Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nisam ljubitelj fauvea, ali om se za motore i kvalitet mora duboko nakloniti
pogotovu pasati imao sam priliku voziti sve tipe osim ove zadnje, sa motorima 1.9 i 2.0
nema sta dobri su
ali sto meni smeta kod svaba je neinovativnost i bezidejnost kada je dizajn u pitanju
naravno osim cc-a koji do sada, po mom skromnom misljenju, najljepse auto napravljeno u fauveu
sve nesta na isti kalup, phateon,pasat,skoda superb, oktavia sve u 5 deka
tako da ni novi pasat nije nesta spacijalno, makar sto se izgleda tice a za ostalo bi ga morao malo provozati
Blobi wrote:Bio u salonu, iduce sedmice testna voznja . Svidja mi vanjski izgled, moderna klasika. Interijer - nista revolucionarno u odnosu na B6, ali usminkan i djeluje kvalitetnije. Jos samo kad bi ovjes bio malo meksi, mjera auto
Pa lipo uzmes Citroena C5 i dobijes odobno auto sa dosta opreme, daleko atraktivnijeg izgleda i manje privlacno za kradju i naravno platis ga jeftinije od Passata.
Jes', al' ima samo jedan mali problem... Ja necu Citroena C5, vec Passata onako neatraktivnog kakav jes'. Za kradju se ne sekiram jer placam full kasko. Nisam ti ja k'o kakvi kokosari sto kupe auto od 50.000 pa nemaju za registraciju
Blobi wrote:Bio u salonu, iduce sedmice testna voznja . Svidja mi vanjski izgled, moderna klasika. Interijer - nista revolucionarno u odnosu na B6, ali usminkan i djeluje kvalitetnije. Jos samo kad bi ovjes bio malo meksi, mjera auto
ovim se može samo tješiti neko ko planira iskeširati 50 milja za auto...ah da, možda mu se sada ne gule ručice za otvaranje vrata..
Evo ja cu ga (pohvaliti)... Posebno s ovom cijenom...
Iskreno, ocekivao sam manje mjesta unutra, jer mi se izvana nije ucinio veliki... Iznenadih se pozitivno... Da nisam znao da sam u Chevroletu, prije bih pomislio da sam u Mazdi 6 ili Avensisu...
Ali da se vratim na temu... Novi Passat, s ovom cijenom i opremom, pa + 4 godine garancije (ili 120.000 km) nije bezobrazna ponuda... Mislim da su OK procijenili za koliko ga mogu prodati a da ne idu previse "dole"...
Da li bih ja dao svojih 50.000 KM za to je drugo pitanje... Ko ima i hoce ili mu se svidja, bujrum...
Jimmy_The_Saint wrote:Haj' sad neko da uleti da nafali Chevrolet Cruze, da malo direktora zajebavamo. Nafalio bi ja, al' nisam vozio jebi ga.
vozao ga ja , alami kupio moj rodjak
za te pare sasvim ok auto, ne razlikuje se puno od tvog koreanca
Ma Daewoo je pravio super vozilice do ovog rebrandinga. Jesu bili generaciju iza konkurencije tehnologijom, al' Opel je Opel. Dan-danas bih radije uzeo neku očuvanu Nexiu nego golfa istog godišta. (Nije što je Nexia bolja, nego što nije nešto bitno slabija, a niko je neće maznut').
Omakla mi se Nexia, mislio sam na Lanos.
Lijep, udoban, kvalitetan (da nije, ne bi ih bilo na cesti dan-danas, a ima ih da su k'o novi).
Al' usro im se GM u pos'o, sad forsiraju ove "klix" sraćkice s kvalitetom izrade na nivou Daćije.
za te pare sasvim ok auto, ne razlikuje se puno od tvog koreanca[/quote]
Ma Daewoo je pravio super vozilice do ovog rebrandinga. Jesu bili generaciju iza konkurencije tehnologijom, al' Opel je Opel. Dan-danas bih radije uzeo neku očuvanu Nexiu nego golfa istog godišta. (Nije što je Nexia bolja, nego što nije nešto bitno slabija, a niko je neće maznut').[/quote]
Jimmy_The_Saint wrote:Haj' sad neko da uleti da nafali Chevrolet Cruze, da malo direktora zajebavamo. Nafalio bi ja, al' nisam vozio jebi ga.
za te pare sasvim ok auto, ne razlikuje se puno od tvog koreanca
Ma Daewoo je pravio super vozilice do ovog rebrandinga. Jesu bili generaciju iza konkurencije tehnologijom, al' Opel je Opel. Dan-danas bih radije uzeo neku očuvanu Nexiu nego golfa istog godišta. (Nije što je Nexia bolja, nego što nije nešto bitno slabija, a niko je neće maznut').
Chevrolet
Epica CDX 2.0L Diesel 150KS
Već od 33,943.00 KM*
Hyundai
Sonata 2.0 CRDi Prestige 40.470 KM
Sonata 2.0 CRDi Prestige 42.970 KM
Škoda
Superb 2,0 TDI 103kw/140ks 6G 42.772 KM
Ispod 50.000 je i dizel 2.0 Ford Mondeo. Peugeot 407 starta isto oko 40.000 (dizel 2.0). Kako, dakle, spada u "jeftinije u klasi"? Mada, spustili su kol'ko su mogli - sad ko pazari u toj klasi može se i zatrzati.
Jimmy_The_Saint wrote:Chevrolet
Već od 33,943.00 KM*
Hyundai
Škoda
Ispod 50.000 je i dizel 2.0 Ford Mondeo. Peugeot 407 starta isto oko 40.000 (dizel 2.0). Kako, dakle, spada u "jeftinije u klasi"? Mada, spustili su kol'ko su mogli - sad ko pazari u toj klasi može se i zatrzati.
ovo sve sto si nabrojao nije ni blizu passata izuzev skode superB,koja je odlicna kupovina za 42.772.Svi ostali modeli su poprilicno zastarjeli
koliko su mi nejasni oni što ne daju na VW kao da je svetinja, isto toliko su mi nejasni ovi što u zvijezde dižu nekakve poluproizvode. čuj daewoo nexia
metar_drva wrote:koliko su mi nejasni oni što ne daju na VW kao da je svetinja, isto toliko su mi nejasni ovi što u zvijezde dižu nekakve poluproizvode. čuj daewoo nexia
potpisujem
U nekih daewoo-a ljeti kad je vruco ona plastika unutra tako zaudara da se ugusis. Ne znam od cega je sklepase.. Od cega se god klepa sklepato je u Uzbekistanu ili Rumuniji to sve govori...
metar_drva wrote:koliko su mi nejasni oni što ne daju na VW kao da je svetinja, isto toliko su mi nejasni ovi što u zvijezde dižu nekakve poluproizvode. čuj daewoo nexia
Daewoo Lanos. I ne dižem ga u zvijezde, samo kažem da je OK auto klase G3, koje se može sasvim lijepo provozat'. Poenta nije da je Daewoo pravio avione, nego da su neke stvari radili kvalitetnije prije nego što su napravili ovaj Chevrolet rebranding. To bi bilo što se oftopika tiče.
A što se tiče svetinje, evo čekamo još da Blobi kupi pa da nas časti krug da vidimo kako ide.
Jimmy_The_Saint wrote:Chevrolet
Već od 33,943.00 KM*
Hyundai
Škoda
ovo sve sto si nabrojao nije ni blizu passata izuzev skode superB,koja je odlicna kupovina za 42.772.Svi ostali modeli su poprilicno zastarjeli
Čekaj malo, upravo smo ustanovili da "NOVI" Passat ne donosi ništa suštinski novo. I priča je bila o tome ko je "najjeftiniji u klasi". Naravno da Epica nije bolji auto, nije to poenta. Uostalom par postova niže je neki entuzijast gur'o C5, koji, šta, nije "zastario"?