Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
somethings

#126 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by somethings »

sitno wrote:Ne znam sto ce divljaci na ulicama - napadaju zene, starce, pse...
Mozda bi ih trebalo zatvoriti pa ako se ne pripitome - sta? Uspavati? 8)
:thumbup: Upravo.
Shoshana

#127 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Shoshana »

metronom wrote:Ne znam sto bi se divlji psi lutalice vracali na ulicu nakon sterilizacije?! Ljudi se boje njih kao pojave, njihove agresivnosti, laveza, a ne njihovog seksualnog zivota! Nije coporima pasa mjesto u urbanim sredinama!

U azil na odredjeni broj dana dok ga neko ne usvoji, a u suprotnom uspavljivanje.
Ama, sve je to u redu, pasa, eto, lako bismo se mi i slozili, al' kol'ko ja shvatam (oprosticete, ipak zivim malo podalje pa ne znam bas sve pojedinosti) iz svih ovih postova - azila u sustini NEMA, jer opstine ne zele izdvojiti sredstva za finansiranje istih (sto bi po zakonu ipak bila njihova duznost). Dakle, dok god vlasti ignorisu tvoj strah i tvoje potrebe za mirnim snom, ljubitelji zivotinja se bar trude da se ti psi ne razmnozavaju. Da ih sutra umjesto 10 ne bude 50.

Budi fer i skini kapu pred volonterskim radom (za koji ipak neko negdje prima pare).
kurty

#128 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by kurty »

Shoshana wrote:
metronom wrote:Ne znam sto bi se divlji psi lutalice vracali na ulicu nakon sterilizacije?! Ljudi se boje njih kao pojave, njihove agresivnosti, laveza, a ne njihovog seksualnog zivota! Nije coporima pasa mjesto u urbanim sredinama!

U azil na odredjeni broj dana dok ga neko ne usvoji, a u suprotnom uspavljivanje.
Ama, sve je to u redu, pasa, eto, lako bismo se mi i slozili, al' kol'ko ja shvatam (oprosticete, ipak zivim malo podalje pa ne znam bas sve pojedinosti) iz svih ovih postova - azila u sustini NEMA, jer opstine ne zele izdvojiti sredstva za finansiranje istih (sto bi po zakonu ipak bila njihova duznost). Dakle, dok god vlasti ignorisu tvoj strah i tvoje potrebe za mirnim snom, ljubitelji zivotinja se bar trude da se ti psi ne razmnozavaju. Da ih sutra umjesto 10 ne bude 50.

Budi fer i skini kapu pred volonterskim radom (za koji ipak neko negdje prima pare).
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dharma

#129 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by dharma »

Prvo da kazem da ja uopce ne volim zivotinje, ne bih nikad imala ljubimca i jedva cekam taj azil jer iskreno mene je strah zivotinja. Bez obzira na sve ovo stvarno ne kontam kako neko moze tako hladnokrvno ubit zivotinju. Strasno

Sinoc je ispred moje zgrade neki um, ili umovi, zapalio kucice starosti manje od mjesec dana. Dva su umrla. Da su to veliki psi koji napadaju ljude, da su napali ti ranije nekoga(vrte se ovdje i dosta su pitomi, laju, ali priblizi se na metar bjeze to nije normalno), da su to veliki psi pa i nekako bih shvatila . Ponavljam to su mali kucici. I pritom jos ne mogu shvatiti paljenje. Mozete zamislit bol tih zivotinja, pa i to su ziva bica.
Samo da vise naprave taj azil i da ih vode. Da pomognu i nama, a bgm i njima :( :( :(
Pasiflora

#130 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

dharma wrote:Prvo da kazem da ja uopce ne volim zivotinje, ne bih nikad imala ljubimca i jedva cekam taj azil jer iskreno mene je strah zivotinja. Bez obzira na sve ovo stvarno ne kontam kako neko moze tako hladnokrvno ubit zivotinju. Strasno

Sinoc je ispred moje zgrade neki um, ili umovi, zapalio kucice starosti manje od mjesec dana. Dva su umrla. Da su to veliki psi koji napadaju ljude, da su napali ti ranije nekoga(vrte se ovdje i dosta su pitomi, laju, ali priblizi se na metar bjeze to nije normalno), da su to veliki psi pa i nekako bih shvatila . Ponavljam to su mali kucici. I pritom jos ne mogu shvatiti paljenje. Mozete zamislit bol tih zivotinja, pa i to su ziva bica.
Samo da vise naprave taj azil i da ih vode. Da pomognu i nama, a bgm i njima :( :( :(
Je li neko zvao policiju?
Hajde neka mi sad neko kaze da ti bbolesni umovi nisu za zatvaranja? Dabogda isto tako zavrsili :x :x :x :x :x
ssmmiilleeyy

#131 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by ssmmiilleeyy »

Baš sam nešto prethodnih dana gledao na Reality Zone

u Americi ako se Vlasnik ne javi i ne plati 300 / 400 $ slijedi uspavljivanje

po meni je to sasvim normalno

Jer stvarno nije lijepo susresti u mraku copor pasa,pa jos kad pocnu da reze i Laju :-?

U svakom slucaju Psima nije mjesto na Ulici :thumbup:
Pasiflora

#132 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

ssmmiilleeyy wrote: u Americi ako se Vlasnik ne javi i ne plati 300 / 400 $ slijedi uspavljivanje
Nije tacno - pas ide u azil dok ga neko ne usvoji.
Uspavljuju se samo tesko bolesni, jako stari ili agresivni psi.
ssmmiilleeyy

#133 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by ssmmiilleeyy »

Hajde kad si tako pametan/na cime se hrane psi lutalice jel treba da napadaju zene s kesama ?

Jel treba da svako jutro gledam njihove glave u kontejnerima ??

Objasni mi molim te cime se hrane
Pasiflora

#134 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

ssmmiilleeyy wrote:Hajde kad si tako pametan/na cime se hrane psi lutalice jel treba da napadaju zene s kesama ?

Hrane ih ljudi kojima nije tesko izdvojiti nesto love za to. Nisam nesto primijetila da napadaju bilo koga sa kesama, previse se boje.
Ne smeta ti da gledas glave penzionera oko kontejnera? Hoces i njih uspavati, jer tebi smeta da ih gledas?
Last edited by Pasiflora on 03/10/2010 12:04, edited 1 time in total.
michio

#135 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by michio »

Na zapadu nema lutalica pa ih ne treba biti ni u BiH.

Teško, vrlo teško je dovesti u red i ovakve stvari u Bosni.
ssmmiilleeyy

#136 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by ssmmiilleeyy »

sitno wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Hajde kad si tako pametan/na cime se hrane psi lutalice jel treba da napadaju zene s kesama ?

Hrane ih ljudi kojima nije tesko izdvojiti nesto love za to. Nisam nesto primijetila da napadaju bilo koga sa kesama, previse se boje.
Ne smeta ti da gledas glave penzionera oko kontejnera? Hoces i njih uspavati, jer tebi smeta da ih gledas?

NE vidjam nesto da ih ljudi hrane ( to možeš nekom drugom prosipati)

Nemoj petljati Penzionere u pricu o Bosanskim prevrtacima kontejnera ( Psima)

Jos da dodam da penzioneri ne laju na vece i ne reze kada se pored njih prolazi

Što vi Branitelji Životinja ne skupite novac i izgradite neki centar i tamo ih smjestite pa ih onda hranite svojom platom :thumbup:

nego ovako urlicete kako vlast nista ne radi i nece da pomogne ( citaj da dadne novac) :thumbup:
poznanik

#137 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by poznanik »

dharma wrote:...Sinoc je ispred moje zgrade neki um, ili umovi, zapalio kucice starosti manje od mjesec dana. Dva su umrla. ... Ponavljam to su mali kucici. I pritom jos ne mogu shvatiti paljenje. Mozete zamislit bol tih zivotinja, pa i to su ziva bica.
Gdje je ta lokacija?

Obavijesti obavezno i policiju o ovoj tragediji, počinioci su monstrumi i moraju biti kažnjeni :x
PokerFace

#138 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by PokerFace »

Sve divno krasno ne treba ubijati zivotinje ovo ono... Da imam malu djecu i da ga neka lutalica ujede iz ne znam kojeg razloga, ne bih otrovo samo tu lutalicu nego svaku na koju naidjem u roku od mjesec dana. A ovi sto konstantno trube o nekakvim azilima... He He He :) To je jedino sto mogu reci... O azilu se moze RAZMISLJATI onda kad u ovoj zemlji ne bude gladnih LJUDI! Bas me interesuje koliko vas sto "brinete" o ovim ulicnim monstrumima razmislja ovako kako razmislja praznog zeludca? Nisam za nasilje u bilo kojem obliku, ali sam rekao u kojem bih se slucaju bez ikakvog razmisljanja upustio u trovacki pohod. Pozdrav svima koliko vas ima ;)
gumifufna

#139 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by gumifufna »

Sta ako naprave taj azil.Da li ce psi biti sretni u tim kavezima iako imaju redovan obrok.Ko god je imao psa zna da ga treba makar jednom izvesti u setnju i sa njim se poigrati makar sat vremena dnevno.Ako u azilu ima sto pasa znaci treba oko sto sati dnevo da bi oni bili sretni da nebi patili.
Koliki je broj lutalica i ko bi placao veterinarske preglede.Mnogi vlasnici su pustili svoje "ljubimce" na ulicu jer nisu znali koliko je to zahtjevan i skup hobi imati ljubimca.
Azil bi trebao biti samo privremeno rjesenje za lutalice.znaci mjesec dva dok se ne nadje vlasnik ili udomitelj i poslije uspavljivanje,jer bi to bilo najbolje i za zivotinje i okolinu.Jest da grubo zvuci,ali koliko se u svijetu ubije zivotinja radi ishrane krzna i trofeja.Prve godine bi bilo ruzno cuti da je uspavano preko sto lutalica,ali bi svake naredne godine taj broj opadao pa bi dobili da godisnje se u gradu uspava dva-tri psa.
dharma

#140 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by dharma »

sitno wrote:
dharma wrote:Prvo da kazem da ja uopce ne volim zivotinje, ne bih nikad imala ljubimca i jedva cekam taj azil jer iskreno mene je strah zivotinja. Bez obzira na sve ovo stvarno ne kontam kako neko moze tako hladnokrvno ubit zivotinju. Strasno

Je li neko zvao policiju?
Hajde neka mi sad neko kaze da ti bbolesni umovi nisu za zatvaranja? Dabogda isto tako zavrsili :x :x :x :x :x
Naravno, policija je citavu noc dezurala, udruzenje za zastitu zivotinja, svi su upoznati sa slucajem. Samo da se zna, ovo zaista nisu bijesni psi, dosta su pitomi, djeca se igraju sa njima. Sa ovim konkretno do sad nije bilo problema, iako su danas strasno nervozni,, ipak i njih je strah

U linku su slike, da ti se zeldac prevrne.

http://www.facebook.com/home.php?#!/alb ... 1218888344
PokerFace

#141 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by PokerFace »

gumifufna wrote:Sta ako naprave taj azil.Da li ce psi biti sretni u tim kavezima iako imaju redovan obrok.Ko god je imao psa zna da ga treba makar jednom izvesti u setnju i sa njim se poigrati makar sat vremena dnevno.Ako u azilu ima sto pasa znaci treba oko sto sati dnevo da bi oni bili sretni da nebi patili.
Koliki je broj lutalica i ko bi placao veterinarske preglede.Mnogi vlasnici su pustili svoje "ljubimce" na ulicu jer nisu znali koliko je to zahtjevan i skup hobi imati ljubimca.
Azil bi trebao biti samo privremeno rjesenje za lutalice.znaci mjesec dva dok se ne nadje vlasnik ili udomitelj i poslije uspavljivanje,jer bi to bilo najbolje i za zivotinje i okolinu.Jest da grubo zvuci,ali koliko se u svijetu ubije zivotinja radi ishrane krzna i trofeja.Prve godine bi bilo ruzno cuti da je uspavano preko sto lutalica,ali bi svake naredne godine taj broj opadao pa bi dobili da godisnje se u gradu uspava dva-tri psa.
Moje razmisljanje: U Bosni NEMA dovoljno udomitelja jer narod nema sta da jede, a svakom normalnom je vazniji covjek nego bilo kakva zivotinja! Na primjer ja sam sto se tice finansijske situacije ajde recimo vise nego dobrostojeci, ali uvijek cu prije izdvojiti 100-200-500-1000KM za nekog iz rodbine kome je potrebno, za komsiju, za dom za nezbrinutu djecu nego za zivotinju ma da je ne znam kakva i od kakvog "znacenja". Dakle kad oko sebe sve pokrijem da nikome nista ne fali tada na red dolaze zivotinje, a to sigurno necu uspjeti za ovog zivota...
Pasiflora

#142 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

ssmmiilleeyy wrote:....
Sa tobom je nemoguce razgovarati jer si toliko ogranicen i zatvoren u svojim stavovima da je to strasno.
Ova tema ja milion puta obradjena i sve je vec napisano. Ja ponekad nekom odgovorim jer je moguce da su mu/joj ostale teme promakle. Buduci da sa tobom ocigledno nije takav slucaj - nas dvoje zavrsavamo svaku mogucu pricu.

Nemoj se bojati promijeniti stavove - i to je za ljude.
Pasiflora

#143 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

PokerFace wrote:O azilu se moze RAZMISLJATI onda kad u ovoj zemlji ne bude gladnih LJUDI! Bas me interesuje koliko vas sto "brinete" o ovim ulicnim monstrumima razmislja ovako kako razmislja praznog zeludca? Nisam za nasilje u bilo kojem obliku, ali sam rekao u kojem bih se slucaju bez ikakvog razmisljanja upustio u trovacki pohod. Pozdrav svima koliko vas ima ;)
Ja hranim pse lutalice.
KOLIKO LJUDI (IZVAN PORODICE) TI HRANIS? Molim konkretan odgovor.
PokerFace

#144 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by PokerFace »

sitno wrote:
PokerFace wrote:O azilu se moze RAZMISLJATI onda kad u ovoj zemlji ne bude gladnih LJUDI! Bas me interesuje koliko vas sto "brinete" o ovim ulicnim monstrumima razmislja ovako kako razmislja praznog zeludca? Nisam za nasilje u bilo kojem obliku, ali sam rekao u kojem bih se slucaju bez ikakvog razmisljanja upustio u trovacki pohod. Pozdrav svima koliko vas ima ;)
Ja hranim pse lutalice.
KOLIKO LJUDI (IZVAN PORODICE) TI HRANIS? Molim konkretan odgovor.
Konkretan odgovor: 3 porodice sa sve ukupno 10 clanova... Da ti kazem i koliko je to mjesecno u novcu? Dakle ne u smislu da im "dajem plate" nego cisto iz mog dzepa? To je sto redovno pomazem, a nadje se tu uvijek jos neko "usput" ;)
dharma

#145 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by dharma »

Bezveze se prepirete. Oboje ste u pravu sa svoje tacke gledista.
Svako bi prije zastitio svoje dijete nego psa, barem je to logicno. S druge strane, zar je normalno da neko pali zivotinje. To mi je krajnje fuj( nemam rijeci). Ko zeli hranit zivotinje, hranit ce, uplacivati novac da se kupuje hrana kad se napokon napravi azil, udomit ce ljubimca ako zeli.
Ko ne zeli nece radit nista od navedenog.
I ne zaboravite, ovo sam sigurna i niko me nece natjerat da pomislim suprotno, pola ovih lutalica je ostavljeno od svog gazde. Jedva docekali da mogu bacit na ulicu. Ako neces zivotinju, jer to je i obaveza, onda je nemoj ni na prvom mjesut uzimat.
Pasiflora

#146 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

dharma wrote:Bezveze se prepirete. Oboje ste u pravu sa svoje tacke gledista.
Svako bi prije zastitio svoje dijete nego psa, barem je to logicno. S druge strane, zar je normalno da neko pali zivotinje. To mi je krajnje fuj( nemam rijeci). Ko zeli hranit zivotinje, hranit ce, uplacivati novac da se kupuje hrana kad se napokon napravi azil, udomit ce ljubimca ako zeli.
I ne zaboravite, ovo sam sigurna i niko me nece natjerat da pomislim suprotno, pola ovih lutalica je ostavljeno od svog gazde. Jedva docekali da mogu bacit na ulicu. Ako neces zivotinju, jer to je i obaveza, onda je nemoj ni na prvom mjesut uzimat.
Potpuno si u pravu. Potpisujem svaku rijec.

Poker face - ok. Drago mi je zbog tebe. Svak radi sto moze u svom okruzenju.
PokerFace

#147 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by PokerFace »

sitno wrote:
dharma wrote:Bezveze se prepirete. Oboje ste u pravu sa svoje tacke gledista.
Potpuno si u pravu. Potpisujem svaku rijec.

Poker face - ok. Drago mi je zbog tebe. Svak radi sto moze u svom okruzenju.
Nemam nista protiv zivotinja, na protiv... ALi prioriteti su nam malo drugaciji u zivotu sto ne znaci da je bilo kod od nas losa osoba ;) Sretno i sve najbolje ;)
JThomas

#148 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by JThomas »

ja NE volim životinje, ali nikako, bojim ih se i ne mogu ih u svojoj blizini.

al' da zapališ životinju onako iz svog ćejfa...treba biti psihopat i definitivno je odraz bolesnog uma. kraj priče.
PokerFace

#149 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by PokerFace »

JThomas wrote:ja NE volim životinje, ali nikako, bojim ih se i ne mogu ih u svojoj blizini.

al' da zapališ životinju onako iz svog ćejfa...treba biti psihopat i definitivno je odraz bolesnog uma. kraj priče.
Potpis. To je vec teski klinicki slucaj!
Fozgen

#150 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

Nisam za nasilje nas zivotinjama, s tim da neki ljudi idu u krajnost, lov ribe i muza krava.
Isto tako nisam ni za nasilje zivotinja nad ljudima, kao sto onaj pas nije kriv sto je na ulici nisam vala ni ja kriv sto je on tu gdje jest.
Sinoc oka nisam sklopio zbog njihovih rituala :-) :roll: , legnem u 0:00 trebao sam spavati do 04:00 pa na posao u 09:00 i veceras do 23:00 ali mission impossible. Sad bi najradije :zzzz: :zzzz: , al nemoRe.
Klasicno izivljavanje zivotinja nad ljudima :roll:
Locked