Novi Passat - dojmovi prema slikama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#126 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Bullet Tooth Tony »

Image

CC :D
citroen

#127 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by citroen »

Bullet Tooth Tony wrote:Image

CC :D
Meni ovo dobro izgleda,jedino mu je znak naprijed predimenzioniran,ne cuci nikako.
Vragolan

#128 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Vragolan »

nisam ljubitelj fauvea, ali om se za motore i kvalitet mora duboko nakloniti
pogotovu pasati imao sam priliku voziti sve tipe osim ove zadnje, sa motorima 1.9 i 2.0
nema sta dobri su

ali sto meni smeta kod svaba je neinovativnost i bezidejnost kada je dizajn u pitanju
naravno osim cc-a koji do sada, po mom skromnom misljenju, najljepse auto napravljeno u fauveu
sve nesta na isti kalup, phateon,pasat,skoda superb, oktavia sve u 5 deka

tako da ni novi pasat nije nesta spacijalno, makar sto se izgleda tice a za ostalo bi ga morao malo provozati
Blobi

#129 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Blobi »

Better Man wrote:
Blobi wrote:Bio u salonu, iduce sedmice testna voznja :D. Svidja mi vanjski izgled, moderna klasika. Interijer - nista revolucionarno u odnosu na B6, ali usminkan i djeluje kvalitetnije. Jos samo kad bi ovjes bio malo meksi, mjera auto :)
Pa lipo uzmes Citroena C5 i dobijes odobno auto sa dosta opreme, daleko atraktivnijeg izgleda i manje privlacno za kradju i naravno platis ga jeftinije od Passata.
Jes', al' ima samo jedan mali problem... Ja necu Citroena C5, vec Passata onako neatraktivnog kakav jes'. Za kradju se ne sekiram jer placam full kasko. Nisam ti ja k'o kakvi kokosari sto kupe auto od 50.000 pa nemaju za registraciju :D
johntra

#130 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

Blobi wrote:Bio u salonu, iduce sedmice testna voznja :D. Svidja mi vanjski izgled, moderna klasika. Interijer - nista revolucionarno u odnosu na B6, ali usminkan i djeluje kvalitetnije. Jos samo kad bi ovjes bio malo meksi, mjera auto :)
ovim se može samo tješiti neko ko planira iskeširati 50 milja za auto...ah da, možda mu se sada ne gule ručice za otvaranje vrata.. :D
Jimmy_The_Saint

#131 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Jimmy_The_Saint »

Haj' sad neko da uleti da nafali Chevrolet Cruze, da malo direktora zajebavamo. Nafalio bi ja, al' nisam vozio jebi ga. :D
Vragolan

#132 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Vragolan »

Jimmy_The_Saint wrote:Haj' sad neko da uleti da nafali Chevrolet Cruze, da malo direktora zajebavamo. Nafalio bi ja, al' nisam vozio jebi ga. :D
vozao ga ja :D , alami kupio moj rodjak
za te pare sasvim ok auto, ne razlikuje se puno od tvog koreanca
drndalo

#133 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by drndalo »

Evo ja cu ga (pohvaliti)... Posebno s ovom cijenom...

Iskreno, ocekivao sam manje mjesta unutra, jer mi se izvana nije ucinio veliki... Iznenadih se pozitivno... Da nisam znao da sam u Chevroletu, prije bih pomislio da sam u Mazdi 6 ili Avensisu...

Ali da se vratim na temu... Novi Passat, s ovom cijenom i opremom, pa + 4 godine garancije (ili 120.000 km) nije bezobrazna ponuda... Mislim da su OK procijenili za koliko ga mogu prodati a da ne idu previse "dole"...

Da li bih ja dao svojih 50.000 KM za to je drugo pitanje... Ko ima i hoce ili mu se svidja, bujrum...
Jimmy_The_Saint

#134 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Vragolan wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Haj' sad neko da uleti da nafali Chevrolet Cruze, da malo direktora zajebavamo. Nafalio bi ja, al' nisam vozio jebi ga. :D
Ma Daewoo je pravio super vozilice do ovog rebrandinga. Jesu bili generaciju iza konkurencije tehnologijom, al' Opel je Opel. Dan-danas bih radije uzeo neku očuvanu Nexiu nego golfa istog godišta. (Nije što je Nexia bolja, nego što nije nešto bitno slabija, a niko je neće maznut').
johntra

#135 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

Gdje ćeš Golfa porediti sa Daewoom, tobe jarabi... :-)
Jimmy_The_Saint

#136 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Omakla mi se Nexia, mislio sam na Lanos. :D
Lijep, udoban, kvalitetan (da nije, ne bi ih bilo na cesti dan-danas, a ima ih da su k'o novi).
Al' usro im se GM u pos'o, sad forsiraju ove "klix" sraćkice s kvalitetom izrade na nivou Daćije.
sheikh

#137 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by sheikh »

za te pare sasvim ok auto, ne razlikuje se puno od tvog koreanca[/quote]

Ma Daewoo je pravio super vozilice do ovog rebrandinga. Jesu bili generaciju iza konkurencije tehnologijom, al' Opel je Opel. Dan-danas bih radije uzeo neku očuvanu Nexiu nego golfa istog godišta. (Nije što je Nexia bolja, nego što nije nešto bitno slabija, a niko je neće maznut').[/quote]

e jbga usra i sefa i stanicu sad prijatelju :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jimmy_The_Saint

#138 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Dobro je, lave, kad naučiš čitati, onda naleti. :-)
Vragolan

#139 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Vragolan »

Jimmy_The_Saint wrote:
Vragolan wrote:
Ma Daewoo je pravio super vozilice do ovog rebrandinga. Jesu bili generaciju iza konkurencije tehnologijom, al' Opel je Opel. Dan-danas bih radije uzeo neku očuvanu Nexiu nego golfa istog godišta. (Nije što je Nexia bolja, nego što nije nešto bitno slabija, a niko je neće maznut').
pogotovu GTC :D
Libyano

#140 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Libyano »

Zanimljivo je vidjeti da su u novom modelu motor 3.6 stavili kao standard, to znaci da ce R model biti nesto jos ludje :-D
Zvek

#141 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Zvek »

Na akcijskoj cijeni Passat ispade među jeftinijima u klasi, a sigurno je u vrhu po svemu.
drndalo

#142 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by drndalo »

Nije to akcijska cijena, nema nikakve akcije, bar ne u onom smislu vec od: xx.xxx do isteka zaliha...
Jimmy_The_Saint

#143 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Chevrolet
Epica CDX 2.0L Diesel 150KS
Već od 33,943.00 KM*

Hyundai
Sonata 2.0 CRDi Prestige 40.470 KM
Sonata 2.0 CRDi Prestige 42.970 KM

Škoda
Superb 2,0 TDI 103kw/140ks 6G 42.772 KM

Ispod 50.000 je i dizel 2.0 Ford Mondeo. Peugeot 407 starta isto oko 40.000 (dizel 2.0). Kako, dakle, spada u "jeftinije u klasi"? Mada, spustili su kol'ko su mogli - sad ko pazari u toj klasi može se i zatrzati.
citroen

#144 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by citroen »

Jimmy_The_Saint wrote:Chevrolet
Već od 33,943.00 KM*

Hyundai

Škoda

Ispod 50.000 je i dizel 2.0 Ford Mondeo. Peugeot 407 starta isto oko 40.000 (dizel 2.0). Kako, dakle, spada u "jeftinije u klasi"? Mada, spustili su kol'ko su mogli - sad ko pazari u toj klasi može se i zatrzati.
ovo sve sto si nabrojao nije ni blizu passata izuzev skode superB,koja je odlicna kupovina za 42.772.Svi ostali modeli su poprilicno zastarjeli :bih:
metar_drva

#145 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by metar_drva »

koliko su mi nejasni oni što ne daju na VW kao da je svetinja, isto toliko su mi nejasni ovi što u zvijezde dižu nekakve poluproizvode. čuj daewoo nexia :roll:
B6Redhell

#146 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by B6Redhell »

metar_drva wrote:koliko su mi nejasni oni što ne daju na VW kao da je svetinja, isto toliko su mi nejasni ovi što u zvijezde dižu nekakve poluproizvode. čuj daewoo nexia :roll:
potpisujem :thumbup:

U nekih daewoo-a ljeti kad je vruco ona plastika unutra tako zaudara da se ugusis. Ne znam od cega je sklepase.. Od cega se god klepa sklepato je u Uzbekistanu ili Rumuniji to sve govori...
fedor

#147 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by fedor »

Chemist wrote:Danas otkriven novi Passat, mene na prvu neodoljivo podsjetio na Skodu Superb...

http://www.tportal.hr/lifestyle/autozon ... acije.html
bezze. Zajebali su sa dizajnom ovaj put... :oops:
Jimmy_The_Saint

#148 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

metar_drva wrote:koliko su mi nejasni oni što ne daju na VW kao da je svetinja, isto toliko su mi nejasni ovi što u zvijezde dižu nekakve poluproizvode. čuj daewoo nexia :roll:
Daewoo Lanos. I ne dižem ga u zvijezde, samo kažem da je OK auto klase G3, koje se može sasvim lijepo provozat'. Poenta nije da je Daewoo pravio avione, nego da su neke stvari radili kvalitetnije prije nego što su napravili ovaj Chevrolet rebranding. To bi bilo što se oftopika tiče.

A što se tiče svetinje, evo čekamo još da Blobi kupi pa da nas časti krug da vidimo kako ide. :lol:
Jimmy_The_Saint

#149 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

citroen wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Chevrolet
Već od 33,943.00 KM*

Hyundai

Škoda

ovo sve sto si nabrojao nije ni blizu passata izuzev skode superB,koja je odlicna kupovina za 42.772.Svi ostali modeli su poprilicno zastarjeli :bih:
Čekaj malo, upravo smo ustanovili da "NOVI" Passat ne donosi ništa suštinski novo. I priča je bila o tome ko je "najjeftiniji u klasi". Naravno da Epica nije bolji auto, nije to poenta. Uostalom par postova niže je neki entuzijast gur'o C5, koji, šta, nije "zastario"?
drndalo

#150 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by drndalo »

B6Redhell wrote:Od cega se god klepa sklepato je u Uzbekistanu ili Rumuniji to sve govori...
A Skoda Octavia Tour iz Ukrajine je vrhunac tehnologije ???
Post Reply