zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FreeSol

#126 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by FreeSol »

Max Bunker wrote:
bruce lee wrote:
Goblin wrote: Mec Zije Polje sam gledao puno puta,cesto kada se zacugamo sa rajom ubacimo video kasetu sa tom snimkom. Crni ga je sastavio nogom u glavu ,da Zijo nije 5 minuta znao u kojoj je zemlji. No,poslije 15-o minutnoga oporavka je Zijo krenuo dok komentator urla : Hajmo Zijo ,veliko je srce u Bosnjaka :D :D :D
Rocky na nivou mjesne zajednice,treba gledati obavezno.
hahahahhaha!!! jos jednom pohvala za temu, ali me ovo nasmija ono praaavo, iako nema veze s temom, suze mi krenule :D :D :D :D sjecam se dobro prenosa iz sanskog mosta, borbe, zapleta i raspleta :D al' ovo sa komentatorom je jako do bola, svaka cast :thumbup: :thumbup:

ultima_palabra wrote:Pa ne vjerujem baš da je u mladosti bila lijepa kao vila, a teško i da je furala travu dok se dopisivala s rajom iz Irana :mrgreen:
na drugu stranu su joj stari radili negdje u iraKu.. mozda su promijenili jedno slovo iz politickih razloga. :D :D :D

p.s. kad smo vec kod toga: cudi me da ne spomenu niko pricu sa "crk'o marsal"? jest da nije tekst pjesme, ali ipak..
Ma to je Nele rekao na koncertu u Rijeci, misleci na pojacalo a ne na Tita.
Evo objasnjenje za "crk'o marsal"

juventino-pravi

#127 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by juventino-pravi »

-LIBERO- wrote:A Karabaja :D ????

Sejo kaze da je pjesma inspirisana po liku koji je vozio i volio motore,al' da su dodali neke dijelove onako "umjetnosti" radi :D .

Zato kontam da Karabaja nije zapravo inspirisan lik po liku i djelu Dzaleta. Dzale je bio tu iz njihovog naselja sa Koseva negdje,vozao motore one sportske velike,sve do rata ..u periodima kada motor nije imao bas svako. Znam da je bio zeznut lik,onako stara jalija,cak se i pricalo da je Dzale Juku Prazinu vise puta izmarisao onako posteno ,sto bi rekle ove nove generacije :D ,"na sake". :D
Karabaju su izboli neki likovi i postoji neka legenda medju bajkerima da se on prikazuje raji na Trebevicu
Ako su lagali mene i ja lazem vas :)
juventino-pravi

#128 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Eborg wrote:Vokal sa tog albuma je i dan-danas drama bolji od Seje, džaba. Neko je napisao na ovom forumu da je danas u Sarajevskoj filharmoniji ili tako negdje.
Koliko sam primjetio ti si iz Ze :)
Nadam se da znas o kome je Seki is on the road again :)
Amidza Efendija

#129 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Amidza Efendija »

bjelave wrote: {...}
A pored Bosnica u cetnike su se odmentnuli jos i Cuba i Skely koliko se sjecam.
{...}
Je li Skeli bio onaj visoki doktor, Bulatovic, Bulajic, kako li vec, 2.05 sto je zivio s familijom negdje oko Kosevskog Brda? Dobro igrao, nema sta.
Ako je to taj, bio sasvim odlican tip prije rata. Zao mi je sad da cujem da se "tamo" otisnuo.

Bas me zanima. Ima li ko da zna ista vise?
Eborg

#130 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Eborg »

juventino-pravi wrote:
Eborg wrote:Vokal sa tog albuma je i dan-danas drama bolji od Seje, džaba. Neko je napisao na ovom forumu da je danas u Sarajevskoj filharmoniji ili tako negdje.
Nemam pojma, neko je već ranije rekao da se radi o nekom stvarnom sarajevskom taksisti. Ne vjerujem da je iz Zenice, ono "Na ramenu mu istetovirana Zenica." se mislim odnosi na KPD. On ne mrzi svaki zenički kamen očito. :D
juventino-pravi

#131 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Eborg wrote:
juventino-pravi wrote:
Nemam pojma, neko je već ranije rekao da se radi o nekom stvarnom sarajevskom taksisti. Ne vjerujem da je iz Zenice, ono "Na ramenu mu istetovirana Zenica." se mislim odnosi na KPD. On ne mrzi svaki zenički kamen očito. :D
Iz Zenice je ... Sin mu trenutno igra za Zeljeznicar
karanana

#132 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by karanana »

a modni guru mora da je inspired by emerik gudelj.

barem je meni on u ocima kad ide ta pjesma.
delightful

#133 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by delightful »

sancho 7 dana zbog vrijedjanja sagovornika
Brat

#134 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Brat »

juventino-pravi wrote:
-LIBERO- wrote:A Karabaja :D ????

Sejo kaze da je pjesma inspirisana po liku koji je vozio i volio motore,al' da su dodali neke dijelove onako "umjetnosti" radi :D .

Zato kontam da Karabaja nije zapravo inspirisan lik po liku i djelu Dzaleta. Dzale je bio tu iz njihovog naselja sa Koseva negdje,vozao motore one sportske velike,sve do rata ..u periodima kada motor nije imao bas svako. Znam da je bio zeznut lik,onako stara jalija,cak se i pricalo da je Dzale Juku Prazinu vise puta izmarisao onako posteno ,sto bi rekle ove nove generacije :D ,"na sake". :D
Karabaju su izboli neki likovi i postoji neka legenda medju bajkerima da se on prikazuje raji na Trebevicu
Ako su lagali mene i ja lazem vas :)
Ko je "Karabaja" iz vašeg novog spota?

Pesma govori o vozaču kojem rikne auto na Trebeviću, a onda dođe duh Karabaja koji mu pomaže da ga popravi. Karabaja je član jedne bajkerske ekipe iz Sarajeva, koga su iz zasede izboli nožem i ukrali mu motor. On je duh i ne može da se skrasi, pa levitira između neba i zemlje na Trebeviću, traži svoj motor i usput ljudima pomaže...

SVET 09.05.2003.g.

Sejo Sexon, vođa "sarajevskog ogranka Zabranjenog pušenja"

Citajte malo, vec sam to postavio za Karabaju ...
Eborg

#135 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Eborg »

juventino-pravi wrote:Iz Zenice je ... Sin mu trenutno igra za Zeljeznicar
Jesi li siguran? Nije valjda to jedini Šeki u Zenici. :lol:

Jao kako je to omražen lik, cijela tribina je htjela da ga bije kada mu je sinčina ofulao penal u finalu kupa. :lol:
Koshpa

#136 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Koshpa »

seki je sarajevski taksista koji je bio na standu na katedrali do prije 5 g da li je jos uvijek ne znam ili je otisao u penziju a inace je zivio na mejtasu
FreeSol

#137 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by FreeSol »

Koshpa wrote:seki je sarajevski taksista koji je bio na standu na katedrali do prije 5 g da li je jos uvijek ne znam ili je otisao u penziju a inace je zivio na mejtasu
I ja mislim da je iz Sarajeva, ali mislim i da znam prezime, ali ne mogu da se sjetim imena. Moram jos provjeriti da li je to taj. Odgovara mu to "zenica na ramenu", ako bude tacno ovo sto mislim, onda je Seki bio jedan zajebaniji lik u gradu prije rata.
zbunjen i osamucen

#138 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by zbunjen i osamucen »

FreeSol wrote:
Koshpa wrote:seki je sarajevski taksista koji je bio na standu na katedrali do prije 5 g da li je jos uvijek ne znam ili je otisao u penziju a inace je zivio na mejtasu
I ja mislim da je iz Sarajeva, ali mislim i da znam prezime, ali ne mogu da se sjetim imena. Moram jos provjeriti da li je to taj. Odgovara mu to "zenica na ramenu", ako bude tacno ovo sto mislim, onda je Seki bio jedan zajebaniji lik u gradu prije rata.

seki, lik iz sarajeva
no_crnjak

#139 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by no_crnjak »

Tvrtko II Kotromanić wrote:Fakat ljudi ko je Sefket Ramadani ? :D
azem vlasi xD
zikamu

#140 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by zikamu »

Amidza Efendija wrote:
{...}
Je li Skeli bio onaj visoki doktor, Bulatovic, Bulajic, kako li vec, 2.05 sto je zivio s familijom negdje oko Kosevskog Brda? Dobro igrao, nema sta.
Ako je to taj, bio sasvim odlican tip prije rata. Zao mi je sad da cujem da se "tamo" otisnuo.

Jah, eto Srdjan Bulatovic - Skeli '83 diplomir'o na medicini, radio deceniju k'o doktor i jedva docek'o da ode u cetnike...
Najlakse je 'nako na pamet etiketirat' nekog samo zbog imena...
Skeli je bio prava raja i jaran, super djak, a kasnije student na medicini i odlican kosarkas... Zajedno smo isli u Drugu gimnaziju ('74 - '77).
To sto se prije Dejtona ispalio iz Sarajeva ne daje nikome za pravo da siri ovakve dezinformacije. Bio je samo jedan od desetina hiljada sugradjana koji su imali priliku da se nogiraju iz onog pakla...
Skeli je, inace, u U.S.A. (Illinois) sa suprugom Suzom i sinom Borisom i radi kao uspjesan anesteziolog...
Izvinjavam se ako sam malo off-topic, ali slucajno poznajem covjeka...
pirmin

#141 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by pirmin »

Tema koja se prati :thumbup:
Eborg

#142 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Eborg »

To već ima smisla, a ne ona seljačina. :)
Amidza Efendija

#143 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

zikamu wrote:
Amidza Efendija wrote:
{...}

Jah, eto Srdjan Bulatovic - Skeli '83 diplomir'o na medicini, radio deceniju k'o doktor i jedva docek'o da ode u cetnike...
Najlakse je 'nako na pamet etiketirat' nekog samo zbog imena...
Skeli je bio prava raja i jaran, super djak, a kasnije student na medicini i odlican kosarkas... Zajedno smo isli u Drugu gimnaziju ('74 - '77).
To sto se prije Dejtona ispalio iz Sarajeva ne daje nikome za pravo da siri ovakve dezinformacije. Bio je samo jedan od desetina hiljada sugradjana koji su imali priliku da se nogiraju iz onog pakla...
Skeli je, inace, u U.S.A. (Illinois) sa suprugom Suzom i sinom Borisom i radi kao uspjesan anesteziolog...
Izvinjavam se ako sam malo off-topic, ali slucajno poznajem covjeka...
Zato sam i pitao da li ga neko zna. Ja sam ga isto poznavao prije rata. Prva liga.

S druge strane, nista me vise ne bi moglo iznenaditi, koliko sam znao "prave raje" sto su nas u ratu sopali s brda.

Drago mi je da Skeli nije bio jedan od njih.
ZPvol1

#144 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by ZPvol1 »

A jeko ABID ??
Lik iz Pjesme "ABID" ,
Abide reci nam de otkud za to finansije ??
;))))))))))))))
Amidza Efendija

#145 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Siguran sam oko 99% da je bila pjesma "Moj drug Dzambolaja"
Nigdje je na mapi.

Da li sam ja sta pobrkao?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#146 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Pera Trta »

Amidza Efendija wrote:Siguran sam oko 99% da je bila pjesma "Moj drug Dzambolaja"
Nigdje je na mapi.

Bila, ali nije izvodilo ZP, nego Nele solo na dječijoj kaseti "Slatki snježni voz" (izašla uoči nove 1990.godine).
Amidza Efendija

#147 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Pera Trta wrote:
Amidza Efendija wrote:Siguran sam oko 99% da je bila pjesma "Moj drug Dzambolaja"
Nigdje je na mapi.

Bila, ali nije izvodilo ZP, nego Nele solo na dječijoj kaseti "Slatki snježni voz" (izašla uoči nove 1990.godine).
Moze li se gdje nabaviti, cak i ako budem morao izvaliti cijelih $0.99 :wink:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#148 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Pera Trta »

Ne znam, ja sam svoje primjerke još u ratu presnimio :oops: , ali se vjerovatno može skinuti sa neta, jer imaju sve pjesme i na YouTube-u.
Ridjobrki

#149 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by Ridjobrki »

Pera Trta wrote:Ne znam, ja sam svoje primjerke još u ratu presnimio :oops: , ali se vjerovatno može skinuti sa neta, jer imaju sve pjesme i na YouTube-u.
Nema, ja sad tražio. :lol: i zove se "Kauboj Džambolaja" ;-)
MAN-lion's coach

#150 Re: zavrce ture na sanku, kaze radi za stranku...

Post by MAN-lion's coach »

Imala sam ja kasetu Slatki snježni voz,bila ljubičasta,Bogzna gdje je sad u stvarima :-D :-D

Probajte ovdje,link za download radi: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41588

Zadnji post.
Last edited by MAN-lion's coach on 07/08/2011 21:03, edited 1 time in total.
Post Reply