Moze li neko ponuditi objasnjenje sta znaci da Fahro zna sa parama. Sve dosadasnje vladajuce koalicije su znale sa parama na jednako efikasan nacin kao on. Sebi a drugima sta ostane. Prirodnost koalicije SBB i SDP je vise nego upitna. Naime, mislim da postoji dublji ideoloski rascjep izmedju biraca SDP i SBB nego izmedju SDA i SDP-a. Barem na ovim izborima.dimitrix wrote:Sacekaj ja nisam nigje vidjeo nacionalisticu retoriku u SBB-u ljudi samo pricaju o ekonomiji i za Bosnjackog clana izmedju Bakria i Fahre.Iskreno Fahro jer zna sa parama sto je nama i najvaznije.Nije ovo problem za SDP mislim na SDA i SBB vec je DODO njihova nocna mora.A SBB SDP mi se cini kao prirodna koalicija najvise.Nemojte sada govorit za 60 minuta jer ako ste gledali Bakira i Zlatka tako ce nam i biti u predjsednistvu
Moji argumenti su da je za SBB ovoga puta glasao odmetnuti, ekstremni dio SDA, a ne glasaci SzBiH kako procjenjuje veliki broj analiticara i "analiticara" (SzBiH realno ima podrsku od 8 do 10% a na izborima 2006. su dobili glasova na ustavne promjene i verbalni rat Dodik - Silajdzic). Ako pogledate dosadasnje rezultate vidjet cete da je SBB jaci u djelovima BiH u kojima Tihiceva struja SDA-a, koja je znatno umjerenija, ima manju podrsku (referiram se na Kongres SDA i kandidature koje je dobio Izetbegovic),prije svega mislim na Sa i Ze-Do. Ostatak glasova dolazi od glasaca koji su prvi put izasli na izbore. SBB je zaista mobilizirao veliki broj mladih, i cesto politicki ne bas najinteligentnijih ali prodornih ljudi (imam iskustvo sa par stotina takvih zbog prirode posla), koji su u Radoncicu prepoznali novu facu a ne covjeka koji je iz sjene oblikovao politicku scenu svih prethodnih godina. Dakle, spoj politicke neinteligencije i ekstremnih (ex) SDA-ovaca kao baze SBB i socijaldemokratske izborne baze bi nakon cetiri godine vlasti odveo SDP ponovno na jos duze staze u opoziciju.
Takodjer, mislim da bi Radoncic u odredjenom trenutku kad bi vidio da narod kritizira pokusao i vjerovatno uspio preko medija unistiti SDP pozivajuci se na svoj ugovor sa narodom i izlazeci iz vlasti te kreirajuci na taj nacin ( u sardnji sa HDZ BiH) prostor za prijevremene izbore u kojima bi zasigurno odnio pobjedu.
Mislim da bi SDP trebao sto brze pokusati napraviti koaliciju i vladu u Federaciji. Na drzavnom nivou ce to ici znatno teze. Ukoliko bi to uradio sa SDA ja mislim da bi ubrzo doslo do udruzenog projekta "Rusenje Avaz" kroz otkazivanje pretplata, neoglasavanja u Avazu i sl. Tako bi za cetiri godine u BiH imali nesto izmjenjeniji medijski prostor a Radoncica bi mogla zadesiti sudbina Bogoljuba Karica, samo sto on ne bi otisao u Rusiju.
Zbog toga ce se Radoncic boriti svim sredstvima za koaliciju sa SDP-om. Odluka je na Lagumdziji i ostalim da pokazu da li su vjerodostojni i vrijedni glasa i na narednim lokalnim i opcim izborima, odnosno, u Kantonu Sarajevo za tri ili cetiri mjeseca kada se bude birao nacelnik opcine Novi Grad i Vogosca jer su dosadasnji nacelnici iz SDP-a i SDA izabrani u vise nivoe vlasti.