Redondo wrote:
Izvini, ali ti od ostrascenosti vise ne znas gdje udaras. Kakav Komsic, govorimo o Srbima i "Srbijancima". Ako pripadnici srpskog naroda za sebe kažu da su Srbi a ne Srbijanci i tako ih zove citav svijet, ako svoj jezik i drzavljanstvo nazivaju srpskim i tako ga zove i prihvata citav svijet, zasto je to tesko prihvatiti? Uostalom, imas Ustav Srbije, u kojem ti sve pise. I Ustav BiH u kojem takodje sve pise.
ja ostrašćen
Redondo wrote:Ne prijatelju, ona ce ti reci da je to hrvatski, eventualno dalmatinski.

A za sebe, iako je, kako rece, rodjena u Srbiji, nece reci da govori srpskim jezikom.

Eh ti Srbi, da ih bogdo kako nema, sve bi bilo jednostavnije.

kako kažem, paranoja je čudo. samo bih volio iščitati gdje si vidio neko antisrpstvo u postovima. i onda dođeš meni i kažeš da ne znam gdje udaram... od ostrašćenosti...
pošto vidim da ti treba crtati još ću jednom, čitaj polako, možda ti promakne smisao -
znači, Srbi, Srbijanci, bošnjački, bosanski, Hrvati, hrvatski i šta sve ne spomenuto ovdje, sve se to trudi što više fragmentirati, rascjepkati, na osnovu mitova i iracionalnih pobuda. nemam ja nikakav problem sa izjašnjavanjem ljudi. problem je što ti ljudi imaju problem sa izjašnjavanjem ostalih, koji se ne uklapaju u njihovu matricu nacionalizma.
matrica čija je glupost upravo dokaziva na onom o čemu se priča - jeziku. jer ona koristi jezik da na njemu dokaže kako smo ipak svi različiti i drugačiji i posebni. matrica koja želi kanal na vlastitom jeziku, jer joj je ovaj drugi neerazumljiv. ne znam hoće li oni Srbina iz Srbije zvati Srbijancem, ali svakako znam da se ne smije jezik miješati sa ostalim jezicima.
to je matrica koja ljudima nameće iskrivljene poglede, kojima, kako vidimo na tvom primjeru, postaje toliko paranoična da vidi nametanje u jednoj raspravi na forumu. dakle, očigledno si ti taj koji ima probleme.
što se tiče ustava, on je baš kao i jezik - promjenjiva kategorija.
možda bi bilo bolje da ti pročitaš ono što sam uistinu napisao, a ne gurati ljudima riječi u usta koje nisu ni pomislili a kamoli rekli...
opet kažem, uzmite softly...