravno kao i u svakoj vezi bilo je i svadja i nesuglasica,koje su uvijek bile brzo rijesene :D

Da konkretiziram,nedavno mi je partnerica rekla...citiram " Ja tebe volim,stalo mi je do tebe...al trenutno nemam volje za vezu" ... odnosno ova recenica je veoma prosta i vrlo lagano se moze protumaciti,ali ja mislim da je problem u tome sto ja to jednostavno ne mogu prihvatiti.Tesko mi pada da moze odustati tako lagano nakon toliko vremena koje smo zajedno proveli.

Vrlo mi je tesko da nastavim dalje,stalno mi je ta misao u glavi.Zelim da nastavim ali puno toga sto se desava trenutno u glavi me sprecava :S
:)
Dvije carobne rijeci : prihvatiti ( ... da se stvari odvijaju ... uvijek iznova postajemo svjesni da nismo kreatori vlastite sudbine, koliko god nam se ponekad cinilo da jesmo ) i pustiti ( ... ljude da idu svojim putem ... dogadjanja da proticu onako kako moraju ).
Nemoj je osudjivati. Slaba fajda od toga. Zahvali za sve lijepo sto si dozivio uz nju.
... i za ono ruzno zahvali. Za nesto je i to bilo dobro. Spoznaces kasnije za sto ... daj si vremena. :)

Nesto ne mislim da ces je brze preboljeti ukoliko se bacis na izlaske i bezglavo zapocinjanje neke nove veze. To je cisto samozavaravanje, koje nece donijeti nista dobro ni tebi, ni nekoj novoj partnerici.

... zagrli svoju bol, prije ce te napustiti. :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#147 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

amen.
:mrgreen:
♥ Julianna ♥

#148 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

kmirsad wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ha momak, ha cura, ha trajvan isto je to, ha ja :roll:
:lol: :lol: :lol: Imo sam sudar s trajvanom... ma nemoš se bez brenera odlijepiti od njega više...:lol: :lol: :lol:

Hahahahaha Kmirsoooo ili kao ono potrčao je u susret traJvanu, traJvan ga nije prepozn'o :-D
Zelena Carapa

#149 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Zelena Carapa »

Imam ja jos nekoliko pitanja prije final verdict :-D

Kazes studirate zajedno te ste primorani vidjati se svaki dan. Kako su izgledali vasi izlasci? Jeste li iz istog mjesta? Jel pred njom neki zivotni plan u koji se ti ne uklapas glatko (tipa povratak u rodni grad, odlazak na postdiplomski, jel moguce da joj roditelji vrse pritisak da se uda (?), da li je inace osoba koja je odlucna, ili je prevtljiva, mozda samo povodljiva, podlozna uticajima sa strane? I na kraju da nisi primjetio promjenu u patrnu njenog ponasanja u zadnje vrijeme (krenula na kurs, plivanje, izlazila cesce bez tebe)...mislim ovo su sve znaci koji su ti mogli govoriti (a i sad ti pojasniti) neke razloge situacije u kojoj se sad nalazis.

Svasta je moguce, ali ja ti ne mogu reci sta mislim bez ovih informacija. Moguce je da si joj jednostavno dosadio, da si upao u rutinu, da si neambiciozan i da iako je mladja fura brze na faxu, da misli da je bilo vrijeme da je zaprosis a ti nisi, da je pod pritiskom da sazna na cemu je s tobom, da je nasavjetovala neka ne bas pametna i dobronamjerna prijateljica, da pokusava da izazove tvoju reakciju da je pocnes malo vise cijeniti, da je upoznala nekog novog interesantnijeg, da misli da moze i treba bolje....milion mogucnosti ali samo ti znas (iskreno duboko u sebi) sta bi to moglo biti.
Urban B.

#150 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Urban B. »

Ista al bas ista situacija se meni desila,isti je razlog naveden bio,naravno kasnije sam skontao da to nije imalo nikakve veze al to dovoljno govori o njoj!
Kazes da idete na fakultet i ja predpostavljam da je ona negdje 1 il 2 godina,po tvojoj prici je jako nezrela osoba i jos uvjek se trazi u ovom svijetu,ne zna sta zeli!ovo je neka moja predpostavka :D
A ti nemoj ni slucajno da je zoves,izlazi sa jaranima,uzivaj,zajebaji se al prvih dana mojne druge ganjat jer ispada ofirno.Bit ce tebi tesko na pocetku al je istina da vrijeme lijeci sve,mozda ce ti trebati mjesec-dva,5,6 il godina al kad tad ces skontat da ta osoba ustvari nije za tebe!Ako si iz Sa izadji u grad i vidjet ces najmanje 10 ljepsih cura a ako nisi dodji pa razbistri glavu u novoj okolini :D
I moj savjet ti je i ako ti se kasnije javi a vjerovatno hoce,nikad se ne vracaj na staro,jer onda pocinju isti problemi a ne znam dal onda mozes toj osobi vjerovati nakon ovog sto ti je uradila!

P.S.sa rajom koju pivu drmni i lakse ce ti biti,ako ti ne bude odmah bolje,nekih 7 dana konstantno cugaj,8 dan ti nece biti do zivota a kamoli da mislis o bivsoj dragoj :D
Post Reply