Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bosanac sa dna kace

#126 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Bosanac sa dna kace »

GoschaUkuchi wrote:Bolestan čovjek će i govno pojesti da ozdravi!
nas otac rahmetli je bolovo' godinama na pluca, od rata pa na ovamo, nikome ama bas nikome nije ni u snu naumpalo da mu ponudi ovakav slican tretman jer je i sam bio protiv slicnih stvari, islo se kod doktora, probalo se sa svim travama, svi su fino rekli sta je i kako je, kad je umro svi smo se pomirli s cinjenicom da je to Bozije davanje, i da od te sudbine niko nece pobjec!
ovo sto torabi radi je ismijavanje sa pamecu naroda, cuj molim te zelena bica sa 5 planeta...pa sto ne kaze naucinicima koje su to planete?
kaze Allah dz.s. u Kuranu:
‘Reci: Niko, osim Allaha, ni na nebu ni na Zemlji, ne poznaje nevidljivo…’ (prijevod značenja En-Neml/Mravi, 65).’’
a IZ samo nek nastavi sutit i podrzavat ovog prevaranta u stilu more bit bi'ne, a more ne bit ne bi'ne a do tad nek vas i dalje handri :x :x :x :x
because_of_you

#127 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

Nema tu predrasuda, čisto logičko posmatranje stvari i mogućnost racionalnog rezonovanja :wink:

Zašto ne liječi u svojoj zemlji, već mu je tamo zabranjen rad?

Zašto sve informacije o njemu koje se mogu izgooglati su vezane za njegovo djelovanje u RH i BIH?

Zašto više ne radi u RH?

Zašto ne radi drugdje osim na balkanskom tlu?

Zašto od prvo najavljene 3-dnevne posjete, osta on kod nas?

I na kraju, kakav je to, molim vas, o štovatelji Turabija, tretman koji traje sekundu? :-) :-) :-)

I da, pročitajte malo o autosugestiji i placebo efektu.
Bosanac sa dna kace

#128 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Cheguevarax wrote:
LadyBear wrote:Dokle je narod u BIH dogurao da vjeruje u nadmocne ljude poput Torabija i da im IZ odredjuje sta smiju i sta ne smiju, ne zna se sta je gore, narod izgubljen i bez stava. :| Ali naravno svako bira za sebe.
Ne znam sta ste se svezali covjeka. On nije osporavao religiju, ne osporava Boga, ne navodi ljude na lose stvari...

ovaj dio na forumu je samo dio ljudi koji su klasican primjer ljudi sa predrasudama.

Licno sam sreo 2-3 ljudi koji su poslije odlaska gosp. Torabiju bili bolje i osjecali se bolje.
ama ne osporava on vjeru, jer s njom haman pa nema nista, on osporava zdravu pamet, zdrav razum jarane
GoschaUkuchi

#129 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by GoschaUkuchi »

Bosanac sa dna kace wrote:
GoschaUkuchi wrote:Bolestan čovjek će i govno pojesti da ozdravi!
nas otac rahmetli je bolovo' godinama na pluca, od rata pa na ovamo, nikome ama bas nikome nije ni u snu naumpalo da mu ponudi ovakav slican tretman jer je i sam bio protiv slicnih stvari, islo se kod doktora, probalo se sa svim travama, svi su fino rekli sta je i kako je, kad je umro svi smo se pomirli s cinjenicom da je to Bozije davanje, i da od te sudbine niko nece pobjec!
ovo sto torabi radi je ismijavanje sa pamecu naroda, cuj molim te zelena bica sa 5 planeta...pa sto ne kaze naucinicima koje su to planete?
kaze Allah dz.s. u Kuranu:
‘Reci: Niko, osim Allaha, ni na nebu ni na Zemlji, ne poznaje nevidljivo…’ (prijevod značenja En-Neml/Mravi, 65).’’
a IZ samo nek nastavi sutit i podrzavat ovog prevaranta u stilu more bit bi'ne, a more ne bit ne bi'ne a do tad nek vas i dalje handri :x :x :x :x

Kad je čovjek bolestan, sve ce pokušati, ama bas sve! Dakle, ne rekoh da se slažem sa tretmanom, nego sam rečenicom pokušala obrazložiti zašto se to dešava! Ja nisam bolesna, pa ne znam ni kako bi se ponasala..., a kao zdrava mogu razvijati ili ne razvijati sumnju u tog čovjeka.
LadyBear

#130 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by LadyBear »

Cheguevarax wrote:
LadyBear wrote:Dokle je narod u BIH dogurao da vjeruje u nadmocne ljude poput Torabija i da im IZ odredjuje sta smiju i sta ne smiju, ne zna se sta je gore, narod izgubljen i bez stava. :| Ali naravno svako bira za sebe.
Ne znam sta ste se svezali covjeka. On nije osporavao religiju, ne osporava Boga, ne navodi ljude na lose stvari...

ovaj dio na forumu je samo dio ljudi koji su klasican primjer ljudi sa predrasudama.

Licno sam sreo 2-3 ljudi koji su poslije odlaska gosp. Torabiju bili bolje i osjecali se bolje.
Nisam ja nista rekla protiv njega, uopste me nezanjima kao covjek, ali u obodva slucaja i sto se tice Torabija i IZ, dovoljno je vidljivo kakva je situacija u drzavi da je narod postao poput stado ovaca nad kojim stalno neko mora da vodi racuna, posto sami neznaju.
BABOcool

#131 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by BABOcool »

Manite se suplje ljudi. Da je covjek prevarant ne bi ovoliko ljudi hrlilo svaki dan u zetru.

Ja licno nisam vjerovao u sve ovo dok nisam otisao u zetru i posmatrao par slucajeva, gdje covjeka jeza uhvati!
Bosanac sa dna kace

#132 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

BABOcool wrote:Manite se suplje ljudi. Da je covjek prevarant ne bi ovoliko ljudi hrlilo svaki dan u zetru.

Ja licno nisam vjerovao u sve ovo dok nisam otisao u zetru i posmatrao par slucajeva, gdje covjeka jeza uhvati!
milioni su slijedili Hitlera, jel to znaci da je on bio dobar? :? ...i Hitler je cinio stvari da te jeza safata! :o
BABOcool

#133 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by BABOcool »

Prijetelju, jesi kad bio u zetri ili ispred nje?
bailaor

#134 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by bailaor »

sumayya wrote:
bailaor wrote:Cekaj, jesi li ti svjestan/svjesna da se sprdas konkretno u ovom slucaju sa ozbiljnim stvarima?
A šta je ovdje ozbiljno? "Liječnik" koji daje tretmane za prosječno 50 ooo ljudi DNEVNO uz pomoć STVORENJA NALIK KORNJAČAMA? Pa to ni dijete od 5 godina ne bi prihvatilo za istinito :-)

Uostalom, što neko pametan reče, gledajući sve ovo oko Turabija, nije teško uvidjeti zašto i kako će i sam Dedždžal imati sljedbenike iako će biti očito na Neistini.
Ma vjeruj mi da me ne zanima Torabi...nek svako radi sto misli da je najbolje i to je sva filozofija. Pod sprdnjom sam mislio ono "sa kornjacama klanja"..kako ti znas ko kako klanja? Nije to u redu nikako...barem postuj ono sto je nekom vazno tj. vjera. :)
kamen spoticanja

#135 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by kamen spoticanja »

BABOcool wrote:Manite se suplje ljudi. Da je covjek prevarant ne bi ovoliko ljudi hrlilo svaki dan u zetru.

narod je bolestan a lijeka nema...to je sustina...da neko donese vulkansko kamenje i kaze da lijeci svasta nesto bolestan insan bi to jeo i govorio da mu je bolje :wink:
nevjerovatno ali kao da nikad niste vidjeli tesko bolesnog covjeka...ili nekoga ko trpi stalne bolove bilo kakvog intenziteta...nista njega nece zaustaviti da proba bilo sta samo da mu bude bolje...razum s tim nema nista...jer tada razuma uglavnom nema :wink:
al vala da je licemjerno kriviti IZ, jeste... i to jako jeste...eto su se oglasili da vama bude lakse pa opet ne vidim da su se redovi pred zetrom smanjili :wink:
ja mogu nabrojati najmanje 10 vecih krivaca zasto je zetra puna svaki dan
no_pasaran

#136 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by no_pasaran »

1. Ne mogu ga vehabije i bore se protiv svim sredstvima.

2. Minira ga Cerić.

3. Spomeno je javno kako on nije za Muaviju. (Ovdje se ovim iznad kategorijama garant digla kosa na glavi)

4. Čovjek svaki put, javno i privatno, govori kako ne liječi on nego Allah i kako treba da molimo Allaha da nam da zdravlje.

5. Pri svakom dodiru izgovara riječi "Ozdravio te Allah"

6. Pri "energiziranju" vode (kako je to prevedeno za šire narodne mase) čovjek uči ajetulkjursije

7. Izazvao je sve naučnike veoma jasno: Dođite sa svim svojim instrumentima, da vidimo ko će prije pacijentima uspostaviti dijagnozu i da li će moja dijagnoza biti ispravna.

8. Javno je pozvao naučnike iz zemlje: Uzmite vodu i ispitajte je sami

9. Ako je ovo zaista šejtanski posao postoje u Islamu jasno propisane odredbe kako se protiv toga bori. Ima hafiza stotine u bosni, nek ih se desetak skupi i nek sjednu u zetru i uče, pušu, itd. Ako su upravu vrlo lahko će ga otjerati.

10. šejh hadžihafiz Hadžimulić mu je došao na noge u Zetru. Isto je uradio i Hafiz Bugari.

11. Silni slučajevi ozdravljenja i stabilizacije šećera, pritiska, prostate, bubrega, sluha, vida, kičme, kretanja, itd.

12. Čovjek klanja svaki vakat i sve što radi mimo liječenja je u skladu sa Islamom.

Zar nekome ko traži razlog zaista treba više dokaza da dole ode i uvjeri se iz prve ruke, naručito za nekoga ko traži vjerski princip?

Naravno uvijek će biti onih koji će negirati. Nevjernici su negirali i kada su kroz more prošli, zašto vi ne bi negirali na jednom Torabiju... niste ni prvi a, vjerovatno, ni zadnji. Žao mi je.
memlija

#137 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by memlija »

milioni su slijedili Hitlera, jel to znaci da je on bio dobar? :? ...i Hitler je cinio stvari da te jeza safata! :o

@bosanac, haj' molim te ko insana da se više ne provaljuješ...popustite ljude, bolesnike, očajnike koji gore idu i traže nešto što ne mogu naće na drugim mjestima....zabavi se bolan o sebi, a ne pametujte više...
I za IZ isto tako, kako ih nije stid kriti se iza nekih fetvi i pričati ljudima sa nekakvih visina, a malo šta rade za te iste ljude....najlakše je reći od Boga je i tako ti je...pa bolan ne bio treba ljudima malo objasniti sve to, a ne kada odu na dzumu, izadju zbunjeniji nego sto su usli....malo je imama kao što je Bugari kojeg ljudi vole zbog toga što im spušta sve na narodski jezik pa onda shvate neke stvari...puno se IZ otudjila od naroda i počela bistriti visoku politiku, a narod što kažu luta kao ovce bez pastira...
što ne održavaju predavanja o alkoholu, razvratu na svakom čošku i tome da pored svake škole ordiniraju dileri itd,itd...pričaju i o tome ponekad, ali mi se čini onako površno da ne bi izgubili i one što makar na dzumu navrate..
jok, najbolje se zatvoriti u sebe i tabiriti hadise,kur'an i vako nako ih tumačiti...sve je bolan objašnjeno do tančina odavno, samo se treba toga pridržavati i gotovo.
trošite život i dragocjeno vrijeme na besmislice umjesto da gledate kako djecu odgajate, gdje su , šta rade, je li vam supruga zadovoljna, otac i mati kako su oni, komšiluk itd..
pozdrav svima i sorry na off-u...
because_of_you

#138 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

Naravno uvijek će biti onih koji će negirati. Nevjernici su negirali i kada su kroz more prošli, zašto vi ne bi negirali na jednom Torabiju... niste ni prvi a, vjerovatno, ni zadnji. Žao mi je.
E, što nam se nagovori. Sad su oni koji ga ne štuju nevjernici, ima li dalje? :shock: :-) Izgleda nisu sada samo sljedbenici bečke škole u vodama tekfirenja, ima ih i mimo njih :run:
no_pasaran

#139 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by no_pasaran »

Na IZ se moram ovako posebno osvrnuti. Jasno je što im smeta Meki, pa čovjek radi džaba ovolika pomaganja, a oni grabe šakom i kapom čak i na dženazama, naplaćuju učenja hatmi, deru kako stignu! Čast izuzetcima.

I onda dođe jedan Meki koji im najprije pokaže kako se ponaša neko ko slijedi vjeru, zatim još ne uzima pare, preskoči njih u čitavom procesu tako ih onemogučavajući da oni uzimaju pare od naroda (a kako bi samo rado zarađivali na medkiju da kako mogu), još svaki dan Meki dadne po nekoliko hiljada sirotinji svakojakoj, i još će na poslijetku grdne pare dati raznim organizacijama za pomoć osobama sa invaliditetima, zaostalim u razvoju itd.

Eh sad kad kraj takvog Mekija stane Cerić koji milione skuplja ali ne da bi dao narodu nego da bi sebi izgradio rezidenciju sa lijepim pogledom - NEMA GA NA MAPI. Pada tu u vodu svaka njegova priča o vjeri, ako uopšte i postoji neko ko Ceriću i njegovoj nomenklaturi vjeruje da imaju veze sa Islamom i propagiranjem istog.

Eto gdje je problem. I hvala Allahu da ga cerić osporava, da ja mogu mirne duše ići u Zetru.

A o vehabijama valjda ne treba puno riječi trošiti. Sve je rekao sam Meki neki dan na televiziji. On nije za Muaviju pa ne očekuje da ga podrže oni koji jesu za Muaviju i njegove standarde.
Last edited by no_pasaran on 24/10/2010 11:50, edited 1 time in total.
no_pasaran

#140 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by no_pasaran »

sumayya wrote:
E, što nam se nagovori. Sad su oni koji ga ne štuju nevjernici, ima li dalje? :shock: :-) Izgleda nisu sada samo sljedbenici bečke škole u vodama tekfirenja, ima ih i mimo njih :run:
Bože sačuvaj. To će Bog određivati ko je vjernik a ko nije i ja tu nemam prava nikakvoga. Izvinjavam se ako je iko to tako protumačio, ja sam se osvrnuo na pitanje vječitog postojanja ljudi koji će negirati, bez obzira na sve.

A sad se slobodno referiši na ono bitno u mom postu a ne na te rubne stvari.
bijela

#141 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by bijela »

IZ k'o ubleha ispade ovdje :D

jedni je optužuju što se nije jasno oglasila,
a drugi što se oglasila 8-)
kamen spoticanja

#142 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by kamen spoticanja »

bijela wrote:IZ k'o ubleha ispade ovdje :D

:D :thumbup:
uglavnom svima je za sve IZ kriva
because_of_you

#143 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

no_pasaran wrote:
sumayya wrote:
Bože sačuvaj. To će Bog određivati ko je vjernik a ko nije i ja tu nemam prava nikakvoga. Izvinjavam se ako je iko to tako protumačio, ja sam se osvrnuo na pitanje vječitog postojanja ljudi koji će negirati, bez obzira na sve.

A sad se slobodno referiši na ono bitno u mom postu a ne na te rubne stvari.

Po tvom pisanju osporavaju ga oni koji se identificiraju sa IZ, "vehabijama", oni koji su suzdržani u svom sudu Muaviji, te oni koji su poput nevjernika koji nisu vjerovali Poslanicima... :-)

Velik dio muslimana si zahvatio, ko ostade? Najkraće rečeno, oni kojima je bliska sufi i šijjska interpretacija vjere...
memlija

#144 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by memlija »

bijela wrote:IZ k'o ubleha ispade ovdje :D

nije zbog toga nego što je ziceraški čekala priliku i onda lagano provukla kroz medije.. :D
Bosanac sa dna kace

#145 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

no_pasaran wrote:3. Spomeno je javno kako on nije za Muaviju. (Ovdje se ovim iznad kategorijama garant digla kosa na glavi)
kakavog Muaviju??? :shock:
no_pasaran wrote:4. Čovjek svaki put, javno i privatno, govori kako ne liječi on nego Allah i kako treba da molimo Allaha da nam da zdravlje.
jel nam treba Torabi da nam to kaze, moja rahmetli nepismena nena je to znala i ponavljala svaki dan, nije nam potreban Torabi da bismo to znali, problem je sto on veli da tu energiju dobiva od malih zelenih, a da je to od Allaha, a Allah dz.s. u Kuranu kaze: ‘Reci: Niko, osim Allaha, ni na nebu ni na Zemlji, ne poznaje nevidljivo…’ (prijevod značenja En-Neml/Mravi, 65).’’
no_pasaran wrote:6. Pri "energiziranju" vode (kako je to prevedeno za šire narodne mase) čovjek uči ajetulkjursije
na islambosni kazu da su culi od onih koji idu da ono sto on govori nije ajetulkursija niti je na arapskom, sam njegov prevodioc kaze da Torabi pane u trans i prica na jeziku koji niko ne razumije
no_pasaran wrote:7. Izazvao je sve naučnike veoma jasno: Dođite sa svim svojim instrumentima, da vidimo ko će prije pacijentima uspostaviti dijagnozu i da li će moja dijagnoza biti ispravna.

jarane on je izazvo zdravu pamet sa ijavom o malim zelenim, ah jes i naucnije je izazvo posbice otkrivsi najednom 5 planeta, mogli su ga nominirat za nobelovu nagradu iz astronomije, covjece ljudi vijekovima istrazuju i ne nadju ni jednu planetu, a on eto odjenom 5, masallah, sad i mi muslimani konjinu za trku imademo
no_pasaran wrote:9. Ako je ovo zaista šejtanski posao postoje u Islamu jasno propisane odredbe kako se protiv toga bori. Ima hafiza stotine u bosni, nek ih se desetak skupi i nek sjednu u zetru i uče, pušu, itd. Ako su upravu vrlo lahko će ga otjerati.
nema se tu sta puhat i hukcat, jel on spreman za duel sa ucenjacima islama? sto se ne pojavi dje na TV sa nekim od nasih ili svjetskih islamskih ucenjaka pa da cujemo obje strane?
no_pasaran wrote:11. Silni slučajevi ozdravljenja i stabilizacije šećera, pritiska, prostate, bubrega, sluha, vida, kičme, kretanja, itd.
majka mu stara koji silni slucajevi, evo za onog malog Alena je ispalo da je prevara, dajte vise neki konkretan dokaz
no_pasaran wrote:12. Čovjek klanja svaki vakat i sve što radi mimo liječenja je u skladu sa Islamom.
o odkud to znamo?? sve mu u skladu sa islamom? pa sto ne prica u skladu sa islamom dje se kaze da samo Allah dz.s. zna nevidljivo....
no_pasaran wrote:Naravno uvijek će biti onih koji će negirati. Nevjernici su negirali i kada su kroz more prošli, zašto vi ne bi negirali na jednom Torabiju... niste ni prvi a, vjerovatno, ni zadnji. Žao mi je.
men hoce sve nesta da bude a ni ja ne znam sta kad vidim razne torabijee, vidovite, kasikare, grahare, jajare, prdote i ine...kako nam blate vjeru i varaju narod krijuci se iza rijeci Allah, sihir,...
Bosanac sa dna kace

#146 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

sumayya wrote:
senad hadžifejzović je reko a torjabu mu potvrdio da su to "čistunci" :-)
no_pasaran

#147 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by no_pasaran »

sumayya wrote: Po tvom pisanju osporavaju ga oni koji se identificiraju sa IZ, "vehabijama", oni koji su suzdržani u svom sudu Muaviji, te oni koji su poput nevjernika koji nisu vjerovali Poslanicima... :-)

Velik dio muslimana si zahvatio, ko ostade? Najkraće rečeno, oni kojima je bliska sufi i šijjska interpretacija vjere...
Izvini molim te zar ti smatraš muslimanima sve one koji kažu da jesu?

Zar ti smatraš muslimanima one koji su "suzdržani" (ko šuti slaže se) po itanju Muavije?! Ti bi šutio da danas ubijaju poslanikove a.s. unuke?! Ako si jedan od njih slobodno reci da ne nastavljamo dalje ovu konverzaciju.

I ne, nisam rekao svi iz IZ ili svi koji se indentificiraju sa IZ. Rekao sam Cerić i njegova nomenklatura.

Hajde sada prestani izbjegavati ono osnovno i referiši se na bit mog posta ako već imaš potrebu da me citiraš.
no_pasaran

#148 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by no_pasaran »

no_pasaran wrote:3. Spomeno je javno kako on nije za Muaviju. (Ovdje se ovim iznad kategorijama garant digla kosa na glavi)
kakavog Muaviju??? :shock:
no_pasaran wrote:4. Čovjek svaki put, javno i privatno, govori kako ne liječi on nego Allah i kako treba da molimo Allaha da nam da zdravlje.
jel nam treba Torabi da nam to kaze, moja rahmetli nepismena nena je to znala i ponavljala svaki dan, nije nam potreban Torabi da bismo to znali, problem je sto on veli da tu energiju dobiva od malih zelenih, a da je to od Allaha, a Allah dz.s. u Kuranu kaze: ‘Reci: Niko, osim Allaha, ni na nebu ni na Zemlji, ne poznaje nevidljivo…’ (prijevod značenja En-Neml/Mravi, 65).’’
no_pasaran wrote:6. Pri "energiziranju" vode (kako je to prevedeno za šire narodne mase) čovjek uči ajetulkjursije
na islambosni kazu da su culi od onih koji idu da ono sto on govori nije ajetulkursija niti je na arapskom, sam njegov prevodioc kaze da Torabi pane u trans i prica na jeziku koji niko ne razumije
no_pasaran wrote:7. Izazvao je sve naučnike veoma jasno: Dođite sa svim svojim instrumentima, da vidimo ko će prije pacijentima uspostaviti dijagnozu i da li će moja dijagnoza biti ispravna.

jarane on je izazvo zdravu pamet sa ijavom o malim zelenim, ah jes i naucnije je izazvo posbice otkrivsi najednom 5 planeta, mogli su ga nominirat za nobelovu nagradu iz astronomije, covjece ljudi vijekovima istrazuju i ne nadju ni jednu planetu, a on eto odjenom 5, masallah, sad i mi muslimani konjinu za trku imademo
no_pasaran wrote:9. Ako je ovo zaista šejtanski posao postoje u Islamu jasno propisane odredbe kako se protiv toga bori. Ima hafiza stotine u bosni, nek ih se desetak skupi i nek sjednu u zetru i uče, pušu, itd. Ako su upravu vrlo lahko će ga otjerati.
nema se tu sta puhat i hukcat, jel on spreman za duel sa ucenjacima islama? sto se ne pojavi dje na TV sa nekim od nasih ili svjetskih islamskih ucenjaka pa da cujemo obje strane?
no_pasaran wrote:11. Silni slučajevi ozdravljenja i stabilizacije šećera, pritiska, prostate, bubrega, sluha, vida, kičme, kretanja, itd.
majka mu stara koji silni slucajevi, evo za onog malog Alena je ispalo da je prevara, dajte vise neki konkretan dokaz
no_pasaran wrote:12. Čovjek klanja svaki vakat i sve što radi mimo liječenja je u skladu sa Islamom.
o odkud to znamo?? sve mu u skladu sa islamom? pa sto ne prica u skladu sa islamom dje se kaze da samo Allah dz.s. zna nevidljivo....
no_pasaran wrote:Naravno uvijek će biti onih koji će negirati. Nevjernici su negirali i kada su kroz more prošli, zašto vi ne bi negirali na jednom Torabiju... niste ni prvi a, vjerovatno, ni zadnji. Žao mi je.
men hoce sve nesta da bude a ni ja ne znam sta kad vidim razne torabijee, vidovite, kasikare, grahare, jajare, prdote i ine...kako nam blate vjeru i varaju narod krijuci se iza rijeci Allah, sihir,...
1. Muaviju koji je ubio poslanikovog unuka a koga podržavaju mnogi današnji "muslimani".

2. Naravno, stvar je u tome da čovjek ima vjerski princip, da to nije "sihirbaz".

3. Islambosna.ba = SAFF = VEHABIJE. Jesta ajetulkjursija. Poslanik a.s. je imao slične "reakcije" pa su ga nazivali epileptičarom i izrugivali mu se.

4. Ako si musliman onda vjeruješ u postojanje drugih svjetova. Prevod "5 planeta" je prilagodba, baš kao što je prevod "energiziranje vode".

5. Pa čovjek ih sve poziva da mu dođu, nije Meki taj koji bježi nego su oni ti koji ne smiju da dođu. Ne osporava Meki njih nego oni njega. Ako su mangupi bujrum neka izadju i izazovu ga. Islam ima svoje kodekse, nema potrebe za smiješnim obavještajima za medije, muslimani imaju praktična rješenja za te stvari.

6. Ja ih znam 6-7. Raspitaj se.

7. Klanja sve, obrati pažnju ako gore odeš. Nije talno da samo Allah zana nevidljivo. Allah je jedini koji zna SVE vidljivo i nevidljivo, ali on nekim od robova svojih otkriva ono što On želi da im otkrije.

8. Za te si vračare upravu, i treba ih sve popalit što se mene tiče. Samo je problem što je Meki lijek i rješenje za vračeve i vračare a ne jedan od njih. Upravo zato i ovolika hajka na Mekija (uništi im sihire) a niko se ne buni što nam se već godinama sa televizija i novina smiješe sihirbazi kojekakvi.
Last edited by no_pasaran on 24/10/2010 12:10, edited 1 time in total.
bijela

#149 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by bijela »

gledam video na YT - Mekki Torabi "detaljan" pregled - fakat strašno :D :roll:
because_of_you

#150 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

no_pasaran wrote:
Zar ti smatraš muslimanima one koji su "suzdržani" (ko šuti slaže se) po itanju Muavije?! Ti bi šutio da danas ubijaju poslanikove a.s. unuke?! Ako si jedan od njih slobodno reci da ne nastavljamo dalje ovu konverzaciju.

"Šejhul-islam Ibn Tejmijje, rhm., kaže: ''Najispravnije mišljenje po pitanju Jezida b. Muavije, na kojem su bili imami selefa, jeste da se neće zasebno voljeti, a niti će se zasebno proklinjati, a ako je bio fasik ili zalim – Allah, dž.š., oprašta grijehe i fasiku i zalimu, pogotovo ako je učinio jedno od dobrih djela, kao što bilježi Buharija u svom Sahihu, br. 2766., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: 'Prvoj vojsci koja bude pohodila Konstantinopol – grijesi su oprošteni!' Emir i vojskovoða te prve vojske koja je pohodila Konstantinopol bio je niko drugi do Jezid b. Muavija, s kojim je zajedno učestvovao i ashab Ebu Ejjub el-Ensari, r.a., 49. godine po Hidžri!'' (Pogledaj: Medžmu'ul-Fetava, 3/413.; El-Bidaje vel-Nihaje, 8/32.)

Hafiz Ibnul-Kajjim, rhm., kaže: ''Svaki hadis u kojem se spominje kuðenje imena Jezida b. Muavije – znajte da je u pitanju laž!'' (Nakdul-Menkul, br. 159.)

Ono što se sigurno zna jeste da ni pokude kao ni pohvale nisu sigurne niti su sahih lancem potvrðene, a osnova koja se nikako ne može pomjerati jeste ta da je Jezid – musliman, i toga ćemo se držati sve dok nam ne doðu sigurni i pouzdani dokazi da je izašao iz islama. Jedan dio alima-muhakkika mišljenja su da je najbolje biti suzdržan po pitanju Jezida (el-tevekkuf), i prepustiti njegov slučaj kao i sud o njemu – Allahu, dž.š.; Allah je Taj Koji tajne poznaje, i pred Njim su sve tajne prsiju otkrivene, tako da se nipošto nećemo upuštati u tekfir Jezida b. Muavije – jer nam je to sigurnije!“ (Pogledaj: El-Sava'ik el-Muhrikah, 2/632.; Medžmu'ul-Fetava, 4/507.)"

Izvinjavam se na moderaciji na offtopicu.
Locked